МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 519
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • У дома
Леле, чета и не вярвам, Зелделина вярно ли че има вече заредени за догодина #Crazy #Crazy #Crazy
Това не мога да си го причиня, просто не си го предствям. Ако е като Тео, може би да се жертвам, но като нашия чешит- нееее. Пък и първо трябва да си купим жилище тук, няма да сме като поляците(тук те са като циганите в Бг), по две три семейства в една къща, и то под наем ooooh! Първо да мога да му осигуря най-доброто пък тогава, евентуалноооо второ, но засега въобще даже не ми минава през ума Laughing Гледам да не объркам хаповете, да не стане белята, че и периодично се проверявам с тестове, т.е. да няма гафове. Лили е планирана, ако имаме второ също ще е планирано. В БГ ще взимате ли детски ако не сте работили, и директно от едно майчинство на друго newsm78 Тук ще лапам мухите, никой нищо няма да ми даде hahaha Joy Давам едни 10 000лв за раждането и това е (ако не си работил преди това). Така, че сега както не работя, пък съвсем не е вариант при нас. Не ангажирам никой с мнението си  bouquet
Палачинке, ако дойдеш тук и говориш с лекарите, ще се хванеш за главата. Тук всичко е в реда на нещата, няма лекарства, нито за деца нито за възрастни. Трябва да е нещо мнооого сериозно да ти изпишат лекарства. А за пробиотици (питах за някакви капки, бях чела че има в БГ), ми казаха да не мисля глупости hahaha Да е храня пълноценно, и това е няма откъде даже да ги купя. Като имахме колики от БГ ни купуваха капки и ни пращаха (Някакви английски бяха, мноого ни помагаха, преди това нямаше спане), тук няма. Било нормално да има колики и да плаче, щели да минат. Абе като цяло, тук залагат на природосъобразното. Тия пробиотици защо трябва да се пият, аз не схванах newsm78

# 91
Гени напр киселото мляко е пробиотик т.е помага за възстановяването на чревната флора (полезните бактерии).
Има и пребиотици -към тях спада киселото зеле и туршиите напр. Отново заради естесвена ферментация тези продукти са полезни за организма.

# 92
Гени,казано на български,когато има проблем със стомахчето,болки,подуване,запек,диария,слуз с т.н.,пробиотиците се грижат да възстановят чревната флора,да елиминират лошите бактерии и да подпомогнат,усвоявянето на храната и на лактозата. Това са така наречените полезни бактерии,които си живеят в нас. Както е казала Монито,има ги в КМ и в други храни,но в едно хапче са събрани милиони такива бактерии,които подпомагат баланса на стомахчето. Съвременните производители на АМ са задължени да добавят пробиотици в  млеката,така се доближават до кърмата. В кърмата се съдържа огромно количество полезни бактерии(пробиотици) за това кърмените бебета имат по-малко колики,по-малко проблеми с изхождането,с коремчетата и т.н.За това бебетата на АМ и родени със секцио достигат нивото на чревна флора  едва на 5-6 месечна възраст в сравнение с кърмено и естествено родено бебе.Когато не може да се смели добре храната от там и проблеми с акитата идва нуждата от пробиотици.
Еми да сме имали кърма... Peace Ама като няма даваш пробиотици. Така го разбрах аз,ако нещо съм в грешка приемам поправки.   bouquet

# 93
  • У дома
Ясно, ама мами, тук КМ не е като в БГ, и няма никакви бактерий в него. Туршии също няма, има кис. зеле, но като знам мен как ме боли стомаха след като ям, не ми се иска да дам на малко дете. А за кърменето, знам аз имах огромно желание, ама ЙОК. То не е концерт пожелание hahaha За хапчета тук нямало, дано в АМ да има, ама надали. Засега се придържам към диетата пък да видим, дано само тя помогне Praynig Забелязвам и нещо друго, последният път когато имахме много слуз, преди това се задави два пъти със слюнки, и после веднага ака слуз, дали пък наистина няма да е от пустите зъби newsm78

# 94
До колкото помня ти беше на Нан,там има. Дано да е от слюнката. Ако няма,може някой да ти прати от Бг или ти спомена,че ще идваш,та може да се запасиш. Разбира се ,след консултация с педиатър.  Peace

# 95
Мами, и нашата драма продължава. От сутринта 50 пюре и 80 мусака. Преписах от Monicat, правих бульон, топих хлебче и хапва и изплюва. Хапна и две хапки кекс. Кисело мляко също отказа. А колко дивее не е истина. Като пощурял тича от стая в стая. Катери се по легла и дивани. Слиза, скача, бори се с възглавинците, премята се. А долу пред блока едни батковци се гониха. И той по тях тича и се залива от смях. Няма такава забава. От къде намира толкова сили нз. Към 17 мисля да го пробвам с грис и ябълки. Имам и някакви пюрета, банани. Дано нещо му се понрави.
За пробиотиците, смятам че информацията е вярна. Първите 4 месеца бяхме само на кърма. Колики имахме, но не е било нищо особено. Но тогава изпихме и 2 шишенца биогая и нз какви още про и пребиотици, заради продължително лечение с антибиотици...

# 96
  • У дома
 newsm78 Бяхме на НАН, после за около 2 седмици на Хипп, но сега нали сме на измишльотината "мляко", пробиотици и пребиотици, и други биотици, не смея да давам на моя глава. Ако е прегледа лекар, направят всякакви изследвания ок, но ей така да давам, не мога да си представя. Ще видим дано да се управим Rolling Eyes
Ние днес също сме ужасно криви, цял ден и тя незнае какво иска. От днес взе да се изправя за всеки предмет, до който се докопа и от сутринта само претичвам и повтарям "Лили леко, Лили внимавай", като някоя психарка  #Crazy Изправи се за кутията за праха за пране, а аз под душа, направо ми изправи косата, а тя се хили като ненормална. Оня ден влезна под душа ooooh! Не мога да сваря да е избутам, та и дрехи сменяхме, абе само пакости това хлапе, колкото по-големи, повече пакости.

# 97
  • Пловдив
Здравейте момичета.
Ние в неделя правихме прощъпулника.То беше едно време,не е за разправяне.Исках да е на двора,но такъв дъжд валя,че се скрихме за целия ден.Катето първо хвана огледалцето за зъби(наречено  за зъболекар),но веднага го остави и грабна едно портмоне с пари(то беше за банкер) и си тръгна с него.
Питката беше чудна,майка я меси,че аз не съм много по тези работи.
Зелделина никое кремче няма да помогне за дупето.Трябва първо да излекуваш подсеченото и после да видиш,от кое няма да се подсича (крем,памперс).И Катето беше така,маймунско дупе,както се изрази,направо ад.Ние го оправихме с компреси от смрадлика.Вариш смрадлика(тетра)и с едно памуче нанасяш,после оставяш малко диша кожата и тогава крем и памперс.
След като се оправи и действа само Бепантен маз.Онзи ден мъжа ми объркал и купил бепантен-крем.Викам си,че вече е голяма и няма да има проблем.Да,бе-за една нощ се подсече (не толкова зле).
По въпроса за второ дете-да ви припомня,че за раждалите секцио е добре да изчакат две години.Това е срокът,в който зараства матката (вътрешно) и е опасно да се забременява по-рано.За останалите с нормално раждане,може да действат  Grinning Имам един познат,жена му роди праз януари 2014-та и сега чакат второ другия месец.Според мен е твърде рано,но всеки си знае.
Момичета хич не се оплаквайте,че мъжете ви са по цял ден на работа.Изобщо не ви трябват в къщи,само да ви пречат.Ние от известно време сме с мм и баткото всички в къщи.Казвам ви само ми пречат и заради тях се чудя от къде да я подхвана.Сутрин -за всички закуска,за обяд-винаги трябва да има сготвено,следобед-будят малката.Отделно гледат филми до 12-1 през нощта и сутрин се сърдят,че малката ги буди,вместо да станат по-рано и да ми помогнат с нещо.Днес ходиха на гребната по мъжки,е казвам ви починах си от тях.Дори се чудя,дали да тръгвам на море с тях,аз повече ще си почина като си остана с малката в къщи,а те да отиват на почивка.
Мони не е ли по-добре да хапвате повече плодове и зеленчуци (сега поне има)отколкото да пиете тези витамини.Аз се чудих дали да взимам на Джеймисън,които пих като бременна,защото много отслабнах(може би от кърменето нощно време),но още не съм взела.Замислям се,дали има смисъл.
Зъбите и нас много ни тормозят.Излизат и четири кътника наведнъж.Снощи се събуди в 1,после в 3,след това в 5 и в 7 часа.Аз я кърмя за успокоение,но от това недоспиване съм много изнервена и отслабнала.Не виждам и начин да я отбия или поне да намаля кърменето.Тя е като пиявичка,мен ме е жал да  я оставя и да не и давам.

# 98
Здравейте, момичета,

Di83, браво на Катето за избора, много добре се е ориентирала от малка. Simple Smile
Хубаво е, че си отслабнала. Аз не пия никакви витамини, кърмя по n-пъти на денонощие, върнах си килограмите от преди бременността, но коремът продължава да ми е подут. Някои казват, че било заради кърменето - организмът се бил запасил с мазнини да има за малкото и като спра да кърмя ще се оправят нещата. Не знам дали е така, но хич няма да се чувствам добре на плажа това лято.

Във връзка с разните традиции, искам да ви питам хвърлили ли сте пъпчето на някакво специално място? Аз четох, че се правело след прощъпулника та чакам девойката да проходи. Все още си стои в шкафа. Ние тази събота заминаваме на море и се чудя дали да не го взема, ако проходи там там да го хвърля. На много места пише, че било хубаво във вода да се хвърли. Аз не съм много по суеверията, но така или иначе го пазя.

Дупето аз мажа със Себамед, не сме имали проблеми. Веднъж само се изрина, но беше като започнах захранването и според мен заради храна.

Относно вторите деца, доста семейства около мен имат дечица с малка разлика - има няма 2 години - казват, че в един период е трудно, но като по-малкото навърши 2 години започват много да си играят заедно и било рай. Simple Smile

# 99
Ей, Катето знае къде е истината  Heart Eyes  Party
За витамините - храня се разнообразно, но за вс случай пак подхванах витамините. Успях с режим малко да по отслабна (-7кг) и после развалих дисциплината  Blush т.е резултатът е задържан, няма йо йо, но трябва да се стегна и да достигна поставената от мен цел  Thinking
За пъпа -още си е в къщи, не сме решили къде да го хвърлим  Blush

newsm78 ей, човек като свикне на безсъние....ще се опитам да се приспа с филм със субтитри  hahaha

Лека!  Mr. Green

# 100
Здравейте,
Браво на Катето,знае тя,какво да си избере.
Пъпчето не съм хвърляла,мило ми и и си го пазя.  Heart Eyes
За  подсичане ние сме с судокрем,когато се беше подсякъл го миех с измивното олио на А-дерма и се оправи.

Преди малко питах в темата за бебета и деца,но да се оплача и тук. Нашите сополи стават по-зле,вече са гъсти ,като лепило и жълти. Нослето му хърка и не знам вече. Чудя се изследвания ли да пускам за секрет,довечера на УНГ ли да го водя? Нищо не знам вече... Tired

# 101
Pancake тук там из форума срещам подобни оплаквания. Пусни му един секрет...може да е някоя бактерийка..поне ще знаете какво конкретно дс предприемете. Обезателно питай,дали и вие не трябва да се проверите след това...че понякога има бактетии,които възрастните носят,но без проява. Докато при децата стават сиполки Hug

# 102
здравейте   bouquet

ние имаме единадесет зъба - четири отгоре, четири отдолу и три кътника

Палачинке, първо при личния, но както прецениш, а Т има ли?

през август месец държавната кухня почиват, та и аз ще си поръчам от ХЕР БЕБЕ, дано на малката й хареса

вчера и днес й давах пъпеш между храненията, то ни се падна един ароматен и сладък и малката толкова го хареса

# 103
Палачинке, аз бих завела и при личния и за секрет.
Аз докато развия доверие към педиатърката почти цялата първа година водех Карина успоредно и при една от неонатоложките в Токуда, която много ми хареса докато бяхме там след раждането. Та веднъж девойката като беше със сополки я водих там за секрет и се оказа някаква бактерия, която с 10 дни био баланс мина (пак за ползата от пробиотиците:) )

juli вие вече повече от половината зъбки имате, браво! Сподели после дали си доволна от Хер Бебе. Аз от Ози и Ян Бибиян поръчвах, моята не яде изобщо. Четях отзиви и точно мислех след морето и Хер Бебе да пробвам.
Голяма борба е при нас храненето на обед. Днес смесих телешко пюре, от тези с 40% месо, с такова от горски плодове, като първо й дадох няколко лъжички само плодово, за да я прилъжа. Изяде общо не повече от 80 гр. Много ме уморява това хранене.

# 104
 Thinking цветът и гъстотата са ми малко притеснителни...

Общи условия

Активация на акаунт