Би трябвало актът да можете да го вземете от община Триадица, тъй като Майчин дом попада в този район. Една майка преди мен при записването беше от Банско и й обясниха, че там ще го получи. Община Триадица е в началото на бул. Витоша през няколко номера от Макдоналдс.
Ако случаят е спешен (моля се за Вас да не е!), не вярвам да трябва да се чака ЕГН на бебето, за да бъде преместено и оперирано в Пирогов. Подозирам, че трансферът между болниците става с някаква документация между тях. Едва ли би бил първият такъв случай. Питайте в Майчин дом как стои този въпрос. Със сигурност ще знаят.
П.П. Спешните случаи към Пирогов са си спешни, надали примерно човек, докаран с линейка там, ще го отхвърлят, ако няма у себе си документи за самоличност.
Успех и пожелавам всичко да мине наред!!!
alina_si Аха не разбрах, че за wifi пита. Аз съм само с мобилен интернет и по подразбиране така го разчетох

А може ли да ми кажете ,ако се наложи секцио,пълна упойка ли поставят или местна?
В зависимост от случая е предполагам - но аз бях със спинална. Планирано секцио беше. Ако е по спешност може и епидурална да слагат - не съм убедена. НО със сигурност не прилагат пълна. Може би само по изключение или по желание на родилката...
като се сетя ми се плаче!! През следващите два дни сутрин имаше някаква измислена визитация, на която ти поглеждат междукрачието и ти пипат корема и хайде чао! казаха ми дата на изписване деня след раждането,незнам защо вече държат по 5 дни дори нормално родилите..?! В 11ч педиатърката, която преглежда децата дава сведения на майките ( без събота и неделя). Недай Боже да има нещо притеснително, майката ще разбере чак в понеделник! Идва деня преди изписването ми, разпитвам..никой нищо не казва! Да си чакам деня, те щели да ми кажат. Идва мечтаният ден отивам за бебчето си и какво да видя, в количките за изписващите се някакви листа, в моята - не! Питам аз.. "ооо ти си за утре". Излишно е да ви казвам каква ми беше реакцията...Сигурно ще си помислите какво толкова още един ден..Неможех и минута повече да търпа да отделят детето ми от мен, само защото нямало места на друг етаж! И да стоим двете в тази мизерия...Започвам аз борбатаза изписването, можело да се подпиша и да си тръгна, но чакам педиатърката!! След часове чакане идва тя, и започва да ми обяснява каква безотговорна майка съм, кръвниите изследвания не били ок а аз съм искала да си тръгна с детето. Питам аз защо никои не ми е казал ако има проблем?? И че това допълнително ме мотивира да си тръгна, защото явно са некомпетентни и незаинтересовани!! Няма да споменавам какви думи използва да ме заплашва..убеждавам се че имат далавера с клиничните пътеки, щом само искат да държат пациенти! Подписах се на тъпата "неонатоложка" и започнах да чакам да пише епикризата на детето..от 13 часа близките ми бяха долу, а аз горе и чакам...в 16ч най накрая си тръгнахме...Имах чувството, че съм в затвор и никога няма да си тръгна..Това беше първият ми престой в болница попринцип и ми остави белег за цял живот!!! Ако забременея отново, със сигурност ще ида в частна болница, където ще уважават мен и детето ми и няма да помрачат най- прекрасният миг в живота ми! Болката от контракциите, раждането и шевовете са нищо, пред болката в сърцето, която никога няма да забравя!