МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 521
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Направо съм бясна! Ходихме на УНГ и човека, каза,че гърлото му е червено,(а в понеделник,тя ми каза,че гърлото не е червено и вече се оправял)ушите му се възпаляват и секретите слизат надолу! Всичко това,заради неадекватното лечение от тъпото педи! Човека каза никакви капки за очи,не се слагат в носа,а ние втора седмица си капем макситрол. И само,като си помисля,че това е най-хваления и посещаван педиатър в нашият град и ми иде да ...
Заради тая тъпачка,сега се притеснявам и заради сърчицето му и на кардиолог ще го заведа,като се оправи. Утре ще дадем секрет и ще пиша как сме!
Оплаках се,накрещях се!  #Cussing out

# 106
 Hug гуш за Пепи...да минава бързо  Hug

# 107
Здравейте момичета, чета ви редовно, особено през нощта  Grinning, но нямам никакво време за писане. Основно сме навън, спи на обед, вечер върви напред, назад ии така.
Нашият рд мина, вече сме християнче и изобщо не плака, беше й супер интересно. Ходи самичка, но навън понякога я придържам, че все се засилва да бяга и като падне, директно по лице  Tired. Беше болна преди рдто й, после падна, направи си джонга, бяхме на АБ, получи разстройство, подсече се и й проби един кътник, но все пак си изкаарахме добре хихи. Вчера пък си разби устната в един ръб и се захапа, доста е енергична и не се спира. Ааа и ходихме на море, много й хареса пясъка, зариваше се с него, посипваше си по главата  ooooh!, хапваше си. Там й давах пюрета, които не ядеше и като се върнахме, преоткрихме кухнята, изяжда си всичко, че и от нашето ядене иска  Party. Последно беше 10,600 на 80 см.
Гени, дано тази слуз свърши вече. Но пробиотика наистина прави чудеса, спря и разстройството от АБ, макар че й давах ентерол преди това, без резултат Thinking. На морето също давах, да не я хване някой вирус.. Ако можеш, искай да ти пратят от бг, аз ползвах Линекс бебе  Peace. Но наистина може и да е от тия пусти зъби, толкова време, без други симптоми и проблеми... Дано скоро се разбере  Hug
Палачинке, и Теди имаше едни лепкави сополи две седмици след като оздравя уж, но малко по малко спряха, слагахме черните капки, те доста помогнаха. Но при вас пък щом е тръгнало към ушите, добре че сте отишли при лекаря, бързо оздравяване  Hug.
Теди също имаше период на неядене, че помня че се обсъждаше, но мина засега. Дано бързо мине и при Иван и всички болнички да се оправят, зъбките леко да излизат ии лека и спокойна нощ на всички дечица. А
Аз след две седмици се връщам на работа и не знам кога ще мога да пиша пак  Hug  bouquet

# 108
  • Toronto, Canada
Здравейте мами. Аз си ви чета редовно, ама при нас е едно и също и за това не съм писала. Гледам обсъждали сте за 2-ро бебче. Аз много искам, понеже Габи е кротка, но няма как сега. АЗ си сложих спирала 3-4 месеца след раждането, да не се притеснявам излишно. Имам 1год. да уча, че по-миналата като забременях и не можах да продължа, искам и да поработя след като завърша. Ние жилището вече го осигурихме и август се местим и сега малко нанагорно, като сме с един доход, ама и ако чакаме подходящия момент за покупка сигурно ще стане след години. Поне да остане за Габи по натам. Иначе и около нас има доста деца с малка разлика и те така казват, че първите 1-2 год. е трудно, но после си играят и става по-лесно.
Гени не ми се мисли какви са при вас цените за жилище, като знам какъв е стандарта там, но ти пожелавам скоро да си вземете нещо.
Палачинке бързо оздравяване.
За подсичане и аз използвам Судокрем (незнам дали е като БГ, но помага), за 1-2 дни минава. Габи тази седмица не плаче сутрин като я оставяме в дестката, спи на обяд, все още им е трудно приспиването, но се оправят. Като цяло съм доволна.
Елси като пишеш за паданията, Габи е с раничка, понеже на площадката на която ходим е цимент и мен ме е страх да не падне, въпреки че вече си ходи доста стабилно и си тича. Ето такава е, но друга картинка. http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=16854656  Аз не я дърпам, понеже дръжките са достатъчно дълги и тя си е независима. Засега няма лошо падане.
Лек ден от нас

# 109
Здравейте!
еее, тоя Пепи! Дано да му помогне бързо новото лечние. За пореден път се убеждавам, че джипитата са безпомощни в повечето случаи. Гърло и нос продължат ли повечеот седмица явно трябва дасеходи направо на унг.

Ние ще се записваме на кухня. Една приятелка ми даде купони за държавната до края на седмицата. Първият ден Д.си изяде едното ядене. На втория реших да започнах да се опитвам да я храня нормално с обяд и вечеря, в резултат от което изяде половин бурканче на обед (преди това беше яла кекс) и 3-4 лъжици вечерта, но ми се вижда нормално. Тя не е свикнала да яде супи вечер. Лошото е, че на обед заспива пиейки мляко и след това нее гладна за следобедната закуска. Съвсем се заплетох.
Но така или иначе ще я.запиша. поне като хвърлям манджи да не съм ги готвила аз. Полудявам като готвя цяла сутрин и след това не яде
Изчезваме на разходка. Дано не зплющи

# 110
  • У дома
Добро утро мамии, Палачинке, дано Пепи скоро се оправи и ти малко да отдъхнеш Hug Ние още сме си с един пробит зъб и един "прозиращ" изпод венеца, снощи пак ми прави дискотека от 1 до 2.30. Незнам тук леко се затопли (17градуса е през деня) и Лили нервничи и не иска да спи, във  вкъщи става около 22-23, кога е спяла на такава "жега" hahaha
Аз въведох уж някакъв режим, вече имаме 4 твърди хранения, З-пресни плодове или каша, О-някаква манджа, СЗ-същото като З, и В-супа. Мляко преди ставане към 5-6, и вечер преди лягане 20-21 - "мляко", около 150-180мл. Не яде големи количества, но хапва на О и на В.
Мноого взе да обикаля, не стои на едно място, изправя се навсякъде и май скоро ще проходи сама.
Ние на море лятото няма да ходим, но зимата ще направим една почивка, та сега като се прибера в БГ, мисля да взема лекарства. Ще се радвам ако ми сложите тук един списък с какво пътувате вие за морето (лекарства и т.н.).
Цвети, къщите тук са безбожно скъпи, къща с две спални е около 750 000лв, а ние мислим поне с три, защото ако дойдат гости, къде ще спят. Абе луда работа, дано скоро да започна работа, че иначе скоро няма да вземем, ние и кола изплащаме, ама тя свършва сега декември, общо взето разходите са супер мноого Crazy
Хайдее някой напълни памперса hahaha Joy Отивам да се "отзова по служба".
Лек и усмихнат ден мамчета Heart Eyes, тук пак вали.

# 111
Здравейтеее  Hug
Май в неделя няколо прощъпулника е имало  running
Вчера цял ден се разхождахме с комшийката ни и беше супер. Тео пък се събуди сутринта в 9,15 от куриера дето носи храната и после смао 30 мин дремна за целия ден и снощи едвам изкара до 21ч и заспа от раз. Ама колко било готино дететето ти да заспи по светло  Mr. Green Еххх ако можеше всеки ден така.....Днес поне добре поспива- легна в 14ч и още кърти    sleepuu
denitza_dd за мятането на пъпчето не съм чувала да е обвързано с нещо , ами по скоро когато и където родителите решат там го хвърлят. Ние сме решили да е някъде извън БГ  Peace
Pancake_86 дано скоро се оправите че аман от болести и бацили....  ooooh!  И най вече аман от некадърни лекари  #2gunfire
juli2455 аз поръчвам от вече месец и поливина от ХЕР БЕБЕ и съм доволна - Тео и той изяжда всичко.
Преди малко си получих и последните изравнителни пари в сметката и сега чакам вече официално първите за 2-рата година. Да видим кога ще дойдат. Другия месец ще ходя и за детски да подам документи че тоя вече изтече и няма за кога.
Качила съм няколко снимки в албумите  но за съжаление от рождения ден не можах повече понеже са много големи и не ми даваше ....има няма 1 час се борех ама не се получи. В другия съм качила от майкото море няколко кадъра   grinning039
Вие вече решихте ли къде ще ходите на море? Ние още се чудим че при нас основното е лесният достъп до плажа с количката и от опит знаем че тези места не са много. За сега сме се спрели на Созопол отново или между Равда и Несебър. Ама има още време де...може и другаде в крайна сметка. Thinking Много се чудя какво ли ще е това море с това нашто шило дето не седи мирно и за 1 секунда.  Tired Вече сме му взели общо взето всички необходимо - бански, кърпа за плажа, пончо, басейн за плажа, комплект кофичка с лопатка и гребло...остана само джапанки и пояс да вземем.

# 112
здравейте

Гени, при нас пък се захлади и е около 18 градуса  Joy стана ми смешно, защото си е направо студено, а при вас се счита за топло  hahaha
въпреки захлаждането всеки ден сме навън, само че я обличам като за есен

Зелделина, аз ще ползвам Хер Бебе само за август, а после пак ще си продължа на държавната кухня, защото малката е доволна от нея и си хапва, а понеже частната ще ми я носят до вкъщи и няма да имам ангажимент да я взимам, мисля да се запиша на опреснителни шофьорски и да подкарвам колата   car003
честно да си кажа ме е страх, защото от дълги години не съм шофирала, сега ще търся подходяща фирма и за шофьорските
ние ще ходим на море в Приморско в хотел "перла бийч 1", но чак през септември, че и двама с мъжа ми не обичаме жегите, а е и по-евтино

отивам да разглеждам снимки  Hug

# 113
Здравейте мами,
Нослето ни е по-добре за сега и малкият е по-спокоен, та и мама е доволна. Дано да минават тия сопили вече, че аман.
За плаж сме се ориентирали към Обзор, много ми е приятно там, има и детски площадки и достъпна до морето е ок. Обмисляме и планина, но за там финансите ще определят. Нашият татко работи здраво. Днес е излязал в 5ч.сутринта и ще се прибере отново в 22ч..Луда работа, как издържа не го знам. Ние с дребното свикваме, ходим по разходки, при баба и дядо, играем си, засега се справям. Е, аз ще си пускам Д-р Хаус и ще чакам шошко, да писне за мляко. Хубава вечер.  Heart Eyes  bouquet

# 114
Здравейте
Браво на Пепи. Да се оправя вече. Палачинка, ще си заслужите и морето и планината след толкова мъки сами и тоя стрес с болни родители.

Ние днес се записахме за държавната кухня и я почваме от 1ви. Диана яде около половината от ястията, но не гоня количество, а да се научи да обядва и вечеря. Отчитам, че няма как отведнъж да добавя.190 мл манджа на ден. А и тепърва предстои прохождане, хабене на повече енергия. Тогава сигурно ще започне да изяжда всичко.
 Така се разглезих 3 дни с кухнята+ един в който яденето ми беше сготвено предния ден, че днес ми се видя нанагорно, още повече, че на диваненцето толкова му се спеше на обяд, че отказа категорично дори да опита. Идваше ми да се гръмна. Особено нанагорно ми идва това, че трябва да мисля за две ястия.
Август ще се мъчим без кухня. То ние ще ходим за десетина дни на море, така че та пр всички случаи ще трябва дасе справяме някак си. Ще ходим в Несебър.
Изчезвам, че на някой му се спи

# 115
Здравейте, момичета,

Палачинке, много се радвам, че Пепи е по-добре. Дано бързо изчезнат сополите.

juli и аз днес разхождах малката, само че добре облечена. Направи ми впечатление, че изобщо нямаше други деца. Там, където ходим, обикновено има доста.

Аз сега сядам за малко да отдъхна след като приспах малката. Стягаме багажа за морето. Не е било такова чудо. Един тон куфари. Мъжът ми взе допълнителен багажник, който се слага отгоре върху колата, иначе нямаше шанс да се натоварим. Утре сутрин заминаваме за Неа Каликратия. В сряда биха Приорикс на малката. Педиатърката каза, че от 5 до 10 дни след това може да има обрив и температура. Дано да ни се размине.
Края на август пак ще ходим на море, тогава в Лагомандра. Там очаквам да е по-приятно - по-хубав плаж, а и девойката ще е по-голяма.
И на мен ми харесва Обзор. Последно там бяхме 2013-та в Сол Луна Бей. Миналата година покрай бебето не се престрашихме да пътуваме.

Спокойна нощ от мен

# 116
  • У дома
Добър вечер и от нас, ние не спим. Днес не желае да спи, пък и два дена подред ме подрежда да не спя през нощта и аз, та затова казах на баща й хич да не ми я приспива в 20, после аз не спя по цяла нощ.
Направо завиждам благородно на всички които ще ходят вече на моренце, миналата година пропуснахме, а тази година чаааак, евентуално началото на декември Crossing Arms
Ние хапваме доволно, но и по цял ден не спира, вече ме побърква и ме изцежда тотално, днес нямам сила дори да стана да взема нещо. Абе да питам вашите бебоци падат ли? Нашата като е погледна, все се цопва на земята ooooh! Целите сме в синини Thinking
Лека вечер мамчета, хайде че пак мрънка #2gunfire

# 117
Добър вечер Simple Smile
Радвам се да чуя, че Пепи е по-добре  Hug
Genni пада, става, заминава Simple Smile все казвам, че ще ни помислят, че я бием  hahaha понякога има синки, понякога й се разминава
Deni лек път  Hug дано не се налага, но да го знаеш - ако има нещо, тичате в поликлиниката в Полигиро. Наши познати бяха така с бебе на 4 м и ги обслужиха мн добре Peace

# 118
Д.пада чат-пат, но нали още не ходи, та е рядко. В последно време стои, стои права без да се държи и явно като усети несигурност, кляка бавно и полека и след това сяда.

Гени, това неспане ще е от зъбите. Поне аз така си мисля.

Ние се разхождаме всеки ден по 2 пъти. Важно ми е да не вали. Студ-нестуд излизаме. Точно опакована с есенни дрехи беше вчера и днес. Онзи ден по лятна рокля и без чорапогащник. Лудо време.
Днес вечерта бяха попаднали с баща и в парка на някакъв фолклорен фестивал и нашата купонджийка не пожелала да си тръгне. Добре,че накрая се обадих и ги насметох да се прибират,та закачиха много малко от дъжда.

Не ми се мисли за багажа за морето. Моята кола е малка. Като сложа количкат в багажника и това е. На баща и съм му казала, че нашият багаж ще са по 2 фанелки, бански и джапанки. Останалото място за партакешите на Диана. Тая надежди, че жената, чийто е хотела (тя ни е приятелка) пази количката от нейните деца, което ще отвори бонус място в багажника. Но да видим. Това ме подсещ,че не е лошо да и звънна.
За неделя и понеделник планираме екскурзия до Етрополе да видим как ще се справим с ваканционно-екскурзиантската дейност Simple Smile

Спокойна нощ на всички

# 119
Genni, и аз мисля, че от зъбки не спи. Дано скоро пробият и се успокоят нещата, за да поспите всички.
Карина рядко пада, като цяло доста внимава. Но все още не ходи сама, обикаляме за ръчичка, аз я пазя - предполагам като проходи ще е различно.

monicat, благодаря много за информацията. Наистина дано не се налага. Аз направих и здравна застраховка, разчитам при нужда застрахователите да ме насочат, но никога не се знае.

anp, при нас багажникът отгоре е абсолютно спасение. Много е голям - побра количката, памперси, вода и още има място. Него го натоварихме днес, да не е всичко утре сутринта.

Да ви питам, къде са албумите, в които качвате снимки? Ще ми е интересно да разгледам. От скоро се подвизавам тук и не съм особено добре ориентирана. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт