Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 164
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 90
Ами всички са много намусени и като ги питам нещо само ти се тросват, иначе не съм във ВИП стая. Утре ще ме изписват и не исках да съм неподготвена и да ми обяват някоя космическа сума.

# 91
Ами всички са много намусени и като ги питам нещо само ти се тросват, иначе не съм във ВИП стая. Утре ще ме изписват и не исках да съм неподготвена и да ми обяват някоя космическа сума.
На кой етаж си? аз лежан на 5ти , намусени са , но това им е работата , така че не се притеснявай ,а ги питай за вс.което те интересува.
Не мисля ,че ще трябва да платиш нещо.

# 92
  • софия
Няма да плащаш нищо  Naughty

# 93
Ами на 10 етаж съм и аз си мисля, че нищо не трябва да плащам. А доктор ли да питам или и тези сестрите ще знаят? Simple Smile

# 94
Може би въпроса не ми е за тук, но не откривам тема в която да попитам. В деветия месец съм и събота ме приеха със съмнение за изтичане на околоплодни води, такова изтичане се оказа, че няма. Приеха ме по КП: 141 и 144, както и с направление номер 7, което ми го дадоха от спешното на майчин дом, понеже акушерката реши, че моето е изтекло. Въпроса ми е какво ще трябва да заплатя за престоя си, и въобще дали трябва да плащам нещо?? Някои ако знае нещо да сподели!
Не би било редно да плащаш каквото и да е било.Докторите ще преценят ,какво точно ще те правят.

# 95
Хайде най-накрая и аз да разкажа за моето раждане в МД.

Родих на 7 юли в 12:47 ч, нормално раждане и без упойки и без избор на екип.

Понеже отидох доста рано (на 06.07. в 02:00 ч сутринта), само с 1,5 см разкритие, но пък с контракции ме качиха на 5 етаж - майчин риск, където стоях ден и половина и е мноооооооогоооо по-добре от "ВИП" стаите на 12 етаж, но за тях после.

Като дойде момента ме свалиха в родилна зала, където ме пое дежурния екип, които се оказаха невероятни хора и професионалисти до един. Голям късмет. Като имена мога да спомена д-р Мъсева, д-р Нашар, д-р Панайотована акушерката помня само фамилията - Александрова. Имаше и още доктори, но не участваха активно и не им помня имената. Много ми помагаха през цялото време и се държаха с мен изключително мило и приятелски, а не като с някаква си там дето ще ражда.
Единственото нещо, което не ми хареса е, че при тези модерни легла не ми позволиха да съм в полуседнало положение по време на контракциите, като казаха, че на тях така им е по удобно за реакция, ако се наложи нещо.
Отговаряха ми на всички въпроси, колкото и глупави да бяха те. Цялото раждане от както ме свалих в родилна с 4 см разкритие до излизането на бебето продължи по малко от 3 часа и то благодарение на екипа иначе кой знае колко щях да се мъча.

След раждането на бебето ми го показаха и го взеха за прегледи и каквото там друго правят, а мен започнаха да ме шият, тъй като получих разкъсвания на шийката на матката отделно вътрешни, а се наложи и епизиотимия и после ме оставиха за наблюдение около 2 часа.

След това ме питаха къде искам да ме настанят и така се озовах на прословутия 12 етаж.
Тук вече добрите ми приказки и хвалби приключват.... колкото доволна от родилно толкова недоволна от следродилно...

Стаите са толкова ВИП, колкото да ти вземат парите. С по две легла и собствена баня, но пък мръсно... минават веднъж два пъти на ден с един парцал, с който мият целия етаж... в хладилника се беше завъдила нова форма на живот, щорите някога са били бели. Прозорци денонощно отворени, течение, бебетата или прегряват или настиват, а може и двете   #Crazy  като затвориш прозореца ти се карат, че ще се издушим да сме отворили, като отворим става зверско течение - ужас просто...
За отношението на персонала мога да кажа само, че е недопустимо и когато и да напуснат или ги уволнят ще им е късно, всяка смяна си идва с настроението, повечето се държат така, че все едно си им отишъл на гости без да ги питаш...

Цената е една 43 лв на вечер в двойна стая, аз платих 3 нощувки по 43 лв

Свиждането, както пише в режима от 17 до 19 ч не се спазваше и ММ постоянно си беше при мен в стаята докато не дойде някой да го изгони което се случваше след 20 ч., както идваха и роднините на другото момиче в стаята. Просто като се качи на 12 етаж звъни на звънеца и моли да го пуснат "да ти остави нещо". Което в повечето случаи си е истина, защото храната не е особено добра да не казвам никак (боб, зеле и т.н.) а и не винаги можеш да оставиш бебето, за да излезеш да се храниш, така че все някой трябва да ти донесе нещо за хранене. (Принципно не съм ЗА влизането и излизането на един куп роднини, включително и моите, но при тези условия имах огромна нужда от близките си)

Бебето си е непрекъснато с теб, което понякога си е изморително, особено ако не си се наспала преди раждането или пък по трудно се възстановяваш от секцио. Но мисля, че винаги има възможност да помолиш да го вземат в детския бокс за през нощта или при нужда... (за това не съм сигурна)

Ето и снимка на Режима на 12 етаж

# 96
Много точно казано: колкото доволна от родилното, толкова недоволна от ет 12. Писала съм доста недостатъци назад, но мога да добавя: продънени прижуни, скърцат така, че будиш съседите. Банята нито веднъж не я измиха. Чаршафите нито веднъж не смениха. Като родих не знаех на кой свят съм от хормоните и се радвах на детето и си виках само да излезна. Но като си освестих вкъщи съжалих, че не им вдигнах по 1 скандал за всяко нещо, което не ми хареса. Поне да знаят защо са кисели. Иначе в стаята на акушерките има табелка бельото да се сменя всеки ден  #Crazy

# 97
Jasmine  1stroller newsm51
Много ти благодаря за цялата информация ,която ни даде и снимката от 12 ет.
Радвам се ,че я сподели с нас.Аз съм решила да раждам в Майчин дом и това ,което е актуално в момента силно ме интересува.  bouquet
Предишното ми раждане преди 6 год беше в друга болница ,беше кошмар,но както и да е!Силно се надявам ,че отношението на лекарите в болниците се е променило поне малко...
Въпреки аз съм решила да раждам с избор на екип нещата сякаш вървят към подобрение ,особено след онзи случай в Тетевен.

# 98
Момичета, можете ли да ми кажете дали д-р Гърчев има частен кабинет? Евентуално, ако споделите и някакви координати ще съм много благодарна!

# 99
аз знам, че приема в поликлиниката на Майчин дом понеделник 4.30-6.30, кабинет 231, намира се на втория етаж , вляво от стълбите. Аз ходя там (при друг док) , но не съм обръщала внимание дали часовете са тези със сигурност.

# 100
Благодаря, stambuli! За МД знам, че приема, но там е без запазени часове, което за мен е много неудобно. По-скоро ме интересува дали има частен прием  извън МД.

# 101
  • София
Родих в МД през април, нормално раждане, прекрасно преживяване Simple Smile
Само ще допълня няколко неща по теми, които мернах на предните страници:
Баща може да присъства на нормално раждане с избор на екип, ако водещият лекар е съгласен.
70те лв на вечер си струват всяка стотинка! Не е луксозно, не е ВИП, но сте само с близките си и бебето.
Ако изберете самостоятелна стая, подгответе се да не видите жива акушерка поне първите 12 часа, а ако е уикенд... Подсигурете се да има някой близък при вас, може да ви заболи глава от упойките, да ви прималее и какво ли още не.
Аналгин и парацетамол не взимайте, пречат на контрахирането на матката.
Акушерките са неприятни, но бъдете нахални - ДЛЪЖНИ са да помагат.
НЕ сте длъжни да давате млякото и водата, които дават. Мен лично винаги влизаха да ме питат искам ли шише и какво да ми оставят.
Никой няма да дойде да ви каже: сега кърмиш, сега преобуваш, сега успокояваш. Подгответе се Simple Smile
Има апартамент, 140 лв на вечер, супер приятен, таткото може да остава. Трябва да се запази предварително.
Някой каза, че без избор на екип, раждането се води от лекаря, който ви е приел. Не е така! Води се от този, който е на смяна.
Дяволов не следи бременност, само изражда след предварителна уговорка.

# 102
Понеже една снимка казва повече от хиляди думи, ето малко снимки от престоя ми в МД.

Допълвам, че ми направи впечатление, че педиатрите винаги питат за кърменето. На съседката ми й се "караха", че иска добавка АМ без да опитва да слага бебето на гърда преди това.
На мен се скараха, защото мм беше довел каката (на 8 ) да види бебето.
И за двете неща съм съгласна, така че остава неприятното усещане от тона, но не и от някаква несправедливост.

Акушерките и лекарите са като всички останали хора. Има много мили, има сприхави, има и безлични.
Единия ден една от лекарките беше ужасно груба, чак онемях и не можах да отвърна с обичайната си заядливост, понеже докато се усетя визитацията приключи. На следващия ден не можах да я позная. Загрижена, как съм, как е това, онова, проблеми, има ли, няма ли, наричаше ме с умалително име и т.н. Само гадая каква е причината. Нещо я е ядосало първия ден ли, осъзнала ли се е, що ли? Simple Smile
И те са хора, явно всеки има лоши дни. Неприятното е, че родилките са много стресирани и емоционални и не би трябвало да се допуска лошо отношение по никакъв начин.

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 03:51 от Или.

# 103
Благодаря за впечатленията Hug на мен,а сигурна съм и на другите, на които предстои, помагате много. Имам въпрос за самостоятелната стая. Бебчето нали е постоянно с мама,но го взимат за какво? Тоалет? Мисълта ми е трябва ли да нося отделно още един пакет памперси да е при мен и аз ли ще му ги сменям?

# 104
Или,  стаята, която е с дивана, единична стая ли е или е част от апартамента, за който се спомена преди няколко поста?

Общи условия

Активация на акаунт