Американски колеж - шеста тема

• 125 634
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Записвам се и аз в новата тема! Благодаря за нея!  bouquet

# 16
  • В най - голямото село
 newsm51  за новата тема!

# 17
  • София
zuri, накъде продължавате след АК?

В Англия.
Чакам още някой неща да отминат и да ми остане време. След това смятам да споделя опит по години какво е важно да се следи при ученето в АК и относно кандидатстването на Острова.

Ironic , имате още време. Поне 1 година за ориентиране и действие.

# 18
  • София
Зная, zuri!
И на голямата дъщеря й дойде просветлението в края на 11. клас. Laughing
Това, което възнамеряваш да направиш е страхотно!

# 19
Здравейте!
Искам да попитам има ли тенденция всяка следваща година да ти намаляват процента на намаляване на таксата?
Дъщеря ми е приета и не знаем как ще се справим финансово?!

# 20
  • София
На нас след 8-ми клас ни намалиха с 5% отстъпката, но тогава детето беше с най-нисък успех от всичките години. След това се запази същия, но не сме имали и промяна във финансовото състояние.

# 21
  • София
Благодаря за темата!   bouquet

# 22
  • София
Чакам още някой неща да отминат и да ми остане време. След това смятам да споделя опит по години какво е важно да се следи при ученето в АК и относно кандидатстването на Острова.

Ще е от полза за много родители и ученици във форума. Предварително благодаря!

# 23
  • София
zuri, и аз да благодаря в аванс!   bouquet

Мен това, което ме гложди е, че диването го мързи зверски вече втора година, съответно едвам добутва годишните оценки до 5, а доколкото знам с такава диплома няма особени шансове в Англия и затова се кахъря отсега. Иначе ми е ясно, че за професионална ориентация или да знае какво му се изучава/с какво му се занимава е рано. (аз и след университета нямах хабер  ooooh!)

# 24
Здравейте!
Искам да попитам има ли тенденция всяка следваща година да ти намаляват процента на намаляване на таксата?
Дъщеря ми е приета и не знаем как ще се справим финансово?!

Засега имам две годишен опит, такава "тенденция" няма. А и някак си не мисля, че целта на финансирането първата година е "да те закачат на въдицата, пък после плащай като поп". Може да се получи, че при същото ниво на доход и същия успех на ученика финансирането спада, но не и драстично, но все пак общата сума за разпределяне е почти еднаква и зависи колко семейства и при какви условия искат финансиране.

# 25
Да се придържаме към официално оповестените факти - такава тенденция може да няма, но това не значи, че не може да проима!
Никой не може да твърди, че при запазване на доходи ще се запази и размера на стипендията - следващата, по-следващата година парите за стипендии могат да намалеят или свършат.

Така че, единственият факт е, че АК дава нулева сигурност по отношение на размера на финансовата помощ през следващи години!
Всички други твърдения са подвеждащи.

Всеки трябва да има едно наум, че може да се наложи да плаща пълна такса в един момент и внимателно да обмисли в състояние ли е да посрещне тази евентуална нужда.

# 26
... Иначе ми е ясно, че за професионална ориентация или да знае какво му се изучава/с какво му се занимава е рано. (аз и след университета нямах хабер  ooooh!)...
Е, като си е избрал профил в края на 9-ти клас нямаше ли поне идея какво му се изучава? Вярно, че за "професионална ориентация" е ранко, но поне насока някаква... 
Rolling Eyes E, винаги има варианта за "икономика някаква", което всъщност е нещо полезно за бъдеща професионална реализация   Whistling
Моя младеж, вярно че е супер организиран и нахъсан, та не ми е ориентир дори за другите ми деца, но още преди 2 години двоуменето беше в рамките на природните науки, сега се донасочи "професионално" към инженерно образование (каквото и да значи това в главата на един 15 годишен Wink), но сам избра профил физика. Химията щял да си я учи в университета успоредно и доколкото прецени, че му трябва Crazy

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 12:55 от peneva_a

# 27
Да се придържаме към официално оповестените факти - такава тенденция може да няма, но това не значи, че не може да проима!
Никой не може да твърди, че при запазване на доходи ще се запази и размера на стипендията - следващата, по-следващата година парите за стипендии могат да намалеят или свършат.

Така че, единственият факт е, че АК дава нулева сигурност по отношение на размера на финансовата помощ през следващи години!
Всички други твърдения са подвеждащи.

Всеки трябва да има едно наум, че може да се наложи да плаща пълна такса в един момент и внимателно да обмисли в състояние ли е да посрещне тази евентуална нужда.

Никъде не съм написала обратното! При записването още съм информирала младежа, че при нужда ще тегля заем за довършване на обучението му, като за връщането ще разчитам и на него. Но смятам, че така му давам стабилна база за бъдещо развитие - образование и професия. Всеки преценява при нужда колко точно може да стегне колана и за какво точно си заслужава да го направи. Но си иска сядане заедно и смятане на варианти.

# 28
  • София
kodbg, всеки има достъп до официалната информация. Питането беше каква е опитът на одобрените за финансова помощ. При нас три години е с минимална корекция.

# 29
  • София
Просто за инфо - 8 деца са били допуснати тази година до надпреварата за пълна стипендия. Днес са писали есе по темата: "Ако можеш да се смениш със свой съученик, кой би бил и защо?"...
Явно и осемте деца са се справили прекрасно с нея, защото, както разбрах са допуснати до събеседването утре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт