МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 518
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • У дома
Добро утро мамчета, слагам кафе за събуждане Hug

Цвети, мини на отчет, как мина теста Hug
Щруделче, голям мъж си имаш ти, да е жив и здрав и да му хареса в детска Hug Ние също сме 83см, но сме 10,4кг, все пак сме госпожица hahaha
Вчера водили дребосъците в една ферма, Лили умаля милото да повтаря разни животни,ама толкова е смешна, тук толкова месеци не можех да  е накарам да каже какво казват животните, вчера от тая ферма цяла вечер ми мучи и кудкодяка, блее и пака, сигурно са били крави, кокошки, овце и патки, друго не можах да измисля какво са гледали, имало и снимки днес ще ми ги покажели newsm78 Добре, че ходи на детска тук все вали, и ако е с мен, ще кукува вкъщи, там поне ги изкарват, днес трябва да е с клин, че имали йога hahaha Joy
Палачинке, как сте, мини кажи как си ти и Пепи, Мишка, ти също, стига се спотайва Hug
Зелделина, ти да не роди пак бе момиче, я мини кажи какво става, Тео ще има ли другарче в игрите hahaha
Хайде мамчета, лек и усмихнат ден, отивам да будя звяра за детска Hug

# 586
Благодаря Гени  Hug Цялата драма тези дни ще се окаже зъб май. Вчера след консултацията нямаше проблем, днес пак няма. Олекна ми  Party

Сега остава и изследванията да са ОК . В детската не знам колко ще му хареса, не знам точно и с какво ги занимават честно казано. Интересното е,че колко пъти  да мина покрай нея само големите деца виждам на вън, малките не  newsm78 .Все така да ги нацелвам ли, много странно ...

Дени, тея 30 деца да не са общо в 2те яслени групи ? Много ми се виждат за една група. Нашите като ги питаш, казват ,че децата са 34,обаче не уточняват,че това е общо 1-ва ясла и 2-ра, по 17 деца в група.

# 587
Здравейте, момичета,

Моята шушулка вече сладко си спи в леглото след емоционалния първи ден в яслата. Simple Smile
Заведохме я сутринта и докато попълвах някаква декларация тя си гушна играчката, сестрата я взе за ръчичка и отидоха в стаята при децата. Даже не ни каза "чао" на нас с мм.
Към 12:30 отидохме да си я вземем, те точно приключваха с обяда. Беше си изяла яденето и си държеше и гризеше остатъка от филийка хляб. Simple Smile Хлябът тези дни много го иска вкъщи, само се кара да й даваме. Аз уж й го ограничавам, а там цяла филийка й дават с яденето, за детето е било добра новина. Много съм щастлива, че е яла и че са си направили труда да я нахранят. Тя още не може сама с лъжичка. Когато й давам да пробва сама, само разбърква яденето и облизва лъжичката, още не умее да загребва.
Розовееха й очите, сестрата каза, че няколко пъти е плакала, но не е било голяма драма. Ще видим утре като я даваме сутринта дали ще ни се накара. Simple Smile

Щруделче, за съжаление всичките деца са в една група. Днес даже попитах едната от сестрите. Има и група във фейсбук на родителите и там гледах списъка във връзка със събиране на пари за закупуване на разни допълнителни неща. Явно обаче има и някакъв неясен брой лелки, които им помагат, защото сестрата изкоментира за дъщеря ми, че лелката я е прилъгала да си изяде всичко. Също и за гърнетата и преобуването май им помагат.

Genni, чудесно е, че са ги водили във ферма. С мм още не сме се организирали даже и до зоологическата градина да я заведем, голям срам... А девойката много обича животни, има много книжки и тези с животни са й любими. Също и разни клипчета сме гледали с ферми, но на живо със сигурност си е голяма емоция.

Хубав следобед от нас!

# 588
  • Toronto, Canada
Здравейте мами.Теста мина ОК, партито в събота мина ОЛ, мн шетане, мн нещо. Габи издържа до 12. Не е яла нищо сладко (другите деца бяха обикаляли и бяха донесли бонбони и подобни). Смешното беше, че Габи си игра с бонбони и едно шок.яйце като се опитваше да го реди, но не опита нищо. Не съм я обличала с костюм, не искаше.
При нас има закон за детските. От 9-18месеца 1 учителка на 3 деца (групата е 10деца), 18-2,5год.- 1 учителка на 5 деца (групата е 15 деца), 2,5-4год. - 1 учителка на 8 деца (групата е 24деца).
Гени при вас са мн добри детските. Ние нямаме разходки на по-малките деца, нямаме снимки (в детската си правят де). Влизам в метрото, до после. Simple Smile

# 589
  • У дома
Сега качвам снимки да видите тук как е в детската, а като ни дадат снимките от фотографа и тях ще ви покажа, качвам ги в албума за РД, няме друг а аз не съм от експертите в сайтовете hahaha

# 590
Здравейте!

Чета ви, но все не намирам време да пиша, гледам да сме максимално навън в това хубаво време, после с спя с нея през деня, че не се знае нощта как ще е. Тази нощ будувахме 2 пъти от 00 до 2 и от 5 до 6:30. Прави ми впечатление, че няма никакви деца навън, а времето е разкошно, нямам обяснение защо е така. От вчера се показа първият кучешки, другият също е подут, сърбят я ушите и постоянно ги дърпа.

Genni, браво за изпита, успех с курсовите!

Tsveteto_, браво и на теб за взетия изпит!

denitza_dd, дано да й харесва в детската и да свикне бързо!

Shtrudelche, много е възможно да е зъб, Елена вдигна над 38 градуса, преди да пробие първия кътник и я поддържа 3 дни, сега пак вдигна преди седмица, но мина за ден. Дано бързо излязат зъбките и да не го мъчат много! Стискам палци за детската ясла!При нас децата от яслите не ги извеждат навън изобщо, без значение какво е времето, тези от детските играят в двора, когато е хубаво времето, а вчера от детската до нас ги бяха извели извън детската градина на разходка.

И аз взех дрешки от Лидл, съответствието цена/качество е добро и съм доволна. Някой пита за коледен календар, аз взех такъв от Лидл
Скрит текст:
, тази година ще е само за украса, а като поотрасне ще го ползваме по предназначение.

juli2455, играчка без която не може няма, но пък има одеяло без което отказва да спи, не питай как го пера и суша за да е изсъхнало за следващото спане.

За държавните ясли не ми се говори, това да не те пуснат да видиш в какви условия оставяш детето си е най-голямата глупост. За съжаление в нашият град няма частни детски ясли и градини, училища или детска кухня, та нямаш голям избор къде да го пратиш.

П.С. Направих нов албум за есенни снимки.

Хайде, давайте предложения за заглавие на следващата тема!

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 20:16 от mishka88

# 591
Благодаря Мишка за албума. Веднага се разписах с няколко снимки  Laughing

Гени, не видях да си качила снимки  newsm78

# 592
Здравейте!
браво на майките-ученички! да взимат всички изпити успешно!

В държавните бг ясли и градини за по една учителка, една лелка и 30 деца. Това е положението. Направиха ясла под нас. Не съм видяла да извеждат децата нито веднъж. То и площадката я направиха по български - за деца от 3 до 12 г. Крайно "подходящо". Диана дори не достига първото стъпало към пързалката. Явно идеята е, дори и някога през лятото да ги изведат, децата да не могат да ползват катерушките и люлките, защото, което си е право, двама възрастни, няма как да опазят 20-30 деца между 1 и 3 години.

Аз, като гледам как боледуват деца а близки и познати, направо съм благодарна, че Д не я приеха. Не знам и на каква работа биха ме търпяли да отсъствам непрекъснато.

Нямаме любим конкретен предмет. Някои неща харесва повече, но нищо особено. Излизаме с различни играчки, към които на площадката губи интерес. Най-любими са чуждите играчки, естетсвено.

При нас нищо интересно. Стабилизирахме стаавне към 7:00-7:30 и от там вече лягане към 21:00-21:30, което много ме устройва, да не кукаме по нощите. Ако се задържи здрава мисля в понеделник да я заведа да понаваксаме с ваксините. Дано да позволи да я премерим, че от момента в който се влезе в кабинета започва рев и пищене.

Не помня по каква тема още щях да взимам отношение  Wink
Спокойна нощ на всички

# 593
Момичета, сетих се да ви питам, вашите малчовци имали ли са ечемик на очичките?

На Елена се е появил такъв на долния клепач на дясното око, леко е подуто и червено. Консултирах се с един очен лекар, каза че ще се оправи само, но мога да масажирам мястото и да правя топъл, сух компрес, за да ускоря процеса и да пробие по-бързо запушването, никакви лекарствени средства не ми предписа. Лошото е, че нито стои мирна за да масажирам, нито компрес мога да направя, ако беше на горния клепач щеше да е по-лесно. Аз никога не съм имала такова нещо и не знам какво може да се направи, чула съм, че капка кърма помагала, но откъде да я намеря.

# 594
  • Toronto, Canada
За ечемика, аз като бях в пубертета имах нон стоп (много са ми намигали, шегувам се). Та имах една пастичка, но ти не можеш да я ползваш понеже е за възрастни. Но другото, което помня, е че се търка мястото с златен пръстен.
За детските в БГ, аз съм мн изненадана че не излизат. Аз съм от северозапада и като си бях там пролетта, като минавах покрай някоя детска винаги имаше деца навън. По принцип трябва да имат задължително игра навън (когато времето позволява, разбира се). Другото което е, не излизат малки с големи деца, понеже стават инциденти, поне тук е така. Но това, което разбрах и за тук и за БГ, че всяка градина е мн различна от друга, та първо питаите някой как е там, отидете на оглед (това трябва да ви се позволява).
За играчка, мисля че нямаме любима. От един месец, ако не и повече само рисува, разглежда книжки и реди лего.

# 595
  Sad едно детенце имаше, лекарите предположиха от игра в пясъчник, стигнаха до оперативна намеса...

кърма съм капала при запушен слъзен канал и помогна

# 596
Добро утро!
Не могавда помогна за ечемика! дано да мине бързо и без усложнения.

В детската градиина ги извеждат - ходим чат-пат на една уж по-слънчева градинка натам и виждам деца. Но от яслата до момента не съм виждала изведени деца. Но както писах, при нас не е им много удобно. Може докато са били в сградата на детската градина да са ги извеждали.

Я кажете, в какво положение спят малките. Диана в последно врем се гъзурчи и спи по корем, с вирнато дупе нагоре. Това нормално ли е

# 597
Ехоооооо здравейтеееее Hug
Блудницата се появи хаххахаха Mr. Green
Ииии момичета лекичко ще се похваля, че юни ще станем 4ма  preggo  Blush Heart Eyes Вчера бях на преглед и всичко е наред за сега - дано и занапред да е така Simple Smile  Няколко дена бях много зле, като парцал, гадене яко и какво ли не но мина и сега съм супер. Нито ми се гади нито нищо. А като си спомня предния път как до края на 3 месец почти не ядях щото не понасях миризми..ужас . Sick
Ние преди 3 седмици бяхме с дребния пак в болница  Tired....направи остър бронхиолит и полежахме 6 дена. Тъкмо се оправи и след 3 дена пак повтори нов бацил а дори не бяхме излизали. Бяхме отново с единия крак в болницата ама слава богу се размина. Просто нямаше да мога да издържа 2ри път....беше кошмарно просто...И то не друго ами това че от лекарствата беше все едно по цял ден му давам ред бул  - точно като звяр в клетка. Побърка ме- ту иска в леглото, ту в къта за игва, или по коридорите..ейй не се спираше и за 2 секунди просто .... ooooh! Не ме питайте как го опазих да е със система за няколко часа ( има няма сигурно 6-7ч ) че и с нея заспа  #Crazy
Както и да е - дано повече за тоя сезон не видя бацил че ще лудна- и мм от 1 месец го въртят някакви болести - ту се оправи, и след 3 дена пак ...айде пак при педи, нови лекарства и тн...дано сега с антибиотика да е за последно.
Иначе Тео си проидължава със великото спане  Mr. Green Следобедния му сън е от 14 до 18/19ч...и напослеък от както се мръква рано все аз го будя че явно си мисли че е нощ и катъо е тъмница в стаята не се сеща да стане  hahaha
anp Тео основно спи по корем с разперени ръце- явно така му е най удобно .

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 09:26 от zeldelina

# 598
Добро утро!

Зелделина, честито bouquet, лека бременност и здраво, кротко бебче през юни! Дано не боледува Тео повече, а ти се отбивай при нас да споделяш как сте!

Елена спи най-спокойно по корем, спи ли по друг начин се буди често. Аз я взех да спи вече при нас, знам че не е правилно, но така като се събуди успявам да я приспя преди да се разсъни, поне през повечето пъти, просто не издържам повече да съм дежурна по 2-3 часа нощем.

# 599
  • У дома
Добро утрооо, Зелделина, знаех аз че няма да забавите приятелчето за Тео, пожелавам ви още едно такова послушно, здраво бебенце Hug Hug Hug
Мишке, нямала съм нито аз, нито Лили ечемик и не мога да помогна, но аз знам че се търка с злато newsm78
За спането, Лили също се гъзури напоследък и спи в много смешна поза. Днес пак сме си вкъщи, супер болна много кашля, чак повръща като се задави. Вчера е спала цяяяял ден в детската и тия психари без да ми звъннат. Дадоха ми снимкте вчера, една снимка в различни размери, ще падна с тия хора ooooh!
За любими играчки имаме няколко: едно коте, мъкне го навсякъде, голямо гушкане пада, а като и кажа дай котето, го мята на рамо, защото тежи и го мъкне Joy Имаме две играчки са спане, едното е едно синьо мече с гооляма рокличка и тя се "зачулва" (слага си го на очите и го натиска по лицето си) с него, имаме и една главеста кукла-ангел и с нея се гушка, пера ги по-отделно, засега не се е усетила ако липсва едното hahaha
Тая нощ не сме спали, от 23.40 заспа чак след 3 часа, направо кошмар, да излизат тия смотани зъби, аман вече от тия драми. Днес уж курсова работа щях да пиша, уви с шилото вкъщи не може да се случи. Уж е болна, а обикаля като линейка, леле това хлапе ме убива с тая нейна енергия hahaha Joy
Хайдеее, лек и усмихнат ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт