Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 321
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Или. снимката, която е с други легла каква стая е това ?

# 601
Когато аз родих, леглото беше с решетка. Пълен абсурд да падне. Не се връзвайте на всичко, което някой казал. И изобщо няма логика да използват такива легла, а новородено освен да маха с ръчички, друго май не може /в смисъл да се търкулне/.  Бях в т.нар. вип стая на 12 ет - двойна с баня

# 602
Или. снимката, която е с други легла каква стая е това ?

Първите снимки са от пети етаж Патологична бременност, а по-натам от ВИП стая на 12 етаж. Не знам точно за кои питаш, но май трябва да има обяснение под снимките.
Във ВИП-а е бебешкото креватче с мрежата. И леглото е с дистанционно и те изправя до седнало положение. Безценно, ако си след секцио. Питайте, ако искате такова легло, защото не всички ВИП стаи имаха.

# 603
  • София
Привет настоящи и бъдещи майки,

Имам няколко уточняващи въпроса.
Колко голям пакет памперси (22бр или 88бр.) трябва да приготвя и кой размер- 1-ви или 2-ри?
Нужна ли е залъгалка за бебето?
Има ли къде да се стерилизира личната помпа за кърма, на 12-я етаж?
Превръзките, които съм приготвила са от т.нар. нощни, дали ще ми свършат работа или e необходимо да се от специализираните за родилки?
Къде, на 12-я етаж, се хранят мамите, на които им носят храна?

Благодаря предварително!

# 604
Привет настоящи и бъдещи майки,

Имам няколко уточняващи въпроса.
Колко голям пакет памперси (22бр или 88бр.) трябва да приготвя и кой размер- 1-ви или 2-ри?
Нужна ли е залъгалка за бебето?
Има ли къде да се стерилизира личната помпа за кърма, на 12-я етаж?
Превръзките, които съм приготвила са от т.нар. нощни, дали ще ми свършат работа или e необходимо да се от специализираните за родилки?
Къде, на 12-я етаж, се хранят мамите, на които им носят храна?

Благодаря предварително!

22 памперса втори номер. Първи са за недоносени.
На 12 етаж може да се храниш в стаята ило в общото помещение, където се хранят всички, има столова.
Не е нужна залъгалка.
Няма къде да се стерилизира помпата.
На мен Превръзките за родилки ми бяха по-удобни първите дни, после минах на нощни,после на обикновени.

# 605
  • София
Значи няма смисъл да я нося помпата, така ли?

# 606
Можеш да я ползваш за облекчаване на гърдите, но не ѝ да даваш на бебето да пие изцедената кърма.

# 607
  • София
Аз доколкото знам в майчин дом не позволяват да си носиш шишета, но може и да бъркам.
Сетих се и нещо друго- при приемането нали те бръснат, та съм си сложила моя самобръсначка в багажа, че не искам с тяхна. Също така ми казаха, че е хубаво щом влезеш в 9-тия месец да спреш да се лакирваш, защото ако има проблем при раждането се променя цвета на ноктите.

# 608
На мен АГ, която ще ме изражда там, ме посъветва предварително да съм обезкосмена. Предполагам бръснат там, ако не е достатъчно Simple Smile

# 609
Аз бях обезкосмена. Имах малко косъмчета на корема, акушерката преди да ми направи клизмата ми обръсна корема. Това се прави, ако се наложи спешно секцио.

# 610
Здравейте,
Записвам се да ви следя. Втора бременност съм и пак ще раждам в МД. Очаква се към 17.05 да постъпя в патологията на 5 ет. И да си изчакам назначаване на дата за секциото. Исках да ви попитам ремонт на 7 ет. Не е правен в последните 5 години, нали?

# 611
  • София
В деня на отворените врати казаха, че няма значение дали си обезкосмена или не, пак те бръснат Sad не разбирам защо, но за всеки случай е по-добре да сме подготвени с лична самобръсначка

# 612
За бръсненето и а знам, че винаги те бръснат те! Но за ноктите...... Задължително ли е да си без лак? За ръцете и краката ли, или може поне на ръцете да имаш?

# 613
Е казвам ви, че ако отидете добре обезкосмени, няма да ви обръснат. И двата пъти не са ме бръснали, вторият път само корема малко и то защото не го бях направила аз.

# 614
Аз бях обезкосмена. Имах малко косъмчета на корема, акушерката преди да ми направи клизмата ми обръсна корема. Това се прави, ако се наложи спешно секцио.
Аз бях със спешно секцио, но никой не ми е бръснал корема.

Общи условия

Активация на акаунт