Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 206
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 120
Няма да сбъркаш с д-р Нашар , едва ли има някой раждал при нея да каже нещо лошо.

# 121
Няма да сбъркаш с д-р Нашар , едва ли има някой раждал при нея да каже нещо лошо.

Peace Peace Peace

# 122
Напълно съм съгласна за д-р Нашар! Много мила и компетентна  Simple Smile

# 123
Момичета, много благодаря за страхотно изчерпателната информация. Със смесени чувства в 36гс реших, че ще родя в МД и сега идва големия въпрос при кой доктор.
Говорих с д-р Дяволов, който директно ми каза, че е много късно и не може да ме поеме. Виждам в коментарите ви и имена на други доктори, обаче изобщо не ми ясно как да се свържа с тях. На сайта на МД намирам само тези, които предлагат свободен прием, но във вашите постове чета други имена и съм малко объркана  Embarassed

Можете ли да ми помогнете- вие как се спряхте на лекар, който да ви изражда?

Не съм избирала екип. И двата пъти раждах в смяна на много добри и известни лекари. Много съм доволна от отношението.

# 124
Много благодаря, момичета!

Свързах се с докторката, другата седмица в четвъртък съм на преглед при нея. Ще пиша впечатления Simple Smile

# 125
Моето раждане в Майчин дом беше планувано да е с избор на екип при доктор Хранов,но се оказа че доктора го няма и е в отпуска .Викам ще стискам,докато се върне доктора ,но бебата реши че ще излиза по-рано.Както и да е дойде денят X с контракции на 20мин после на 10 ,8,6,5 мин и хайде към болницата с болки.
Стигнахме благополучно и ме приеха с 2см разкритие уж да ме качат в предродилна,но лекарката която беше в приемното видя,че има проблем и сърдечните тонове на бебата се губят.
Оттам шок аз с кръвно 150 се насъбраха толкова много хора кой кой е не се знае...
Не зная имената на   които бяха на никой който беше на смяна ,но тези хора ми спасиха бебето.
Оказа се ,че водите ми били като кал и бебето се е мъчило зловещо(позеленяло милото)
Искам да кажа на всички,които се съмняват дали да раждат там е ,че в тази болница са най-големите професионалисти и неонатолози.Безкрайно съм благодарна на тези хора.Роди се бебето ми на 19.09 и ме настаниха в реанимация на 9ет.Там се грижеше за мен една акушерка цяла нощ.Тази жена беше толкова внимателна и любезна,че нямам думи да изразя признателността си.Беше ми зле след операцията пръскаше ми лицето с вода,повръщах ужас.Сутринта рано казаха,че ще ме местят на 7ет и ще чакаме някой да дойде да ме закара до 7ет.Дойдоха и на ставането ми уж раздвижена се свлякох.Тия дето дойдоха да ме местят решиха,че ще ходят да вземат някаква друга родилка и ще се върнат.Е върнаха се... На обяд!Жената остана с мен въпреки,че смяната и беше свършила и допоследно се грижеше за мен и ми обясняваше за всичко.Съжалявам не и зная името!Професионалист!Все още не са ни изписали,но ще се помъча да разбера поне една част от имената на тези хора.Ангели!                                                                                                    

# 126
Сега видях един от моите ангели спасители на бебка на  етажа съвсем случайно  д-р Карамишева.
Тя също ме помни. Wink
Има още толкова много на които искам да благодаря...

# 127
  • София
panteryx86, честито бебенце, да ви е живо и здраво!

Благодаря, че споделихте историята си, радвам се, че раждането е минало благополучно и сте добре с малката бебка.

Да, има чудесни доктори там. Аз съм доста далеч от раждане, но се наблюдавам при д-р Карамишева от МД и засега  съм много доволна.

Успех!

# 128
panteryx86, честито бебенце, да ви е живо и здраво!

Благодаря, че споделихте историята си, радвам се, че раждането е минало благополучно и сте добре с малката бебка.

Да, има чудесни доктори там. Аз съм доста далеч от раждане, но се наблюдавам при д-р Карамишева от МД и засега  съм много доволна.

Успех!

Благодаря!Вярвам и знам че всичко ще е наред.Важното е бебка да е добре и в скоро време да си я гушкам,че сега е в кувйоз

# 129
Здравейте
Искам да дам един отрицателен глас за д- р Нашар, тъй като нагоре доста я хвалите. Аз се бях спряла на нея за избор на екип и ходих на един частен преглед при нея, като тогава бях в 35 г. с. На прегледа се оказа, че съм с 3, 5 см. разкритие, при което тя ми каза да мина на преглед следващата седмица и ако разкритието е тръгнало да се увеличава, ще ми индуцира раждането. Следващият преглед щеше да е последният и ден преди отпуска. Подхвърли още, че пъпната връв е увита около бебето и това може да е проблем и че със сигурност няма да издържа с такова разкритие една седмица, докато тя е в отпуска. Според уговорката отидох до МД на преглед при нея и се оказа, че разкритието ми е станало вече 4см. Тя настояваше да ме приемат за раждане и да ми спукат околоплодния мехур изкуствено, но аз отказах. Първо- бях още в 36 г. с. и бебето беше недоносено, щеше да има после проблеми с дишането, второ- нямах никаква родова дейност, нито контракции, болки, нито ми се беше спукал мехура и т. н и трето- води и плацента, както и тонове- супер. Потърсих второ и трето мнение и АГ- тата, с които говорих, като разбраха, останаха озадачени и ми казаха, че спокойно мога да си изчакам контракциите и бебето да си се появи, когато само си реши. Така и направих, издържах не една, а чак до 39 г. с. и си родих съвсем нормално здраво бебче, без избор на екип в МД. Доволна съм от лекарите на смяна: д- р Димов и лекарката, която беше с малко сложна фамилия, но съм я забравила, нещо с Ф.
Та, очевадно е, че д- р Нашар искаше да ме изроди преди да излезе в отпуска, за да не ме изпусне като пациент и ако се бях съгласила да родя преждевременно не ми се мисли какви биха могли да са последствията. Та, за мен това не е професионално отношение. На мен ми струва много стрес и нерви дали да и вярвам или да си търся друг лекар в последния момент.

# 130
Може би Фръндева или Франдева беше. Чувала съм за нея добри неща, нямам лични впечатления.

# 131
Gazella, лекарката е Фръндева, но аз лично нямам добри впечатления от нея. Началото на август отидох със силни болки в областа на бъбреците и тя реши, че ще раждам и имам разкритие от 1.5 см. едвам се измъкнах да не ме приемат. След преглед при гинеколожката ми и изследвания на урината се оказа, че съм претърпяла бъбречна криза, но няма и следи от разкритие. Родих на 15.08 без екип при д-р Нашар, бях със 7 см. разкритие, когато отидох в болницата, но решиха да ми включат система само за да ме измъчат и накрая тази докторка ми скача по корема и какво ли още не, но за щастие всичко мина.

# 132
 Късметче7-Точно така, мисля, че беше д- р Фръндева. Мисля, че си свърши добре работата при моето раждане и съм и благодарна. Аз не напъвах добре и тя ме уведоми, че ще използват "Кристелер"  /Избутването на плода с ръце от корема към входа на влагалището/ и тя и д- р Димов се справиха много добре, слава Богу. Единственото нещо, за което мога да се оплача е, че не ми сложиха упойка при шиенето, може би защото бях без избор на екип. А исках упойка и дори им казах, че ще си я заплатя. Не знам защо се получи така.
v.vasileva-да, ужасно е това със системата с окситоцин. Това е масова практика на лекарите, тъй като не им се чака по 8- 12 часа, колкото трае естественото раждане, така ускоряват раждането. Не се мисли, че за раждащите жени това форсиране със системата е много по- болезнено и стресиращо за организма, не можеш да се контролираш, също така се обезводняваш. Освен това е и предпоставка за епизиотомия. За съжаление и при моето раждане използваха система с окситоцин, защото смяната на лекарите свършваше точно след 30 мин. и на няколко пъти ми повториха да раждам по- бързо, че бързат да си ходят. Тогава още не знаех какво е действието на окситоцина, но втори път никога не бих си го причинила. Като резултат имах епизиотомия 3- та степен.

# 133
Мамчета, нещо се обърках от ценоразписа - налага се да раждам секцио с избор на екип - колко ще трябва да платя 870? Моля някоя от скоро раждалите мами да се включи.

Между другото връзките към галерията в началото на темата не работят или поне не при мен.

# 134
Мамчета, нещо се обърках от ценоразписа - налага се да раждам секцио с избор на екип - колко ще трябва да платя 870? Моля някоя от скоро раждалите мами да се включи.

Между другото връзките към галерията в началото на темата не работят или поне не при мен.
Щом си с избор на екип , плащаш само него няма значение от вида на раждането.

Общи условия

Активация на акаунт