Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 123
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 215
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Скрит текст:
м-добрева
Би трябвало актът да можете да го вземете от община Триадица, тъй като Майчин дом попада в този район. Една майка преди мен при записването беше от Банско и й обясниха, че там ще го получи. Община Триадица е в началото на бул. Витоша през няколко номера от Макдоналдс.
Ако случаят е спешен (моля се за Вас да не е!), не вярвам да трябва да се чака ЕГН на бебето, за да бъде преместено и оперирано в Пирогов. Подозирам, че трансферът между болниците става с някаква документация между тях. Едва ли би бил първият такъв случай. Питайте в Майчин дом как стои този въпрос. Със сигурност ще знаят.
П.П. Спешните случаи към Пирогов са си спешни, надали примерно човек, докаран с линейка там, ще го отхвърлят, ако няма у себе си документи за самоличност.
Успех и пожелавам всичко да мине наред!!!

alina_si Аха не разбрах, че за wifi пита. Аз съм само с мобилен интернет и по подразбиране така го разчетох Simple Smile
Благодаря.
А може ли да ми кажете ,ако се наложи секцио,пълна упойка ли поставят или местна?

В зависимост от случая е предполагам - но аз бях със спинална. Планирано секцио беше. Ако е по спешност може и епидурална да слагат - не съм убедена. НО със сигурност не прилагат пълна. Може би само по изключение или по желание на родилката...

# 1 216
Е дойде и моят ред да разкажа за раждането ми в МД.. Давам кратко резюме, който иска да чете. Бих родила отново там, но при условие че веднага след раждането се прибера или отида на друго място! За начало термина мина и преносвах, на първият преглед в каб. 210 3 дни след термин единственото което искаха е да ме остават в патологична бременност Д-р Харизанов беше така "мил" да ми крещи "Оставаш..оставаш!" без да отговори на въпросите ми и аз си тръгнах. На втори преглед в спешното два дни по - късно някаква д-ка не ми се предстваи дори ме прегледа за 30 секунди и тя каза "Оставаш!" отново без да обясни и изчезна, добре че акушерката ми каза "Мила тръгвай си защото събота и неделя само ще си висиш тука и няма кой да те напсува!" (беше петък следобед). В понеделник вече отивам защото виждам, че няма да се ражда а вече е минала седмица, приемат ме на 5 ет. клиника "Майчин риск" попадам на мила акушерка, стаите прилични, появява се Д- р Стайкова след часове чакане ме преглежда и казва ще чакаме до сряда...!Там престоят беше ок! Идва сряда 03.08.2016 свалят ме в родилна в 8 сутринта, минават преглеждат ме и в 9.30 окситоцина потича във вената ми, подейства ми много бързо след 10 мин водите ми изтекоха, след 3 часа моето прекрасно момиче се роди! Показаха ми я за секунда и я отнесоха ( което е ужасно) Родилната зала е чудесна, леглото удобно, целият екип беше супер! Д-р Джеров и сие..незнам името на акушерката..но се държаха прекрасно! Исках да бъда на 12 ет, но казаха че няма места и за 1 ден ще бъда на 7мия..идват да ме вземат с количка ( бебето вече е било качено на 7 ет.) Казиха ме и се започна кошмара!!! Мърсотия...мизерия..ужасен персонал!!!Метнаха ме на едно разнебитено легло с увиснала пружина! Кръвното ми на 0!! Причернява ми, няма кой да ми качи багажа от 5 етаж (а там имам вода, сладко и т.н.). Казаха ми пращай някои да го донася. Звъня аз на мъжа ми, на майка ми, бързо да идват. Майка ми пристига и ми звъни, че не я пускат, след скандал все пак идва при мен носи ми багажа. Постоя 5 мин и я карат да излиза. После отново скандал, че мъжа ми неможе да влезе...ужас!!! Там децата са отделно и се вземат на 3 часа. И тъй като аз неможех да стана помолих да ми донесат количката с бебето или да ме закарат мен да я зърна поне за миг!! Отказаха ми категорично! След хиляди сълзи и молейки се да видя рожбата си, акушерката която ме взе от родилна зала се смили над мен и ме забута до стаята с бебетата да видя момичето си! След това се влачех до там някак, защото неможех да не я взема, а нямаше кой да ми помогне.. Sad като се сетя ми се плаче!! През следващите два дни сутрин имаше някаква измислена визитация, на която ти поглеждат междукрачието и ти пипат корема и хайде чао! казаха ми дата на изписване деня след раждането,незнам защо вече държат по 5 дни дори нормално родилите..?! В 11ч педиатърката, която преглежда децата дава сведения на майките ( без събота и неделя). Недай Боже да има нещо притеснително, майката ще разбере чак в понеделник! Идва деня преди изписването ми, разпитвам..никой нищо не казва! Да си чакам деня, те щели да ми кажат. Идва мечтаният ден отивам за бебчето си и какво да видя, в количките за изписващите се някакви листа, в моята - не! Питам аз.. "ооо ти си за утре". Излишно е да ви казвам каква ми беше реакцията...Сигурно ще си помислите какво толкова още един ден..Неможех и минута повече да търпа да отделят детето ми от мен, само защото нямало места на друг етаж! И да стоим двете в тази мизерия...Започвам аз борбатаза изписването, можело да се подпиша и да си тръгна, но чакам педиатърката!! След часове чакане идва тя, и започва да ми обяснява каква безотговорна майка съм, кръвниите изследвания не били ок а аз съм искала да си тръгна с детето. Питам аз защо никои не ми е казал ако има проблем?? И че това допълнително ме мотивира да си тръгна, защото явно са некомпетентни и незаинтересовани!! Няма да споменавам какви думи използва да ме заплашва..убеждавам се че имат далавера с клиничните пътеки, щом само искат да държат пациенти! Подписах се на тъпата "неонатоложка" и започнах да чакам да пише епикризата на детето..от 13 часа близките ми бяха долу, а аз горе и чакам...в 16ч най накрая си тръгнахме...Имах чувството, че съм в затвор и никога няма да си тръгна..Това беше първият ми престой в болница попринцип и ми остави белег за цял живот!!! Ако забременея отново, със сигурност ще ида в частна болница, където ще уважават мен и детето ми и няма да помрачат най- прекрасният миг в живота ми! Болката от контракциите, раждането и шевовете са нищо, пред болката в сърцето, която никога няма да забравя!

# 1 217
Милена , много съжлявам за това ,което си преживяла.
Обаче отново се оказва , че колкото хора толкова мнения. След 2 раждания съм лежала на 7ми етаж,първия път в обикновенна стая(което отчитам за грешка) и втория път във вип апартамент ,където условията са поносими. Акушерките се отнасяха много добре особено сега втория път. Роднините ми си влизаха ,когато искат. И не е вярно ,че ако има нещо притеснително събота и неделя няма да ти кажат ,първия път се наложи синът ми да пие антибиотик , дойдоха в събота да ми кажат резултатите и да попитат съгласна ли съм да пие антибиотик. Неантолозите не задържат бебетата,ако няма причина , по скоро мен се опитаха да ме задържат явно заради клинични пътеки, но като попитах ме пуснаха.

# 1 218
Здравейте! При нормално раждане, ако искам епидурална упойка не трябва ли предварително да се направи консултация с анестезиолог? Ако да, то кога се прави тази консултация? И ако имам някакви алергии, дали мога предварително да направя консултация с алерголог в МД?
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 1 219
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Не съм убедена, че имат алерголог в МД, но анестезиологът трябва да знае как да реагира към алергии. В зависимост от това къде се следи бременност и лекаря, който го прави може да каже евентуално как стоят нещата там, в такива случаи.

Ако няма да чакате последният момент преди раждането, за да стане въпрос за това, смятам че няма да имате проблеми.

Ако, също така, имате и конкретен лекар, който искате да води раждането, той ще Ви насочи кога и как да се осъществи консултацията.

Няма да Ви оставят на произвола на съдбата - това със 99% сигурност.
Успех и леко раждане! bouquet

П.С.: Ако сте без избор на екип епидуралната струва 220 лв.

# 1 220
Не съм убедена, че имат алерголог в МД, но анестезиологът трябва да знае как да реагира към алергии. В зависимост от това къде се следи бременност и лекаря, който го прави може да каже евентуално как стоят нещата там, в такива случаи.

Ако няма да чакате последният момент преди раждането, за да стане въпрос за това, смятам че няма да имате проблеми.

Ако, също така, имате и конкретен лекар, който искате да води раждането, той ще Ви насочи кога и как да се осъществи консултацията.

Няма да Ви оставят на произвола на съдбата - това със 99% сигурност.
Успех и леко раждане! bouquet

П.С.: Ако сте без избор на екип епидуралната струва 220 лв.
Благодаря много! С избор на екип съм и ще разпитвам подробно доктора, който избрах Simple Smile

# 1 221
Здравейте! При нормално раждане, ако искам епидурална упойка не трябва ли предварително да се направи консултация с анестезиолог? Ако да, то кога се прави тази консултация? И ако имам някакви алергии, дали мога предварително да направя консултация с алерголог в МД?
Благодаря ви предварително Simple Smile
внимавай с алергитр аз съм с много алерги към антибиотици и на раждането никаква упойка не искаха да ми сложат при шиенето 1 час ме шиха беше ад нито обезболяващи ми биха

# 1 222
Момичета, в коя седмица започнахте да се следите при д-р Дяволов с идеята да ви поеме раждането?

# 1 223
Декември 2014 година ридох сина си в Майчин дом.Бях с избор на екип под ръководството на проф.Асен Николов.Той наблюдава и цялата ми бременност.Невероятен човек и специалист.Всичко протече перфектно.Родих нормално,без усложнения и имах 3 шева накрая.Лежах на 12 етаж,в двойна стая със собствен санитарен възел.Останах много доволна и от персонала.Бяха много мили и никога не отказаха да отговорят на въпросите ми.Показаха ми как да кърмя правилно сина си,донесоха ми в стаята стол за родилки,за да ми бъде удобно.Педиатрите също бях много любезни.Обясняваха подробно какво е състоянието на детето.След 4 дни престой ни изписаха с малкия.Сега чакаме второто си детенце и отново мой наблюдаващ лекар е проф.Николов и отново той ще води раждането.Надявам се и този път всичко да мине като по ноти.Имам пълно доверие на лекаря си,а това е много важно за една бъдеща родилка.

# 1 224
И аз имам същия въпрос като мадам?
Само се чудя кой да избера Дяволов или Николов? И за двамата все суперлативи чета.
А аз съм и с висок диоптър, предполагам че ще съм секцио, за операциите чета мн добри отзиви за Дяволов?
Моля, помогнете в избора малко съм " на кантар" Blush
В 4 месец съм , а трябва да се ориентирам вече.  bouquet

# 1 225
  • София
И аз имам същия въпрос като мадам?
Само се чудя кой да избера Дяволов или Николов? И за двамата все суперлативи чета.
А аз съм и с висок диоптър, предполагам че ще съм секцио, за операциите чета мн добри отзиви за Дяволов?
Моля, помогнете в избора малко съм " на кантар" Blush
В 4 месец съм , а трябва да се ориентирам вече.  bouquet
С две ръце съм за Дяволов. Страхотен е. На теб успех и лека бременност.

# 1 226
Високият диоптър не е предпоставка за секцио, а високото очно налягане. Вече има модерни апарати за определяне на налягането.
Дяволов приема всеки вторник в кабинета в майчин дом, колкото по-рано отидете, толкова по-добре.

# 1 227
Milena_318, аз също клоня към него, благодаря за отговора bouquet

Алина, аз също знам че не е предпоставка, но ще се види има много време до тогава. Живи и здрави. Мерси за съвета, от колко часа сутрин започва да приема Дяволов и къде точно, кабинет?

# 1 228
Пише го в сайта на Майчин дом. От 17.00 до 19.00 всеки вторник приема.

# 1 229
Здравейте, наскоро разбрах, че съм бременна и знам че е рано още да мисля за раждането, но гледам да се информирам.
Ще ми се наложи да раждам секцио по мед. причини, но не искам да плащам за избор на екип, тъй като не виждам нищо което да е от полза след като си платил, те пак взимат пари от ЗК за това, че те оперират и лежиш при тях.
Въпроса ми е следния, ако не плащам съответния избор на екип трябва да си платя само за упойката 220лв. май беше и трябва ли да се плащат тези въпроси неонтологични грижи за доносено новородено, за недоносено и тн., че това не ми е понятно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт