Американски колеж - шеста тема

• 125 739
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Има и подарък - молив.
И грамота! Искам да си ги сложа в рамки, ама младежа не разрешава  hahaha били си за неговия архив, може да му ги унищожа, да вземат да избелеят Crazy
Да можех поне да си сваля снимките от галерията, за моя си архив newsm78

# 541
"Закуска с учениците от почетния списък на Президента за отличен успех" (не мога в момента да се сетя точно колко процента беше 5,75 но списъка е с ученици с по висок от толкова успех... 91,5% е 5,50) .

Благодаря, интересно ми стана.

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 13:27 от Анонимен

# 542
  • София
Има и подарък - молив.
И грамота! Искам да си ги сложа в рамки, ама младежа не разрешава  hahaha били си за неговия архив, може да му ги унищожа, да вземат да избелеят Crazy
Да можех поне да си сваля снимките от галерията, за моя си архив newsm78
Всъщност, има линк за сваляне на снимките.

Грамотите ги пазете - снимайте ги, че  ще ги пращате заедно със application-ите, когато кандидатства по университетите.

# 543
Грамотите ги пазете - снимайте ги, че  ще ги пращате заедно със application-ите, когато кандидатства по университетите.
Не на всички снимки има линк за сваляне Sad от есента има само на някои снимки, на моичкия на снимките няма.
Добра идея е да взема да ги сканирам тези грамоти, че да не ги затрия някъде... много народ вкъщи, постоянно "произвеждаме" хартия...

# 544
... Иначе, моята дъщеря завърши с шестици по всичко за първия срок (по някои предмети има 100%, на файнълите също имаше само шестици) - но не знам каква е скалата за преизчисляване, да видя получава ли се това 5,75, за което пишете.
В Engrade виждате успеха по всичко в точни % и преизчислена оценка... включително тежестта на всяка оценка по съответния предмет (т.е. тестове, куизове, учаистие в час, проекти и т.н.). Отдолу се вижда скалата, като по-подробната децата си я знаят (а и ние можем да си я сметнем или посикаме...). Справките за първия срок ги получихме още преди предишната родителаска среща. Поканата за закуска получават всички с над 5,75 и не само лично през адвайзърито, а и на информационните табла (сега телевизори).
ПП: В осми клас някой преподавател ми беше дал подробната схемата на %тите, но не я намирам никъде... но над 95% мисля че е 5,75.

# 545
  • София
Не на всички снимки има линк за сваляне Sad от есента има само на някои снимки, на моичкия на снимките няма.
Добра идея е да взема да ги сканирам тези грамоти, че да не ги затрия някъде... много народ вкъщи, постоянно "произвеждаме" хартия...
Dа, не на всички има линк за даунлоуд, обаче имаш трик: с десен бутон избираш "принт" и след това  "Save as .pdf".

# 546
В Engrade виждате успеха по всичко в точни % и преизчислена оценка... включително тежестта на всяка оценка по съответния предмет (т.е. тестове, куизове, учаистие в час, проекти и т.н.). Отдолу се вижда скалата, като по-подробната децата си я знаят (а и ние можем да си я сметнем или посикаме...).

В нашия енгрейд има само тази скала:

Grading Scale
6: 91.5% - 100%
5: 80.5% - 91.4%
4: 70.5% - 80.4%
3: 59.5% - 70.4%
2: 0% - 59.4%

Друга скала, поне при нас, няма. Може би се въвежда от 9 клас. Ще попитам на следващата родителска среща.

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 15:13 от Анонимен

# 547
Друга скала, поне при нас, няма. Може би се въвежда от 9 клас. Ще попитам на следващата родителска среща.
За по-подробна скала може да попитате, не се въвежда нищичко след  9ти клас, за всички аршина е еднакъв. Просто в момента не си спомням стъпката % към точки колко беше, но някъде към 95-95,5% мисля че беше 5,75. Може да се преизисли, но не ми се смята в момента, а и май децата са малко по- в час...

# 548
Над 91,5 % е пълно шест! Няма как да е 5,75.

Не помня 1 или колко петици можеше да имаш, за да си в листа на президента.
А вече може да са го свалили и до успех 5, 75

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 20:25 от rosss

# 549
  • София
При над 91.5 % по всички предмети,това се равнява на 6.00 по българската система.  Закуските при президентът започват от първия срок на 9-ти клас. Има 2 форми на "потупване по рамота". Едната е включване в почетния списък при успех около 5.85 -2 петици и съответно получаване на молив. А другото е президентската закуска при 1 петица(и не съм сигурна дали беше да не е по важен предмет (с малко хорариум) - съответно грамота и снимка с президента.
За изчисляването на участието в тези 2 форми се взема успеха според американските стандарти - оценките по всички предмети в проценти умножени по броя часове за семестър и това число разделено на общия брой часове за семестър.
По времето на дъщеря ми с 5.75 не включваха никого в тези церемонии.
А и не вярвам да са смъкнали летвата, защото последната година бяха поне 16 човека, а от долните випуски имаше също много ученици.
п.п В изчисляването на успехът по амер. стандарти влизат и елективите.

# 550
...За изчисляването на участието в тези 2 форми се взема успеха според американските стандарти - оценките по всички предмети в проценти умножени по броя часове за семестър и това число разделено на общия брой часове за семестър...
Така - и от тук става ясно, че се получава оценка в %, а от там към шестобалната (т.е. никой не слага кръглата 6 при сметката, а слага едни 98,7% например съответно умножено с хорариума... и едни 94,6% съответно с часовете и + още 99,7% т.н. и се получават накрая едни 98,6% например които са нещо като 5,89... а не 6.00 щото има 14 предмета с кръгло 6)

# 551
...За изчисляването на участието в тези 2 форми се взема успеха според американските стандарти - оценките по всички предмети в проценти умножени по броя часове за семестър и това число разделено на общия брой часове за семестър...
и се получават накрая едни 98,6% например които са нещо като 5,89... а не 6.00 щото има 14 предмета с кръгло 6)

peneva_a,
Моля Ви да коментирате със сина си вашето твърдение. Уверявам ви, че няма как "едни 98,6% да са нещо като 5,89"
Ако има предмети, по които оценката е под 91,5%, само тогава ученикът няма 6,00. Какъвто и да е хорариума, щом по всичко имаш над 91,5%, то тогава имаш пълно шест.

Това което Зури визира, е че някой петици са с много малка тежест в американската диплома, поради малък хорариум часове и средният ти успех по америк и бг система ти е различно пет и нещо, но това не важи, ако по всичко имаш над 91,5%

По отношение на сертификатите. Хубаво е да ги събирате, но физически никой не ги иска дори да ги види. Просто ви вярват, че ги имате.

# 552
... Закуските при президентът започват от първия срок на 9-ти клас....
За 9токласниците - на есенната закуска не участват, вече са си получили грамотите за 8ми клас, в края на 8ми клас... http://acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=1&news_id=662
Скрит текст:
On November 24,  the President’s List Breakfast for the students with the top results during the second semester of the last school year took place. The breakfast was served by Dr. Ewing, Jr., President of ACS, Ms. Angelova, Deputy Director, and Mr. Smith, Dean of Students. The number of students with top results was 81. Seniors on the President’s List
Juniors on the President’s List
10 Grade students on the President’s List

Закуска на учениците от почетния списък на Президента за отличен успех
на 24 ноември се състоя  Закуската на учениците от почетния списък на Президента за отличен успех през втори срок на миналата учебна година. Закуската беше поднесена от д-р Юинг-младши, Президент на колежа, г-жа Ангелова, Заместник-директор, и от г-н Смит, Декан на учениците. Броят на учениците с отличен успех за втория учебен срок е 81.
Дванадесетокласниците в Почетния списък на Президента
Учениците от 11. клас в Почетния списък на Президента
Учениците от 10. клас в Почетния списък на Президента

# 553
и се получават накрая едни 98,6% например които са нещо като 5,89... а не 6.00 щото има 14 предмета с кръгло 6)
peneva_a,
Моля Ви да коментирате със сина си вашето твърдение. Уверявам ви, че няма как "едни 98,6% да са нещо като 5,89"
Ако има предмети, по които оценката е под 91,5%, само тогава ученикът няма 6,00. Какъвто и да е хорариума, щом по всичко имаш над 91,5%, то тогава имаш пълно шест.
Коментирала съм го многократно и той ми каза точно колко му е успеха в % , защото явно така си ги изчисляват и си ги информират тях.
Скрит текст:
(и тъй като той е достатъчно много над 95% и не съм преизчислявала нищо)
В българската диплома се изписват с 6.00, но в американската си ги пише % а изчисляването за закуската си е по американски Rolling Eyes
И пропускате "в проценти умножени по броя часове за семестър",
Скрит текст:
ако всичко смятаме като 6.00 (т.е. 91,5% го вземаме за 100%) за какво преизчисляване говорим или всяко 5.00 го вземаме за 91,4% пък то може и да е 80,5%...
Ако например първия срок има 91,7% (6.00), а втория 91,1%(5.00) резултата за годината е 91,4%(петица, вярно много висока, но петица) Просто закръгляването го ползват само за Бг диплома
На закуската няма деца с успех 92%(6.00), иначе няма да са 18-20 деца на випуск, а ще са 100тина от 160-130 newsm78

Ей, изядохме ги тези деца за тази закуска Simple Smile Да са живи и здрави, че да ни радват! Пък закусвали - незакусвали...
Успех на всички, на кой в каквото му е интересно и приятно за учене и изяви... олимпиади, мюзикъл, спорт и...

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 12:51 от peneva_a

# 554
Здравейте , благодаря на всички които се включиха с отговори относно изучаването на втори чужд език!

Ross , Zuri , StefanB  - потребители с изключитеелно ценни и полезни мнения. Удоволствие ми бе да Ви чета в предишните теми за АК.

Може и да е писано по-напред , но ще Ви помоля ако е възможно  пак да споделите за SAT. По точно ме интересува от кога е добре да се готвят децата? Дали подготовката в колежа е достатъчна?

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт