Интересувам се от самия прием - има ли чакалня и бащата допуска ли се да се види след раждането или чак на следващия ден?
После не помня как ме качиха нагоре, ама май на нослика легнах...и ме настаниха в предродилна зала. Това е едно голямо помещение, в което се настаняват майките докато започне раждането. Обикновено като постъпиш в приемната, вече докторът , който си избрала е повикан. В предродилното по някое време идва. Казвам по някое време, защото като си викнеш доктора, той може да е навсякъде, часът да е всякакъв... Едно мога да кажа - внимателно със системите с окситоцин. НА мен акушерките ми ръгнаха такава система веднага. Аз протестирах... Извадих късмет, че дойде доктора и ме спаси от системата като видя с какво разкритие съм ( с 5 см ме приеха, докторът като дойде след 1 час беше 7см). Окситоцинът се дава, когато контракциите са слаби, раждането е продължително и т.н. Иначе при едно хубаво протичащо раждане окситоцинът може да обърка доста нещата, като например да се получат доста разкъсвания...