Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 182
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 105
Имам предвид стаята, в която бебито си е през цялото време, на 12-ти етаж. С дивана  или без него и този вариант, при който си с още една жена  Simple Smile
ох ах, въпросът не е към мен, извинявам се, обвинявам хормоните  Mr. Green

# 106
Стаята с белия диван е самостоятелна, единична, за 70 лева на вечер.
Не съм виждала апартамента, но май само там може да остава за спане придружител. Ние нямахме такава идея и затова и не се поинтересувах. За през деня никой нито веднъж не направи забележка, че мм е с мен. Даже напротив, първия ден след секциото се поинтересуваха дали ще остане да ми помага, явно за да нямат те грижата.

Бебчето е изцяло с мама в тази стая, денонощно. На една от снимките се вижда стъкло с перде, което гледа към помещение между две такива самостоятелни ВИП стаи. В това помещение има място за преглед и преповиване, чешма, кантар. Бялото креватче, което виждате на снимките и в което докараха бебето, остана в стаята само за малко, а бебето си спа в легълцето до моето, което е на колела и през дупка в стената под стъклото с пердето се избутва в споменатото помещение между двете стаи.

За разлика от лекарите, сестрите и родилните акушерки, когато идват педиатрите и детските акушерки, те не влизат във вашата стая, а в междинната, избутвате бебето (или те си го издърпват) през дупката. Къпят го, мерят го, сменят памперс, ако не сте го сменили вие, слагат ваксини и т.н. Вие гледате през стъклото какво правят. Т.е. няма нужда от втори пакет памперси, той е този, който сте донесли първоначално, върви с креватчето на бебето. Simple Smile Аз не чаках те да сменят памперс, ако е пълен. Wink Но за къпането, разбира се, няма как, те го правят веднъж на ден. Говорите си през стъклото.

Донесоха ми от нас допълнително ръкавички, за да не се драска бебка и малки кърпи, които си намятах, когато я гушкам, за да не се опира в нощницата, с която лежа по болничното легло, сядам насам-натам и т.н.
Когато исках, акушерките винаги ми даваха допълнително/сменяха чаршафчетата на беба.

Детските и родилните акушерки нямат нищо общо, не са взаимозаменяеми и не отговарят на въпроси от компетентността на другите. Сиреч, като дойде акушерка да ви предупреди за визитация за вас, а я питате нещо за пъпчето на бебето например, ще ви каже да се обърнете към другите. Simple Smile

Е много подробно стана, ама по-добре повече, и аз много се вълнувах от всички подробности.

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 00:01 от Или.

# 107
Аз искам да попитам ,ако искам да изляза примерно да видя роднини и.т.н или ако ми донесат нещо .
Бебето на кого мога да го оставя за малко,за да не се налага да излизам с него от стаята. newsm78

# 108
  • софия
Или. благодаря за изчерпателната информация   bouquet

# 109
Супер сте момичета, благодаря за информацията  Hug   bouquet  Доволна съм от последните разкази, дано мине добре всичко и при нас Simple Smile)))

ако искам да го къпя сама, ще позволят ли?
като цяло смятам, ако всичко е ок, сама да се грижа за бебето, предпочитам да не го пипат въобще, ако не се налага  Confused

памперсите също предпочитам да ги сменям аз, те сигурно бършат с кърпичките и слягат нов Sad по-добре да си го измия аз и да си го преобуя.
 Дано само да съм в състояние  Praynig

# 110
Satten, какво значи Дяволов не следи бременност ??????? Не е вярно...Не работи със ЗК, но следи бременност

# 111
И аз благодаря за изчерпателните отговори   bouquet

# 112
  • София
Satten, какво значи Дяволов не следи бременност ??????? Не е вярно...Не работи със ЗК, но следи бременност

Доколкото съм ориентирана в терминологията, повечето момичета наричат "следене на бременност" процедурата, на която имаш право по здравна каса: да се водиш при някого, да ходиш всеки месец, да ти се правят полагаемите се изследвания, накрая да ти се дадат обменни карти и т.н. документи.
В този смисъл казвам, че той не следи бременност. Иначе разбира се, че преглежда бременни от първия ден до деня на раждането им Simple Smile

emma, няма да позволят да го къпеш - къпането си е в отделната стая. При теб няма къде, освен на неудобна ниска мивка или с подвижния душ, което пък не ми се струва ОК за бебе на няколко дни Simple Smile

Ако дойдат роднини, влизат в стаята. Не съм пробвала, но не мисля, че ще откажат, ако го сложиш в някое от леглата на колелца и им го закараш в общата стая на бебетата.

# 113
Ето няколко снимки и от моя архив - http://ancheto1petrova.snimka.bg/other/mayichin-dom-sofiya-vip-s … a.877087.35921766. Това е самостоятелна ВИП стая (70лв). Леглото е по-голямо от единчно, имаше хладилник, телевизор - това са екстрите. Не съм снимала бянята, но си е самостоятелна. На снимките ще видите бокса, в който се вкарват бебетата, за да ги къпят, сменят памперса, да ги прегледа педиатър. Бокса е общ за две самостоятелни стаи и при мен се случи така, че нямаше перденце, нито от моята страна, нито от страната на съседната стая (кофти се получава, когато имате посетители). Чаршафи не ми смениха нито веднъж, макар че бях там 5 дни, пода забърсваха само вечер, банята също нито веднъж не ми измиха Sad((.  Подкрепям мненията, че в никакъв случай не са ВИП, но сравнени с условията на 7-ми етаж са посто прекрасни.

Понеже видях, че се коментира, в този бокс, където се къпят и преглеждат бебетата може да влизате: да гледате докато го къпят, да сте на място когато педиатрите минават и ги преглеждат. Дори ви съветвам винаги, когато се появат педиатрите да сте там, за да получавате информация (по-скоро да питате: какво, що...?), в противен случай никой нищо не ви казва. Давам пример аз и бебето бяхме на антибиотик 5 дни - от никой не разбрах подобрява ли се положението или ще има нужда от още лечение; детето от 2-я ден нататък започна да кара жълтеница и никой не ми каза дали ще е необходима лъчетерапия или нещо друго да се прави, единствено като претеглят бебето питаха дали кърмя ??? Бъдете настоятелни, дори нахални - просто толкова отегчено си вършат работа!

За по-неподготвените, също предупреждавам, че няма кой да ви наставлява какво се прави в отделението: кога се кърми, кога се сменя памперс, какво се случва ако бебето плаче...трябва да се кара на усет, да се иска помощ от бабите или звъниш на приятелка с малко дете. Сред снимките ще видите и режим на обслужване на новородените, за да се ориентирате предварително какво да очаквате. Не таете големи надежди за т.2 (първото кърмене).

И поменете - жените в този период са доста емоционални, ще трябва да си наложите да бъдете силни, когато се сблъскате с всичко това!

# 114
  • София
Здравейте,
Записвам се тук, за да ви следя. Спряла съм се на Майчин дом за раждане, там лежах за задържане ( на седмия етаж май беше) и съм доволна. Не е хотел, но отношението им беше човешко.
Мисля да си избера и екип, но засега не съм се спряла на конкретен.

# 115
  • София
Ехаааа... Има си удобства значи във ВИП стаята. За мен най-голямото удобство е леглото. НАвремето като раждах (преди близо 9 години) ме настаниха в отремонтирана стая, където бяхме по 2 майки. ЛЕглата бяха ужасни. От онези металните с пружинната подматрачна рамка. ЛЕглото беше много продънено. Пружината висеше като хамак. А това създава доста нефизиологично неудобство, даже застрашаващо здравето. Като искаш да седнеш на леглото, дупето ти хлътва много надолу в пружината (бях 60 кила, не знам, ако някой 90 например седне колко по-зле би му било). От една страна дупето те боли от раждането. Обикновено има шевове... От друга, като седнеш, желязото по краищата на пружината силно ти притиска краката и им спира кръвообраъщението. ама няма как - трябва там да седнеш , за да си кърмиш бебето... Което си отнема понякога доста време - половин, един час. Дупето болиии, краката изтръпват и се подуват. НЕ можеш да си обуеш джапанките после... За чаршафите- ми що да ти ги сменят, нали пак ще се изцапат  Naughty Като бях там , за целяи престой (не помня 3 или 5 дни стоях), никох не дойде дори да помете... Иначе имахме самостоятелна баня. НЕ я помня... Дотолкова съм била зашеметена от събитията, че не се сещам какво имаше там... Знам, че веднъж ч ползвах да се изкъпя...

# 116
  • в ябълковата градина
Леглото във ВИП стаята не е удобно, особено ако си с шевове. Мек матрак, опакован в кожа, явно да не се захабява. Чаршафите къси и се хлъзгат и събират.
Май всички родилки голям рев теглят там, хормони, стрес, изолация.

Аз, например, си слагах нощницата само за визитация. През другото време бях с пижама и тениски и се чувствах много по-добре.

А за кърменето, получих такива неадекватни съвети точно от акушерките, че още се чудя как е възможно. На мен ми помогна случайно една жена, иначе пак нямаше да знам, че не го поставям правилно и не засуква добре.

# 117
Момичета, много благодаря за страхотно изчерпателната информация. Със смесени чувства в 36гс реших, че ще родя в МД и сега идва големия въпрос при кой доктор.
Говорих с д-р Дяволов, който директно ми каза, че е много късно и не може да ме поеме. Виждам в коментарите ви и имена на други доктори, обаче изобщо не ми ясно как да се свържа с тях. На сайта на МД намирам само тези, които предлагат свободен прием, но във вашите постове чета други имена и съм малко объркана  Embarassed

Можете ли да ми помогнете- вие как се спряхте на лекар, който да ви изражда?

# 118
hahaveli4ka, аз съм позната на д-р Босев, който обаче не може да поеме ангажимент (ако се падне на смяна добре, но иначе не). Но той ме свърза с д-р Нашар, от която съм безкрайно доволна. Ако прецениш ще ти там телефон за връзка с нея. Peace

# 119
hahaveli4ka, аз съм позната на д-р Босев, който обаче не може да поеме ангажимент (ако се падне на смяна добре, но иначе не). Но той ме свърза с д-р Нашар, от която съм безкрайно доволна. Ако прецениш ще ти там телефон за връзка с нея. Peace

Дааа, много много моля!!!!  newsm44 newsm44 newsm44  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт