Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 185
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета,
вчера ме изписаха от МД , родих на 17- ти близнаци със секцио в 33 седмица.
Успях предвартелно да си направя 2 прегледа при Дяволов, като насрочихме и 3ти , но раждането изпревари 3та среща.
Сутринта на 17 ти започнаха болки с произволни контракции и отидох направо в Спешното, където ме прегледа млад лекар Димитров, на който казах ,че има уговорка с Дяволов и се обадихме от моя телефон на Дяволов като Димитров му разказа картината , приеха ме в отделението на задържаща терапия , но след няколко часа в леглото ми изтекоха водите  и тогава една млада лекарка отнов ме прегледа и се обади на Дяволов. Той пристигна много бързо , сториха ми се около 15 минути , а контаркциите станаха на 3 минути и доста болезнени. Операционната беше организирана светкавично, всички бяха много внимателни!
Анестезиоложката ми държеше ръката и ме галеше, говорехме си , шегувахме се , всичко мина благополучно.
Реанимацията беше отлична! На следващата сутри ми показаха гимнастика в леглото и после бързо се радвижих. Питаха ме къде искам , отговорих на 12ти етаж и имаше свободно място. Не съм си запазвала предварително легло, но после видях ,че вероятно с връзки и уговорнки с лекаря може да се запази предварително.
Стаята беше прилична, бях с друго момиче с бебенци. Добре затоплена стая. Матраците не бяха удобни за оперирана жена , храната не е много съобразена , така,че разчитах на кисело мляко и бисквити от близките ми.
Акушерките бяха внимателни към мен. По принцип са преуморени, изнервени, дават по няколко дневни дежурства за да покрият графика. С повече любезност или спокоен тон, стават и те любезни и внимателни.
Благодарение на професионалната помпа в отделението започнах успешно да изцеждам.
Бебето идва след като преценят ,че се чувства добре  и започват да идват на няколко часа да дават АМ , има часове , в които го къпят , сменят памперси и т.н ако майката не може.
Не съм предлагала и не са ми искали нерегламентирани пари.
Дяволов всеки ден идваше в отделението да си види пациентките и ме намираше да ме пита как съм , а на следващия ден след секциото ме намери в стаята и прегледа корема.
Също като пристигна за раждането ми предложи да направим естествено раждане, защото каза ,че с тръгнали добре нещата , но аз се уплаших защото едното беше напречно в корема и си направихме секциото!  На 3тия ден вече си слизах до кафето на 1ви етаж, ходих да видя моите бебета на 8ми и възстановяването върви много добре!

Питайте ако имате въпроси.
поздрави
Маргарита

# 241
Здравей Маги:-) моят въпрос към теб е в реанимация пуснаха ли таткото да те види поне за малко? Аз също ще раждам в МД и след няколко дена ще ме приемат! И аз съм с близнаци в 36г.с сме вече,живи и здрави се надяваме да устискам и до 37 Simple Smile как са бебчетата?  И мислиш ли че ако секциото ми е било в понеделник,и живот и здраве всичко е нормално с мен и бебетата в петък примерно ще ме изпишат?

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 15:17 от vesitaa

# 242
  • София
Браво Маги,ти и бебоците сте герой ! Да сте живи и здрави !

# 243
Веси , нашия татко беше на път , така,че на следващия ден направо на 12ти етаж успяхме да се видим.
Еха 36 -37 седмица - ще си ги родиш отгледани както се казва! Моите се родиха по 2 кг, свалиха по 200 грама и сега бавно наддават , но важното е ,че дишат самостоятелно, нямат прикачена апаратура , имаха само втория ден кислородна палатка за няколко часа, и само един бяха на облъчване за жълтеница. Виждам ги само в делнични дни за 1 час по обед , а през почивните дни само мога да нося кърма без да ги виждам , но пък съм спокойна ,че им се дават отлични грижи!
Имаш голем шансове да ви изпишат в петък , но все пак зависи дали и какви антибиотици ще ти изпишат на теб (дано няма , но все пак се презастраховат при операцията и заради катетъра) , при нас и трите бяхме на антибиотик заради евентуална вътреутробна моя инфекция , която никакви изследвания не установиха предварително.
Акушерките леко се оплакаха ,че докторката на отделението е голям фен на антибиотиците да се презастраховат и затова дръж нещата изкъсо, и се консултирай и с този, който ще те оперира. Аз така направих и ми ги спряха при поискването ми и със съдействието на Дяволов, който ме следеше и каза ,че съм добре.
Имай предвид ,че има голям наплив за 12 ти етаж , така ,че нямат мотив да те задържат , защото следващата вече ще чака за леглото! моя съвет е да бъдеш позитивна и любезна и ще получиш същото отношение! Аз станах приятелка с всички и ми съдействаха , шегувахме се , оплакваха ми се !
Успех!

# 244
Веси , от МД изписват и в събота и в неделя! Най-вече ще зависи от бебетата ! Ти сигурно вече знаеш теглото им ориентировъчно сега , ние имахме в съседната стая близнаци , които изписаха при тегло от 2400.
Аз имах 5 нощувки на 12ти етаж - платените по 43, плюс една в реанимация-безплатната.

# 245
Маги честно казано в момента не им знам с точност теглото,последно ги теглиха в 32 седмица,едната ми беше 1.880,а другата 2.400, но както знаем това са ориентировъчни кг,така че докато не се родят няма да знам с точност,и оттам само на тонове си ходя,в сряда ме приемат в МД и живи и здрави дано дочакам планувания ден!
Аз за сега мисля че ще съм на 7- ми етаж,причината в никакъв случай не е финансова,просто след операцията мисля че ще ми е доста трудно в началото да се справям с 2-те бебенца сама,мисля че ще ми трябва време да се възстановя,първа Бременност ми е и идея си нямам какво се прави,мисля че ще ми бъде по спокойно ако Има кой да се грижи за тях докато аз се съвзема малко! На мен също ми се иска да съм с тях от самото раждане,това са сигурно едни от най-дълго чаканите бебета но уви мисля че ще съм им по полезна ако съм на крака:-)  а какво е положението на 7- ми етаж?

# 246
На 7ет. Бебетата ги дават на всеки 3ч и майките отиват да си ги взимат.При близнаците сигурно ще ги преместят на 8 ет.в интензивното и докато майката е в болницата може да ги вижда в интензивно само в 19.00ч

# 247
Ако всичко е наред с бебетата предполагам че няма да ги държат в интензивното,ми ще си ги свалят на 7 ет при останалите бебета,нали? А и защо ако са добре да ги виждам само в 19:00 часа?

# 248
Когато аз раждах мин.год. имаше 3 двойки близнаци на 7етаж при другите бебчета,така че мисля че ако няма проблем са си на 7ми.

# 249
Веси, за 7ми етаж ми казаха момичетата ,че леглата са с пружини и това се оказва трудност за оперирана жена...Но да ти кажа и на 12тия матраците им не са удобни ...но преглъща се някак си , важното е децата да са добре и майката да се възстановява бързо! На 7ми етаж мисля ,че няма професионална помпа , но може и да греша...Ако си имаш твоя ще ти помогне защото около 3-та вечер гърдите изведнъж се наливат  и трябва да почнеш да изцеждаш ако не можеш да ги храниш , аз не можех заради антибиотика...и хвърлях до последния ден когато ми спряха лекарствата.
Ти винаги можеш там да поискаш първоначално и в зависимост как се възстановяваш и как са бебетата да си на 7ми , а после да  поискаш ако има места да те качат след примерно 2-3 нощи на 12тия.
Свижданията с бебетата на 8.ми етаж в интензивното вече са променени единствено от 13 до 14 часа в делнични дни , а в почивните са позволени само за майките , които не са изписани и татковците по същото обедно време. Когато бебетата започнат да сучат вече са възможни 2 свиждания за деня в 13 и в 16 часа за по 1 час.
Аз утре ще ходя да видя моите слънца, дано да качват стабилно грамчета!

М

# 250
Благодаря ти за информацията,дано твоите бебчета да качват кг и скоро да си ги прибереш у дома:-)

# 251
Здравейте мами, реших и аз да споделя скорошното си изживяване в Майчин дом.
Бременността си следих при Наско Гиздов от поликлиниката на Военна болница, но понеже той изражда само в една частна клиника, трябваше да се ориентирам към някой друг за самото раждане и така се спрях на Майчин дом.
През първите седмици от бременността си си правих биохимичен скрийнинг там и бях останала с добро впечатление, от това което видях и персонала, с който се сблъсках. По-късно, буквално 4 дни преди да родя посетих и Деня на отворените врати в болницата, за който се записах на магия, защото свободна дата имаше чак 20 дни СЛЕД термина ми, но жената, която се занимава със записванията беше изключително услужлива и ме вмъкна за следващия ден. (Имаше едно момиче, което се беше записала през септември, за да дойде през октомври)
След като видях спешното и родилното в Майчин дом, бях напълно убедена, че ще раждам там. Базата и апаратурата са на изключително високо ниво, напълно очаквано за университетска болница. Персонала смесен - опитен и млад - точно това, което търсех.
Родих на 20.10 без избор на екип, защото предпочетох да дам тези 1000 лв за неща за малкия.
Цялото ми приключение, обаче започна ден по-рано.
Свързах се с познатия ми доктор там - младия Д. Митев и благодарение на него нещата минаха като по вода. Отидох на преглед при него и се оказа, че имам 4 сантиметрово разширение, но с нерегулярни контракции, част от които не усещах. Д-р Митев направи запис на тоновете на сърцето на моя бебко, както и го огледа на ехограф. След което ми обясни най-спокойно, че най-вероятно ще започна да раждам през нощта или в следващите няколко дни - предложи ми три варианта: да ме приемат веднага, като ми включат система и да родя до обяд, да изчакам да започне раждането само или да се върна на другата сутрин, за да ме види отново. Целта беше да родя в негово присъствие и затова трябваше да реша веднага - избрах да се върна на другата сутрин и когато ме прегледаха разкритието беше станало малко по-голямо, приеха ме и ме включиха на система в 9:20, а родих 12:16.
През цялото време имаше хора в стаята, в която родих и това доста ме успокои. Минаваха студенти с лекторите им, наблюдаваха ме и ме разпитваха непрекъснато.
След като контракциите ми се засилиха, доктор Митев спука водите ми и 40 минути по-късно родих под наблюдението на познатия ми доктор, д-р А. Джеров, акушерката, чието име така и не научих и още поне 5-6 човека, но за тези няколко часа в родилното през мен минаха едни от най-добрите специалисти в Майчин дом. Не мога да бъда по-доволна от вниманието, което беше отделено на мен и моето съкровище и то БЕЗ ИЗБОР НА ЕКИП. А доктор Митев до последно минаваше да вижда както мен, така и другите си пациентки и беше много грижовен.
Пожелах да съм на 12тия етаж, качиха сина ми, но в последствие се оказа, че няма място за мен и ме качиха на 7мия. В крайна сметка останах там, защото реших, че по-добрия вариант, за да мога да се възстановя, е бебко да не е нон стоп при мен. Стаите на етажа бяха кофти, но за 3 дни не е фатално. Една майка със секцио сподели, че наистина леглата са неудобни в нейния случай, но и това минава.
Бебковците ги взимахме на всеки 3 часа, за около 1 час и останалото време без децата се оплътняваше много добре с ядене, свиждания и какво ли още не. В единия от дните дори ни раздадоха и куп мостри на бебешка козметика.
Това е от мен момичета, надявам се да бъда от полза за някого с много подробния ми пост.  Heart Eyes

# 252
  • Русе/ София
Честито Valeria Popova, Да сте живи и здрави с момченцето! bouquet
Супер позитивна история за раждане БЕЗ избор на екип, но пак си потърсила познат доктир- в случая - д-р Митев, а ако нямаш и такъв познат, никой на който да се обадиш или да имаш доверие...
Аз бях на амниоцентеза предната седмица в МД и такива неща чух за една от лекарките на 5 етаж.... На неизбралите екип казвала в прав текст: "Или ме изберете за екип или ако аз се падна на смяна когато раждате тежко ви е горко..."  Sick  То да те е страх на кого ще попаднеш след като нямаш нито един познат там.  Thinking

# 253
Честито Valeria Popova, Да сте живи и здрави с момченцето! bouquet
Супер позитивна история за раждане БЕЗ избор на екип, но пак си потърсила познат доктир- в случая - д-р Митев, а ако нямаш и такъв познат, никой на който да се обадиш или да имаш доверие...
Аз бях на амниоцентеза предната седмица в МД и такива неща чух за една от лекарките на 5 етаж.... На неизбралите екип казвала в прав текст: "Или ме изберете за екип или ако аз се падна на смяна когато раждате тежко ви е горко..."  Sick  То да те е страх на кого ще попаднеш след като нямаш нито един познат там.  Thinking

Благодаря ти за пожеланията,
Да, имах познат, но през цялото време лекарите на смяна ме обгрижваха без значение, че не бях с избор на екип. Те просто си наблюдават пациентите. А за въпросната лекарка не съм чувала, но се убедих, че най-важния човек повреме на раждането е акушерката. Другите са около теб и ти дават наставления, как да дишаш, как да напъваш и т.н.
Важното е да се мисли позитивно и всичко минава чудесно. Хората са наистина компетентни и мили.

# 254
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
... На неизбралите екип казвала в прав текст: "Или ме изберете за екип или ако аз се падна на смяна когато раждате тежко ви е горко..."  Sick  То да те е страх на кого ще попаднеш след като нямаш нито един познат там.  Thinking

Пиша по повод на този пост ... И трите ми раждания са минали в МД БЕЗ избор на екип. Първото преди 17+ години - 12-тия етаж беше безплатен Simple Smile Родих нормално като ме приеха в 17, а в 20 бебето изплака Simple Smile Тези от вас, които ходят сега в МД не знаят, но родилно и предродилно ги оправиха преди 3-4 години, а приемното преди 1,5 ... Когато раждах 1-вата си беше мизерийка от към битови условия ... Преди 5,5 родих пак там БЕЗ избор втората - за 1,5 часа след пристигането ми Simple Smile А преди 1,9 родих в новата родилна зала и третата пак без избор ... бях сама в родина стая, лекаря ми каза, ако искам да се изкъпя, да си танцувам ..., но нямаше такива екстри, защото родих 30 мин. след като пристигнах Simple Smile Като видях как са променили родилното горко съжалявах, че толкова бързо родих и не можах да постоя повече ... Simple Smile И при трите ми раждания не съм чула негативни думи и не е имало негативно отношение към мен. И при трите ми раждания съм била на 12-тия етаж като съм плащала само последните 2 пъти стаята. Дори не знам имената на лекарите и акушерките, които са били през тези три прекрасни момента с мен, но винаги ще помня доброто отношение и професионализма им ...

Общи условия

Активация на акаунт