Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 079
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 180
А не може ли да си без бебето на 12 етаж? Не е ли по желание? Аз съм с близнаци и не мисля, че след секциото ще съм в състояние да се оправям с тях. Трябва ли да си нося дрешки за бебетата, или там ги обличат с техни?

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 10:04 от geri_ms

# 181
  • софия
Мисля че на 12 етаж не може да си без бебето , дават ти го горе долу 24 ч. след секцио и си стои при теб, но може да се обадиш и да попиташ  Thinking

# 182
geri_ms, дават ти техни дрехи. Само за изписването носиш.
Относно дали може да не ти ги дават, не зная - обади се да питаш.

Успех  Hug

# 183
Здравейте бъдещи мами ! Родих преди две седмици наложи се спешно секцио по стечение на обстоятелствата,бях без избор на екип , операцията ми я правиха дежурните лекари- д-р. Славов и д-р. Пирнарева и двамата много млади и симпатични! Останах много доволна. Бях на 12 етаж - 4 дни на 5 ме изписаха. НА етажа  условията са горе долу добри , има баня в стаяата което е много удобно. Мога да посъветвам майките които ще раждат секцио да си зиберат стая в която са без бебето, защото първите дни след секциото е много тежко и доста боли (лично мое мнение). Обезболяващо ми дадохда само един парацетамол, но след това си взех свещички Профенид-доста облекчават  Naughty Акушерките които отговарят за родилките са добри и отзивчиви, но не мога да кажа същото за повечето отговарящи за бебетата  ooooh! В крайна сметка ако трябва да раждам пак бих отишла отново в Майчин дом . Извинете за дългия пост надявам се съм била полезна.  newsm51

crispelo Честито бебче.И твоята ситуация горе долу ,като моята  bouquet
Аз исках да си платя за 12ет но места нямаше и ме сложиха на 7ет. Обезболяващо след секциото само парацетамол и един ден някаква свещичка.

# 184
Мисля че на 12 етаж не може да си без бебето , дават ти го горе долу 24 ч. след секцио и си стои при теб, но може да се обадиш и да попиташ  Thinking

48 часа Simple Smile  може и по-рано, но ако ти искаш.

# 185
ама свещичката е за ходене до тоалетна, а не обезболяващо. Не знам що не дават обезболяващи в МД, но съм чувала , че за да се изчистиш по-бързо от упойката е по-добре да не се дават обезболяващи.

# 186
  • софия
Свещичките които дават за ходене до тоалетна са си отделно- бизакодил. Има и обезболяващи свещички  Naughty

# 187
Ахааа, да така се казваха, а тези другите какви са??

# 188
stambuli, Профенид сигурно, ама мамите дето са наясно ще кажат  Peace Peace Аз се чудя дали самосиндикално мога да си взема обезболяващи да си имам в мен за всеки случай, ама трябва да питам док кои може и кои не...... newsm78 newsm78

# 189
и аз се заканих, ако раждам пак да си взема парацетамол, но после чух, че обезболяващите в първите часове пречели на контрахирането на матката, та ако му дойде времето ще се консултирам с аг-то

# 190
Може ли някой да сподели какво точно включва услугата 'избор на екип'?
Доколкото разбирам масово така раждат.

# 191
Относно обезболяващите - мен много ме заболя, когато започна да ме пуска упойката и звъннах на докторката. Тя ми каза за свещичките или ако все още нямам кърма (коластра) и чак толкова ме боли - аулин. Едно прахче ме спаси, но ако веднага ще кърмите, не става.

# 192
Може ли някой да сподели какво точно включва услугата 'избор на екип'?
Доколкото разбирам масово така раждат.

До колкото знам включва избор на определен лекар, т.е. дори и да не е на смяна когато раждаш, го викаш и те поема той. Остатъка от екипа - предполагам е дежурния /акушерки, анестезиолог/. При нормалното раждане включваше и упойката, т.е. не се заплаща допълнително.

# 193
Благодаря, Късметче! Simple Smile
Мен това ме интересуваше основно - упойката.
Интересно дали ще ме оставят да раждам 20 часа нормално или ще попретупат набързо с окситоцин и не знам още какво въпреки избора на екип?!?

# 194
мииии, зависи от лекаря, и по мое мнение не. Но все пак би могла да се разбереш с него. Като си избираш лекар  вероятно го "познаваш" и/или си му пациент от преди и според мен е съвсем в реда на нещата и си в правото си да ги изговорите предварително. т.е. ако не се налага, да не сслагат окситоцин.

сложиха ми упойка още преди да имам болки, с катетър в гърба /не е страшно/, така може да слагат по мъничко упойка без да заплашват хода на раждането,

Общи условия

Активация на акаунт