СЕДМИ КЛАС - тема 67

• 46 781
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
И според мен е излишно ... 70 желания при толкова висок бал.
Ние решихме последно да напишем само едното и желание утре, няма смисъл от повече, бала и е 35.708. Но и 34 да беше пак повече от 4-5 желания едва ли щяха да са нужни предвид статистиките поне за Варна.

При вас въпросът е кое да е първото желание. И това никак не е лесно  Simple Smile

# 451
  • София

А не мислиш ли, че това е напълно излишно, защото с този бал със сигурност ще се закачите ако не на 5-то, то на 10-то желание още на първо класиране. Т. е всички следващи желания са излишни...

Не съвсем..  При бал малко под 34 (някъде по спомени към 33,80) девойка  в София миналата година  оставаше извън ЕГ. Тоест, ако е упоменала като една позиция НЕГ, като  2 позиции СМГ, като 4  73СОУ, като 6-7 ФЕГ (пиша бройки приблизително, тъй като не помня има ли дублиране на някои паралелки по гимназиите), като  5-6 1 АЕГ и  още  толкова в 2 АЕГ, всъщност е изброила над 25 желания, като в нито едно от тях не е била приета на практика... та писането не е излишно съвсем..  Може не до 70 да се докарват, ама  ето как 25 не стигат въпреки добрия бал.

# 452
  • София
Нищо не ми пречи да ги copy-paste и ще го направя, въпреки че м.г. балът на първото ни желание е бил по-нисък от неговия.
Коментарът ми беше, за малкия брой желания при деца с нисък бал.

# 453
Ок, може да са малко по-вече, но на 28-30 със сигурност е вътре на първо класиране, и надолу няма как да слезе.
Наистина е хубаво да се пишат повечко желания, но в границите на разумното, т.е. в съответствие с бал и реални желания, защото другото е усилия хвърлени на вятъра.
Или може би разсъждавам така, поради факта, че съм мързелива...
При нисък бал, усилията след изпита са обратно пропорционални на тези преди изпита...

# 454
А какъв е смисълът едно дете да учи в елитно училище и един ден да не успее да влезе в Университета, защото някой от Ардино или Исперих, където подаряват шестици, го измести с диплома 6.00?

Това пък е пълна глупост, ми дай никой никъде да не учи, щото имало връзкари.......
Няма никакъв смисъл в нищо, връзкарите ще станат директори, а вие бачкатори  Sunglasses
Кои ние ще станем бачкатори? Като ти гледам правописа...ясно ми е ти от кои си.

# 455

А не мислиш ли, че това е напълно излишно, защото с този бал със сигурност ще се закачите ако не на 5-то, то на 10-то желание още на първо класиране. Т. е всички следващи желания са излишни...

Не съвсем..  При бал малко под 34 (някъде по спомени към 33,80) девойка  в София миналата година  оставаше извън ЕГ. Тоест, ако е упоменала като една позиция НЕГ, като  2 позиции СМГ, като 4  73СОУ, като 6-7 ФЕГ (пиша бройки приблизително, тъй като не помня има ли дублиране на някои паралелки по гимназиите), като  5-6 1 АЕГ и  още  толкова в 2 АЕГ, всъщност е изброила над 25 желания, като в нито едно от тях не е била приета на практика... та писането не е излишно съвсем..  Може не до 70 да се докарват, ама  ето как 25 не стигат въпреки добрия бал.

Според статистиката за миналата година пред дете (девойка) с бал 33.80 е имало около 772 деца с по-висок бал. Според статистиката от тази година около 500.
Но все пак това са статистики, а какви ще са реалните желания не се знае, та не е зле да се напише и желание с по-нисък бал. Но колко по-нисък бал ни гарантира влизане - с една единица, с две  newsm78
Оф, изтощена съм от това редене на желания. И все още не са окончателни  ooooh!

# 456
  • out of space
biboranа,
Скрит текст:
biborana  и sanaka , много благодаря за разясненията!!!

Биборана, никак не сме близо до върха- 29,889, целим се в архитектурата  Simple Smile

Къде мога да видя тази статистика от 3 юни.
Къде ще мога да видя на 25-ти минималния бал от първо класиране? Онлайн едва ли, в училището гнездо...или?  Rolling Eyes

Ери,

Статистиката я дискутирахме надълго и широко - единствената публикувана досега (не ми се търси линк, както писаха е на РИО-то и МОН).
Но за Вас тя не върши много работа, защото дава само МАТ, само БЕЛ и сума от изпитите МАТ+БЕЛ, а при вас балът мисля, че е 3*МАТ + БЕЛ.

За мене в този случай прогнозата е прекалено трудна и несигурна. Вариант 2 на прогноза е "звездите ми го говорят", но ... тук нямам особени способности.

Сега сериозно - балът миналата година за 2-те паралелки с АЕ и НЕ е по-висок от Вашия около 1,5. Тази година се очаква спад, ама колко ще е? newsm78
Но от статистиките виждам, че между 1-во и 2-ро класиране спадовете са били:
с АЕ 2013 г -0,327, 2014 г -0,53, за НЕ съответно -0,348 и -0,14 (НЕ става по-популярен и тук).
Разликите са големи, затова да кажем средно по 33 стотни, т.е. тази година балът на второ класиране ще падне малко повече - примерно 35-40 стотни.
Ако не успеете на 2-ро класиране, ще бъдете много близо до чертата. Така че 3-то ви е почти сигурно. Има време ще го нищим с по-точни данни.

Благодаря отново за подробния анализ! (имаш почерпка от мен!). Третото й желание е геодезия там почти сигурно е вътре. Ако на второ класиране не стане Архитектура- записвам. Ти как би постъпила?

# 457
И нас ни отрязаха главата в  у- ще,остави ни 4-ка ,толкова имал на матурата,било честно,хайде да разбуним духовете.В МГ ,приятелка ми звъни ,апък ние с 4-ка през годината и на матура ни вдигнаха годишната оценка на 6-ца.
Много ми е глупаво ,а твойто къде го приеха с една такава хитра ,подмолна усмивка.Не че много я интересува ,а да сравним децата.......да не продължавам.Жлка работа и субективно е това оценката,но 2 еденици !
Успех и късмет на децата за напред!

# 458
А какъв е смисълът едно дете да учи в елитно училище и един ден да не успее да влезе в Университета, защото някой от Ардино или Исперих, където подаряват шестици, го измести с диплома 6.00?

Това пък е пълна глупост, ми дай никой никъде да не учи, щото имало връзкари.......
Няма никакъв смисъл в нищо, връзкарите ще станат директори, а вие бачкатори  Sunglasses
Кои ние ще станем бачкатори? Като ти гледам правописа...ясно ми е ти от кои си.

Mr. Green Ако може с червено така да ми поправите правописните грешки.... г-жо дето ви е ясно всичко

# 459
  • София
По моите сметки (дано са правилни) синът ми влиза в третото желано училище. Написахме 40+ желания.

# 460
  • София
Манка, напълно правилна е съпоставката ти за тази и миналата година. Но моята цел не беше да правя такова сравнение, а само да илюстртрирам как и добър бал понякога те отпраща в прием по примерно 30 желание.  И как не е гаранция приемът по 5 или максимум 10 желание при бал 34... Ами предствете си, ако тези 5 желания са СМГ с немски, СМГ с английкси,  91 НЕГ, 73 СОУ с мат и АЕ, 1 АЕГ с немски. Има реална опасност с такива 5 детето въпреки хубавия си бал да остане извън класирането.
Малко позиции за "връзване на гащите" не вредят с нищо и на никого, не боли толкова  да напише попълващият още няколко реда. Миналата година  бях убедена  с бал над 35  в приема по 1, максимум 2 желание и все пак писахме  и още десетина позиции отзад. Peace Но всеки си знае..

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 23:55 от пенсионирана русалка

# 461
  • София
Не предполагах, че така ще разбуня духовете с бройката. Laughing  Паралелките съм избирала преди оформянето на годишните оценки и съм подготвяла различни варианти.
Ясно е, че всеки ще пише толкова, колкото счете за нужно. Исках само да илюстрирам, че не е толкова трудно да се наредят повечко позиции, дори детето да няма голямо желание за всичките.

# 462
  • Ланкър, планините Овнерог
Оф, утре и ние  поемаме по пътя на бюрокрацията. Ще подаваме в 118-то (пред блока ми е). Като ви чета, май рано по-няма хора, а аз си мислех, че точно сутрин ще е наплива и не всеки си пуска отпуск за целта като мен  ooooh! Е, аз не само заради това, ами след това и чааак до Стрелбище трябва да се дондуркаме и после до Сливница за подаваници на документи. Дано поне не вали.
Май не са ни много писаните желания, ама Констанца заяви, че ако няма да е някое, в което иска, по-добре да си остане в сегашното (писано е като последно желание, дано не стигаме до него). Аз тайно се надявам на изпитите по рисуване да се справи и да можем спокойно да си рискуваме с трето класиране.

# 463
  • София
На мен днес ми приеха предварително попълнено и разпечатано заявление. Зам. директорът каза "може". Само кодовете сравниха. Но и това е голяма играчка (при няколко желания).
Кодовете на училищата във файла на РИО София са подредени по райони. И е едно премятане докато намерят съответната паралелка Simple Smile

При нас са 23 паралелки (в заявлението).

Каквото станало станало - подадохме го вече Simple Smile

# 464
  • София
Оф, утре и ние  поемаме по пътя на бюрокрацията. Ще подаваме в 118-то (пред блока ми е). Като ви чета, май рано по-няма хора, а аз си мислех, че точно сутрин ще е наплива и не всеки си пуска отпуск за целта като мен  ooooh! Е, аз не само заради това, ами след това и чааак до Стрелбище трябва да се дондуркаме и после до Сливница за подаваници на документи. Дано поне не вали.
Май не са ни много писаните желания, ама Констанца заяви, че ако няма да е някое, в което иска, по-добре да си остане в сегашното (писано е като последно желание, дано не стигаме до него)

В Свети Лука ли ще подавате документи?

Общи условия

Активация на акаунт