вчера ме изписаха от МД , родих на 17- ти близнаци със секцио в 33 седмица.
Успях предвартелно да си направя 2 прегледа при Дяволов, като насрочихме и 3ти , но раждането изпревари 3та среща.
Сутринта на 17 ти започнаха болки с произволни контракции и отидох направо в Спешното, където ме прегледа млад лекар Димитров, на който казах ,че има уговорка с Дяволов и се обадихме от моя телефон на Дяволов като Димитров му разказа картината , приеха ме в отделението на задържаща терапия , но след няколко часа в леглото ми изтекоха водите и тогава една млада лекарка отнов ме прегледа и се обади на Дяволов. Той пристигна много бързо , сториха ми се около 15 минути , а контаркциите станаха на 3 минути и доста болезнени. Операционната беше организирана светкавично, всички бяха много внимателни!
Анестезиоложката ми държеше ръката и ме галеше, говорехме си , шегувахме се , всичко мина благополучно.
Реанимацията беше отлична! На следващата сутри ми показаха гимнастика в леглото и после бързо се радвижих. Питаха ме къде искам , отговорих на 12ти етаж и имаше свободно място. Не съм си запазвала предварително легло, но после видях ,че вероятно с връзки и уговорнки с лекаря може да се запази предварително.
Стаята беше прилична, бях с друго момиче с бебенци. Добре затоплена стая. Матраците не бяха удобни за оперирана жена , храната не е много съобразена , така,че разчитах на кисело мляко и бисквити от близките ми.
Акушерките бяха внимателни към мен. По принцип са преуморени, изнервени, дават по няколко дневни дежурства за да покрият графика. С повече любезност или спокоен тон, стават и те любезни и внимателни.
Благодарение на професионалната помпа в отделението започнах успешно да изцеждам.
Бебето идва след като преценят ,че се чувства добре и започват да идват на няколко часа да дават АМ , има часове , в които го къпят , сменят памперси и т.н ако майката не може.
Не съм предлагала и не са ми искали нерегламентирани пари.
Дяволов всеки ден идваше в отделението да си види пациентките и ме намираше да ме пита как съм , а на следващия ден след секциото ме намери в стаята и прегледа корема.
Също като пристигна за раждането ми предложи да направим естествено раждане, защото каза ,че с тръгнали добре нещата , но аз се уплаших защото едното беше напречно в корема и си направихме секциото! На 3тия ден вече си слизах до кафето на 1ви етаж, ходих да видя моите бебета на 8ми и възстановяването върви много добре!
Питайте ако имате въпроси.
поздрави
Маргарита
как са бебчетата? И мислиш ли че ако секциото ми е било в понеделник,и живот и здраве всичко е нормално с мен и бебетата в петък примерно ще ме изпишат?

То да те е страх на кого ще попаднеш след като нямаш нито един познат там.