Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 152
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, искам да Ви попитам трябва ли да се носят дрешки за детето в Майчин дом или само памперси.
Интересувам се от самия прием - има ли чакалня и бащата допуска ли се да се види след раждането или чак на следващия ден?

# 76
Дрехи не се носят, те ги  обличат.
При нас таткото го пуснаха да погледне бебето за минутка, след като ме настаниха на етажа.  Беше към 14,30 ч. - точно след едно от хранениятя на бебетата и отделението беше отворено. Но може би ако е затворено и  звъннете ще ви го покажат. Дано не попаднете на някоя кисела акушерка. Peace

# 77
  • София
Преди 8 години и аз раждах в Майчин дом. При д-р Гунев. Той е отличен специалист. И като човек също е много стойностен. Мои приятелки също раждаха по 2 деца при него. Без да съм им го препоръчвала. От други мнения са се ръководили.
Раждането беше естествено. Единствения анестетик , който ми дадоха, беше да подишам малко райски газ в предродилна зала. Защото се бях паникьосала. Че болеше, болеше, много ясно. Но болката не е важна в тези моменти. НА майчин дом не харесвам няколко неща. Първо приемната - в едно мазе е, влиза се в тунела за линейките. Там те качват на магарето , проверяват за разкритие , бръснат те и ти ... тряскат една клизма. Може да си се обръснала вкъщи - нищо, пак те бръснат... такава била процедурата. После след клизмата тичаш в банята в съседство, действаш и се миеш с душа. Всичко това са дреболии, звучат стряскащо за нераждала жена, но повярвайте, не е нещо чак пък ужасяващо. Просто процедури. То вярно, не може да се наакаш върху бебето докато раждаш Simple Smile После не помня как ме качиха нагоре, ама май на нослика легнах...и ме настаниха в предродилна зала. Това е едно голямо помещение, в което се настаняват майките докато започне раждането. Обикновено като постъпиш в приемната, вече докторът , който си избрала е повикан. В предродилното по някое време идва. Казвам по някое време, защото като си викнеш доктора, той може да е навсякъде, часът да е всякакъв... Едно мога да кажа - внимателно със системите с окситоцин. НА мен акушерките ми ръгнаха такава система веднага. Аз протестирах... Извадих късмет, че дойде доктора и ме спаси от системата като видя с какво разкритие съм ( с 5 см ме приеха, докторът като дойде след 1 час беше 7см). Окситоцинът се дава, когато контракциите са слаби, раждането е продължително и т.н. Иначе при едно хубаво протичащо раждане окситоцинът може да обърка доста нещата, като например да се получат доста разкъсвания...
Като дойде време да раждам, ми източиха водите, защото не ми бяха изтекли сами. заведоха ме в съседната родилна зала, качиха ме на магарето и за 5-6 напъна, плюс натискане с лакът под ребрата при напъна (ама не е някакво брутално натискане, то си има техника, не с еплашете) и епизиотомия (с рязване на перинеума с ножица), бебето се роди. Натискът с лакът си беше добре, защото при това положение  с минус 7 диопъра родих екстра. Разбира се при такъв диоптър се отива предварително на очен лекар, за да види очните дъна, ретината... Ако не са ок, се налага секцио...
И така бебето се роди. Не знам дали ми слагаха упойка като ме шиха. Но нищо не усещах. То и без това там е изтръпнало от разтягането при раждането и нищо не се усеща.
КАчиха ме на една носилка и ме изкараха в коридора с торба пясък на корема. В това време оправят бебето и като са готови, идват с него, махат торбата и слагат бебето на нейно място. и си ви завозват с асансьора до стаята. Там те попридържат да станеш и да си седнеш в леглото, слагат ти бебето в креватчето до теб и изчезват... Това беше да кажемм вече около 9 вечерта. Чааааак призори мина една сестра , отвори втрата и попита "имате ли температура"? Т.е. трябва да си носите термометър и да се сетите сами да сте си измерили температурата. Аз естествено не си я бях измерила и излъгах, че нямам. Добре, че напрактика наистина нямах ....
И да, с акушерките е разправията и лошото после. Никой нищо не ти казва, ако направиш впечатление, т.е. попиташ нещо, за което не си наясно - започват да хапят, съскат и да говорят глупости. НАпример съседното момиче не можеше да си закърми бебето и някаква гадна лелка я овика и момичето се разплака. ИЗвод : стискаш зъби и не им обръщаш внимание на акушерките.
А бибероните бяха като от 70-те години...
дрехите на бебетата чисти , но поскъсанки...
Храната в стола.... не че не беше храна, ама сега като си родил вчера, едва ли ти се яде колбас със зеле или боб...
Въпреки това Майчин дом не е лош избор. Там има всякакви отделения, специалисти... Докато в малките болници, ако нещо не дай боже се случи, има само родилна зала... Като човек си сима доверен доктор, още по-е добре. Чувала съм и че без избор на екип пак не е страшно, но от опит не знам...

# 78
Приемното вече е на друго място ,ремонтирано ,родилните зали също са ремонтирани и добре направени
.

# 79
Мда, приемното е на лицевата странана сградата, предродилна няма. Има самостоятелна родилна за всеки. Като раждах се зачудих, ами ако има повече родилки от самостоятелни зали  Mr. Green

На сайта на майчин дом има списък за прием при раждане - по-добре виж какво да си вземеш. Пускат татковците е всякакви роднини по всяко време на деня

# 80
  • София
Супер, защото преди време беше малко като в затвор, казарма или нещо такова. ПРиемното ужасно, предродилната като на бойно поле, после никакви роднини, ако не почерпиш. Въпреки, че като родих ме настаниха в стая, в която имаше още една жена. Тя беше от по-рано и си тръгна по-рано. Замести я друга. На първата таткото мина за половин час няколко пъти и това беше... Обаче втората... Като дойде един огромен човек. Некъпан, непран.... Т.е. миришееещ. и като се настани... Денонощно. То хубаво нали, обича си семейството човекът. Ама някак си ми беше неудобно да си кърмя детето пред него... И да ставам с нощницата с петната на дупето... Сега на таз възраст вече от нищо не ми пука, но тогава ми беше притеснено...

# 81
Неудобството на това да има роднини. За това смятам че правилата трябва да се спазват. Иначе на вратите едни бележки как е забранено, а вътре като на Попа.

# 82
Момичета, а какви са актуалните цени за раждане без и с избор на екип? И има ли други разходи по време на престоя в болницата, които трябва да се предвидят? Аз за сега съм решила да раждам при проф. Димитров, но все още не сме говорили за пари и се притеснявам да не ми каже някаква космическа сума!?

# 83
Аз за екип мога да кажа. : 860 лв за избор на екип и вип стая -42 лв на вечер. Забележка! Вип значи че имаш тоалетна в стаята и сте 2 в стая. Това беше октомври. Сайта на майчин дом е доста изчерпателен има цени за всичко и е описано. Провери там, да няма промени

# 84
ВИП стаята е самостоятелна и е 70 лева на нощ.

42 лева са двойните стаи на 12-ти етаж.

# 85
На първа страница има актуалните цени взети от сайта на болницата  Peace

# 86
За двойната стая на 12 ет., която ме таксуваха 42 лв/нощ, ми издадоха фактура, на която пише вип стая иначе по ценоразпис не знам как си я водят.
Jasmine ги е извадила на 1 стр.  Simple Smile

# 87
Акушерките на бебетата бяха по-зле преди 3 години, сега направо се родих с тези   Mr. Green Даже една настояваше да не давамдобавката, която незнайно защо ми бяха донесли, а да си кърмя.
Аз и двете раждах при Гунев, но все повече чувам добри отзиви и за Нашар

# 88
Може би въпроса не ми е за тук, но не откривам тема в която да попитам. В деветия месец съм и събота ме приеха със съмнение за изтичане на околоплодни води, такова изтичане се оказа, че няма. Приеха ме по КП: 141 и 144, както и с направление номер 7, което ми го дадоха от спешното на майчин дом, понеже акушерката реши, че моето е изтекло. Въпроса ми е какво ще трябва да заплатя за престоя си, и въобще дали трябва да плащам нещо?? Някои ако знае нещо да сподели!

# 89
Може би въпроса не ми е за тук, но не откривам тема в която да попитам. В деветия месец съм и събота ме приеха със съмнение за изтичане на околоплодни води, такова изтичане се оказа, че няма. Приеха ме по КП: 141 и 144, както и с направление номер 7, което ми го дадоха от спешното на майчин дом, понеже акушерката реши, че моето е изтекло. Въпроса ми е какво ще трябва да заплатя за престоя си, и въобще дали трябва да плащам нещо?? Някои ако знае нещо да сподели!

Аз лежах в 7 месец, но не съм плащала нищо. След като имаш направление мисля ,че е безплатно ,освен ако не си във вип стая. Но попитай ги все пак,те ще те кажат най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт