МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 511
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Гени, дано не е нищо сериозно. И на нас не ни се е случвало, немога да дам съвет. Горкото Мъниче. Пращаме и целувки да и минава бързичко. Като чета каква ти е палавница, много си приличат с моето зверче. Жалко, че не можем да ги запознаем да си дивеят заедно.
Ние не гледаме никакви детски. Дори Маша не му привлича интереса. В тубата му пускам чу чу тв. Харесва някои песнички, др не. И ми хваща пръста да му превъртя нещо друго.
Ние тъкмо се оправихме за разходка. Мятаме якето и излизаме

# 646
  • Toronto, Canada
Гени, ти направо вярно през седмица има нещо с тази детска. Аз да чукна на дърво, още не сме имали сериозни проблеми. За херпес незнам. И тук си ги водят болни, казват само ако има Т не може. Но да ви кажа честно Габи когато е сополива е там (може да ме хокате), но вкъщи няма кой да я гледа. Когато беше с ларингита я бях пуснала за един ден, но те казаха по-дбре да е вкъщи, понеже кашляше. Гени колко деца са в нейната група. При нас сега са около 10. За ученето, добре дошла в отбора. Аз почнах да уча през седмицата тя като заспи. Преди учех само уикенда (ММ се занимава един ден с нея), но сега имма и аз толкова много контролни, лудница.
май само ние не сме гледали Маша и Мечока....Ние като се приберем от детска и пускам песнички, ТВ го пускам само за час-два ние да гледаме нещо.
Щруделче, радвам се че сте по-добре.
После ще допиша, че отивам да ги будя. Лек ден. Simple Smile

# 647
здравейте

аз също не мога да помогна относно херпеса, но се надявам малката бързо да се оправи

относно детските и аз като Цвети не съм й пускала Маша и мечока, пускам й само две песнички - чело коте книжки и патешки танц, друго не, тук там някой клип с бебета
телевизия се гледа рядко и то програми само за големи и когато нещо се загледам, малката идва и ме дърпа, за да си играем или ми взема дистанционното и ми сменя канала, а после бяга  Joy

отивам да гледам новите снимки в албумчето

# 648
Здравейте!
ами мокриш пръста, полепваш със сода бикарбонат и търкаш. Наистина е желателно да се махнат, за да не се разпространят. Беше ми дала и някакво мазило (дактакорт), но според мен това със содата помогна повече. На братовчедка ми на момченцето за стоматит му бяха дали гранофорин. Неж че знам какво е стоматит, но преди да отидат на лекар го описваше като бяло, като афти.
Аз също очаквам афти, глисти и не знам още какво в скоро време. Всичко от земята е по- вкусно. Вчера взе едно чирпаче от дете в пясъчника и си похапна пясъ с апетит. Изобщо отказа да обърне внимание на протестите ми. Предполагам, че и се струва много забавно, като и кажа, че ще има червеи в устата и дупето.

По тв най-ценни са рекламите. Гледат се със затаен дъх, знаят се и като свърши някоя любима започва рев. Най се нервираше по време на предизборната кампания, като засвири музиката, преди агитационните предавания, тя се подлъже, че ще има реклами и се яви някой чичка да обяснява колко е велик.
 Иначе харесва Давай,Диего,; Рибки балони. Благуните също са много любими, но като че ли по-скоро песничката в началото. Нещо не ги дават в последно време. По едно време даваха Маша и мечока по Сънчо. И те я забавляваха,но пак основно песничката в началото. Не пускам на компютри. Само каквото е по тв. През таблета имам записани песнички и две приказки и те се слушат със затаен дъх.

Направо не знам как ви остават сили и интелектуален потенциал за учене. Аз вече съм пълен тъпак.

Моникат ме изумява с това спане навън. При нас не се е случвало от миналия ноември. Ама няма лошо. И аз си дремвам един пенсионерски сън следобед.

Днес се отказах от ваксинирането. Реших, че е глупаво на това хубаво време да ходя да вися пред лекарски кабинет. Не мога да препоръчам педиатър. И аз бих сменила нашата. Дори не ми е на удобно място

Спокойна нощ! Бързо оздравяване на болните

# 649
Добър вечер,
Гени потресена съм от тая детска,няма ли някоя по-читава,те тия попиляха малката сладурка от болести. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
АНР много благодаря.
Моникат афтите са две,но не се махат и са от мръсотия и зъбоникнене сигурно наистина. Ще проверя при някой зъбар.Много хубаво,че си обръщаш внимание,на мен ми се изрониха два кътника от нерви и чакам ММ да излезе отпуска декември да ги правя, а  и на гинеколог още не съм ходила и хормоните ще изследвам,че пак събирам вода пууу ай стига съм ревала,а? Blush Mr. Green
Останах без сили,днес беше дълъг и изтощителен ден! Ние сме навън от 12ч. дооо 18ч. и после ММ като се прибра ходихме да презаредим в Лидл и пак с диването. Продължавам с детските,знам,че не е хубаво,ама не издържам иначе. То и на ТВ спи,на радио Меджик ,ха си го спрял,ха няма и малко сън.Опасала съм кошарата отвсякъде с обиколници и екрана е черен,но хич не ми харесва тая работа и скоро ще си купя обикновено радио.  Laughing Преди малко се сдобихме с нова цицина,този път дооста голяма,но толкова беше уморен,че залиташе и въпреки това отказва да съдейства и хайде беля.
Лека нощ . Heart Eyes

# 650
  • Toronto, Canada
Забравих да кажа сутринта, че вчера ходихме за ваксина. Мина без проблеми. Висока е 89 и 12,500кг. Разглеждах снимките, всички много са пораснали. Като се прибера и аз ще кача, че през gsma много бавно става.
Габи тези дни въобще не иска да заспива сама, слагам я в 8:30 и почва да мрънка, та ММ я взима в хола и лягат там и се приспиват, аз уча през това време. Та като цяло тази седмица заспива все към 10. Ще пробвам да я слагам по-късно, но кофтито е, че сутрин като я будя в 7:00 много трудно става. Уикендите си спи до 9-10. Абе мами при вас има ли занимални за децата уикендите, където седите с тях и си играете. Ние ходим всяка събота в ена библиотека и там имат за час,час и половина занимания.Пеят песнички, книжки, рисуват, всяка седмица е различно. Малко е като време, но все пак се забавлява там и играе. уикендите все гледаме да ходим някъде да играе (като не става навън), че в нас ще се побърка сигурно. Уикендите винаги я приспиваме в количката навън и не я местя, спи си по 3 часа. Ако не я събудя може и повече да откара. Аааа Гени тук в детската им дават да спат само 2 часа, не повече до към 2:30. Ти нали беше писала,че Лили спала 3 часа, та се сетих.

# 651
Здравейте,
 Blush признавам си, днес ме домързя да правя закуска ...за това Д я кара на един банан, сега ще й връча и порциончето ам и излизаме, че вън едно хубаво слънце грее, чак ми пълни душата Simple Smile

Hug влязах и в албума  Heart Eyes още веднъж прекрасни дечица  Heart Eyes

Днес да споделя е 3-ти ден на не кърмене денем, вчера ме търси само 2х, но успях да я разсея Simple Smile вечерта обаче още си виси на мен Joy но и на тази традиция ще и дойде реда съвсем скоро Peace

# 652
  • У дома
Добро утро мамчета, днес бяхме на лекар, и хайде пак да ви шокирам: Няколко пъти ми каза лекаря "Моля те, не й давай нищо", има мазила по аптеките, били за възрастни, можело да е намажа, но в момента децата имали по-силен имунитет от нас и сега се доизгражда, ако сега започна да и давам каквото и да било, после пак ще и излизат, трябвало да се изгради имунитет за този вид вируси. АКО херпеса не иска да зараства, става по-голям и кожата много се зачерви, да отида защото има бактерия, АКО има херпес вътре в окото, пак да отида, АКО херпеси има в устата и не може да диша, също да отида, АКО имаме мнооого висока тепмпература и Лили е отпаднал, също да отида. За момента обаче, НИЩО, да го пазя да не го чопли, да не го мокря много много, и да подържаме хигиена. ХАйде сега изкарайте правите лопати и ме започвайте, днес пак е оставих на детска Confused Имам да пиша курсова, едната е написах имам още две, като едната е за събота, утре детската не работи и Лили е вкъщи, днес като карахме ММ на работа хвръкна камък и ни счупи стъклото на колата, та и до сервиз трябва да отида, че ММ се обадил за час, общо взето все тъпотии, а с Лили ми е толкова трудно, тя не ме слуша за нищо. АНП, все едно ми говориш за Лили, ние сме същите реве като свърши Сънчо, за реклами също реве, ще кажеш че аз ги пускам Crazy
Мамчета оплаках се, не ме съдете, много ми е кофти че днес е оставих, но просто като нямаш на кой да разчиташ за секунда, много кофти Rolling Eyes Дано да е ок на детска, че само и това мисля Praynig Хайде лек ден изчезвам за стъклото, че май ще чакам 3 часа, ще си взема компа, да пиша курсова да не си губя времето Crazy

# 653
Здравейте, момичета,
При нас тези дни има основно яслени вълнения. Детето вече ходи повече от седмица, а от вторник и спи там, т.е. за цял ден я оставяме. Аз бях много притеснена как ще я приспиват, защото у нас само с кърмене се получава. Мм единствено навън в количката я приспива. За щастие се оказа, че там девойката си заспива без проблем, дори без залъгалка. Не мога да ви опиша какво облекчение е това за мен.
Умилква ми се сутрин преди мм да я изведе от нас, още й е криво. Решихме той да я води, защото ако съм аз ще е по-драматично и ако ревне по-сериозно най-много да не я оставя. Там на входа се разревавала със сълзи, ако се засече с други дечица, които плачат при пристигане. Но сестрите коментирали, че се адаптира добре. Изяждала си всичко. Сутрин била по-нервна след като я оставим, но после относително спокойна.
Включих се в родителски актив, ще помагам с разни организационни въпроси, защото определено има нужда. Да споделя какво буквално ме взриви тази сутрин.
Скрит текст:
Тази сутрин сестрата казвала на всички родители, че свършва водата. Масово родителите си го пускали покрай ушите и си оставяли децата. ММ направо откачи при мисълта, че децата няма да могат да пият вода, отиде и купи 2 стека вода, доста еднократни чаши и домакинска хартия, тъй като и те привършвали. Яслата е държавна, не всичко необходимо е осигурено и съответно всеки месец родителите трябва да носят разни хартии и кърпички, а всяка седмица по бутилка вода и еднократни чаши. Не е нещо страшно като разход, едва ли се събира повече от 15 лв за месеца, но очевидно масово родители си правят пас и не оставят вода и консумативи с идеята, че другите ще го направят. Ядосах се искрено, защото човек куче да има ще му остави вода. А да не оставиш вода за собственото си дете, за да спестиш левче, не го разбирам и това си е. Точно такъв тип сблъсъци с манталитета на околните могат и нас да накарат да се изнесем от страната.

Genni, дано максимално бързо се оправи Лили и да няма усложнения!
Тук също водят болни деца на ясла и то със знанието на сестрите. Тази сутрин една майка обяснила, че малко кашляло детето и оставила да му дават сироп. Ако се влошало, щяла да го заведе на лекар.
Аз, образно казано, паля свещичка за всеки ден, в който Кари се прибира здрава. Дано да имаме късмет и да устои на различните вируси и бактерии, с които се сблъсква.

monicat, успех с отбиването! Много е хубаво, когато се получава плавно и с минимален стрес за детето.

Цвете, тук има платени детски клубчета, където децата могат почасово да си играят. Някои работят и уикенда. Децата под 3 години в общия случай не могат да се оставят, т.е. родителят трябва да е наоколо. Аз все още не съм прибягвала до тях, но мои приятелки се възползват.

Палачинке, лошо за цицината, дано бързо мине. Аз много внимавам с девойката като е уморена и видимо зле с координацията, но колкото и да се старае човек се случват инциденти.

Хубав следобед на всички!

# 654
  • Toronto, Canada
Deni много се радвам за детската, че свиква. И аз все се чудех в началото как ще заспива като аз я кърмех тогава, но бяха намерили начин. После те гледат какво правят другите деца и заспиват.
Генни дано да успееш да понаучиш. Оф и на мен все това ми разправят, че първата година в детската децата всичко хващат, понеже си градили имунитет. Ама тя Лили през седмица е болна, дано да мине бързо зимата и другата годиан да нямаш проблеми.
Скрит текст:
Имам тук една приятелка, която си кърмеше детето до 13 месец (като мен). Та нали по принцип казват, колкото по-дълго кърмиш, няма да боледува толкова. Тръгна мин.година на детска на 18 месеца, е беше точно като Лили през седмица си беше вкъщи. И тук като в Норвегия, няма антибиотици, всеки казва трябва да изгражда имунитет. Абе бяха се побъркали, нямат и никой да помага. Хубавото беше че нейния мъж можеше да работи от вкъщи. Тази година момиченцето няма още боледувания. Генни има ли голяма разлика между детегледачките и детските градини в заплащането? (май беше писала преди) Ако може да намериш някой да я гледа през зимата, въпреки че детската градина е по-добре, а и ще си загубиш мястото после и не се знае дали ще има след това, нали.
Друга позната всяка година зимата викаше майка си и седеше тук по цяла зима. При нас няма как.

# 655
Момичета, най-накрая разгледах албумите. Много са сладки мъничетата. Стана ми много хубаво да свържа текст и картина. Simple Smile Включих се и аз с няколко снимки в есенния.
Много ми е криво, че при това хубаво време детето е завряно в яслата, но се надявам през почивните дни да не е много по-лошо и да наваксаме.

# 656
  • У дома
Цвети
Скрит текст:
Засега е ок, но ако започна и работа и както ММ ходи да работи на платформи, нямам идея как ще се оправяме. Аз не искам неговата майка да идва, а и тук ще се прескачаме, ние сме под наем и не е голяма къщата. Моята майка получи тая година втори инсулт и просто на нея няма как да разчитам. Тук комуняготе са направили така, няма значение какво работиш нивото за парите е горе долу е едно и също, ако работиш като чистачка, детегледачка, учителка в детска, продавачка в магазин, всички тези взимат едно и също, инженерите са добре платени, горе долу 20-30 % повече взимат, но на мен къде ще ми излезне сметката да взимам детегледачка. Детска тук е 800лв, като влиза също ядене и памперси. Детегледачка мисля че около 4-4500лв ще трябва да й плащам. Дано да си изгради имунитет, сега пък се чудя дали пък от това, че не съм кърмила и ден newsm78 Но пък докато тя си беше вкъщи НИКОГА не е боледувала, откакто тръгнахме на детската се почна тоя кошмар #Cussing out #Cussing out #Cussing outСега да минат малко тия изпити, че ми е много нагорно всичко. Ти как си взимаш ли изпитите? Ти магистратура ли учеше също там?
Хайде отивам и аз да видя дребчовците да се "запознаем" Дени Hug

# 657
Здравейте

Дени, радвам се, че малката се адаптира добре в детската и стискам палци да не боледува, и от други майки съм чувала, че е по-добре бащата да води детето до детската
гледах снимки на малката, много е усмихната, кой я подстригва?
Силвето е винаги неравно подстригана, защото все не стои мирна  ooooh!

Моникат, браво за отбиването, при нас още няма как да стане, но ще му дойде времето

Цвете, прекрасни мерки и теглилки на порасналата госпожица и на нас в края на месеца ни предстои да отидем на консултация
много я харесах на снимката, на която е стъпала на стъпало от Икеа

Анп, и ние много обичаме книжките, все иска да й показвам картинките и да й ги разказвам

при нас всичко си е по старо му, освен че почва да произнася повече думички или поне се опитва, пее си някакви песнички, обожава да се люлее и да пее на бебето-кукла  Joy

да ви питам имате ли наблюдения с коя ръка работят повече мъниците, ние още и с двете, но понякога предпочита лявата, а друг път дясната, зависи от ситуацията

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 19:19 от juli2455

# 658
  • Toronto, Canada
Генни ме си вкарвай такива мисли, че боледува щото не си я кърмила. Аз честно казано не помня кой ми е го е казал това. Друга приятелка от Норвегия не е кърмила, детето беше от 12 месеца на детска и не е боледувало нито веднъж сериозно. Всяко дете си е различно. За ученето съм добре, засега се справям повече от добре. Сега ноември ми е по натоварен, понеже края на декември почваме стаж в детска градина и гледсме да покрием повече материал.Тогава сигурно ще има да ви разказвам истории. Simple Smile Тзи програма е интензивна, вместо да учим 2 год., учим 1год. Не е магистратура, в колеж съм и накрая ми дават диплома. Хайде лека нощ мами Simple Smile

# 659
Здравейте,
Докато се натуткам, моето кафе стана обедно Joy

Вън пак е супер слънце Simple Smile мн яко време. Ще направим една мини разходка по задачи - трябва да симплатя телефона, преди да са ме клъцнали Joy после ще се отбием за някое и др пюре - все още ги ползвам , когато сме вън и за да съм сигурна, че ще се наяде ( след това и давам да яде от нашето, ако е подходящо)

До после Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт