Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 184
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 155
След секцио е особено добре да си на 7 етаж за да не си непрекъснато с бебето, ако си нормално раждане е ок да си си с бебето на 12тия. Аз лично исках да съм на 12 тия въпреки секциото, но бях в окаяно състояние и се наложи в последствие да съм на 7 етаж във вип стая за да ми помага някой.

# 1 156
  • Sofia, Bulgaria
аз незнам дали искам да съм с бебо... малко ме е страх дали ще се оправя като нищо незнам още  ooooh!

А за 5-ия етаж, аз лежах 3-4 дена и си имаше доста. Не че съм расист или нещо такова - на мен не ми пречат, но си има всякакви хора.

# 1 157
По-добре е да си с други хора видях го Януари .Да си говорите помагате

# 1 158
  • София
пък аз като бях на 5тия етаж една циганка не видях  newsm78
аз много се колебая между 12 и 7 - иска ми се беба постоянно да е при мен и ММ да идва по всяко време, но не искам да съм сама в стаята, иска ми се да съм с други мами и да обменяме опит  Flutter
та не съм го решила още
Ако искаш да си постоянно с бебето и мъжа ти да идва по всяко време варианта е 12 етаж в двойна стая. Хем не си сама, хем бебето е с теб, и посещение по всяко време. Simple Smile Май месец родих третото си дете там и бях на 12-тия етаж.

# 1 159
аз незнам дали искам да съм с бебо... малко ме е страх дали ще се оправя като нищо незнам още  ooooh!
Спокойно, аз също се притеснявах, но си идва като инстинкт. Освен това повечето неща ги правят акушерките - смяна памперси, къпане. Ако не желаеш, няма да му сменяш ти памперсите, но пък така се и тренираш, понеже вкъщи вече съвсем друго ще е. Това е и предимството на 12-тия етаж, преминаваш плавно към гледането на бебето вкъщи. Ако ти го носят само през 3 часа, изведнъж вкъщи може да се видиш в чудо Simple Smile Разбира се, това е моята гледна точка за нещата.
Ако искаш виж възможности за курсове, или някоя приятелка, минала през това наскоро, да ти разкаже основите. В интернет също има доста статии за смяна на пелени, за кърмене, за къпане и т.н.

# 1 160
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
пък аз като бях на 5тия етаж една циганка не видях  newsm78
аз много се колебая между 12 и 7 - иска ми се беба постоянно да е при мен и ММ да идва по всяко време, но не искам да съм сама в стаята, иска ми се да съм с други мами и да обменяме опит  Flutter
та не съм го решила още
Ако искаш да си постоянно с бебето и мъжа ти да идва по всяко време варианта е 12 етаж в двойна стая. Хем не си сама, хем бебето е с теб, и посещение по всяко време. Simple Smile Май месец родих третото си дете там и бях на 12-тия етаж.
+1
Определено този вариант ти решава проблема.

Относно секциото и бебето.. Мисля, че няма какво толкова да се оправяте с бебето  Simple Smile Те са едни такива поспаланковци... И да плаче, то е в кошарката до теб. Можеш да си го вземеш дори без да ставаш от леглото. За кърмене важи същото. Може би, би ти било трудно, ако си с много болки, но дори тогава можеш да си поискаш болкоуспокояващи или да питаш какво да ти донесе някой близък. Аз накарах да ми купят, по съвет на лекарката ми, Волтарен свещички, но не съм ги ползвала въобще... Може пък да си от късметлийките, които минават леко със секциото и без болки - аз бях така.. Почти нищо не съм усетила като някакви нетърпими болки... Първи път ми беше. Важно е също да ставаш и да се движиш - колкото повече стоиш изправена, толкова по-бързо ще се възстановиш.
Успех и леко раждане! bouquet

# 1 161
  • Sofia, Bulgaria
А тези стаи на 12-ия етаж кога се запазват - като се реши дата за секциото или като влезнеш да раждаш те питата?

# 1 162
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
А тези стаи на 12-ия етаж кога се запазват - като се реши дата за секциото или като влезнеш да раждаш те питата?

При мен стана така, че моята лекарка се беше обадила преди операцията още на 12 ет, и беше запазила мястото ми. Иначе май доста се чака. От интензивното те изкарват на деня след секциото и, ако има места, отиваш на 12 ет., ако няма настаняват временно на 7, докато освободят, понеже изписват към обяд и се проточват нещата понякога...

# 1 163
И аз бях с избор на екип, но моята не ми е запазвала стаи, както се падна със свободните места. Питаха ме малко след като родих, докато си оформяха документацията да ме прехвърлят към следродилното. Иначе това с местата доста зависи от момента. Аз като родих в началото на май тази година 12-тият етаж беше повече от половината празен. Седмици по-късно ми разказваха как нямало места горе и качили първо на 7-мия етаж.
Но да, ако няма места на 12-тия, качват на 7-мия и те държат там, докато се освободи на 12-тия. Ако не се освободи, си оставаш на 7-мия до края, разбира се.

# 1 164
А, ако няма на 7-мия те зарязват на 9-тия, където е страшна скука, но поне за разлика от 5-тия има телевизор в общото помещение.

Когато раждах там преди два месеца ни казаха, че отварят новото отделение по инвитро и ако няма места на 12-тия и 7-мия както беше при нас, ще настаняват късметлийките там, в новото отделение.  Mr. Green

За секцио ... аз бях на 12-тия етаж в двойна стая, дано не се повтарям, че ми се сливат дните от колики и неспане, но това е най-доброто решение според мен, наистина така плавно свикваш с детето и после вкъщи си направо PRO.

# 1 165
Отдавна следя темата, но не успях да намеря информация по въпроса - възможно ли е присъствието на таткото по време на раждането? В едно помещение ли протича цялото раждане или има престой в предродилна зала? Благодаря!

# 1 166
  • Перник
Здравейте,настоящи и бъдещи мами Simple Smile
В момента съм22 г.с.,втора бременност.Ходя на консултации в Перник,но скоро смятам да продължа в Майчин дом,както при първата бременност.Разликата е,че причината първата исках секцио по желание и бях при д-р Начев,впоследствие когато настъпи моментът се оказа,че ще раждам нормално,така и стана,но до последно д-р Карамишева остана при мен и бях изключително доволна.Сега исках да се прехвърля причината нея,но доколкото разбрах тя води само секцио,а този път мисля да е нормално раждане,стига всичко да е наред.
И сега имам много чуденки-и при кой доктор да се запиша и с избор на екип ли да бъда,много ще съм ви благодарна за всякакви препоръки и съвети.
Първия път бях с избор,но нямам спомен,тъй като трябваше да е секцио,доктора беше болен,препоръчаха ми да избера екипа,който беше на смяна и слава богу всичко беше наред,но сега се чудя за д-р Николов ...?

# 1 167
Присъствието на таткото не е разрешено.
Всичко става в една зала.

Щом искаш нормално раждане , трябва да се насочиш към някой който е привърженик на нормалното раждане , защото след едно секцио малко се навиват. Аз лично родих при др.Нашар , тя е привърженичка на нормалното , прибягва до секцио в мн.краен случай.

# 1 168
Аз мога да препоръчам д-р Савова, и тя е привърженик на нормалното раждане. Родих при нея с избор на екип и съм супер доволна.

# 1 169
  • Sofia, Bulgaria
Аз ще съм при Николов, но при мен ще се наложи секцио, защото имам състарена плацента и спадащи води, а позиви за раждане не се наблюдават. Като вас също много исках да е естествено, да не ме режат и т.н. ама колкото повече наближава и за секцио вече нямам търпение... Принципно като ми каза професора, че ще съм за секцио и много се панирах и притесних, но прочетох навсякъде където бяха писани мнения за него и не видях отрицателни... Мисля, че не е привърженик на секциото или му е по-лесно, просто в някои случаи е по-добрия вариант. malvinka88 ако искаш иди при него на консултация в четвъртък следобед и просто виж какво ще ти каже, сподели му тревогите и желанията си и така - имаш достатъчно време.

Общи условия

Активация на акаунт