Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 061
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 150

Отговора е НЕ Simple Smile Мен ме приеха по спешност в МД на 30.7.- изтекоха ми водите 40 дни по- рано и въпреки, че имах тежка бременност със съпътстващи заболявания и го казах, никой не пожела да ми разглежда папката- само кръвна група, сифилис и Спин- другото на място изследват. За родоразрешението също не ме попитаха, след кратък спор между професорите сами си прецениха Simple Smile Аз лично 2-ри път в Майчин дом няма да птида и не го препоръчвам на никой! Отидох уж заради детето, уж са най- добрите но УВи!
Както и да е, пожелавам ти леко раждане и едно здраво и прекрасно бебче!
[/quote]

Добре де, като те приемаха не попълни ли едни сума ти страници, нещо като медицински въпросник - обикновено сестрата ти задава въпросите и отбелязва, но може и да те остави сама да си ги попълниш и после чете и повтаря написаното /ако приема две едновременно например/. Там се посочват особеностите /аз също имам/, поне при първото ми раждане в МД така процедираха и тази документация си върви с теб в отделенията.

# 151
Следя темата от доста време, предстои ми да раждам през Януари и вече е време да се спра на болница. Изборът ми е между Токуда и Майчин дом, като в Майчин дом най-много ме тревожат условията в стаите, хлебарките и някои особености с хигиената, за които пишете по-нагоре. Иначе при всички случаи ще искам да избера екип, само дето не зная към кой доктор да се ориентирам и ще се радвам ако споделите име. Засега имам Дяволов, който ми се струва прехвален и Гунев, при когото ходех навремето на профилактични прегледи и не ми допадаше.

# 152
Следя темата от доста време, предстои ми да раждам през Януари и вече е време да се спра на болница. Изборът ми е между Токуда и Майчин дом, като в Майчин дом най-много ме тревожат условията в стаите, хлебарките и някои особености с хигиената, за които пишете по-нагоре. Иначе при всички случаи ще искам да избера екип, само дето не зная към кой доктор да се ориентирам и ще се радвам ако споделите име. Засега имам Дяволов, който ми се струва прехвален и Гунев, при когото ходех навремето на профилактични прегледи и не ми допадаше.

ако държах на условията, бих избрала токуда, аз държах на лекаря и затова - майчин дом. С две ръце за Гунев, за да не се повтарям ако искаш прочети старите ми постове в темата или питай  Simple Smile . Но пък ако не ти е допадал навремето, не знам дали е удачен избор, все пак трябва да се довериш, на когото и да избереш.  Успех  Hug

# 153

ако държах на условията, бих избрала токуда, аз държах на лекаря и затова - майчин дом. С две ръце за Гунев, за да не се повтарям ако искаш прочети старите ми постове в темата или питай  Simple Smile . Но пък ако не ти е допадал навремето, не знам дали е удачен избор, все пак трябва да се довериш, на когото и да избереш.  Успех  Hug

newsm10

# 154
Късметче7, geni_66 - благодаря ви много  Hug
За Гунев имам препоръка и от приятелки също, определено явно си струва като лекар, аз не бях доволна от отношението му, но ще видим, важно е все пак какъв лекар е в крайна сметка, та може да се срещна пробно с него.

# 155
Късметче7, geni_66 - благодаря ви много  Hug
За Гунев имам препоръка и от приятелки също, определено явно си струва като лекар, аз не бях доволна от отношението му, но ще видим, важно е все пак какъв лекар е в крайна сметка, та може да се срещна пробно с него.

Аз бих избрала Токуда по хиляди причини, а що се отнася до екипа- те са с теб само по време на раждането, което също е важно, но следващите два, три или осем дни си на 7-ми или 12-ти етаж, където отношението и условията са меко казано плачевни... Всеки си преценява... и аз доста се чудех, а сега доста съжелявам и не защото съм искала някой да ме държи за ръката, а защото се надявах ПОНЕ за бебчо да се грижат- оставиха ми го без повече да обяснат как да кърмя, как да го държа, за какво да следя...
Пожелавам ти леко раждане и здраво бебче!

# 156
За съжаление си права за отношението на 7ми или 12 ти ет. Не ми се смейте, ама аз дори не знаех как да му сменя памперса. Добре , че свеки на момичето в стаята с мен ми каза, като ме гледа как се мъчех. Просто никога не съм го правила. Отношение никакво, но съм убедена, че ако има проблеми с бебчетата се грижат добре за тях. За отношението към мен, не ми пука особено. Плаках, когато се качих на 12 ет да си го потърся, след като 2 дни след секциото никой нищо не ми беше казал за детенце. Като го видях милото като захвърлено в едно креватче, седнах и се наревах, ама вече всичко мина.

# 157
ооо аз  за 4 дни плаках повече от целия ми живот, заради отношението в комбинация с хормоните и недоспиването. При толкова раждали приятелки, които ме предупреждаваха за какво ли не като грижа и багаж за бебето, една не се сети да ми каже че има нещо като бушуващи хормони и бех като луд с картечница  Mr. Green
в нормално състояние не бих плакала за такива неща, а бих ти направила на г*з Simple Smile

# 158
  • Русе/ София
Момичета, аз мисля че доброто отношение е част от професионалните задължения на работещите. Не е редно да се плаща за добро отношение, то се дължи на майките! Ние не сме животни! Вероятно при липса на такова бих подала жалба и определено ще направя панаир ако към мен се отнесат ужасно. С първото дете изтърпях, защото не знаех какво трябва да очаквам, с второто бях в частна клиника и ме носиха на ръце, но честно казано сега знам къде отивам и какво предстои и ще ми е трудно да си замълча- не ми е в природата просто. А всички се плашат от медийна излагация- кажете че ще подадете сигнал до медиите и ще видите как ще омекнат;)

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 19:24 от Elida

# 159
Момичета, аз мисля че доброто отношение е част от професионалните задължения на работещите. Не е редно да се плаща за добро отношение, то се дължи на майките! Ние не сме животни! Вероятно при липса на такова бих подала жалба и определено ще направя панаир ако към мен се отнесат ужасно. С първото дете изтърпях, защото не знаех какво трябва да очаквам, с второто бях в частна клиника и ме носиха на ръце, но честно казано сега знам къде отивам и какво предстои и ще ми е трудно да си замълча- не ми е в природата просто. А всички се плашат от медийна излагация- кажете че ще подадете сигнал до медиите и ще видите как ще омекнат;)
Съгласна съм и при нормални обстоятелства бих ги накарала да се срамуват от себе си, но проблема е, че обстоятелствата не са нормални... Аз лично се чувствах като пребито зайче, не знаех къде ми е бебето, всеки ми отговаряше грубо, ако въобще отговори, всичко ме болеше и отделно хормоните бушуваха.... Исках си само бебето и малко онформация  си плаках безпомощно, защото никой не отделя 2 минутки да ти се усмихне и да ти каже, че всичко ще бъде ок и бебето е ок.... Добра дума за Майчин дом няма да кажа... Знам, че трябват жалби и публичност, но сигорно и другите като мен искат просто да се приберат, да си гушнат бебчетата и дс забравят за тези безсрамници....

# 160
.                                                                Здравейте! И аз съм с две ръце за доктор Гунев раждах при него и съм страшно доволна и го препоръчвам на всички мой познати.Стайте който се плащат не са изобщо лоши Simple Smile

# 161
.                                                                Здравейте! И аз съм с две ръце за доктор Гунев раждах при него и съм страшно доволна и го препоръчвам на всички мой познати.Стайте който се плащат не са изобщо лоши Simple Smile
Аз бях на 7 ми етаж  и съм доволна.Бебето си го взимаш на всеки 3 часа без през ноща.Всички на етажа бяха любезни и разбрани.Много прочетах преди да постъпа в болницата и бях много зле настроена,но се изненадах приятно.

# 162
И аз бях на 7 етаж. Изобщо не е зле, освен ако човек не е с големи очаквания. Все пак е болница-не си си вкъщи, пък и си за малко там.
Лично аз мисля, че е по добрия вариант да си взимаш бебчето през 3 часа, а не да е постоянно с теб. Толкова бях изтощена от раждането, нямах сила да стана, че ако детето беше при мен постоянно не зная как щях да се справя. Освен това не смятам, че в този момент съм напълно адекватна и способна да се справя с него ( особено с първо дете, когато не знаеш какво се случва изобщо).
Относно хигиената, не бих казала, че имаше проблем. Хлебарки не видях. ...
Като цяло, не е толкова зле положението, поне според мен де.  Peace

# 163
аз бях на 7 ет преди 10дни и не мисля,че отношението беше лошо,даже напротив акушерките бяха изключително мили и отзивчиви.За сметка на някои доктори на етажа,които се държаха грубо с тях....и надменно,въпреки че разликата във възрастта акушерка - доктор е очебийна йерархията си казва думата.
За чистотата в стаите няма какво да коментирам ,защото се чистеше постоянно ,но просто всичко е много амортизирано шкафове,гардероби,леглата отвратително неудобни особено за оперираните от секцио...но пак казвам при положение че е безплатно се ядва в някаква степен.За 12ет е общо взето почти същото като условия и се плаща .Удоволствието е че имаш баня в стаята.
Искам да кажа ,че съм безкрайно благодарна на целият екип който ме оперира по-спешност на д-р Карамишева и на неонатолозите от 8ет в интензивно отделение ,че ми спасиха детето.
Запознах се и с въпросната професор Слънчева и смятам ,че това е най-добрата болница в София от професионалисти.  bouquet

# 164
Аз съм на същото мнение. Да няма кой знае какви условия, имаше хлебарки наистина на 7 етаж, но пък не съм отишла на хотел та да искам да ми е някакъв лукс , според мен това е болницата с едни от най-добрите специалисти. Да има такива с лошо отношение, но има и много мили лекари и акушерки. Но нека не се заблуждаваме , че в частните болници , ще е нещо много по-добро. Сърдити акушерки , които не знаят за какво са там има навсякъде. Лежала съм и на 5ти етаж и се запознах с момичета , дошли там крайно разочаровани от едни от най-добрите частни болници. Всичко е много относително. Аз раждах с избор на екип , втори път бих родила пак така, първо че съм много доволна от лекарката и второ сигурноста, която имаш , че има лекар на който можеш да се обадиш при всяка ситуация за мен е много важна.

Общи условия

Активация на акаунт