СЕДМИ КЛАС - тема 67

• 46 733
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • у дома
Имам и още един въпрос, имали някъде в наредби в какъв срок трябва да бъде издадено? Благодаря отново на всички. Страхотни сте. 

Преди две години ме мотаха с отпустното и след като подадох молба с входящ номер ми го издадоха на втория ден-иначе мисля ,че по закон срокът е тридневен...Но аз казах и вълшебната думичка Инспекторат-в смисъл,че ще ида да се оплача там,защото ме мотаят с отпусното и изведнъж се разбързаха и казаха,че няма проблем...

# 76
Здравейте, мами! И аз съм от тези, които ви четат редовно, но до сега не съм писала. Много моля за съвет, особено мамите от Пловдив. Кажете моля, какво мислите за Френската гимназия в П-в? От всичко, което съм прочела до сега, не съм особено впечатлена, но детенце се е поизложила по математика (глупави и смешни грешки, явно стресът си е изиграл ролята при нас) и за другите езикови гимназии едва ли ще ни стигне бала (31.889).
Благодаря предварително и успех на всички дечица! Simple Smile

Не е добър вариант.
ГХП е по-добро предложение. Ще ви стигне със сигурност, вероятно по БЕЛ се е справила добре, като гледам бала.

# 77
Много ти благодаря за отговора svetlam. И аз така съм решила да направя (дано не се стига до там), но ме притеснява че ако трябва да се даде в тези 4 дни (26-29.06) ще се оправдаят че е събота и неделя, а и аз тогава няма към кого да се обърна.
Пожелавам успех на всички форумски дечица, нека бъдат приети на най-желаното място. Те го заслужават.

# 78
А това отпускно мога ли да го поискам тази седмица, за да си спестим тези съвсем излишни нерви после?

# 79
Не, първо отиваш в училището, където ще се записвате и взимаш сл. бележка че сте записани. С нея отиваш в старото училище и взимаш отпускното. Занасяш го в новото и ставате окончателно записани. Дават ви сл. бележка за старото училище че сте окончателно записани. Това е процедурата

# 80
  • out of space
Хора, има ли някъде образец как се попълва заявлението? Ако не- може ли някой да ми прати попълнено? Просто искам да съм сигурна, че моето ще е вярно технически...  Embarassed

# 81
Не, първо отиваш в училището, където ще се записвате и взимаш сл. бележка че сте записани. С нея отиваш в старото училище и взимаш отпускното. Занасяш го в новото и ставате окончателно записани. Дават ви сл. бележка за старото училище че сте окончателно записани. Това е процедурата

Е, това сега го научавам. По-сложно няма как да се измисли. Чиновниците доста се се потрудили, за да развъртят максимално родителите, които да търчат между старо и ново училище. Можеше детето да бъде записано, а останалата бумащина да си я свършат по служебен път.

# 82
  • Варна

Не,че сте "записани" ,а че сте приети . Peace

За Варна не  е така ,варненки да си знаят! Отиваш в  старото у-ще, вземаш си отпусното и в новото с него се записваш .Едно разкарване е спестено!  Peace

# 83
По-сложно няма как да се измисли. Чиновниците доста се се потрудили, за да развъртят максимално родителите, които да търчат между старо и ново училище. Можеше детето да бъде записано, а останалата бумащина да си я свършат по служебен път.
Това е основно софийски патент. Като отидохме в НПМГ да се записва момъкът, си носехме отпусното от старото училище. Едно девойче взе да пише някаква бележка, попитах я за какво е, тя почна да обяснява : " Ами с нея отивате в старото училище....". А аз и подавам удостоверението за преместване. Цялата комисия по записването останаха изумени как тъй са ни го дали предварително. Grinning

# 84
Дидева, и аз ще гледам така да мина, да спестя едно ходене. Ами хората, които кандидатстват в различни градове! Съученик на щерка ми ще се разкарва по тоя начин между два града на няколкостотин километра. Възмутително е това, отпуск трябва, разходи за пътни, нямам думи.

# 85
  • София
След малко ще сядаме да попълваме заявлението. Оказва се, че изборът на училище си е трудна работа, независимо дали детето е с нисък или с висок бал.

# 86
Ами хората, които кандидатстват в различни градове!
Ами ние сме от друг град.  Grinning Някак не ми се пътуваше повече от 200 км в едната посока заради едната бележка. Но пък в старото училище бяха готови с отпусните на децата, тъй като на практика нямат осми клас. Само попълниха името на приемащото училище.

# 87
  • София
Преди малко се прибрахме от деня на отворените врати в НЕГ. Момъкът беше разочарован, че не се проведе в самото училище (поради ремонтни дейности Rolling Eyes ), а в една зала отсреща, но презентацията беше интересна и полезна. Децата които я водеха бяха страхотни.  Grinning

# 88
Може би, ако няма осми клас, да го дават веднага...но иначе така се процедира.

# 89
За утре са се уговорили целия клас да ходят на кино.В понеделник официално ще им връчват удостоверенията ,  тоалет купихме и за прическа мрънка , следобеда  в понеделник ще ходят да се черпят.Албумите са готови , много са хубави децата.С желанията сме до никъде, тя има едно единствено желание от там нататък и е все едно какво ще се реди.

Общи условия

Активация на акаунт