МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте

аз също давам лекарства със спринцовката на панадола, но съм давала само сладки - проспан и хомеопатични, слагам я да легне и бутам спринцовката към едната буза, да не се задави и малко по малко й давам лекарството

идеята за лего и на мен ми харесва, тя до сега не е имала и се надявам, че ще й хареса

аз съм решила да я пускам на ясла чак догодина септември, а аз да тръгна на работа през декември, но ще видим как ще стане, има време

Щруделче, нашият педиатър е мъж, казва се Марио Томов, работи към 20 поликлиника, но кабинетът му се намира в един блок близо до нея, не е разговорлив, прегледите минават много бързо, до сега, обаче, не се е разболявала от нещо по различно от настинка, което да изисква по-специална диагностика, аз смятам, че е добър и ако искаш ще ти пратя на лично съобщение данните му

пожелавам ви слънчев ден  Hug

# 631
  • Toronto, Canada
Гени легото си е обикновенно, само кубчета. За езика, казва си думички и на двата, но повече на английски. Снощи ми вика Don't do that и ми върти пръста, направо паднахме с ММ. За Коледа не сме решили за подарък. За елхата и аз се замислям, че имаме елха до тавана и не я знам как ще я гледа. Аз украсявам на 1.12 и махам около 15.01. За маркерите и аз купих нови, че старите се изтриха вече. Ама тя си рисува само на масичката, до сега само 2 случая е имало на дивана.
Щруделче по-добре ли сте. За инхалатора само в болницата трябваше да седи 15 мин., не ме питай как е седяла. Дано се оправя бързо. Ние се оправихме за около една седмица.
За градините в БГ, направо като ви слушам не ми харесват. Как няма да прегръщаш детето...Тук си ги прегръщат, сутрин особенно габи мн обича едната госпожа и то са целувки, прегръдки, на мен много бързо ми казва чао, чао.
Оф забравих какво още щях да пиша......Хайде отивам да събуждам къщата. Simple Smile Лек ден мами

# 632
Ние днес бяхме на консултация: 8750 гр и 82 см. Биха ни и ваксината. Сравнително леко я понесе. Да видим дали няма да има странична реакция по-късно.
За памперсите ние още сме с 4-ка Grinning
Миличкия Росен. Пращаме му прегръдки.
Показам на Ивн негова снимка и той го гали да оздравее по-бързо.
Гени, няма съвест никаква тук. Ходят си болни децата на ясла и градина. Гледам ги долу: кашлят, подсмърчат обаче са там. Днес мислех да поостанем след ваксината малко пред блока, но имаше едни близнета на 3 години. Милите болнички, но до обяд били на градина. И се прибрахме набързо, че след ваксина само контакт с болни ми липсва Sad
На мен също ми е голяма драма даването на лекарства. Със спринцовката от панадола нещем. Само да я види и почва да реве. От шише пие само вода. Та с една лъжичка директо му наливам в устата. Ужас.
Мед и той не обича. Чак повръща от него.
Конструктори имаме 7 броя. Не са на лего. Различни по големина и функционалност. Влакчета, динозаври и Нз какво още. Иван предпочита аз да ги редя, той да ги разтуря.

# 633
Мгг, многоооо мило  Hug Да нагушкаш малкия от нас Wink

Гени,Цвети, да, по-добре сме. За инхалатора знам какво си преживяла. При нас 1-ят път беше многооо кошмарен, 2-я пак мина зле, но сега видя,че няма на къде и тая вечер дори почти не е плакал. Малко помрънка ама търпи  Laughing Само с антибиотика имаме проблем ама го мъчим, няма как.

Джули мерси за инфото . Ако не стане в 25-то ще видя и вашия педиатър;)

Елси, пробвала съм , обаче той много се изнервя ,почва да реве многооо и да се напъва, и съответно повръща всичко.За това се отказах от спринцовката Wink

Днес беше многооо приятно времето и го изведох малко, където нямаше деца разбира се, че милото се побърква само вкъщи. Естествено , после дойдоха дечица и той като ревна ,че го държа далеч от тях.... Много мъчно ми стана ама няма как, няма да разболяваме целия квартал.. До края на седмицата би трябвало да е напълно здрав вече Wink

За коледната украса не беше ми останало време да мисля покрай малкия. Сега като казахте може да украсим тея дни с Росен  Wink

Това е за сега от нас Wink

# 634
Шруделче, извеждай го, наистина. Много е хубаво да стои на слънце, по-бързо ще се оправи. Ние като бяхме болни, всеки ден го извеждах в един парк, където няма жива душа, за да не се дразни, ако има деца. Ако се приближи някой от далече казвах, че е болен, е повечето не се впечатляваха и си оставяха децата да играят, което за мен беше  Shocked Аз си казвам, обаче проблема е, че другите не казват и вече не ходя по площадките зсради това.
Мгг вие направо сте дребосъчета пред моя бебозавър. Не искам да знам колко кг е вече, да е жив и здрав. Много са смешни с моята майка, тя е много дребничка 148см.и като всеме Пепи, краката му висят до коленете и и като каже "На баба малкото бебето"  hahaha
Втори ден не оставям П да спи повече от 30 мин. през деня и вечер спи непробудно 10-11ч. Thinking
Хубав ден на всички.  bouquet

# 635
  • У дома
Добро утро, изродчето днес пак е вкъщи. Тая нощ се събуди да играе в 2.36 до 4.30, хич не съм е оставяла да спи-сутринта и вдигнах гълъбарника в 7.30, вчера в детската я оставили 3 часа, като видях на списъка ми прилоша, знаех че ще има изпълнения. Та днес вкъщи, реве и нервничи от зъби, пищи, че се е спекла и не дава да и отворя памперса, абе кошмар, не иска и сок от сливи, за да и помогне #2gunfire #2gunfire #2gunfire Супер чешитче, дадох и Дормикинд, въпреки че съм против, защото просто вече главата ми пуши, толкова изнервена не съм била от доста време, сутринта уж сънена пак пакости прави, хайде кажете ми какво е това чудо, едни смотани стикери, аз уж всичко изхвърлих, налепи ги по телевизора, едвам съм ги махнала, и друг път ми го е правила тоя номер, затова уж ги изхвърлих, обърна къде какво може, в къщи от сега е паднала бомба, и за капак ми мрънка #2gunfire #Cussing out #2gunfire Оф отивам, че се хвърля по стената да сваля една картина #Crazy #Crazy #Crazy
Лек ден мамчета Hug

Последна редакция: вт, 10 ное 2015, 09:43 от Genni

# 636
Здравейте момичета  Hug
Shtrudelche голямо гуш от мен и имай сили! Знам за какво говориш - вече нали 2 пъти минавам през него . Този път в болницата беше страшна драма с инхалациите- до сега не го бях била но там направо си го бих - не мога да го удържа за 15 мин ....нямаше такъв рев, такива драми, гърчи се,  рита... ooooh! . НО  се сетих друг вариант и да ти кажа помогна и даже вкъщи при повторното разболяване сам е сядал в мен за инхалация. А именно  - пускам му едно клипче в Youtube - https://www.youtube.com/watch?v=HP-MbfHFUqs&index=1&list … SPdj9WLqvExNffNpc. Така се захласва в телефона че забарвя за инхалацията. Ако все пак е по нервен и трудно удържим го оставям с бибата и така правим инхалацията.
За идеята със спринцовката - при мен само тя помагаше. Лъжички и друго само като е види да се приближавам с тях и бяга и не мога да го стигна, или ляга по корем и си кри  главата във възглавницата. Joy
Не знам дали даваш противоалергично  но ако  не - моя съвет е да даваш. Понякога забравят да изпишат и знам няколко случая на деца които по време на лечение не са приемали и са направили алергии към лекарствата. Аз му давах финистил. Също така и имоностимулант задължително.
За коледният подарък за сега имаме няколко иде но ще видим в крайна сметка какво ще намерим и кое ще ни хареса. Обмисляме маса с инструменти ( тезгях), столче с масичка  ( като бюро ) или нещо подобно. За елхата и аз съм в голяма дилема. Винаги украсявам на 1.12 и все едно дядо коледа е повърнал  hahaha Ама като знам тоя дребния как преподрежда постоянно и всичко пипа..не знам как ще бъде Tired

# 637
здравейте

аз също обичам да украсявам още от първи декември, малката ще е много щастлива да украсява с мен, хубавото е, че почти нямам чупливи играчки  Joy

ще купувате ли коледни дрешки за малките? ние миналата година купихме комплект рокличка с чорапогащник и беше много сладка 
ако някой от вас се сеща от къде могат да се купят такива дрешки, моля да сподели, че аз миналата година взех от един сайт, но ми се иска да имам по-голям избор

вчера й гледах бебешките снимки, направо се изненадах, колко много е пораснала във всяко отношение - от косата до това, че вече се разбираме кой какво иска, направо ми пълни сърцето  Heart Eyes
както се казва: не знам кой на кого даде живот, аз на нея или тя на мен  Heart Eyes

# 638
  • У дома
Мамчета, ида за помощ Praynig Имало ли е досега някое дребосъче херпес до устната. Днес ми се струваше, че  Лили има пъпчица, но в момента е направо херпес, утре мисля да е водя на лекар. Моля ако някоя е имала такъв случай да ми пише ако иска и на лични, че много се притеснявам дали е опасно при малки деца newsm78

# 639
Здравейте,
Д.е имала афти. Херпес засега не. Изписаха някакво мазило, но според мен мазането със сода помогна повече..

Гени, ти май мислеше да започваш работа. Как ще стане, като малката през ден не е на детска. На мен това ми изглежда голям проблем и за мен. Направо не виждам кой би ме търпял да отсъствам непрекъснато. Тук си ги водятболни децата и непрекъснато се заразяват едно друго.

Елха украсявам около Коледа. Тази година трябва да е някакъв джобен формат и качена нависоко, защото няма да оцелее и две минути. То и така не зная колко ще оцелее, имайки предвид, че всяка секунда се чува 'дам, дам, даба, даба' и се изисква нещо.

Всичко знаят малките. Не само играчките. Моята днес ми посочи една бенка и заяви 'бека'. онзи ден ме избута най-безцеремонно, да не я прикрепям на една клатеща кола с репликата 'а, бе!'. и една камара други неща назовава, без да ги повтаря. Така и идват. Попивателни са. Всичко са научили и само чакат техническа възможност да го кажат.

Не знам ни ръст, ни килограми. Утре ще я водя на ваксина и ще премерим теглото, ако застане мирна за пет секунди. На ръст не се и надявам. Тя писва още с влизането в кабинета и пищи докато напуснем. Няма шанс да застане права до стената. Но пък забелязах, че точно минава права под една катерушка и ще си взема рулетка да премеря височината.
Памперс.- 4+ засега. Сглупих, че не се позанимавах лятото да я науча на гърне, ама така не ми се занимаваше.

Не знам за подарък. Те още не разбират. Мераклия съм на една бебешка мозайка. Иначе лего имаме такова и много го обича, особено мечето. Направо пощръклява като го види, след като не и е даван няколко дни Вече се опитва дори да слага едно към друго елементите. Доскоро беше чист разрушител. Даже вече ниже и едни геометрични фигури - голям прогрес.
На сметала знам от опит, че се радват , но все забравям да питам в близката книжарница. Но как няма да забравя, като влизането е под съпровод от крясъци 'даба, даба' и желание да се слезе от количката и да се награбят всички книги. Направо ми се изпива мозъка. Много е гръмогласно това дете. Не чувам другите да пищят чак така.
Забравих какво още имаше.
Бързо оздравяване на Росен и спокойна нощ на всички

# 640
Гени, ние не сме имали и за съжаление не мога да помогна, но за твое успокоение си я заведи на лекар. Едва ли е опасно, но все пак не съм лекар Wink

Зелделина, точно тези песнички слушаме. Инхалациите правим с накрайника за уста, от маската многоооо го е страх.Днес почти не е ревал. Нали съм му доближила накрайника максимално до устата и той нашия днес почна да го ближе. Явно му е вкусно. :Д:Д

Свиква определено.Вижда ,че няма на къде и дори с антибиотика имахме лек напредък.. Този път със спринцовката го дадох,че ми е по-лесно дозирането. Еми като я видя почнааа един рев,но си свали бибата и си отвори устата. После държа 1мин. лекарството в устата ама накрая си го глътна и така... Той тамън ще свикне и ще се оправи  Laughing

Антиалергично ни предписаха сиропче калциев глюконат. Имуностимулант никакъв не ни е предписан, но той като се оправи ще почва да ходи на ясла, а педито изписва веднага , така че скоро и него ще пием Wink

Палачинке, извеждам си го .  И аз смятам,че е по-добре за него, но мен също ме притеснява,че някой майки не предупреждават ,че децата са им болни. Страх ме е ,че не стига,че е болен , пък и нещо друго да лепне.... Та затова си го държа далеч от деца ако се появят, хем ние да не заразяваме никой, хем нас не Wink

От много писане забравих да кажа,че днес бяхме на контролен преглед. Чакахме 50на мин. Детето се побърка , тича по целия коридор, отдолу в коша на количката се завира,  пакета с мокрите кърпи върху главата  си сложил и прави физиономии....Хората се напикаха от смях с него :Д Накрая и потанцувахме. Човек ще каже,че не е  болен ако не знае :Д Та педи каза ,че гърдите са чисти, а гърлото е леко зачервено. Оправяяямееее сее  newsm44

# 641
Добро утро,
Ние сме будни от 4ч. Tired
Влязах да ви почета малко и да питам нещо, но преди това да кажа, че много се радвам, че Росен се подобрява, браво на детето.  Heart Eyes
Гени, знам, че са опасни херпесите за малките деца и трябва бързо да се вземат мерки, да не се разпространи. Пак по лекари, ужас, съчувствам ти, от както сте на детска, само болести. Бързичко да ви минава и повече никакви такива, само хубави неща желая.  Heart Eyes
Анр, как се мажат тия афти със сода, колко да сложа? Мажа с дактарин, е не се махат тия гадории и как да се махнат като отскоро вече и пода ближе, а всички знаем, че чист под нямааа.
Много се забавлявах с твоите истории, голяма сладурана "а бе"  hahaha
Изисква си детето, все пак е госпожица и нормално да е по-грамогласна и претенциозна.
Въпросът ми е за райска ябълка, става за нас нали?
Ние за филмчета сме твърдо на "Маша и мечока", нищо друго не иска, дори реве на"Спонч Боб", хаха много го мрази.
Да е жива и здрава Моникат, че от нея я научихме тая Маша. Само като чуе песничката в началото и хвърля всичко и почват танци, крясъци, смях.  hahaha
Напоследък май дори прекалявам с ТВ-то, ноо какво да го правя иначе това диване, то все иска нещо ново, а аз май се изчерпах. Приемам идеи.  bouquet

# 642
  • У дома
Добро утро мамчета, утре в 8.40 сме на лекар. Заведох я на детска, че в събота имам изпит и две курсови работи, които не съм започнала, имам и една  за вторник. Нямам време да се обърна.
АНП, тук има лека стегнация в момента на пазара за инженери и става трудно, търся всеки божи ден, прозвънявам и фирми като имам време,но е мноого трудно. А и наистина незнам ако започна кой ще ме търпи, аз ден през ден съм вкъщи.
Леле тая детска ни видя сметката, до преди нея Лили НИКОГА не беше боледувала, незнаеше какво е кашлица, сега не сме спирали да кашляме от три-четири месеца, откаккто е на детска, постоянно е болна, сополи и кашлица, тъкмо е малко по-добре отиде на детска и на другия ден е много зле, а като ида на лекар първият въпрос е "Ходи ли на детска", като кажа ДА-е то е нормално да боледува. Нямам думи, днес за херпеса, предупреждавам ги, казах им да и мият устата не с парцал а с чиста ръка, или кърпички за лице оставих(стори ми се по-чисто от парцалите където ги бършат след ядене), и да не и махат бибката, за да не лапа играчки които и другите деца може да лапнат(да не плъзне навсякъде), ОТГОВОРА: НЯМА ПРОБЛЕМ, ТЕ 4-5 ДЕЦА ОДАВНА ИМАТ ПО ЦЯЛОТО ТЯЛО, ПО ЛИЦЕТО И КРАЙНИЦИТЕ. Кажете ми какви са тези родители #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Много съм ядосана, но нямам избор, казаха ми да и мия ръцете, че и глисти имало в по-голямата група, а в другата малка, имало въшки ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Просто нямам думи #2gunfire
Хайде оплаках ви се, АНП, сподели за содата както е писала и Палачинка преди мен, тя няма афти, но ближем пода, и лапаме всичкоооо #2gunfire
Щруделче, браво на Росен, че е по-добре. Утре и аз ще посикам да е преслушат, защото  ние не спираме да кашляме.
Лек и усмихнат ден мамчета, допивам си кафенцето и сядам да пиша курсови работи Hug

# 643
Здравейте Simple Smile
Направих си кафе и съм готова да пиша Simple Smile слагам в скрит, за да не разтеглям уж поста
Скрит текст:
Много се радвам да прочета, че Росен е по-добре  Peace направили сте и шоу пред кабинета Wink развеселили сте чакащите Grinning
Гени, едни приятели,тяхното дете ни е почти наборче, беше лепнало херпес от детегледачката  Shocked и май всичко се случи и около морбилната ваксина...та изкара нещо, което докторите диагностицираха като розеола... ooooh! тъкмо щях да ти казвам, да провериш какъв е статуса в градината и  Shocked се шокирах, че пак там е първопричината....дано утре ви предпишат нещо подходящо и бързо да минава и този период
АНП развесели ме Simple Smile при нас крясъци няма -за сега Simple Smile модата й от два дни да ходи само на колене или да се търка по килима по дупе - като цяло за кратко , защото й се набиват колената като стигне до плочките, а с дупето набира килима Joy
Палачинка, ако често имате проблеми с афти, което и заради зъбоник се случва, може да го заведеш на зъболекар и те там имат едно мазило, с което обтриват устата и минава бързо Peace не вярвам да ти откажат и за това опитай, не е нужно да е детски зъболекар

Малеее Simple Smile гледах есенния албум, много порастнали тези май-ски човечета Simple Smile и аз метнах един кадър от тоя уикенд, май се получи малко крив, но...въртете там екраните Joy

За памперс размера - ние сме на 4 (7-14 кг) тънко г*зе Joy

Опа, отваря един шкаф, пауза

Аз тръгнах тия дни на годишен технически преглед Joy минах при зъболекар - отчетат се с 2пломби, АГ - накара ми се да спирам да кърмя и да ходя на мамолог Simple Smile Та се взех насериозно и вчера цял ден сух режим, цокане само вечер преди сън (после тя се върти из леглото и сама заспива) и сутринта се докопа до мен Joy
Дадах й само защото исках да спи в колата , докато съм на зъбар..утре и на сутрешното ще ударя шалтера...просто сега е момента, защото е прояла, храни се добре и може да избута деня и без да ме дои Joy
Маша и мечокът са отлично спасение, ние сме ги научили наизуст, но пред нея се котират хаха Simple Smile сега лека полека започва да кълве и на ну погоди хаха

Тъй...друго не се сещам...за това допивам кафето и май ще отскочим до магазина. Вън е мн топло, нищо че малко духа вятър, но и той е топъл - какво е това чудно време, направо пролет Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 11:06 от monicat

# 644
  • У дома
Ние много обичаме и Благуните, побърква ме с това "Пара Пара" #2gunfire #2gunfire #2gunfire Иначе Маша е любима май на всички, Лили е имитира как се смее и е супер смешна, гледам и Телетъбисите и Ну Пагади, но най-най са ни Благуните ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт