МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 509
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Toronto, Canada
Направо во завиждам за хубавото време. При нас зимата тропа на вратата. От друга страна вече нямам търпение да завали сняг, любопитна ми е реакцията на Габи. Тъкмо ще правим снежни човеци, ще се пързаляме и т.н. Тук украсяват навсякъде и става много красиво, а къщите просто ги правят приказни. Размечтах се за зимата. Simple Smile лек ден мами.
Генни успех утре, аз съм днес на тепиха с "малък изпит"

# 661
19С, слънце и без вятър Simple Smile аз съм по къс ръкав Simple Smile приспах чавето и ще се възнаградя с филм
Цвети, успех на изпита Peace

# 662
Гени, да се махат бързо тея херпеси  Hug

Дени, браво на малката ! Бързо се адаптира Wink Дано и при нас мине леко  Praynig

Днес времето наистина е страхотно ! Сутринта Росен си поигра на една площадка и се понаяде с пясък. 2 секунди, 2 не го гледах и му беше пълна устата !!!! Не знам за кой път вече опитва, не запомни ли това дете ,че не е вкусен пясъка  ooooh!

Освен това през цялото време ми се тръшкаше, дърпа играчки от ръцете на децата, ако някое дете пък не му даде нещо пак се тръшка. Добре,че беше в пясъчника , овъргаля се целия та се къпахме на обяд :Д
Вашите деца правят ли така ? Днес, разбира се всичи ни зяпнали нас, не че много ми пука ама това дивене пищи,крещи,сърди се , мята се , кошмарен е... В яслата да му мислят какво ще го правят  devil

Между другото, площадката , на която бяхме, е точно до яслата на Росен. Много се зарадвах като видях неговата група навън  Laughing Даже и музика им бяха пуснали за фон - детски песнички. Значи все пак извеждат децата ама то днес си е хубаво времето, има си хас и да не ги изведат де  Grinning

# 663
Здравейте!

Пуснах анкета за заглавие на следващата тема, можете да гласувате! Ако съм пропуснала някое предложение, моля пишете ми на лични!

Ние също се радваме на разкошното време, всеки ден изкарваме по 3 часа навън. В момента отново сме в зъбна криза и освен, че е много кисела и се тръшка за всичко, имаме проблеми и със съня.

Бързо да се оправят болничките дечица!

Успех на учащите мами!

Много ми се иска да пиша повече и по-често, но не ми остава никакво време, а до компютъра стигам за 10-15 мин. на денонощие, чета през телефона, но мразя да пиша от него.

Спокойна вечер!

# 664
Здравейте!
Гласувах след голямо чудене, защото харесах няколко предложения  Simple Smile

При нас май дясната ръка ще се окаже доминираща, макар, че дълго време смятах, че ще е лявата.

Щруделче, все едно ми описваш Диана на площадката. С тази разлка, че не дава и пет пари дали я гледам докато яде пясък. Изобщо не играе със своите играчки. Иска чуждите и като не и ги дадат надува гайдата. Чак сълзи падат по земята като по картинките и анимационните филмчета.
Има особена слабост към возилата, без оглед на вид и размер. Като докопа някоя кола и почва да повтаря 'кола, колата, бръм бръм' и не я дава. Няколко момчешки майки на площадката директно като ме видят ми показват къде са оставили колите. Но и с кукли играе, де. Определено не прилича на мен в това отношение.

И в нашата ясла извеждат малките сега в топлото време. Само ме е страх, че ще плъзнат вируси в тая жега. Иначе ми е много приятно.

Днес ходихме на музика за бебета. Няма такъв купон. Д.изобщо не очакваше и направо пощръкля от радост като установи, че не само е ново и има деца, но и свирят на пиано, а група майки пеят, танцуват и се правят на маймуни. То не бяха танци, аплодисменти, смях. Препоръчвам.

Бързо оздравяване на болните! Спокойна нощ

# 665
Добър ден!

Тази сутрин сме ранобудни и сега малката спи, та мама има време да драсне някой ред.

Елена също се сърди и тръшка за какво ли не, последно време се гоним по 10 мин. из стаята за да я облека или да й оправя косата, а когато иска нещо и не го получава започва да се кара или казва едно мрънкащо и жално "еее, да бе". Обожава люлките и пързалките, но при нас дори малкото съществуващи площадки са 3+, та е доста трудно и изморително за мен, защото хем я люшкам, хем я държа да не падне назад или напред Crazy. Поне сега няма никакви деца по площадките, та поне се дореждаме до люлките, при нас пясъчник има само един, но е в другия край на града и не съм я водила, та поне пясък не сме пробвали на вкус. Изобщо при нас за съжаление е много ограничено откъм забавления за децата, детски площадки почти няма, няма такива групови забавления за деца и майки. Последно време е много привлечена от по-големите какички на 3-4 години, щом види някое момиченце хуква към него и започва да му се смее, да повтаря "кака" и да иска да ги пипне, аз естествено не й позволявам, пък и майките им гледат лошо.

При нас също дясната ръка ще се окаже доминираща, всичко взема и носи с нея.

Скоро ще трябва да правя прощъпулник, Елена най-накрая започна да ходи сама, май е последната проходила в групата. Тя се пусна за първи път преди почти 3 месеца, но после отказваше да ходи сама, в нас се придвижваше по мебелите и с лазене, а навън само за ръчичка. От няколко дни се отпусна и започна да ходи свободно, даже кляка и взема нещо, изправя се и продължава.

П.П. Другата седмица в четвъртък ще пуснат дървени играчки в Лидл, ето линк http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=876 , имаме кубът от миналата година, това ми е може би най-сполучливата играчка, всеки ден го разнася, пълни го с други играчки, ползва го за стъпало, колко удари е изял, а не е мръднал. Понататък ще пуснат дървено влакче и магистрала. Имайте предвид, че миналата година някой от играчките се изчерпиха първия ден, та е хубаво да се отиде още в четвъртък.

Слънчев ден!

# 666
Мишка, много се зарадвах на последният ти пост, ако не беше ти със сигурност щях да изпусна играчките
имаш голямо благодаря от мен  bouquet

АНП, къде ходи на тази музика за бебета, за мен представлява интерес

при нас всичко е наред, ходим си на разходки и се радваме на хубавото време, новите неща са в говоренето, става все по-добра  Joy

# 667
Добро утро!

Благодарности на Мишка. Ето ги коледните подаръци  Simple Smile  Много обичам така някой да ме услесни.
Браво на Елена. Когато си прецени, тогава ще се тпусне да ходи сама. Тя си знае най-добре
Това с майките на каките, дето не позволяват да се пипат нещо не го разбрах. Какво ще им стане?

Джули, на ул Асен Златаров има една книжарница. Заниманията са в мазето. Ето линк
Скрит текст:
  Аз търсех отдавна такова нещо на удобно за мен място и разбрах случайно от една друга майка в детската кухня.

Хубава седмица на всички

# 668
 animal085 добро утро kaffeetrmker_2

някой скокна рано днес и задряма, докато й сменях памперса на канапето Joy

Цвети пита за детски кътове-не съм я водила, но в хотела имаше такъв кът и там си поиграхме с каката и с др деца. Там деца до 4г влизат с придружител.
Анп -предполагам майките на големи деца ги е страх, че малките са по-резки и посягат Naughty макар че вчера в парка едно по-голямо налетя на Д, тя беше клекнала да разглежда една шахта, та това налетя и я перна по главата , а майката се хили малоумно ( все пак е дете на 3, осъзнаа какви ги върши, да му се скара , да му обясни, а не да се хили като пача Crossing Arms )

Мишка тук в квартала има някави останали от преди катерушки - побоядисани са и понеже са от метал, та са издържали изпитанието на времето. Писахме писмо до общината майки на малки деца. Направиха площадка 20кв м, която е за 3+, пързалка със странно стъпало, горе синджирчета, които вече са изкъртени, люлка за двама и 4 пейки, 2 кошчета ...и като се наврем 4 майки с 4 деца... да се чудиш на къде да се обърнеш. ..

уж гледам да не се впрягам , ама аман от кухи лейки  ooooh! да дам още един пример -на пързалката майка пее на дете "шапка ти свалям" Shocked

отивам да посвърша нещичко Simple Smile
btw пазете се, има мн гаден вирус с повръщане, разстройство и Т Peace

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 09:29 от monicat

# 669
  • У дома
 Joy Joy Joy JoyМони, разсмя ме сутринта с това "Шапка ти свалям" hahaha Joy Joy Joy Ама тая на колко години е? Леле аз се чудя защо много от децата са такива тъпи системи, пък то виж майките какви са Joy Joy Joy Леле милото, къде е уцелило такава психарка ooooh!
Така, ние сме добре, херпеса ни почти мина, не съм го пипала, мазала и правила нищо, просто позиствах с лееееко навлажнено памуче мястото почти нон-стоп, аз съм малко маниак като ми кажат почиствай, почиствам стабилно на всеки 10-15мин, Лили вдигна ръце от мен все я гонех с памучните тампони, като заспиваше махах бибката и чистех устата докато спи, ММ каза, че не съм наред и да оствя детето, да ама три дни по-късно херпеса и е почти изчезнал, а заразяващото дете, днес ни посрещтна ЦЯЛОТООО, милото и по веждичките имаше, тия смотани родители fight
Цвети, тук са 12 или 13 дечица в групата с 4 учителки, и един стажант, общо 5-ма възрастни се грижат за тях.
Мишка, браво на Елена, аз също много мразя, разни майки да препират децата си да правят това или онова, когато детето иска тогава, тук са на тоя принцип и Лили расте с този принцип, ако иска да ходи ще ходи, ако иска да използва тоалетна ще я използва, ама как ли няма сега тук да се занимавам да смъквам гащи и да се гоним като луди из вкъщи. От миналата седмица иска да сяда на гърнето си, мисля че го използва за "трон" hahaha Joy още не осъзнава че трябва да пишка в него, с дрехите я слагам, но и обяснявам за какво се използва, ако реши да ме изненада и да започне да го ползва ще е някакво чудо hahaha Тук в детската ми казаха че е мнооого малка и да не я карам насила за нищо, в тяхната група няма гърне където да е сложат, имат два повивалника да им сменят памперсите, групата е до 3годинки hahaha Joy
Това за децата не го разбирам, защо да не дават малко дете да си играе или пипа по голямо, да няма да го набие, странна работа. Нашата откачалка ги гони в магазините по-големите деца, те не че се страхуват според мен ги е срам, но виж 7-10годишните много си говорят и заиграват с нея, а нашата не я е срам, отива и си "говори" с всички, последно в хранителния магазин, клекнала до човека къде чекира стоката и наднича какво прави Simple Smile След това пък взима от нашата кошница и слага в кошницата на един дядо, пък той милия последен сезон, не може да свари да вади нашите продукти, Лилиан се залива от смях и тича да слага още неща. Просто калпазанка, какво да кажа.
За лява или дясна ръка, все още ползваме и двете еднакво, няма доминираща, баща й е бил така до първи клас, но там са го "насочили" да не използва лявата си ръка, та ще видим Лили.
Хайдее изчезвам, че курсовите мене чакат, а в събота и тест Crazy
Лек и усмихнат ден на всичкии Hug Hug Hug

# 670
Здравейте, момичета,
Преди около час мм отведе малката на ясла, аз още не мога да се успокоя, не знам детето как е. Имахме тежка нощ, мъчат я зъби. Един кътник проби, но останалите 3 са подути, по цял ден се чуди какво да захапе, сама си оставя белези по ръцете. Много е крива, такива продължителни драми при предишните зъби май не е имало.
Сега всеки път като решим да я обличаме за излизане започва да плаче и да ме гушка, дори и през почивните дни. Водихме я в събота на зоологическа градина, излизането беше с голям рев. Хем я уверявахме, че отиваме при животните и т.н. Вчера като излизахме също плака. А тази сутрин, вече сигурна къде ще я водят, още по-зле.
Явно първите дни приемаше по-спокойно яслата, защото си е мислела, че е временно. И всъщност тя реве на мен у нас с надежда да не я дам, а мм казва, че след това като я води там не се дере така. Дано скоро и това мине.
Иначе да се похваля яслата има и положителни ефекти - научиха я да заспива сама! Далеч сме от преустановяването на кърменето, но вече няколко пъти се случва като се върти и плаче нощем заради зъбите и й дам лекарство след това мм да я сложи в леглото и да я приспи отново. Това за нас е голяма стъпка.

Genni, радвам се, че херпесът минава. Успех с курсовите и теста!

Щруделче, от коя дата ще започва Росен? Стискам палци да мине максимално леко при вас.

Мишка, радвам се, че Елена се е престрашила вече да ходи сама. И Карина много време не смееше да ми пусне ръката. Но това си има и положителните страни - стабилизира се доста и след това почти не се е случвало да падне.
Аз миналата неделя най-накрая й направих прощъпулника. Първо се хвана за един портфейл, а после си отнесе един речник. Сега има спорове в родата дали ще е банкерка или преводачка. Simple Smile

monicat, по повод детските площадки, в зоологическата градина има площадка за деца до 3 години. Ние за пръв път попадаме на такава. Голям кеф беше за малката, люля се за пръв път силно, тъй като люлката имаше ограничител. Такава нахилена физиономия не бях виждала скоро. Та много мъчно ми стана, че няма на повече места такива площадки.
А колкото до околните майки - простотията е повсеместна и аз се старая да ги игнорирам. Рядко се случва да има симпатична жена, с която да мога да си разменя някоя дума.

Джули, аз сама подстригвам девойката. И тя много мърда, но косата й расте бързо, налага се често да го правя и се уча. Simple Smile Не бих дала друг човек да я подстригва именно защото много мърда - страх ме е да не посегне да хване ножицата или нещо подобно. Този четвъртък ще ги снимат в яслата за коледни картички и календари, ще мога да споделя и някоя професионална снимка като ни ги дадат. Лошото е, че ще ги снимат след сън и според мен Кари ще е порядъчно рошава. Simple Smile

Хубав ден и успешна седмица на всички!

# 671
Добро утро!

Не знам каква е причината, но няколко майки я гледаха така, все едно е чумава и дърпаха принцесите, а тя с широка усмивка отива към тях, аз като видя физиономията на майката я вземам и отиваме другаде. Честно казано, става ми обидно от такава реакция, разбира се има и майки, които й се радват.

Тук до нас има едно семейство, които се имат за нещо повече, заради големите си финансови възможности, децата им са на 2 и на 9, летни бебета, съответно рожденните дни са на двора с деца от 3 до 10 години. Музиката винаги е на макс, а хитовете на Криско се пускат многократно. Едно друго момче, син на учителка, пак на 9, постоянно слуша рап от телефона, а начинът му на общуване с другите деца е уникален, изчервявам се като се сетя. Съжалявам, но предпочитам дъщеря ми да си седи вкъщи, отколкото да си играе с такъв тип деца.

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 10:52 от mishka88

# 672
Здравейте майчета,

Иде ми да се гръмна,всичко ми е свито и съм страшно депресирана!
Малкият падна в банята назад по гръб и си удари главата жестоко в плочките. Плака сравнително малко,държах го буден 1-2ч.,но после заспа. Не повърна,не беше объркан,не залиташе,нодд...Ей,като се панирах аз,че нещо може да му има и на всеки час го будя,гушках го и сутринта в 5ч. бяхме в спешното, във Варна,че просто всичко ми беше свито. Минахме ренген и преглед при невролог, СЛАВА НА БОГ нищо му няма,но доктора каза да го следя,да не повръща,дали има апетит,да не спи много,такива неща. Не мога да си го простя,за секунда го оставих,кърпата ми беше в ръката,с другата държах детето,пуснах го,за да разтеля хавлията и докато се навеждам да го загърна той полетя на назад... Cry Sad
Нямам думи да ви опиша как се чувствам... Cry Cry Cry
Сега спинка малкото ми ангелче,сладичко,а аз мога малко да поплача,да изпусна напрежението пред вас. Ох,колко трудно е да си мама!

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 13:17 от Pancake_86

# 673
 Hug ох Палачинка  Hug голямо гуш и за теб и за детето  Hug

# 674
  • У дома
 Hug Палачинке, дано всичко да е наред Hug Сега трябва да си спокойна ,за да не шашкаш и детенцето, че те много се влияят от нашите чувства сега Hug Ще ходиш ли пак на контролен преглед или лекарите казаха, че няма нужда?

Общи условия

Активация на акаунт