МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 516
  • 740
  •   2
Отговори
# 615
Щруделче, дано малкият бързо да се възстанови, дано попаднете на читав лекар и това нещо да не се повтаря  Hug

Бяла, аз не мога да ти помогна, ползвам друг вид термометър

Цвете, в това за събуждането има логика, съгласна съм с вашата госпожа

фейса е залят с една игра с книжки, естествено аз също се включих, Силвето толкова обича да четем книжки и ще се радва много, когато получим първата  Simple Smile

# 616
  • Toronto, Canada
Щруделче ние имахме същото преди няколко седмици, бях писала. И на нас не го откриха веднага, 2-я лекар каза че може да има нещо. Но минахме првз същите симптоми, както и вие. Едно към едно. Даваха ни само стереод два пъти и се оправи. Но ни казаха, че трябва да си почива и да пие мн течности. Препоръчаха ни да си вземем овлажнител и купихме. Още, че е добре да сеси повече на въздух и парни бани в банята (аз пусках душа да стане пара)Казват е, че е често срещано при деца до 3години. Ама знам какво ти е, ние не бяхме спали 3-4 нощи, тя направо не можеше да диша. Дано да се оправяте бързо.

# 617
Добро утро!

ох, ужас. Настръхвами косата като чета. Дано Росен да се оправи бързо.
Панкейк ти даваш ли чай от лайка? аз имам чувството, че доста облекчава в периода на никненето на зъбите.

Доста логично ми звучи това за буденето през нощта. Аз нямам спомен кога съм се будила, но няма и спомен кога съм спала Simple Smile Голямо ококорване беше. Но лежах кратко в леглото, та вероятно затова поне с нощния сън не сме имали проблеми. И да се размърда, пак заспива.

Елси, да няма някакъв скок в растежа и затова да е неспокойна? При нас смяната на времето не се отрази, но Д не ходи на ясла.

Не съм влизаа от един век в албума. Ще пробвам след обяд и ако не стане с последната зивестна, ще сигнализирам
Някой се събуди и ми бърка в очите   Simple Smile
Хубав ден на всички

# 618
  • У дома
Добро утро и от нас.
 PraynigЩруделче, дано Росен се оправя бързо, че знам какво е  дребното да е болно и да не можеш да помогнеш.
Ние отново кашляме и четвъртък и петък не съм е пускала на детска, спря ми тока това изродче. да идва вече утре малко да си почина. Къде ми трябваше да й купя маркери, цялата къща драска, не мога да сваря да чистя след нея, а накрая започва да ги лапа и устата и става черна, е това и беше с маркерите, вчера вече ги скрих, като стане по-голяма.
Цвети, Габи как се справя с българският, Лили започна да изговаря много думи на норвежки и много взех да се притеснявам, въобще не мисли да започва на български, говори само бебешки, а разбираемите са на норвежки Thinking
Много разбира, защото вчера на майтап и викам, хайде донеси ми дистанционното, че не го виждам, отиде надигнала се е и го е взела от кухненската маса и ми го носи hahaha Щях да падна, за детките играчки е ясно, че знае кое, какво е, ама за дистанционното, ние защото все не й го даваме и може затова да знае тая дума Joy
За подаръци за Коледа измислихте ли какво ще им купувате newsm78 Още събирам идеи, ние сме от непукистите не се вълнуващи от нищо.
Цвети, Габи какво точно Леко реди, дай ми линк да видя, ние имаме едно, но мисля, че не й е интересно, само кубчета са, и трудно се сглабят дори според мен Rolling Eyes
Ние сме маниаци на котки, и вкъщи е "коткарник" с всякакви разновидности, вчера нова котка плюшена сива купихме, ама то вече няма каква котка да купя, пък и котка за Коледа , незнам и аз newsm78
Хайде отивам да си допия кафенцето, лек ден  Hug

# 619
Мами благодаря за съчувствието. Надявам се бързо да отшуми. Много е тежко с тея лекарства, защото Росен нищо не приема, или повръща или плюе. За сега успяваме да го преборим със зверскииии мъки, защото другият вариант е да лежим в болница,което нито за мен, нито пък за него ще е приятно.

Цвети, ние днес сутринта взехме инхалатор . Правим инхалации с физиолог. разтвор и пулмикор ( кортикостероид за съжаление). Беше трагедияяяяяяя. Хем и майка ми беше тук, много се плаши от маската. 3-ма човека не може да го удържим. Иначе при нас си е много влажно постоянно общо взето. Почнах и дрехите да простирам вътре за още повече влага. То направо си тече вода от прозорците. Нямаме нужда от овлажнител, защото наистина е много влажно.

Вторник трябва да го заведа на профилактичен да видим дали се подобрява Wink

# 620
моето предложение за нова тема е: "Есента да си отива вече, за Коледа копнее МАЙското човече!"

# 621
Щруделче голямо гуш  Hug и да минава бързо (педиатър се сменя по вс време, но ако ви е лл, тогава малко е боза работата)

Празниците наближават, май-ските дечица на подаръци се надяват
Или
Празниците наближават, май-ските дечица елхата украсяват
Или
Май-ските дечица много слушат , от Дядо Коледа подаръци ще получат

Ние шавнахме малко за уикенда. Тъкмо се завърнахме, разпределих грубо багажа, пия едно кафе и запрятам ръкави по задачки Simple Smile

# 622
Мамчета бързо оздравяване на болничките!

С тия Коледни темични и нашият темп на писане ,до юни месец ще получава подаръци май-ското човече.  Hug Grinning

# 623
Харесва ми предложението на Джули, както и това на Мони :

"Празниците наближават, май-ските дечица на подаръци се надяват "

Относно педиатрите, до мамите от София, вие доволни ли сте от вашите? Аз вече търся без да се ограничавам да е в района.Дори малко по-далеч да е, само да е добър педиатъра...

# 624
Лееко се измъкнах на терасата да пия кафе, който иска да се присъедини. Grinning
Щруделче, ти от къде беше? Мога да ти препоръчам във Варна Стоянова, тя е хомеопат и е доста съвестна, при това е и доцент. Ако се интересуваш ще ти дам кординати, но ти препоръчвам да идете на УНГ. Проблема е, че не работи със здравна каса и взима 50 лв. за преглед, който обаче при нас продължи 2ч. ShockedСамо дето в дупето не му бърка.  Laughing
За лекарства, аз успявам да пробутам с шишето за мляко, разтворено във малко вода което може.
Ако не си давала мед, сега е момента, действа. Имам домашен мога да ти пратя, естествено като подаръче.  Peace
Гени с тая детска се разсипа милото, не ми се мисли догодина как ще го пускам П. Голямо гуш.  Hug
За темичката съм за подаръците на Моникат.
Их, вчера установих, че памперсите на #5,вече са ни малки и минаваме на #6.Е ще се учим явно на гърне, че май #7 няма.  hahaha
Анр, не давам чай, защото свърши, добре ме подсещаш да купя.
Благодаря на всички отзовали се за албумчето.  Heart Eyes
Хубав ден.

# 625
Палачинке, Варна ми е многоооооо далеч. От София съм .  :Д

Благодаря за предложението за меда. Имам, но Росен въобще не го одобрява. Как ли не му го предлагах , усеща го и не иска да яде . И аз давам разтворени във вода или в млякото лекарствата, но оная вечер си усети антибиотика в млякото и въобще не пожела да го пие  Laughing Разтворено във вода пък като му дам с лъжичката (по-скоро набутам в устата :Д) си го задържа в устата и го плюе... Въобще забавно ми е ама като че ли вече посвикна . Днес е доста по-добре и не се дърпа толкова на лекарствата.
Почти не рева докато правихме инхалациите. Много геройски се държа :Д

Относно памперсите, ама той Пепи много голямо момчеееее бил, на нас си ни стават 5ците.

# 626
Здравейте, момичета,
Днес станахме по-рано от обикновено и мм още към 8 заведе девойката на ясла. Днес пак ще си я приберем на обед, та решихме поне да постои малко по-дълго там. Мислех от днес вече да е по цял ден, но сестрата твърди, че не е готова. Според мен това стоене по половин ден и после вече цял си е двоен стрес за детето. Защото следващите дни ще очаква пак след като обядва да я вземем. Решихме да се съобразим със сестрите, но максимум за ден-два още. Не искам повече от седмица да изкара до обед.
Там определено не й е забавно за момента. Не се заигравала с другите деца, само се разхождала и от време на време като си намерела някоя играчка по пода се заигравала с нея. Много искала да се гушка, но сестрите не можели да я гушкат, защото това означавало да гушкат и останалите деца, а те били много... Сериозно изпитание за нервите ми е тази ясла. Още не съм започнала работа и след като я заведе сутрин мм само я мисля как е там. Като започна да работя поне по-бързо ще ми минава времето.

Щруделче, през голям кошмар сте минали, настръхнах като четох. Дано бързо оздравее напълно и да нямате повече подобни проблеми.
Относно педиатъра:
Скрит текст:
Аз съм доволна от педиатърката на детето. Стефка Пеева се казва и приема в 25-та поликлиника в Младост. Не е супер мила, от типа дето демонстрират голяма радост при вида на всяко дете, но според мен си разбира от работата. Препоръча ми я приятелка точно защото не й е бъркала диагноза на детето. Аз също нямам оплаквания от нея. Не знам обаче дали ще иска да поеме нови пациенти, защото при нея винаги е голяма лудница.

Genni, не виждам нищо лошо и котка да вземеш за Коледа, щом това й харесва. Или просто я заведи в някой голям магазин за играчки и я остави да се помотае да видиш какво сама ще си избере. Вчера така мм води малката в Икеа, там имат детски кът с различните играчки, които предлагат. Голяма игра ударила с едно сметало, та се прибраха с него. Много й харесва да мести топчетата. На мен нямаше да ми хрумне да й взема подобно нещо.
Ето и лего конструкторите, с които обича да си играе:
Скрит текст:
http://shop.lego.com/en-US/LEGO-DUPLO-Basic-Bricks-Deluxe-6176?p=6176  - само основни кубчета са, но си ги реди по всякакви начини, използваме го и за да учим цветовете
http://shop.lego.com/en-US/My-First-Bus-10603?p=10603 - много се заиграва с този автобус, само отваря затваря вратичката, вади и пъха обратно шофьора
http://shop.lego.com/en-US/LEGO-DUPLO-All-in-One-Pink-Box-of-Fun-10571?p=10571  - с този също много играе
Взела съм й и една голяма ферма с идея да й я дам на Коледа, но не знам дали ще издържа до тогава. Simple Smile

Elsi86, дано бързо се успокоят при вас нещата. Аз тепърва ще разбера какво е да се съчетава работа и безсъние. За момента кърменето ме спасява, като се пробуди с плач й давам да суче и продължаваме да спим.

Zeldelina, честито и от мен и лека бременност!

Някой ще изпрати ли и на мен на лично съобщение линк към албума и парола. Предварително благодаря!

Хубав ден и успешна седмица на всички!

# 627
Дени , благодаря  Hug 25-та ни е сравнително близо, ние сме в Мусагеница Wink
Ще звънна да я питам дали приема нови пациенти, ако не , живи и здрави, ще търся друга Wink

# 628
  • У дома
Добро утро мамчета, и аз си допивам кафенцето и се захващам с домашен фитнес, после упражнения малко , и след това вече сядам да пиша курсови работи Crazy
Палачинке, дано вие да не боледувате, все си мисля че в БГ майките са по съвестни и не оставят болните деца по детските градини. Тук не им пука, тъкмо си излекувам детето, днес е заведох, две три сополиви хлапета ни наобиколиха, едно киха друго кашля, до края на седмицата отново ще е болна, тя просто не може да се съвземе то тия вируси ooooh! А в сряда ако знаеш как е заварих направо ми се плачеше: Лили стои на земята и се дере като луда и се задавя от плач, плаче от зъбите, вдигнала едната ръка учителката да не я докосва, жената седнала само до нея и се опитва да я успокои. Най-доброто и приятелче-Мария, седнала до нея и е хванала за другата ръка и й пеее песни, другото и приятелче Матеа, тича с дебелото дупенце и носи ту чашки, ту някакви чайничета, нашата само хвърля играчки, а Матеа тича и носи нови, а Мария не спира да пеее, направо щях да падна, това са деца по на годинка-две. В четвъртък и петък не я водих, днес отидохме и нейните приятелчета тичат да е прегръщат ooooh! Дано като растат пак така да е спокойно в групите в детската, защото ние само се биехме като малки hahaha Ние още може да носим и номер 4, може тук да ги произвеждат по-големи памперсите че тук са по-едри хората Joy, купувам номер 5, но и 4 ни стават, може и с тях да караме, даже новите Либеро номер 4 купувам, защото номер 5 са гащички, а ние нищо не казваме, директно в памперса.
Щруделче, вие как сте, Росен оправи ли се, надявам се вече да ви е по-леко Hug
Дени, оф много кофти така за детската, нашата мнооого е гушкат тя е мноого гальовна, и винаги сутрин като е заведа е поема една учителка да е носи и гушка докато се отпусне, има случаи когато идват нейните приятелчета хващат се за ръка и влиза с тях, но ние вече сме от много време на детска, жалко че в БГ е толкова лоша системата Crossing Arms Благодаря за идеите за Лего, гледах и аз автобуса и мисля, че ще и хареса. Купих зеленчуци и плодове да реже, мислехме с баща й кухня, но като че ли няма да й е интересно,тя още не разбира толкова много, всичко удря и блъска и най-много да е счупи, преди да разбира за какво е, по скоро ще и взема само сет с тенджерки и бъркалки, ако и хареса за по-натам ще вземем и кухня, че само кухня липсва вкъщи hahaha Като отидем в магазин за играчки се хвърля като ненормална на всичко. Оня ден ревна за един плюшен мечок пет пъти по-голям от нея, ее голям рев за тоя мечок, ама той е огромен, само прах да ми събира, тя не може да си играе нормално с тоя мечок, той е сигурно два метра ooooh! ooooh! Купихме едно коте, мноого му се радва и днес е с него на детска hahaha
За темите, хич не ми идва на акъла да мисля рими, така че съм съгласна с на Мони, първото предложение. И на Джули, също ми харесва. Абе мамчета, дребното в петък е почивка, че ще украсяват детската за Коледа, та се чудех вие кога мислите да украсявате за Коледа Rolling Eyes На мен вече ми е коледно и се чудех дали скоро и аз да не разхвърлям из вкъщи и да украся, само незнам с това шило тая година къде да позиционираме елхата, тя ще я събори, тя е супер откачалка, тича като линейка и не признава ако пред нея има нещо, блъска се пада, става, събаря и продължава ooooh! ooooh! ooooh! Вие най-долната част на елхата ще е украсявате ли  или от средата  hahaha Joy Леле тая година ще е луда Коледа.
Хайдее изчезвам, лек ден на всички Hug

# 629
Щруделче, пробвала ли си със спринцовката на панадола, аз пробутвам всичко с нея, особено като е сънена и лежи, цока, все едно мляко.
При нас има подобрение от дормикинда, за недоспиването съм свикнала и не ми пречи толкова Peace. Свиква се, но пък вие щом още се кърмите, сигурно се буди по-често. Май ще ти е зор да отбиваш като тръгнеш на работа, защота ще иска да е повече време с теб Hug. Дано се нагласите бързо.
Малката не е на ясла, гледат се с дядо й, днес ми е последен ден в старата фирма  bowuu.

Общи условия

Активация на акаунт