Астрология - 7 тема

• 36 556
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • в 1001-та нощ
Хм, а лунните затъмнения, предполажам се свързват с майката?

# 106
  • София
Грийн мойте съболезнования  Hug
Аз загубих баща си доста отдавна и на доста по-малка възраст  Rolling Eyes някак си се съм се примирила с това обстоятелство  Rolling Eyes
Погледнах при мен няма засегнати управители на оста 4-10дом единствено един Нептун минава ама не мисля че е от него, при брат ми има опозиция на Уран (едни и същи са ни управителите, колко интересно)  newsm78

# 107
Благодаря ви.
Ани, точно така е, сходящите аспекти са по-силни. При теб съвпадът вероятно е бил и в четвърти дом. Sad Слънцето ти в началото на скорпион ли беше? Питам, защото последното слънчево затъмнение /на 23.10.14г/ е било в 1-я градус на скорпион. А Слънцето символизира и бащата в хороскопа.

Да, Слънцето ми е на 3,29 гр. в Скорпион.

Алена, Грийн пише за слънчево затъмнение, то действа за по-дълъг период от време, поне така си мисля. Слънце-баща, Луна-майка.

# 108
Слънчевото затъмнение е с действие до следващото такова. В случая това от октомври 2014 е с действие до следващото т.е. до 20.03.2015г. При мен също въпросното октомврийско слънчево затъмнение е било в точен аспект, но с Луната ми /квадрат/.

Алена, по принцип Слънцето символизира бащата, Луната - майката, но ролите могат да бъдат и разменени.

# 109
  • София близо до Витоша
А когато Плутон е в 4 дом? може ли да доведе до загуба на родител?

На съпруга ми майка му почина, баба му- и двете в една седмица

# 110
За транзитен Плутон ли говориш? Мисля, че зависи от аспектите. Но като знам колко дълго се задържа Плутон на едно място... т.е. колко бавно се движи...

# 111
  • София близо до Витоша
За транзитен Плутон ли говориш? Мисля, че зависи от аспектите. Но като знам колко дълго се задържа Плутон на едно място... т.е. колко бавно се движи...
да за транзитния Плутон

# 112
ако е минавал през куспидата може, но плутон носи бавна, продължителна и със залежаване смърт
ей така за една седмица не много плутонианско

# 113
  • Sofia
Транзитният Сатурн в момента преминава през първия ми дом. Какво мислите за това?  newsm78
А в него имам натална Луна, в Стрелец. Нептун е в Стрелец също, но във втори дом.
Асцендентът ми е в Скорпион. Първият ми дом е в Скорпион и Стрелец.

Винаги тълкувам лесно чужди карти, но ми е трудно да анализирам собствената си. Затова питам.

Темата ми е изключително интересна и благодаря на всички, пишещи в нея!

# 114
  • в 1001-та нощ
Хм, аз нямам починали родители, но погледнах как е била карта на ММ, като е починал баща му. Имал е инсулти, доста дълго е носил последиците. Смъртта не е била внезапна.

При ММ слънцето е в 12 дом. Картата с транзити към датата виждам:

1.) съвпад на тр.Слънце и нат.Уран (Р) в Скорпион
2.) съвпад на нат.СЛВ и тр.Меркурий
3.) съвпад на тр.Уран с нат.Марс

Попадали ли сте на календар на затъмненията - слънчеви и лунни?  Rolling Eyes

# 115
  • София
Бих искала да попитам за нещо, което е продължение на въпроса ми от предишната тема.
Прегледах аспектите в Синастрия и има много добри, някои лоши, прегледах теста за съвместимост, но повечето ни планети, луни и т.н. са в аспект "куинкункс"(неутрален, приканва човека да използва свободната си воля). За това нещо там нищо не пише. Все пак има ли някакво значение с кои небесни тела се засича или тук наистина само хората имат думата  Laughing ?

# 116
Хм, аз нямам починали родители, но погледнах как е била карта на ММ, като е починал баща му. Имал е инсулти, доста дълго е носил последиците. Смъртта не е била внезапна.

според мен само тригонът тр. Сатурн - натален АС/Меркурий има отношение за това (ако разчитам правилно кои са натални и кои транзитни)

# 117
  • в 1001-та нощ
Правилно се ориентираш  Peace Вътрешният кръг е с наталните позиции  Blush Натален Меркурий на Асцендента и натално Слънце в съвпад с Венера в 12 дом  Peace

# 118
Бих искала да попитам за нещо, което е продължение на въпроса ми от предишната тема.
Прегледах аспектите в Синастрия и има много добри, някои лоши, прегледах теста за съвместимост, но повечето ни планети, луни и т.н. са в аспект "куинкункс"(неутрален, приканва човека да използва свободната си воля). За това нещо там нищо не пише. Все пак има ли някакво значение с кои небесни тела се засича или тук наистина само хората имат думата  Laughing ?

Ще е интересно да споделиш повече за връзката. В момента наблюдавам двойка с много куинкокси. До тук мнението ми е, че аспекта се изразява по няколко начина - хората във връзката имат подобни, но в същото време много различни подходи към нещата, могат да се нагласят един към друг, особено в първите месеци на връзката. Според други източници в Интернет аспекта може да се изразява като тригон или опозиция, тъй като е 150 градусов, т.е е между опозицията и тригона. Но като цяло не е лесен аспект и изисква нагаждане.

# 119
  • София
Ще е интересно да споделиш повече за връзката. В момента наблюдавам двойка с много куинкокси. До тук мнението ми е, че аспекта се изразява по няколко начина - хората във връзката имат подобни, но в същото време много различни подходи към нещата, могат да се нагласят един към друг, особено в първите месеци на връзката. Според други източници в Интернет аспекта може да се изразява като тригон или опозиция, тъй като е 150 градусов, т.е е между опозицията и тригона. Но като цяло не е лесен аспект и изисква нагаждане.
Наистина има такова нещо. За момента може би именно тези различия ни помагат и се вдъхновяваме и да си помагаме един-друг и във вкъщи и за на работа (работата и на двама ни е свързана с изкуство, но в различни сфери). Имаме си и нашите попридрапвания, но мисля, че те са заради негативните аспекти в синастрия.

Общи условия

Активация на акаунт