Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 408
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 450
Да, прочетох го и затова исках да чуя и други мнения.  Или да ми препоръчате някои друг лекар от който сте доволни?

# 451
Аз лично съм много доволна . Бях много разстроена от историята, но и имам пълното доверие и през ум не ми мина да я сменям. Това ще ми е второ раждане при нея и се моля да мине,като първото. Благодарение на нея раждането ми е един красив спомен.

# 452
Аз си хваля моя - Гунев Simple Smile ако имаш нъпроси пиши лс, да не се повтарям, че съм разказвала вече.

# 453
Здравейте, търся доктор от майчин дом, при който да отида за второ мнение дали мога да родя нормално, тъй като лекарката, към която за сега съм се насочила е на мнение, че бебето е голямо, а тазът ми тесен и ми предлага секцио. Моля, ако някой може да ме насочи. Мерси Simple Smile

# 454
Моя много близка приятелка, с тесен таз, мъничка, слабичка, роди двете си деца, първото 4 кг, второто 5 кг , нормално и бързо при Дяволов.

# 455
Здравейте, искам да попитам наскоро раждалите мами , дали някоя от тях  знае с какви конци шият след раждане в Майчин дом - такива,които се свалят или които сами си падат?

# 456
Здравейте, искам да попитам наскоро раждалите мами , дали някоя от тях  знае с какви конци шият след раждане в Майчин дом - такива,които се свалят или които сами си падат?

Сами си падат  bouquet

# 457
Здравейте, искам да попитам наскоро раждалите мами , дали някоя от тях  знае с какви конци шият след раждане в Майчин дом - такива,които се свалят или които сами си падат?

Бях с епизиотомия - шиха ме с конци, които падат сами. Момичето в моята стая бе секцио и беше с конци, които се свалят. Не знам дали зависи от случая или от избора на лекаря.

# 458
Здравейте,
Дали някоя от вас е правила предварителна консултация с анестезиолог преди раждането?
Аз се обадих в МД и ми казаха, че предварително не може, само когато ме приемат в болница да раждам.
Аз имам обаче специфики на бременността, на терапия с инжекции съм и искам предварително да знам какви са възможностите, рисковете и т.н. при поставяне на анестезия по време на раждането.
По принцип се следя при Др. Дяволов, той каза, че само ако съм секцио ще се консултирам с анестезиолог и кардиолог.
Не разбрах, защо при нормално раждане не се "полага" такава консултация.
Първото ми раждане беше в Св София и там ме консултираха предварително.
Благодаря и поздрави
ПП Да не ви казвам как само ми тръшнаха телефона като питах....

# 459
Здравейте, може ли да ми кажете какво мислите за д-р Нашар за избор за екип за раждане? Повечето неща, които прочетох за нея са добри, но няма много нови мнения за нея, така че ако някоя от вас скоро е раждала при нея моля да сподели впечатления Simple Smile

Здравей,
И двете си деца родих при нея. Първия път бях без избор на екип. Паднах се случайно при нея. Втория път си я избрах. Доволна съм много и се радвам, че именно при нея децата ми се появиха на бял свят.Simple Smile Сигурна съм, че няма да сбъркаш ако я избереш. Успех!

# 460
Здравейте, може ли да ми кажете какво мислите за д-р Нашар за избор за екип за раждане? Повечето неща, които прочетох за нея са добри, но няма много нови мнения за нея, така че ако някоя от вас скоро е раждала при нея моля да сподели впечатления Simple Smile

Здравей,
И двете си деца родих при нея. Първия път бях без избор на екип. Паднах се случайно при нея. Втория път си я избрах. Доволна съм много и се радвам, че именно при нея децата ми се появиха на бял свят.Simple Smile Сигурна съм, че няма да сбъркаш ако я избереш. Успех!
Благодаря за отговора Simple Smile в четвъртък имам среща с нея, дано да ми допадне и да остана доволна като теб от нея след раждането Simple Smile

# 461
Здравейте! Тъкмо се регистрирах в сайта и се надявам да не сгреша нещо относно коментара си и мястото му, но ще питам директно (за Майчин Дом):

Ако откажа да ми приложат окситоцин, това проблем ли ще е за лекаря, защото от коментарите ми се струва, че почти винаги го използват, според мен често неоснователно. Лекарите изобщо питат ли и съобщават ли, когато ще правят дадена манипулация (прилагане на окситоцин, епизиотомия..)? Надявам се, че ще съм с избор на екип и това може би има значение, но има и вероятност д-ра да отсъства и се двоумя, затова имам притеснения относно извършването на "допълнителни" манипулации.
Всъщност при постъпването ще попълня ли вид документ, в който да са споменати тези манипулации и дали съм съгласна с тях и някой после съобразява ли се с това?

Благодаря предварително!

# 462
dari декларациите ги има на сайта на МД, принципно те са стандартни изобщо не са в полза на пациента. Ако искаш да се откажеш от дадена манипулация може би ще трябва да го направиш допълнително и предварително...да, много често слагат системи, но няма как да знаеш дали ти трябват или не...а вярвай ми в онзи момент ще приемаш всичко, което ти казват, само да свърши по бързо...епизиотомия също се прави доста често, тя се прави, когато се напъваш вече на родилния стол и надали ще ти съобщят точно в този момент на изгонването...

# 463
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Последните 2 пъти родих 30-40 мин. след постъпването в болницата ... окситоцин ми боднаха след ражданията, за да се прибере матката Simple Smile И двете ми последни раждания бяха без избор на екип (както и първото пак там преди почти 18 години), без никакви шевове, без упойки ... абсолютно натурални Simple Smile

# 464
Е ти си постъпила в болница с голямо разкритие, при тези положения не слагат окситоцин...а за прибиране на матка и окситоцин не бях чувала, ама сигурно се практикува Simple Smile....при мен и окситоцина не помогна първия път за разкритие...и епизиотомийка ми лепнаха и всички екстри... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт