Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 371
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 510
ами то други няма Simple Smile...освен в абоката да ти слагат по малко обезболяващи...що да не искаш епидурална Simple Smile?

# 511
Да, без никаква. Аз първият път раждах без избор на екип и без упойка, сложиха ми бусколизин в абоката, но не усетих разлика, докато вторият път раждах пак без избор на екип, но с епидурална, е мога да кажа, че разлиаката е от земята до небето, веднага спрях да усещам болките.

# 512
А, е затова говоря, много се радвам, че се намери мама, която да сподели опит и да каже, че има разлика...
Аз ще настоявам за епидурална този път, дано хода на раждането да го позволява..

# 513
Ами аз съм разказвала точно в тази тема и за двете си раждания, може да се разровите назад и да прочетете. Simple Smile
Ако желаеш епидурална, те съветвам да си кажеш още щом те качат в родилна зала. На мен ми казаха, че на 6 см разкритие може да се сложи и веднага след прегледът, на който се установи че имам 6 см разкритие, аз им напомних и анестезиологът дойде след 2 минути.

# 514
Ясно...а ти като са те качили е родилна вече си била с 6 см, така ли? То половината било минало Simple Smile
А знаеш ли дали, ако ти вливат окситоцин може пак да ти сложат епидурална?

# 515
Не, бях с изтекли води и 2 см. Тогава казах,че ще искам епидурална и те ми казаха, че на 6 см слагат. Когато започнаха контракциите и разкритието стана 6 см,ми сложиха упойка.

# 516
Аха ясно...а при теб не е имало вливане на окситоцин, така ли? Те по принцип като изтекат водите май бързат да сложат окситоцин, за да забързат раждането
Та това ми е интересно, дали с окситоцин банка, ще сложат и епидурална?
Мерси много

# 517
Не, нямаше вторият път. Когато ми сложиха епидуралната, ми сложиха спринцовка окситоцин в абоката, но изобщо не го усетих така, както първия път системата.

# 518
Ясно...а ти като са те качили е родилна вече си била с 6 см, така ли? То половината било минало Simple Smile
А знаеш ли дали, ако ти вливат окситоцин може пак да ти сложат епидурална?

Аз бях с окситоцин и епидурална упойка. Сложиха ми катетър, за да вливат по малко доза от упойката, за да не сппре хода на раждането. Когато спре действието, ти слагат нова доза /иначе може да спрат контракциите или да попречи на слизането на бебето надолу/

Естествено, че има разлика като си с епидурална - никаква болка - само усещаш контракциите като придърпване на корема /поне при мен беше така/. Аз съм с нисък праг на болка и не съм си и пмислила да раждам без. Е, по стечение на обстоятелствата преживях без упойка последните най-силни контракции. Бусколизин или друг тип такъв спазмолитик според мен няма как да облекчи такива болки, при все че едва ме оправя при цикъл.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 15:17 от Късметче7

# 519
А Късметче и на теб ли ти сложиха упойката след 6 см разкритие? Ти за да ти сложат окситоцин, може би не си имала ефективни контракции или? Радвам се да чуя, че тези болки могат да се избегнат, ще се надявам хода на раждането при мен да позволи поставянето на епидурална...първото ми раждане беше 16 часа и нямах упойка зарадо лоши контракции...само накрая измолих спинална, но тя спести може би само болките от напъните и епизиотомията...
А още един въпрос! Като си с епидурална можеш ли да ходиш или лежиш през цялото време?
Мерси

# 520
Приеха ме с 4 см и веднага ми сложиха окситоцин, тъй като имах разкритие, но не и контракции. Не мога да кажа на колко см са сложили упойката. Така като върна времевия интервал сигурно е около 6 см.
Разхождах се през цялото време, че то и без тва няма какво друго да се прави. Оставиха ми телефона, но някак си не ми беше да си ровя в нета. Наистина е ужасно според мен да е без упойка - излишни мъки.
 Но имам приятелка, която роди и двете си деца набързичко и без упойка и каза, че е имала по-болезнени менстр.болки. Така че си е до човек.

# 521
Мерси... Даа явно си е до човек..и аз имам приятелки, родили набързо и без упойка, но явно си е и до раждане...една и съща позната първото го ражда за два часа без контракции без болки, но с изтекли води и голямо разкритие...а второто - предизвикано раждане пак за два часа, но с кански болки...
На колко време идват да проверяват разкритието и хода на раждането? А като си с епидурална, напъните усещат ли се? Епизиотомия имахте ли?

# 522
Не мога да си спомня колко пъти е идвал за разкритие може би 4-5 пъти. Имах епизиотомия, но родих чрез вакуум и предполагам, че заради това е била неизбежна. Усещах кога трябва да напъвам, някак като присвиване. А и те ме инструктираха 2 пъти - единия път докато си чаках и реално бях адекватна и вече когато ме сложиха да легна и пак. Докато получиш разкритие акушерката пита как чувстваш напъните /ако тип позив за голяма нужда, повече или по-малко и т.н./ и ти казва какво да правиш. Т.е. дишай и не напъвай или напъвай и така.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 20:13 от Късметче7

# 523
ейй чак вакуум...защо се е наложил...май при епидуралните често се стига дотам...аз си спомням, че със спиналната, която ми сложиха накрая (и с която само лежиш, щото долната част на тялото ти е обездвижена) усещах напъните като позив за голяма нужда, те тогава ми казваха да напъвам и аз напъвах....3 напъна бяха нужни....и аз имах епизиотомия, може би при упойки и нормално почти винаги става така....

# 524
Аа вакума беше заради пъпна връв увита и в един момент колкото и да напъвах, не излизаше малкия и така го извадиха.

Общи условия

Активация на акаунт