Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 344
  • 1 737
  •   2
Отговори
# 585
Ясно...ами това поне звучи малко от малко добре...кво значи бебето да не наддава между храненията? Те го мерят след всяко хранене ли? Така или иначе бебето се изписва стандартно с 10% по ниско тегло от рожденото...
Една първескиня няма как да знае дали има кърма...та нали за първи път се сблъскваш с този процес
Ако бебето е доволно, мокри пелените и се изхожда нормално, значи процесът на кърмене е успешен
Някой гледа ли как поставяте бебето на гърда, показват ли ви кое е правилно и кое не...а като сте на 7ми ви ги дават на 3 часа, то те директно ви вкарват в спиралата на изкуственото хранене, щото да слагаш режим от първи ден на кърмаче/новородено си е точно това...ама това за кърменето е друга тема, туук ще размием темата за другите мами, които се интересуват от други неща...
Благодаря за инфото...

# 586
За това е важно и повтарям за билирубина и кърменето. Ето ти лекари. Не са се ъпдеътнали. Може да се размива, но така се разбират много и важни неща от нашия опит Simple Smile и аз мисля, че в МД подкрепят кърменето. Показаха ми, следиха, помагаха. Разчупват се и те. Ще се оправят нещата лека полека Simple Smile

# 587
Момичета, на 7 етаж бебето си го взимате винаги с шишенце в креватчето. Това определено не  стимулира кърменето, защото режим на 3ч и успешно кърмене не са съвместими по принцип. Но пък да- мен акушерките ме насърчавяха и помагаха много. Ако имате парички се качвайте на 12 етаж и кърмете през 5 минути. Ако нямате- изтрайте няколкото дни в болницата и вкъщи само на гърда денонщно. Упорито и ща стане. И никаква вода! Кърмене и само кърмене. Simple Smile

# 588
Първият път бях на 12тия етаж, тогава качваха всички нормално родили там, а секциото на 7мия. Кърмих на поискване, след това кърмих без проблем две години и половина.
Вторият път пак родих нормално, но нямах пари да си платя на 12тия етаж и бях на седмия. Кърмих на 3 часа, няма как, Родих в неделя, в сряда сутринта се подписах, че искам да си тръгна. От тогава, до сега, 13 месежа, кърмя на поискване. Т.е. този старт от 2-3 дни не би трябвало да е пречка за успешно кърмене, стига да сте упорити и да искате да кърмите.

# 589
Супер! И ние бяхме разделени с бебо 12 дни, но помпата ни спаси. Вече 9 месец са кърмим Simple Smile

# 590
Момичета, на 7 етаж бебето си го взимате винаги с шишенце в креватчето. Това определено не  стимулира кърменето, защото режим на 3ч и успешно кърмене не са съвместими по принцип. Но пък да- мен акушерките ме насърчавяха и помагаха много. Ако имате парички се качвайте на 12 етаж и кърмете през 5 минути. Ако нямате- изтрайте няколкото дни в болницата и вкъщи само на гърда денонщно. Упорито и ща стане. И никаква вода! Кърмене и само кърмене. Simple Smile
Това не е вярно! В момента, в който се разбра, че кърмя спряха да ми дават добавка. Колкото до режима - вече четвърти месец е така и вкъщи и няма никакъв проблем. Бебето си яде, играе, спи..не подкрепям идеята за скачени съдове, но не е тук мястото да я коментирам.
Казах, че дават допълнително добавка на кърмещите, т.к. на една девойка продължиха да й слагат шише въпреки кърменето.
Да, след раждане бебета губят доста тегло, но в един момент започват и да наддават. Съмнявам се да ги теглят след всяко хранене, но преди визитацията на педиатър със сигурност го правят.
Колкото пъти съм попитала нещо или поискала помощ, толкова пъти ми е било отговаряно или помагано. Може и да е било по-рязко първото изречение, но ако си любезна и те са такива в крайна сметка.
Всеизвестен факт е, мисля, че на 7 етаж персонала е по-отзивчив, а на 12 етаж ти дават бебето и това е! Оправяй се.
Всеки си преценява сам за себе си.

# 591
Аз родих юни и явно са се променили нещата. Браво!

# 592
А ако си на 12 ет и искаш да излезеш от стаята, да се раздвижиш? Къде оставяш бебето? Изобщо може ли да се излиза свободно от сградата- например в двора за 1 кафе с мъжа ти, за свиждане? Знам
Че не е хубаво да идват хора директно в стаята на бебето. И при излизане сменят ли се обувките? Пак ли с ждапанки се излиза?

# 593
  • София
ardi_dn3   Родих на 12.03 и бях на 12 етаж. Бебето няма на кои да го оставиш,освен да помолиш момичето с което сте заедно да го наглежда. Достъпа на роднини е свободен,по всяко време,само трябва да отидеш да им отвориш вратата,персонала не е особено отзивчив,добрите акушерки се броят на пръсти. Даже чистачките са по-отзивчиви от тях. Иначе свободно може да си излизаш,само да има кои да ти отвори на етажа,има звънец,но персонала не винаги отваря. Има калцуни на влизане на етажа.

# 594
Ами ако съм в самостоятелна ВИП стая? На кого да го оставя? Или ако не се чувствам добре за да се грижа за него? Неможе ли да го закарам в общото отделение при всички бебета и после да си го взема? http://m.dnevnik.bg/sled5/teatralni_postanovki/teatralna_postano … 2727875_cheshiti/

# 595
Родих на 22.03.2016, нямаше места на 12 етаж във Вип и затова бях на 7-ми. Лукс не е, но поне имах самостоятелна баня и тоалетна което си е направо невероятна екстра. Роднини можеха да идват без ограничения, но  мен не ме влечеше. Мъжа ми беше с мен неотлъчно, даже първата нощ остана да спим заедно да помага ако имам нужда. Бебетата ги дават през 3 часа за по 45 мин като започват от 7 сутринта и вечерта в 22 последно. Досадно е много с това взимане и връщане. Ако е ок човек и има избор по добре да си е с него бебето. Hug

# 596
Привет отново, тъй като съм се насочила за 12 ет. , искам да попитам дали е вярно че количките на новородените са с големи разстояния между решетките и бебетата могат да изпаднат? Написах в Гугъл " черен списък Майчин дом" и първата статия която ми излезе беше за такъв случай! Бебето почти било паднало , а майката я успокоили , че " нищо им няма на бебетата, случвало се" !!!!!!!!!!!! Нека мамите които са били на 12 ет да споделят дали още да такива колките?

# 597
Аз такива колички с решетки не съм виждала. Абсурдно ми звучи цялата история даже. Май се чудите вече за какво да се притеснявате Simple Smile Спокойно, всичко ще е наред, а ако случайно има такава количка искайте да я сменят или не я ползвайте. Успех Simple Smile

# 598
Е по-голяма глупост не бях чела. Преди бяха количките с решетки, ама чак пък широки...  Сега са пластмасови.

# 599
Има и с "решетки", но е по-скоро много ситна мрежа. Абсурд е да изпадне бебето.

Дано се справя с линка от телефона.
http://mamajuly2015.snimka.bg/maternity/md.875942.35863595

Общи условия

Активация на акаунт