Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 139
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 750
И аз не съм платила нито стотинка за престоя ми на 7 етаж. Влезнах и по спешност, та направлението още си е в мен Wink

# 751
Цитат на: tezoroico link=topic=852830.msg33236652#msg332366ш52 date=1465286852
А на 12 етаж плаща ли се нещо повече отколкото на 7
До колкото знам на 7-я не се заплаща,а на 12-я се плаща по 43лв. на ден,но миналите вече поне един път от там ще отговорят най-точно.
На 7мия етаж се плаща потребителска такса от 5,60лв/ден, като здравно осигурено лице. Както е потребителската такса при Личните лекари и т.н. - навсякъде, където се ползват услуги, поемани от здравна каса.
На 12тия етаж - за двойна стая се плаща 43лв./ден (за единична стая е 70лв./ден), като бебето, ако е здраво, е при родилката - и сте две жени с две бебета в стаята. Вземат бебето вечер за къпане - но то е в съседната помещение (стаите са като аквариум с две допълнителни помещения - в аквариума се преглеждат, къпят и преобуват бебетата, а в допълнителните стаи са родилките. Няма стена - само половин стъкло и дупка, откъдето избутват и издърпват кошарките - стари и метални...). Може да присъстваш, ако искаш и ако акушерката е в настроение  Wink, вземат го и сутрин - на визитацията на бебетата. Обикновено нищо не ти казват - те са на принципа "Ако всичко е наред - няма нужда да говорим с хората (родилката)" #Cussing out Дори и като питаш - ти отговарят с половин уста... Бодат ги, вземат им кръв, никой нищо не казва - пак е в аквариума - поне се вижда какво им правят донякъде. Вземат ги и по няколко пъти на ден за преобуване, но ако си си го преобула детето, само им казваш и не ти го взимат. Понякога се случва и да "забравят" да минат за памперсите, така че си следете децата и си ги преобувайте. Памперси и мокри кърпи са си при вас, в кошарката на бебето, а ако не са там - като дойде акушерката в аквариума се провиква да ѝ дадеш каквото ѝ трябва. Най-готино е, когато спи малкото да се провикне някоя леля... #2gunfire

Малко съм многословна, за което се извинявам Embarassed

Аз родих през април, не съм плащала нищо за престоя на 7 ет, заплаща се единствено ако останеш след изтичането на дните по клинична пътека( 3 пълни дни престой, изписване на четвъртия).

# 752
Дори да останеш повече, оставаш по медицинско направление и пак не плащаш. Момичето, което беше с мен в стая, беше с температура и беше на седмия етаж 14 дни. Не е платила и тя нищо.

cvetito_0625, моля да си редактирате поста, за да не обърквате хората, както и да се запознаете с нещата преди да ги пишете или ако пък пишете нещо, да се обосновете защо се плащат тия 5.60 на ден?

# 753
  • София
Плаща се такса ако не си бременна иначе нито стотинка.  Simple Smile
На 13.05.2016 година родих третото си дете в Майчин дом. Приеха ме по спешност с кървене, контракции и разкритие. Персонала се държа страхотно. След раждането по мое желание бях на 12-тия етаж в двойна стая. Струва 43лв на ден. Отношението беше страхотно. Мъжа ми и големите ни деца идваха по всяко време, и нямаше проблеми. Бебето си беше при мен. Simple Smile
Ако някой го интересува нещо да пита Simple Smile

# 754
Направо колко различни мнения имя и не мога да добия никаква представа....
Моля те кажи,че няма хлебарки!!!!!

# 755
И аз така. Rolling Eyes Факт, че има доста положителни мнения, но има и доста кофти. Това за хлебарките сигурно е истина, има етажи на които всичко е от времето на соца, тоалетните нямат капаци и са ръждясали.
Аз да попитам, ако те приемат по спешност може и без направление така ли и пак си по ЗК?

# 756
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

На 7мия етаж се плаща потребителска такса от 5,60лв/ден, като здравно осигурено лице. Както е потребителската такса при Личните лекари и т.н. - навсякъде, където се ползват услуги, поемани от здравна каса.

Това от кога е?
Миналата година бях на 7мия етаж и нищо не съм платила. Сестра ми също.
Мислех, че винаги е било така - съжалявам за грешната информация  Embarassed

# 757
на 12 етаж хлебарки не видях за престоя си там 4 дни, но за престоя си 2 часа на 7ми етаж (докато чакам за свободна стая на 12 ти)имаше до леглото ми , макар и умряла, убедена съм, че все пак нещо дезинфекцират.

# 758
И аз така. Rolling Eyes Факт, че има доста положителни мнения, но има и доста кофти. Това за хлебарките сигурно е истина, има етажи на които всичко е от времето на соца, тоалетните нямат капаци и са ръждясали.
Аз да попитам, ако те приемат по спешност може и без направление така ли и пак си по ЗК?

Да, ако си по спешност няма да те върнат без направление.
Аз хлебарки не съм видяла на седмия етаж, вярно че не е хотелска обстановка, но не е чак такава мизерия в тоалетните и общата баня ( то е и въпрос на лична хигиена и култура на хората, които ги ползват)

# 759
Благодря момичета Simple Smile

# 760
Аз искам да питам ако съм на 7-я етаж ММ кога може да идва и евентуално да види бебето?

# 761
А винаги ли има свободни вип стаи? Или ако ужелиш?

# 762
  • София
На 12-тия етаж няма хлебарки и никакви такива животни.  Simple Smile Лежах няколко пъти за задържане на 5-тия и там няма. Не знам как е на 7-мия

# 763
На 12-тия етаж няма хлебарки и никакви такива животни.  Simple Smile Лежах няколко пъти за задържане на 5-тия и там няма. Не знам как е на 7-мия
И аз лежах два пъти на 5-я ет. и не съм видяла хлебарки,но за 7-я не гарантирам (макар,че не вярвам да има)

# 764
Аз искам да питам ако съм на 7-я етаж ММ кога може да идва и евентуално да види бебето?
Теб по всяко време може да те види (навън при асансьорите или извън болницата), но трябва да си вземеш бебето за кърмене (7,10,13,16,19,22ч), така че следи часовника Wink съответно то като е при теб можеш да го покажеш през стъклената заключена врата надолу по коридора (не тази, през която излизаш). Вътре не се влиза, евентуално багажа да ти внесе, но в никакъв случай не пускат, когато бебетата са в стаята. Успех Simple Smile
Хлебарките на 7 ет са на късмет- може да улучите момент на движение, може и да ги няма. Аз преди година видях само една за 7 дни престой- в коридора и я убих, но една мама след мен ми каза, че имало няколко по пода в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт