Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 063
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, за хигиената съм съгласна. Изтърпява се. Аз поисках на 12 ти ет , за да съм с детето. Иначе разлика между 7ми и 12 ти не видях, на 12 ти в нашата стая беше пълна мизерия. Хората се опитваха да чистят, ама почти без препарати не става, а за това те не са виновни. Въпреки всичко пак бих отишла там при 2ро раждане. Явно си е до човек, имаше и добро отношение, имаше и безразличие. И все пак знам, че са страхотни професионалисти, сблъскващи се с най-сложните случаи.

# 166
Може ли да ми кажете дали може да се ползват нощници от болницата? Задължително ли е да нося мои?

# 167
Може ли да ми кажете дали може да се ползват нощници от болницата? Задължително ли е да нося мои?

Не ти дават нощници така, че си носете нощници поне три, защото след родилна зала цялата нощница ще ви е омазана от самото раждане  Simple Smile

# 168
Напротив! В приемна зала още питат дали носиш нощница, ако нямаш дават. Ако не питат, може да искаш - няма да ти откажат. Но по-добре си носи твоя, поне две. Дори една акушерка ми  обясняваше, че при секцио не разрешават "домашни" нощници.

# 169
Мен в приемна зала не са ме питали дали имам ношница само ми показаха една стаичка където да си облека моята.На 7ет.например ако сте оперирани от секцио е хубаво да си имате превръзки за смяна на раната,защото нямат.Аз нямах и ми правиха някаква импровизирана с каквото намерят.

# 170
И аз носех 3 нощници, ама нищо не беше омазано, нямах и капчица кръв даже (бях секцио обаче, ако има значение). Но за сметка на това средата на септември беше адска жега на 12 ет , та си трябваха нощници за смяна.
И мен не са ме питали имам ли, нямам ли.

# 171
stambuli, кой ти прави секциото? С избор на екип ли беше? И бързо ли се възстанови после? Аз ср колебая към кой лекар да се насоча, а времето си тече и трябва да действам.
Има ли смисъл според вас да се плаща и за Индивидуална постоперативна асистирана помощ от акушерка?

# 172
И аз си мислех за помощта от акушерка...? А за обезболяването след операцията как стоят нещата? Какви лекарства дават, достатъчни ли са и трябва ли да си носим нещо допълнително?

# 173
  • софия
Здравейте бъдещи мами ! Родих преди две седмици наложи се спешно секцио по стечение на обстоятелствата,бях без избор на екип , операцията ми я правиха дежурните лекари- д-р. Славов и д-р. Пирнарева и двамата много млади и симпатични! Останах много доволна. Бях на 12 етаж - 4 дни на 5 ме изписаха. НА етажа  условията са горе долу добри , има баня в стаяата което е много удобно. Мога да посъветвам майките които ще раждат секцио да си зиберат стая в която са без бебето, защото първите дни след секциото е много тежко и доста боли (лично мое мнение). Обезболяващо ми дадохда само един парацетамол, но след това си взех свещички Профенид-доста облекчават  Naughty Акушерките които отговарят за родилките са добри и отзивчиви, но не мога да кажа същото за повечето отговарящи за бебетата  ooooh! В крайна сметка ако трябва да раждам пак бих отишла отново в Майчин дом . Извинете за дългия пост надявам се съм била полезна.  newsm51

# 174
аз бях с избор на екип, д-р Дяволов (беше с една мноооого млада и мила докторка)> Хубавото е, че нямахме конци за махане, при него технологията била с лепене, а не шиене. И да, вземете си превръзка за раната, защото ще ви я сменят 2 пъти и те нямат, ще ви накарат да си купите Simple Smile
Папи, и да са ми давали обезболяващо е било първите няколко часа в реанимация, сложиха ми 3 банки нещо си и дотам. Оттам нататък никакви обезболяващи. Болка нямаше като си лежиш, обаче при ставане и раздвижване е гадно. Не съм лигла и търпя на болка, но....очаквах че ще е по-леко. Най-тежко ми беше при изправяне от легнало към седнало положение (дори 2рия ден пих 2 аналгина, щото не издържах). Да съм честна, почувствах се добре едва на 10тия ден след операцията (имах лека придърпваща болка в едната страна на операцията, като разтегнат мускул, но от 1-2 дни и това отшумя). След 7мия ден махате превръзката и сте като нови. Както каза док - Животът продължава Simple Smile Имайте предвид , че след като си се прибрахме вкъщи, отказахме помощта на бабите и 2 седмици бяхме сами с ММ, вярно е че той пое изцяло домакинството, ама и аз не съм лежала. А от днес съм сама, щото бащинството приключи Simple Smile Но се чувствам във форма вече.

Криспело, съгласна съм напълно с теб, с едно уточнение. След секцио наистина е по-удобно да не се грижиш сама за бебче, което означава да си на 7ми ет, но....там леглата не са подходящи за оперирани хора, пружини от които трудно се става. Така че е по-добре на 12ти. Там поне са едни матраци на едни ужасно скърцащи легла Simple Smile И аз да кажа: живи и здрави за 2ро детенце, пак ще отида в МД въпреки много неща, защото ми е по-важно да има добри специалисти за Бебче и мен, отколкото добро отношение към мен.

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 08:38 от Анонимен

# 175
Дори на 12тия етаж има възможност бебчето да остане при акушерките за първото ви денонощие в отделението, когато още трудно ставате след секцио.  Ако имате желание и сили, в часовете за хранене отивате в бокса да го кърмите или храните с биберон.

# 176
аз бях на 12 ет и родих нормално, но 2 нощи бях без бебо - имах яко шевове, така че и там се съобразяват със състоянието на родилката преди да дадат бебето.

бях забравила за скърцащите легла, първата нощ едва спах  Joy

# 177
crispello, а защо не ти даваха обезболяващо? Не си искала, не си го платила, те нямат ли, какво? Много странно  newsm78

# 178
  • софия
Аз бях със спинална упойка и анестезиоложката каза че ме е обезболила за 24 часа, въпреки това болката беше ужасна , поисках си обезболяващо и ми дадоха парацетамол, на следващия ден си взех профенид. Не знам дали с всички така процедират може би ако бях по настоятелна щяха да ми дадат нещо по-силно .. При мен лекарите които ме оперираха така и не дойдоха да ме видят и може би като не е изписано от лекар не дават   Thinking

# 179
На мен през нощта не ми дадоха дори парацетамол, че лекаря но го бил одобрил. Направо паднах. (Епизиотомия имах). На другия ден се оказа че може свещичка. По тела им се обади на акушерките. Само дето нито починах, нито нищо след раждането и после въртележка, знаете.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт