СЕДМИ КЛАС - тема 67

• 46 699
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
desi02, и утре може.
На нас, освен малкото листче с номер и дата, ни дадоха и копие от сканираното заявление за класиране.
и на нас така.
Peace И на нас така.
Подадохме днес в нашето училище-ОУ "Добри Чинтулов". Перфектно мина всичко-организацията беше супер. Нямаше много подаващи днес и беше едно спокойно. Които учители видяха детето, дойдоха да ни поздравят, да я похвалят. Чакали я на 26 за отпускното, за към Първа езикова.  Grinning
Окончателно е с АЕ там-писахме го черно на бяло.  
Изредихме 18 желания от първоначалния списък-един вид от уважение към желанията.  Crazy

Аз съм се включила при вас малко по-късно и моята девойка я няма в албумчето като първолаче. Много са милички и малки.  Hug

# 631
Е ние едва ли ще сме класирани по първо желание, освен ако не отидете всички в АК Wink, затова питам директно това Simple Smile колко време отнема подаването на заявление за 2 класиране

# 632
И ние днес подадохме документите - приятно съм изненадана от  добрата организация, бързината и позитивността на примащите и обработващите документи.  Peace

# 633
  • нейде там, където ....
Подаването на заявление за 2 класиране времеемко ли е? Защото и аз съм заета в периода, и ще трябва да отскоча преди работа на 26...

Не знам. Но, ако детето се е класирало по първо желание трябва да го запишеш, а това е времеемко - до едното училище, после до старото, после пак до новото.

Това цялото упражнение ли трябва да се направи от 26-ти до 30-ти или само в първата си част - записването в новото?

# 634
  • София
Подаването на заявление за 2 класиране времеемко ли е? Защото и аз съм заета в периода, и ще трябва да отскоча преди работа на 26...

Много добър въпрос! И трябва ли някакви документи да се носят за подаване на заявление за второ класиране?
Попълва се само заявление по образец за участие във второ класиране в училището в което е класирано детето.
Трябва да стане бързо.

# 635

Не знам. Но, ако детето се е класирало по първо желание трябва да го запишеш, а това е времеемко - до едното училище, после до старото, после пак до новото.

Подаването на заявление за 2-ро класиране отнема 5 минути (примерно). Мисля, че училищата имат готови бланки, попълва се и се дава.

Ние разделихме записването в повече дни и всичко стана бързо. Мисля, че всяка година се пада така - записването да е само петък и понеделник. В деня след първо класиране  ММ взе отпусното от старото училище (не знам колко се е бавил). В новото училище отидохме около обяд на втория (последен) ден. Почти нямаше хора. Училищата имат опит и създават организация - за 7 паралелки записването ставаше в 2 или 3 класни стаи. Чиновете са разместени - има кът за записващите учители, а останалите чинове бяха наредени покрай стените, за да могат родителите да попълват документи (готови бланки са, не помня точно всички, но бяха 5-6 неща, включително избор на СИП/ЗИП). Реално няколко деца (семейства) се записват едновременно. За 30 минути бяхме приключили (минахме само с 1 талон за синя зона). Поискаха някакви допълнителни неща (медицински картони, май), но веднага уточниха, че срокът е до 15,09.
От новото училище дават бележка, която трябва да се занесе в старото училище. Занесохме я, доста по-късно, примерно след месец.  

# 636
  • Варна
Е хайде едно дете поне за немски де! Simple Smile

И ние ще трябва да запишем на 26ти, на другия ден двете заминаваме за Австрия, май писах вече. 10тина дена няма да ни има. Отгоре на всичко и паспорта ми не е готов. Имали някакви проблеми и бавят поръчките ... или поне не ги издават по-рано от 1месечния срок. Confused А ще пътуваме през Сърбия, уж нямало проблеми и с ЛК ми обясняват, ама не ми се рискува. Май в края на другата седмица ще вдигам скандали в районното. Crossing Arms

# 637
  • Варна

И ние ще трябва да запишем на 26ти, на другия ден двете заминаваме за Австрия, май писах вече. 10тина дена няма да ни има. Отгоре на всичко и паспорта ми не е готов. Имали някакви проблеми и бавят поръчките ... или поне не ги издават по-рано от 1месечния срок. Confused А ще пътуваме през Сърбия, уж нямало проблеми и с ЛК ми обясняват, ама не ми се рискува. Май в края на другата седмица ще вдигам скандали в районното. Crossing Arms
Няма какво да се притесняваш Флаш. Миналата година пътувахме до Швейцария през Сърбия само с ЛК. Бяхме със самолет де, но не мисля, че има някакво значение. Peace

# 638
  • София
А детето изисква ли се да е там - при записване или при подаване на док. за второ класиране? Ако дават на място заявления, значи не може да го разпише вкъщи предварително.  Rolling Eyes

# 639
  • София

Отнема точно 5 минути Peace Самото заявление ще го пуснат на сайт на РИО и можеш да отидеш с попълнено.

А детето изисква ли се да е там - при записване или при подаване на док. за второ класиране? Ако дават на място заявления, значи не може да го разпише вкъщи предварително.  Rolling Eyes

Не се изисква детето да присъства.

# 640
Добре,че отидоме тримата(аз, таткото и малдежът). Иначе щях направо да припадна. Подадохме в 1СОУ, защото сме от провинцията.  След сълго мислене и съобразяване какво иска детето, кое училище горе-долу е на ниво  е,според класации, мнения и тн, наредихме няколко у-ща с по няколко паралелки- общо 16.Учителката ,която прие документите направи едни физиономии. Колко високи оценки е изкарало детето, пък ние какви училища сме били писали. Ученикът иска немски да учи. При бал 31,96 писахме 73(втора немска), 35СОУ(трета немска), НТБГ- паралелки с немски, 31 СУЧЕМ,СГАСГ аритектура с немски и 18 СОУ.Какво толкова я учуди - не знам. Ние сме реалисти и добре разбираме ,че балът въобще не достатъчен за Първа немска, то и за втора няма да стигне, но все пак я писахме. Да пишем испанска и английска, просто не искаме. Младежът математика не иска да учи, а и да иска за СМГ не стига. Аз като се разтреперих, да не би да сгрешихме нещо. Добре, че мъж ми ме погледна строго и ми напомни да не слушам какво приказват хората, защото то си е наша работа, къде искаме да изпратим детето. Въпреки че подадохме документите вече, още не чувствам облекчение.Хубава вечер!

# 641
  • София

Flash, в Сърбия се влиза с лична карта от 2 години /а може и повече/. Няколко пъти съм минавала през Сърбия в последните 2 години с лична карта. Последния път беше в началото на м. май.

# 642
А детето изисква ли се да е там - при записване или при подаване на док. за второ класиране? Ако дават на място заявления, значи не може да го разпише вкъщи предварително.  Rolling Eyes

Мисля, че имаше мама, която сама подаваше заявление за второ класиране.
За записването не знам дали може без дете, предполагам, че може. Ние така искахме да сме тримата, когато детето за първи път влиза в новото си училище.

# 643
  • Варна
Ау, sanaka, don domat, мерси много, успокоихте ме.  bouquet

# 644
  • Варна
От класа на моя син ще дойдат две много умни девойчета.  Grinning

А вие направо след записването и го почвате немския на практика. Хитра стратегия  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт