Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 347
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Е по-добре, ч еняма предродилни... Щото преди те слагат на едно легло в помещение с още цял куп крещящи и виещи жени...

# 571
  • София
Докато бях в болницата миналата седмица наблюдавах следните ситуации с багаж:
1. Жена лежи за задържане, обаче й изтекоха водите и я отведоха през нощта за секцио. На сутринта снитарката внимателно й събра багажа и го подреди в единия край на стаята. Бащата дойде след няколко часа и прибра всичко.
2. Две жени с планово секцио, дойдоха вечерта преди операциите. Багажът им беше разделен и роднините се грижеха за този за след раждането.
3. Жена постъпи спешно през нощта, но бързо стана ясно, че вместо да я тъпчат с магнезий за задържане, трябва да слиза в родилна зала за естествено раждане. Бащата дойде и прибра багажа след раждането, 5 часа по-късно.
4. Две жени си оставиха багажа в нашата стая за съхранение, докато дойдат татковците.
Явно ако се мине през някоя стая дори и за няколко часа е достатъчно, за да може там да си съхранявате багажа колкото е необходимо. Стига разбира се да няма други фактори  Embarassed
А ако от Спешното се влезе веднага в предродилно, то втория нагаж си остава в роднините.

# 572
  • София
Earth80, нещо такова като последната точка ми се върти като спомен. Влетях в приемната, установиха, че съм вече с 5 см разкритие, оставих си всичко на таткото и ме качиха в предродилна зала, където полежах има -няма 1 час, през което време 2пъти ме водиха до магарето и на третия път вече си родих... После багажът ми се губи как се озова при мен в стаята като ни настаниха с бебето веднага... Май таткото го даде на акушерките като ни откарваха на 12-ти етаж...

# 573
Отидох на преглед с багаж и ме приеха, че бях с разкритие. Преди тоалета си облякох нощницата и джапанките. Мм се прибра с багажа и дрехите ми. Като дойде да ни види след няколко часа, го донесе и акушерките го носеха като ми местеха от родилното към 12 ет. По повод градусите помня, че карах мм да ми донесе чорапи, че не мога така само по джапанки в тая зима. Е, останаха неупотребени тия чорапи

# 574
Аз да питам как стои въпроса с дохранване на бебоците?
На 12 ет бебетата са постоянно с нас нало така? Дават ли добавка на детето или само ако си поискаш?
Ако имаш проблеми със закърмването или слизането на кърма?
На деня на отворените врати казаха, че дават добавка в краен случай, ама знам ли, да си питам...
А да питам има ли някоя от вас, която да е закърмила бебчто веднага след раждането? Ако да, кога ти го дават? След като прережат пъпната връв, или първо го обгрижват бебето и чакат да се роди плацентата и ревизия на матката и чак тогава?
Мерси

# 575
Здравейте майчета,
Може ли някой да изрази мнение за АГ д-р Белла Фръндева в МД?
Благодаря ви!  Hug

# 576
Здравейте, изчетох цялата тема тъй като ми предстой раждане края на май и още не съм се ориентирала къде да бъде. Чудя се с екип или не  newsm78 Искам да ви попитам относно избор на акушерка , някои има ли телефона на някоя от МД и някои знае ли те за каква сума се договарят за помощта им ?
Благодаря

# 577
Аз да питам как стои въпроса с дохранване на бебоците?
На 12 ет бебетата са постоянно с нас нало така? Дават ли добавка на детето или само ако си поискаш?
Ако имаш проблеми със закърмването или слизането на кърма?
На деня на отворените врати казаха, че дават добавка в краен случай, ама знам ли, да си питам...
А да питам има ли някоя от вас, която да е закърмила бебчто веднага след раждането? Ако да, кога ти го дават? След като прережат пъпната връв, или първо го обгрижват бебето и чакат да се роди плацентата и ревизия на матката и чак тогава?
Мерси

На всеки три часа дават добавка. Часовете са сутрин в 7 и после 10-13-16-19-22-01 ч. Иначе кърмене когато искаш/имаш. На мен ми дойде кърма на 3-я ден. Бебето не искаше да дърпа. До тогава все на добавка караше. Дават и вода /в последснвие разбрах, че е със захар/. И не ги слушайте като кажат, че трябва да изпива 100 мл вода да се изчисти от жълтеницата. Само ме психираха и се чудех как да я пробутам. Жълтеницата минава с повече кърмене и/или ядене на ад.мляко. ако бебето изпие много вода му се пълни малкото коремче, не иска да яде, след малко пък е гладно, почва шаш, че не се наяжда и т.н.

# 578
Чакай дават добавка на три часа, ама аз не я искам, кво правиме? Направо им казвам да не я носят или я изхвърлям? Много ясно, че няма да ти дойде кърмата, като даваш добавка, а за вода със захар да не говорим...
Жълтеницата минава най бързо само с кърмене...направо не знам...
А интересно, защо на лекцията казха, че дават добавки само в краен случай...
Значи за закърмване веднага след еаждане да не питам...въпреки че и това казаха на лекцията, че акп майката иска дават бебето...ама видиш ли не било много добре, щото майката е потна, мръсна, не било много хигиенично...то в природата като се роди сърничката, майката си взима душ и тогава се закърмват сигурно..смях

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 21:29 от etaniel

# 579
Не искам да мисля на 7 ми етаж, където бебетата не са при майката как се бутат масово добавки на бебоците...
Сещам се в Тина Киркова как даваха от едни огромни шишета с едни жълти каучукови биберони с "х" отпред, които пускат като за световно и изливат директно в гърлото млякото...после се чудим защо бебето не иска да суче...

# 580
Ти ме втрещи... Как 100 мл вода бе, то стомахчето му е колкото черешка първите два три дни...

# 581
Ммм точно. Ето ти знаеш, но много момичета не знаят и са в яко стрес стига ли кэрмата и т.н. дават добавки, води и в следствие на това кърмят макс по месец. На накои момичета веднага им идва кърмата. Поне от както се прибрахме беше само на кърма. Първите 2 дни не беше при мен, щот не бях в кондиция, но иначе помогнаха да го закърмя на втория. Дърпаше яко, явно коластра. Но така да ми се напълнят гърдите - на 3-ти ден.
Няма да я взимаш добавката или ако настояват да я вземеш просто не я даваш. Никой не задължават. Все пак я дават за дохранване ако не ти стига кърмата. Ами да една викаше до утре да е изпил 100 мл вода и аз нова, не знам, ВЯРВАМ и съответно се притеснявах, че не пие. Но педиатърката като дойде у нас ми обясни за жълтеницата и така. Все го повтарям това тук щото много хора не го знаят и нормално де:) а хем бях изчела хиляди неща за кърменето и бях що годе информирана и пак успяха да ме психират дали му стига и т.н. добре че беше моя лекар. Та вода така и не успях да давам слава Богу.
А за даването на бебето веднага-Дълбоко се съмнявам, но ако говориш с лекаря ти примерно, знам ли..

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 23:49 от Късметче7

# 582
Ама то билирубина се разгражда само в черния дроб, а не от бъбреците, за какво е тая вода...жълтеницата минава чрез разграждане на храната в черния дрооб, т.е. Чрез кърмене...

# 583
Не искам да мисля на 7 ми етаж, където бебетата не са при майката как се бутат масово добавки на бебоците...
Сещам се в Тина Киркова как даваха от едни огромни шишета с едни жълти каучукови биберони с "х" отпред, които пускат като за световно и изливат директно в гърлото млякото...после се чудим защо бебето не иска да суче...
На 7 етаж процедират така - взимаш бебето, за да го храниш на 3 часа (7/10/13/16/19 и последно в 22 часа). В количката на бебето има две шишета - едно с вода и едно с адаптирано мляко (ноември 2015 беше Фризолак). Всички педиатри казваха, че е добре да се дава по малко вода след хранене за изплакване на устата.
Кърмещите съобщават на акушерките, които записват в картона на бебето и повече сухо мляко не дават. В случай, че бебето не наддава добре между храненията, то отново слагат добавка, за да го дохрани майката.
Като закърмих просто не му давах сухо мляко, но не казвах, че кърмя понеже беше голяма борба в началото и не знаех дали ще засуче на конкретното хранене, а добавката я хвърлях в мивката и връщах празно шише. В крайна сметка скоро ме разкриха и сами махнаха добавката Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 04:03 от dollly

# 584
  • софия
Всеки ден педиатрите минават визитация и разпитват как се храни детето , имаш ли кърма и т.н и ако е нужно дават добавка, която ти носят на 3 ч. ти ако искаш даваш. В Майчин дом обаче подкрепят кърменето и педиатрите и акушерките , поне това е моето впечатление .

Общи условия

Активация на акаунт