Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 135
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 665
Кети, за лекарката не е много лесно да се вреди човек. Има часове за след минимум 2 седмици и приема само в един ден от седмицата. Но ако си решила, че това е твоят лекар, такива неудобства се преглъщат. По принцип ако имаш много желания относно раждането, винаги е по-добре да се насочиш към частна клиника. В държавните не са склоннни много-много да изпълняват нечии желания. Разгледай в коя частна клиника как процедират, че за всяка е различно. В МД много рядко някой ще се навие, не че е изключено, но едва ли.

Каролин, честито бебе! Да е живо и здраво!  Simple Smile

# 1 666
Цвети, права си, знам го това затова и толкова се колебая, но в МД са най-добрите специалисти, от всякъде там пращат родилките, ако нещо има  Rolling Eyes И все пак се надявам при нас с бебенцето ми всичко да протече нормално, че даже и прекрасно  Heart Eyes

# 1 667
Да,при доктор Нашар се запазват две седмици предварително часове и графика й е все пълен.Аз имах късмет,че се отложил някакъв час и така се вредих.Не ме е следила тя,а отидох чак в нач.на 9-ти месец като просто й казах,че нейн колега ми я е препоръчал за раждане и че искам да раждам при нея.
Тя е изключителен лекар-изслушва те,пита какво те притеснява,а не те претупва като на ЖК,а ти обяснява всичко,което те интересува.Желанията и визията за раждането също се обсъжда,пита те какво искаш(секцио,естествено,с упойка или без,като избора е изцяло твой,но тя си казва медицинското мнение).Споделяш какви желания имаш и тя ти обяснява може ли,не може ли да стане. Аз не исках да се предизвиква раждане,до последно ме чака да имам някакво разкритие,да тръгнат максимално естесвено нещата.Исках задължително с епидурал и при шиене също исках упойка(щото за мое учудване все още има и такива варварщини като да не ти сложат упойка при шиене).Обясних кое ме притеснява,тя е много разбран човек и видимо е загрижена за пациента.
Примерно баща да присъства не може.Нещата в МД се правят като по учебник.Ако искаш да се чака с пъпна връв и прочие не вярвам да се съгласят,както и ако имаш много твои си претенции.Сега,ако избереш екип нещата стоят по-иначе,както и ако отидеш в частна клиника.Аз избрах МД,заради неонатологията и грижите за бебчетата.Моята нали все вървеше по-мъничка според ехографа и си имх едно на ум,за всеки случай.Тя и малка си се роди де-2700.
Тъй,че прецени.Аз бих избрала преди всичко на първо място лекаря.Имаш ли добър лекар,на който да знаеш,че ще разчиташ и ще си в сигурни ръце болницата е без значение.

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 08:20 от Каролин Бингли

# 1 668
Каролин, би ли казала, как стои въпроса със студентите и стажантите - може ли да се избегне присъствието им, като родилката е с избор на екип? След това в родилното отделение на визитация, как и дали може да се откаже присъствието им?  #CrazyЗнам ,че и да се отбележи в информираното съгласие не се отразява от персонала това изискване, въпреки, че специално този казус е описан в два закона - за здравеопазването и закона за защита правата на пациента - трябва да се иска съгласието на пациента.за присъствие на лица не заети пряко в дейността около пациента. newsm78

# 1 669
Много ме спечели с това, което ми каза за нея, Каролин. Имам време да помисля, аз също мисля към края на 8-ми месец да отида при нея, засега се следя в Щерев.

# 1 670
Мелани, това е абсурдно. Те нали са затова там, за да де учат. Освен това, уверявам те, по никакъв начин няма как да разбереш кой е стажант и кой е вече завършил. Всички се държат по един и същ начин

# 1 671
В родилното отделение след раждане си влизат по 20 човека на визитация и уверявам те, че грам няма да ти пука от тях  Peace Но то и няма начин да ги разпиташ кой какъв е, че и да изгониш стажантите и специализантите  Mr. Green

# 1 672
Темата за стажантите и прочие е обсъждана и по-назад обстойно... включително и мненията За и Против тяхното присъствие. Изводът е, че няма как да стане реален отказ от тяхното присъствие, дори в разните му закони да е вписано друго. В държавните клиники и особено университетска като МД няма как да се избегнат. Възможно е да  не се допуснат да израждат, зашиват, затварят разрези и т.н., но самото присъствие едва ли. При избор на екип сигурно няма да са на самото раждане, но на визитации няма как. Подгответе се, ако сте избрали МД.

# 1 673
alina-si  кое по-точно е абсурдно? Това ,че не искам да ставам нагледен материал или предмет на обучение? Това ли е абсурдно? Това, че трябва да се обучават, не налага аз да бъда подложена на неудобство. Твоето мнение alina-si  ми е много добре известно, тъй ката следя темата и ти от близо година
си отявлена защитничка на МД. В случая питам Каролин и ми е важнао нейното мнение, тъй като е родила наскоро.

# 1 674
Абсурдно е като не искаш да ставаш предмет на обучение, защо отиваш в единствената болница, в която това се случва? Никъде другаде не те заплашват срещи със стажанти, ама не, хем да се иде където ги има, хем да ги няма...?  Wink Аз като съм отишла да раждам в Майчин дом, ми е било ясно, че ще преглътна поне 100 неприятни неща, но знам защо отивам и съм си търпяла всичко, а не съм се опитвала да променям болницата  Peace

# 1 675
Бианка, моля те не се дразни! Питам, защото болницата е на 10 мин.пеша от вкъщи и до сега по никакъв повод не съм си помислила да я посетя, като една от причините е тази със студентите. Естествено, че аз не мога да променя реда в болницата, но все пак е редно да се пита пациента съгласен ли е, при положение, че е описано в закони. Момичета, много изнервено изказвате мнението си, пък аз си мисля, че тук може да питаме за неща, които ни вълнуват и да се отговаря от тези които имат интерес и могат да дадат някакви отговори без жлъч и нападки.

# 1 676
Аз съвсем спокойно ти казвам, че отърване от студенти и специализанти няма  Mr. Green Защото те си обикалят на конвейр по визитациите и ти давам пълна гаранция, че няма никога да спрат, да прочетат, че тук има жена, която не иска да ги вижда и да те подминат. Пък ти си реши какво да направиш  Peace

Просто Майчин дом е такава огромна машина, в която ти влизаш като малка бурмичка, че просто но уей някой да се съобрази с теб. Мен лично ме прегазиха като валяк, каквото и да исках. Включително ми навряха катетъра преди да ми сложат упойката, въпреки че много им се молих и после ми се смяха, че рева. Като дойде докторката и им се скара защо не са ми сложили катетъра след упойката, те ме обвиниха, че просто съм лигла и няма заради мен да си променят тертипа на работа. С протекции бях и не бях случайно попаднала там.

# 1 677
Мелани, аз много съжалявам, ако моето мнение е прозвучало заядливо! Исках само да обобщя какво е говорено из предишните страници, не да бъда рязка, още по-малко жлъчна! Пък и аз съм също от тези, които не искат да ги зяпат стажанти и специализанти, така че никак не бих се изказала грубо. За съжаление при мен проблемната бременност налага да взимам мерки и почвам да пускам пердето! Явно като опре ножът до кокала и наистина започва да не ти пука за такива неща. А и толкова етажи с толкова стаи, пълни с жени... ние ще сме една от стотиците бройки.

А само да допълня: имам приятелка тогава студентка в МА, която ражда в МД и много се притесняваше да не я посетят на визитация нейните състуденти, които точно тогава имаха цикъл АГ. Така че едва ли има начин да се избегнат. Нагласяме се психически и отиваме  Peace 

# 1 678
Бианка и Цвети - благодаря за отговорите! bouquet

# 1 679
Мелани, явно те дразнят мненията ми по принцип, така ли да разбирам?
Избираш си болницата, защото ти е близо или защото ще получиш адекватна помощ там?
За стажантите е абсурдно защото МД е университетска болница и избирайки я, трябва да си наясно,че там има много такива.

Общи условия

Активация на акаунт