МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 517
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Мишка, по нашия край има такова поверие за ечемик: някой с рядко име да почука три пъти по името, изричайки "днес си тук, утре да те няма". Позицията на пръстите е: палец и показалец образуват кръгче, като почукването е с показалец аз надявам се добре го обясних. Нз дали помага, не ми се е случвало на мен.
Зелделина, браво на вас. Честито и леко бременеене  Hug
Дано ви оставят вече болестите и да ви очакват само хубави моменти.
Гени, бързо оздравяване и на вас. Ние за сега държим фронта, но си се гледаме вкъщи. Мн малко деца са останали от нашата площадка. Иван няма с кой д играе и му е много скучно.
За спането, той спи всякак. Като бебе спеше само по корем. Сега се върти непрекъснато. По гръб, по корем, с вирнато дупе, настрани.
Бягам да се стягаме за излизане. На мен нещо не ми е добре днес, та ще видим ако пак няма никой долу, едва ли ще изкараме мн време. Ако няма с кой да играе, постоянно иска да се гушкаме инда го разнасям напред назад.
Хайде успееш ден на всички и без повече боледуващи :*

# 601
Zeldelina, I know what you did this summer  Mr. Green  bouquet честита радост и от мен!
Тази сутрин се оцъклихме рано рано, че най-накрая се класирах на зъболекар  Crazy за мой късмет се разминах леко...а бях започнала с уговорки за упойка още от вратата  #Crazy но мина мн леко  Blush
Сега по въпросите, които се сещам
Любима играчка -за момента няма. И навън почти не нося нищо, само 2-3 играчки в моята чанта евентуално ако пожелае в пясъчника, но аз по принцип там не я слагам и тя не се сеща (само онзи ден отиде при едно дете там и за това сега се заредих с играчки). Проявява интерес и към чужди играчки понякога -напр топка, но като и кажа "дай на детето топката " веднага я връща  Flutter добре съм я дресирала хаха но в къщи постоянно и казвам "дай на мама, дай на тати , дай на баба или дай на писето" и вече командата "дай" я изпълнява без проблем. Иначе мн си играе по площадката, най-много се задържа на пързалката. Наборчета ту има, ту няма. То и с нашия режим трудно се засичаме или вече са на ясла, или ако не са, то са болни (и понеже се познаваме, от далеч се предупреждаваме от вида -стойте там, че ние сме малко хрема ви и така  Blush какво да се прави, солидарност и слава Богу, че я има тази съобразителност)

Котката Joyако се брои за играчка хаха още малко и ще я яхне като кон Joy

За спането-от родилното до днес на една страна, понякога по гръб

Гени Hug бързо оздравяване на Лили
Мгг приятна разходка, ние нали от сутринта сме из улиците, та ще излезем към 14, направо за следобеден сън

тъй Simple Smile да допиша... правих дом пластелин по рецептата на Цвети, но по-малко количество и го карах на око Simple Smile получи се каквото трябва, голяма игра падна Joy само дето на няколко пъти посегна да си слага в устата , докато схване , че не подлежи на ядене Joy

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 14:28 от monicat

# 602
  • Toronto, Canada
Зелделина Честито. Лека бременност ти пожелавам. Оф направо и аз искам още едно, мин свдмица държах едно 6 месечно и така ми се прииска още едно, ама не е сега момента.
Гени бързо оздравяване на Лили.
Габи и тя спи с вирнато дупе, нормално е. Доста деца спят така,  е се притеснявай.

# 603
Момичета благодаря ви за милите думи  bouquet
Ама хайде де - давайте и вие смело  и се множете  Joy Във фейса вече има едно или две бебчета, още няколко са напът по коледа,  а и след това също има Wink  stork-boy stork-girl

# 604
Zeldelina, честито и от мен. Лека бременност ти желая !

Гени, оправяйте се бързо Hug Аз както се хвалех ,че Росен е добре, вчера вечерта ми изкара акълите. Малко преди да си легне се разрева за нещо и след всеки рев нещо като хрип.Викам си айдеее детето болно. След 2 часа се събуди с рев и имаше нещо като задух, не можеше да диша, изкарах си акъла... Иначе ако не реве не можеш да кажеш,че нещо му има, енергичен,тича,играе скача, но започне ли да плаче се появяват и хриповете .Също почна често да се задавя и то само от течности.Вчера се задави "само" 5 пъти докато си пиеше млякото... Заведох го при педи днес. Каза,че бил с червено гърло и този звук и приличал на проблем с ларинкса. Пиеме фенистил и стодал. Дано се оправи до Понеделник,че и ясла ни чака. Ако не тръгне трябва пак изследвания да се правят... По закона на мърфи, всички гадости точно сега...

За ечемика и аз знам ,че се търка със злато.

За спането , Росен е редовно по корем.

За извеждането, знам,че от градината ги извеждат, виждам ги постоянно. Ама от яслата защо не ги пускат децата? Като гледам и вие не сте видяли някъде да ги пускат... Нали трябва и те да се каляват...Аз Росен го извеждам винаги, стига да не вали  Laughing Ако го държат по цял ден затворен ще ги побърка сигурно  Laughing

# 605
Добър вечер!
благодаря за отговорите за спането. Успокоихте ме. Доскоро не беше спала така.

Зелделина, лека бременност.

Бързо оздравяване на болните!
Ето нещо за ободряване, което, поне мен, много ме разсмя

# 606
Зелделина, много се радвам за вас, пожелавам ти много семейно щастие  bouquet

за ечемик знам, че е хубаво да се наплиска с много топла вода, помагало да се пукне
аз съм имала често като студентка, тогава много гладувах, заради диети и ми казаха, че е от отслабен имунитет, препоръчаха ми да пия бирена мая

АНП, ха ха ха, чудех се мъже ли гледам или жени, хората с право са казали, че любовта е сляпа  Simple Smile

и Силвето спи по корем, но се и върти, ту настрани, ту по гръб, ту върху мен  Joy

времето тези дни наистина е чудесно, аз също гледам да сме максимално навън

легнах да приспивам малката и съм заспала с нея  ooooh! явно съм била доста уморена, отивам да си доспивам  smile3524

# 607
Здравейте, малко се загубих по разбираеми причини.
Зелделина честита радост. Желая ти лека бременност и още едно такова спокойно бебче.
Мишка не мога да помогна за ечемик. За голям човек знам, че се "перка" с пръсти, но очевидно това не ти помага.
Анр, и П спи с дупето нагоре и ръцете плътно до тялото, като изтребител, но повече обича по гръб с ръцете нагоре.
Гени благодаря, че се сещаш за мен, стига си чистила, върви на един масаж, похлези се малко. :-*
Миникат, не ти ли се приспива на пейкста следобед, хаха аз почвам да дремя. Grinning
При нас е ужас, ПАК тия зъби явно. Ревове, писъци, бой, будуване по 8-9ч.,сън 4ч.и по график в 2ч. посред нощ започва мрънкащото парти до 4-5ч..Общо взето аз спя 4-5ч.на денонощие. Нищо не ми се прави, искам да избядам за 2 дни и ще спя и ще ям и ще лежа и ще гледам филми. Е тва е купон. Grinning
Хайде за сега.

# 608
Ще помоля някой да ми прати потребителското име и парола за албумчето, че нещо не улучвам. Grinning

# 609
  • У дома
Палачинке Hug, не мога да копирам паролата, а не я знам, запаметени са ми на компа, хайде някой да се отзове в помощ на Палачинката ни Hug

# 610
 Peace пратена

# 611
  • Toronto, Canada
Аз да яи кажа нещо интеррсно. Вчера госпожата ни каза нещо, което е горе-долу вярно за събуждането през нощта. Ако по време на бремеността сте ставали по едно и също време през нощта, до WC, до хладилника или нещо друго, бебето като се роди ще става и то по същото време до около 2г. Аз като бях бременна ставах около 5:00 до WC. Габи се събуждаше винаги в 5 да яде до около 1-та си година. Вече не се събужда толкова, но мин.месец имаше нощи се събуждаше около 5. Знам, че са зъби. Но се замислете, че и в това има нещо вярно. Няма още проучване за това.
При нас тази седмица беше по 20 градуса, но днес вали, духа. Довечера сме на ресторант с малката на РД. хубавото е че има кът за малките да играят. Тук няма много такива места- ресторанти/кафета с детски кътове. Сигурно са 2-3 само. Има 2-3 Mcdonalds с кътове, но те са за по-големи и има мн деца. Знам в Варна има много хубави ресторанти с такива кътове. Тук явно още не са се сетили, въпреки, че всяко семейство има по 2-3-4 деца. Simple Smile
Лек ден от мен

# 612
Здравейте мами, не съм писала от много време, защото ви чета вечер преди да заспя и все през телефона.
Малката е добре, изникнаха й всички зъби, но от няколко дни почна да се буди през нощта и да реве и пищи със затворени очи. Дори не винаги помага да я гушна - гушна я, иска в кошарата, сложа я рев, слагам я на спалнята - рев, слагам я на земятя - рев. Не знам какво е, но завършва с мляко - в 3, 4,5  ooooh!. Тя няма нощно ядене от 2-3 месечна, а сега какво стана... Мисля, че се появи с тъпата смяна на времето, заспива вече в 23, но се буди по 1-2 пъти  Tired. Почнахме Дормикинд, ще видим дали ще има ефект  Peace
Аз почнах работа отдавна, свикнах да не спя, ама не знам докога ще издържа. Другата седмица ще съм в отпуска, че сменям работата и малко да си почина и да се погледаме:)
Иначе си бърборим на бебешки и то вече все по-убедително, чак ми се кара, че не я разбирам  hahaha.
Гени, много се забавлявам като чета какви мероприятия мислят на малчуганите хихи  Heart Eyes.
Успех на всички дечица в яслите, а на мамите, който тръгват на работа - сили и търпение.
Зелделина, честито, лека бременност и пухкав финал  bouquet
Ние също мислим за второ детенце, но искам малко да поработя, да натрупам стаж, защото е важно в моята професия да съм в крак с новостите, така че, живот и здраве след 2 години например. А и не си представям да гледам две бебета  baby_neutral

# 613
Мами, при нас мъките продължават.... След като днес Росен се влоши, викнах на частно педиатър да го прегледа. Кашля, повръща, задушава се.... Отвратително е да гледаш и да се чудиш диша ли или не...
Има ларингит + червено гърло с налепи Sad Предписаха му антибиотик + кортикостероиди.... Иска ми се да удуша нашата педитърка... Детето ми стои с ларингит 6 дни без да е лекувано адекватно....

Сега ще ви разкажа същност какво стана. В понеделник дигна температура, вторник също имаше , но бяхме на консултация, прегледа го и нищо му нямаше уж тогава. В сряда вечерта почна хриптенето и задуха и естествено в четвъртък бяхме на доктор. Значи само като чу този звук, който аз определям като хриптене, вече пишеше рецептата  Shocked Shocked Shocked А след това реши,че може да го прегледа.... И то само гърлото да му видела  Shocked Аз , естествено, я помолих и да го преслуша, не ,че имаше ефект де... Предписа ни фенистил капки и стодал. И естествено резултата е налице, никакво подобрение , а напротив. Направо съм бясна. Какви са тея доктори не знам. Как може така да претупват децата.  Лицензът трябва да й вземат на тая.... Другият месец я сменям, ако ще да е някоя на другия край на София, само да е кадърна. Ако трябва и на частно ще си го запиша... Охх, оплаках ви се, ама е много тегаво положението ,много ми е мъчно, измъчи се детето...

# 614
  • София
Ползвали ли сте термометрите като лентички, които се лепят на чело?
Има ли китайски и "оригинални", които вършат работа? Или всички са китайски? Simple Smile
Знам, че са само ориентировъчни, но все пак вършат ли някаква работа  Rolling Eyes

Също така знаете ли от къде може да се купи такъв термометър http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=178 ?

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 15:35 от bialata3

Общи условия

Активация на акаунт