Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 386
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 495
Elida,много се радвам , че всичко е наред. Изживяла си нещо ужасно , но важното е че ти и бебо сте добре. Да ти е живо и здраво и само да те радва.
Радвам се,че си доволна от док.Нашар и разказа ти още един път ми показа,че не съм сбъркала в избора си и тя наистина е загрижена за пациентките си. Аз съм с риск за високо кръвно,но се надявам всичко да е наред и да завършим благополучно с едно живо и здраво бебче.

# 496
По принцип такива ситуации трудно се предвиждат...но при наличието вече на такива не е лошо да се потърси причината...най малко генетични изследвания да ти пуснат за мутации за тромбофилия и хематологични проблеми...аз бих те посъветвала да посетиш хематолог при възможност, както и генетик (в МД има много добри специалисти)....къде си си следила бременността? На ултразвук колко често преди този инцидент са те гледали? Състоянието на плацентата се вижда на ехограф...някакви медикаменти приемала ли си по време на бременността? Щитовидната жлеза изследвала ли си?

# 497
Здравейте момичета, и честит 8-ми март! Simple Smile След 2  месеца очакваме бебка да се появи. Решила съм да родя в Майчин дом, без избор на екип и да се опитам за нормално раждане. Нямам кръвно, нито диоптер. Дано да се обърне и в главично прилежание. Имам въпрос за упойките ( без избор на екип ) . Ясно е че, епидуралната се плаща 220 лв. Но питането ми е, ако не искаш такава упойка , все пак каква ти слагат? Спинална ли? Все пак неможе без никаква упойка. Simple Smile)))) и за секцио и за естествено? Ако някой знае и е минал по тоя път , моля нека сподели Simple Smile

# 498
Ако си нормално раждане може и без упойка , тя е само пожелание,ако искаш се плаща. Слагат ти само някакви обезболяващи мисля.

# 499
Ако си нормално раждане може и без упойка , тя е само пожелание,ако искаш се плаща. Слагат ти само някакви обезболяващи мисля.
Аха, ясно!  Явно е по- добре така, отколкото естествено със Спинална, защото нямаш никаква чувствителност от кръста надолу и не усещаш контракциите и съответно неможеш да напъваш заедно въобще! Т.е. бебето излиза мн по- трудно и бавно без напъни!

# 500
Не е вярно, че със спинална нямаш чувствителност...напротив, зависи от дозата и анестезиолога...
Аз раждах нормално със спинална, която се слага сравнително към края на раждането (тя действа до 2 часа мисля), усещах си всяка контракция, родих с три напъна като изпълнявах инструкциите на акушерките...
Колкото до обезболяващите, които вливат евентуално по време на раждането, те са само за твое психическо успокоение...не помагат изобщо Simple Smile, особено, ако са ти влели и банка с окситоцин за засилване на контракциите Simple Smile....но да не забрсвяме, че прага на болка при всяка жена е мн еазличен...все пак при първескини много рядко да мине бързо и без особени болки...около 10 часа е минимум...пак казвам много зависи от случая

# 501
Още нещо...по желание, ама ако има противопоказания в хода на раждането (неефективни контракции, бавно разкритие, бебето не слиза в малкия таз) тогава няма желание...отказват ти упойката докато хода на раждането не го позволи...така че изпълнявайте инструкциите на акушерките Simple Smile

# 502
Не е вярно, че със спинална нямаш чувствителност...напротив, зависи от дозата и анестезиолога...
Аз раждах нормално със спинална, която се слага сравнително към края на раждането (тя действа до 2 часа мисля), усещах си всяка контракция, родих с три напъна като изпълнявах инструкциите на акушерките...
Колкото до обезболяващите, които вливат евентуално по време на раждането, те са само за твое психическо успокоение...не помагат изобщо Simple Smile, особено, ако са ти влели и банка с окситоцин за засилване на контракциите Simple Smile....но да не забрсвяме, че прага на болка при всяка жена е мн еазличен...все пак при първескини много рядко да мине бързо и без особени болки...около 10 часа е минимум...пак казвам много зависи от случая

Не плаши така първескините. Аз с тесен таз родих нормално за има няма 10 мин. след окситоцина. Както казах на лекаря, който ме изражда - д-р. Славов - "ако е така, мога още 10 да родя"  Simple Smile

# 503
Аз пък бих казала, че ти ги окуражаваш Simple Smile...Ти със сигурност си изключение и късметлийка Simple Smile
Питай, който и да е АГ да ти каже нормалното раждане при първескини колко продължава...10-12 часа...

# 504
За обезболяващите съм съгласна , че нищо не помагат,но за първескините родих нормално - предизвикано раждане за 5-6 часа , така че си зависи.

# 505
Благодаря за поясненията за спиналната, питах за да знам каква да искам като ме питат. Все се надявам да мина без епидуралната, щом и спиналната върши работа! Тия 220 лв ще ги наместя за други покупки за бебето . А относно раждането- божа работа е дали за 10 мин или 10 часа, по- вероятно е да отнеме повече време, но има и изключения! Simple Smile Браво за което!

# 506
Аз доколкото знам , ако бъркам някои да ме поправи каквато и да е упойка се плаща,няма значение спинална или епидурална.

# 507
Ако си с избор на екип, упойката влиза в сумата за избора на екип.
Ако раждаш нормално без избор на екип, можеш да си поискаш епидурална упойка, плащаш нея 220 лева.
Ако си без избор на екип и се наложи спешно секцио, нищо не плащаш.
Спинална упойка не можеш да си избереш, можеш само епидурална и то ако раждаш нормално без избор на екип. Спиналната се ползва главно при секцио.
Simple Smile

# 508
Да и аз мисля, че са така нещата
Определено спиналната не се ползва често при нормално раждане, тя е краткотрайна и я слагат накрая на раждането (ако я сложат изобщо)...тя най много да ти спести болките при напъните вече и ако имаш епизиотомия...също така не я слагат при нормално, защото както казах тя е с късо действие и се слага към края, а тогава контракциите са през 1 мин, а за да ти сложат упойка в гръбнака трябва да лежиш мирно с максимално свити крака към лицето, което в края на ражддането е супер трудно, щото няма как да лежиш мирно като те стегне контракция...а на анестезиолога му трябват поне 10 мин за да ти я постави, през които 10 мин имаш поне 10 контракции...това щото съм го преживяла де, затова го разказвам...те тогава се навиха да ми сложат спинална, защото аз много ревях, че искам упойка, а епидурална не ми сложиха, защото нямах добро разкритие и ефективни контракции...

# 509
А ако съм без екип, естествено раждане  и не искам епидуралната? Тогава без никаква упойка ли ще съм, щом и спинална не слагат на естествено? :/

Общи условия

Активация на акаунт