Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 224
  • 1 737
  •   2
Отговори
# 1 095
Не знам какво точно разбираш под нормален лекар? В 5 г.с. ако си, кой точно ти е поставил диагноза - рискова бременост?
В медицинския център на МД водят ЖК, там можеш да си избереш, кой да те следи и да ти даде препоръки за бремеността.

Мила Chuby , хайде на 40 години и с една камара заболявания и  диспансеризация  да знам каква бременност съм?  
Точно това питам, лекар в МД да води ЖК. Изглежда е въпрос с повишена трудност.

# 1 096
На сайта на болницата е написано ясно, къде се води ЖК - в медицинският им център, пък ти като си толкова наясно сама със себе си, отиваш там и си избираш лекар.

# 1 097
Някой знае ли дали в Майчин дом,ако си без избор на екип допускат присъствието на таткото по време на раждане и дали се съобразяват с някой изисквания който жената може да има,като: да ти дадат детето веднага,да се изчака да се малко повече преди клампирането на пъпната връв,да не ти слагат обезболяващи...)❓
Отношението на лекарите и сестрите добро ли е,ако си без избор на екип❓

# 1 098
На сайта на болницата е написано ясно, къде се води ЖК - в медицинският им център, пък ти като си толкова наясно сама със себе си, отиваш там и си избираш лекар.
Наясно съм, че те тресат хормоните, ама хайде по-спокойно

# 1 099
Някой знае ли дали в Майчин дом,ако си без избор на екип допускат присъствието на таткото по време на раждане и дали се съобразяват с някой изисквания който жената може да има,като: да ти дадат детето веднага,да се изчака да се малко повече преди клампирането на пъпната връв,да не ти слагат обезболяващи...)❓

Недей без избор! Особено в МД! Бащата не се допуска. С нищо не се съобразяват! Там времето е замряло на 197.....година

Последна редакция: нд, 04 сеп 2016, 18:42 от tear_3211

# 1 100
Не знам какво точно разбираш под нормален лекар? В 5 г.с. ако си, кой точно ти е поставил диагноза - рискова бременост?
В медицинския център на МД водят ЖК, там можеш да си избереш, кой да те следи и да ти даде препоръки за бремеността.

Мила Chuby , хайде на 40 години и с една камара заболявания и  диспансеризация  да знам каква бременност съм?  
Точно това питам, лекар в МД да води ЖК. Изглежда е въпрос с повишена трудност.

Хайде без тоя тон.
Мисля че ясно са написали момичетата, че в Майчин дом има поликлиника, в която има лекари, които водят женска консултация.
"Големите" леркари приемат в приемни кабинети, но при тях се плаща и е отделно от женската консултация. График имат на сайта на болницата.

Недей без избор! Особено в МД! Бащата не се допуска. С нищо не се съобразяват! Там времето е замряла ва 197.....година

Няма ли да спреш да пишеш глупости на всяка страница????
Аз на всяка страница ще ти отговарям, че родих две деца без избор на екип в зала от 2012та година, съвсем съвременна и чудесна, с идеално отношение и професионализъм.

# 1 101
Алина тя -  tear_3211 нон стоп пише против МД, където никога не е била, но даже при нас в октомврийските мами. Постоянно обяснява колко е зле МД и трябва да се ходи по часните болници - подозирам, че е агент под прикритие на някоя частна болница и агитира.

Аз просто не разбирам на каква ЖК се ходи в 5 гс? То освен да се установи , че има плоден сак в матката и ни е извънматочна на УЗ няма какво друго ... Иначе отделно си се ходи на изследвания - генетични, за тромбофилии и т.н. , но те не се поемат от ЗК.

# 1 102
То даже в 5гс и плоден сак може да не се види, това си е само седмица закъсне ие на цикъла. В 6та е по-вероятно.

# 1 103
Мен почва откровено да ме дразни tear_3211 Tired Явно й е много важно да ни повтаря мнението си за МД, но на мен започна да ми идва в повече.
lukytoo, доколкото знам, не се допуска присъствие на бащата. Ако си с избор на екип и имаш специална уговорка за това с лекаря, може и да стане. Аз бях без избор на екип и нямам абсолютно никакви оплаквания за отношението към мен.

# 1 104
Tear_3211 е единствената с негативни, че дори жлъчни коментари по адрес на МД, а дори не е стъпвала в болницата, както стана ясно. Мнението и е формирано единствено от лоши коментари, които твърди че е чела, но всеки може да твърди всичко, когато опита не е личен и сигурността в мнението е минимална. Смятам, че всяка мислеща жена може да прецени на нея или на всички други доволни майки раждали в МД да се довери. Аз също съм на мнение, че родилното е на високо ниво, докторите си знаят работата и въпреки Нелуксозните условия здравето и сигурността за повечето жени(най-вече майки) е с приоритет ! Simple Smile
Била съм през 3ти месец за една седмица на 8мия етаж за задържане. Всички се държаха добре, условията са добри. Единствено леглото не ми беше удобно, въпреки че не беше на пружини, мисля.  ooooh! Но се изтърпяват неудобствата в името на нещо толкова скъпо-детето ти!
Следях се в МЦ на МД при д-р Бранимир Петров, доволна съм от него, не е имало проблеми, и не чаках чак толкова, колкото чакаха на отсрещния кабинет, където имаше винаги опашки от недоволно чакащи жени, родилки и баби(може би кабинетът на д-р Савова, нз) Simple Smile
Предстои ми раждане, този месец в МД, направила съм избор на екип (д-р Пъневска), само защото от години е лекар на мен, майка ми и сестра ми и сме доволни от компетенциите, отношението и заинтересоваността която проявява към пациентите, с които работи. Ще ми е по-спокойно да разчитам на нея и да е до мен. Но смятам, че повечето доктори са добри специалисти, именно защотото имат огромен опит с многото случаи минали през ръцете им и защото разполагат с най добрата техника за страната.
Поздрави на всички настоящи и бъдещи мами!  Hug

# 1 105
Аз просто не разбирам на каква ЖК се ходи в 5 гс? То освен да се установи , че има плоден сак в матката и ни е извънматочна на УЗ няма какво друго ... Иначе отделно си се ходи на изследвания - генетични, за тромбофилии и т.н. , но те не се поемат от ЗК.
Mила моя. Чети, не си прави изводи с развихрени хормони. Питам . Дали случайно някой може да ми препоръча лекар , за да мога да имам евентуално избор когато се стигне до женска консултация. По ЗК .Изглежда всички сте многоразбиращи. Хайда верно да се върнем на добрия тон, защото моят определено е такъв и щом не можете да  ми кажете едно име да не изпадате в дълбоки размисли аз какво точно смятам да правя в 5 г.с, защо е така съм решила , че съм рискова бременост и т.н
Толкова излияния за едно нищо. Все пак благодаря

# 1 106
Mила моя. Чети, не си прави изводи с развихрени хормони. Питам . Дали случайно някой може да ми препоръча лекар , за да мога да имам евентуално избор когато се стигне до женска консултация. По ЗК .Изглежда всички сте многоразбиращи. Хайда верно да се върнем на добрия тон, защото моят определено е такъв и щом не можете да  ми кажете едно име да не изпадате в дълбоки размисли аз какво точно смятам да правя в 5 г.с, защо е така съм решила , че съм рискова бременост и т.н
Толкова излияния за едно нищо. Все пак благодаря
Струва ми се, че само Вие не спазвате добрия тон.

# 1 107
Определено не нагрубявам или обиждам някой. Попитах за съвет . Не смятам, че след като не можеш да помогнеш на някой ,не трябва да изпадаш в разсъждения .

# 1 108
Изабела, ти не четеш май. Няколко поста по-нагоре ти отговорих.

# 1 109
Здравейте, момичета! Аз също се ориентирам към Майчин дом за раждане, тъй като много съм слушала, че там са най-добрите лекари, дори условията да не много хубави. На 17.09. влизам в 45 дневния отпуск и е крайно време да организирам всичко. След празниците мисля да ида на отворени врати да видя как е обстановката и да говоря с лекар да ми поеме раждането-насочила съм се към Дяволов или Николов. Не смея без избор на екип, все си мисля, че ако имам ще съм по-спокойна, а и биха ми обърнали повече внимание. Смятам, че имам лека бременност, слава Богу. Дали биха се съгласили да ме поемат или е късно вече?  Трябва ли да си правя изследване за поносимост към упойки и антибиотици и преглед на очите и колко време преди раждане трябва да е, понеже нямам идея имам ли непоносимост към нещо. Също така откога почват да се следят сърдечните тонове на бебо и заплаща ли се. Това, че съм с ниско кръвно дали ще е проблем за евентуалното поставяне на упойка при нужда? Тъй като термина ми е на 1.11. искам да попитам как е отоплението в болницата през по-студените месеци, за да знам какво да приготвям за обличане. Ще съм много благодарна за съвети и препоръки. Simple Smile
За Дяволов мисля , че ще ти откаже. Ти все пак не губи време отиди колкото се може по скоро.

Общи условия

Активация на акаунт