Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 155
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Перник
Benny505,в четвъртък без записване ли е и от колко до колко приема и в кой кабинет?
Благодаря предварително!

# 1 171
При Николов е по-добре с час, но може да се промъкнеш и без, просто той ще те пита дали имаш и ако нямаш ще се мръщи, защото си предвижда времето и това бави другите със записан час. Приема от 17:00 до 19:00ч. в 216 кабинет вход от поликлиниката на втория етаж.

Аз родих при него преди 50-тина дни секцио, никакви забележки. Не предпочита този начин на раждане, предпочита си нормалното, но най-си предпочита да е безопасно. Имай предвид, че е специалист рискови раждания.

# 1 172
  • Перник
Благодаря много за информацията,значи по-добре да си запиша час,само телефон дали можете да ми дадете?

# 1 173
Здравейте! Бременна съм в 26 г.с. и съм се насочила за раждане в МД. Другия месец ще ходим с мъжа ми на ден на отворените врати на родилното отделение. Насочиха ме към д-р Маринов и трябва да уговоря среща с него. Тогава ще съм 30г.с. Има ли някой с впечатление от този доктор? Моля да споделите.

# 1 174
Здравейте момичета! Предстои ми раждане през месец Ноември и съм  решила, че най-доброто място от гледна точка на специалисти и апаратура е МД.
Проблема е, че не се следя при никой лекар от МД и не съм наясно с нещата.
Насочила съм се към Константинов - имате ли мнение?
Другият ми въпрос е кога и къде се правят запис на тонове в МД? Задължително ли е да го правя там или може да си правя запис в най-близката за мен клиника?

Извинявам се за много въпроси и благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.  Blush

# 1 175
Здравейте момичета! Предстои ми раждане през месец Ноември и съм  решила, че най-доброто място от гледна точка на специалисти и апаратура е МД.
Проблема е, че не се следя при никой лекар от МД и не съм наясно с нещата.
Насочила съм се към Константинов - имате ли мнение?
Другият ми въпрос е кога и къде се правят запис на тонове в МД? Задължително ли е да го правя там или може да си правя запис в най-близката за мен клиника?

Извинявам се за много въпроси и благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.  Blush

Здравей, аз раждах през април в МД, без избор на екип; затова мога да се включа по темата само с коментар за записа на тонове: не е задължително да ги правиш там, може да е на удобно за теб място.
Аз ходех при гинеколога, наблюдаваща бременността ми, а самите записи приложих към документацията за прием.

Успех!

# 1 176
Здравейте, момичета предстои ми второ раждане, трябва ми лекар който да е добър в операциите защото ще бъда със секцио имам и миомен възел на матката. Бихте ли ми препоръчали лекар от Майчин дом който се води добър оператор ? Някоя от вас да е била секцио с миомен въел по време на раждане махнали ли са и миомноя възел или не ?

# 1 177
Здравейте, момичета предстои ми второ раждане, трябва ми лекар който да е добър в операциите защото ще бъда със секцио имам и миомен възел на матката. Бихте ли ми препоръчали лекар от Майчин дом който се води добър оператор ? Някоя от вас да е била секцио с миомен въел по време на раждане махнали ли са и миомноя възел или не ?
Аз имах миома. Приеха ме по спешност и извадиха бебето, а с него и без да ме питат - миомата. Предполагам, че зависи от лекаря. Трябва да видя в епикризата кой ме е оперирал. 
Честно казано ме хвана яд, че са махнали миомата, защото после можеше и да се свие, а и щях да си тръгна ден по-рано, но здраве да е, не съм им се скарала като разбрах Wink
Бебето го извадиха буквално за 10 минути, а после сума време само с мен се занимаваха.

# 1 178
нормално е да се занимават сума време с теб, а миомата няма как да се свие след това най много да се наложи следващаа операция, аз искам да не ме режат два пъти и затова разпитвам . Вече веднъь съм минала през секцио и колкото по малко по добре

# 1 179
  • Sofia, Bulgaria
Някой да каже как се случва приема за секцио в МД? Казаха ми само утре в 7 за прием... ама къде, как?  newsm78

# 1 180
На втория етаж в поликлиниката в приемен кабинет.

# 1 181
Здравейте, мами,
аз съм в 28 г.с., и вече почвам да се замислям къде да раждам. Бремеността си наблюдавам в Шейново при д-р Николова, но само заради нея съм там. Решила съм да раждам в Майчин дом, тъй като смятам, че грижата за бебетата е най-важна, а и по-голямата част от специалистите излизат именно от там. За избор на екип също съм на мнение, че раждането би трябвало да е безплатно, независимо от всичко и бебетата и родилките трябва да получават еднаква грижа, независимо дали са платили или не. Исках да попитам какво е нужно като отида дам, дали по рано да се консултирам с някой лекар или направо да отивам, когато стане време за раждането? Какви документи трябва да нося за прием? Проследяването на тоновете там ли трябва да стане или да си ги следя в Шейново (тъй като съм платила пакет за проследяване)? Общо взето всякаква информация ще ми бъде от полза.
Благодаря  Simple Smile

# 1 182
Здравейте, мами,
аз съм в 28 г.с., и вече почвам да се замислям къде да раждам. Бремеността си наблюдавам в Шейново при д-р Николова, но само заради нея съм там. Решила съм да раждам в Майчин дом, тъй като смятам, че грижата за бебетата е най-важна, а и по-голямата част от специалистите излизат именно от там. За избор на екип също съм на мнение, че раждането би трябвало да е безплатно, независимо от всичко и бебетата и родилките трябва да получават еднаква грижа, независимо дали са платили или не. Исках да попитам какво е нужно като отида дам, дали по рано да се консултирам с някой лекар или направо да отивам, когато стане време за раждането? Какви документи трябва да нося за прием? Проследяването на тоновете там ли трябва да стане или да си ги следя в Шейново (тъй като съм платила пакет за проследяване)? Общо взето всякаква информация ще ми бъде от полза.
Благодаря  Simple Smile
Здравей аз съм в 38 г.с.мисля да си отида дирекно когато настъпи момента без избор на екип.Много съм доволна от спешния кабинет точно там остановиха,че съм бременна.За тоневете може и другаде да си ги правиш ,просто трябва да ги приложиш с другите изследвания и неща,който ще ти даде лекарката ,която ти следи бременност.Ако нещо съм сгрешила ме извинете не съм раждала там още,но следя темата и така ги разбрах.Леко раждане

# 1 183
Документите за болницата, за прием, са написани на сайта им и не се различават от тези, с които ще раждаш където и да е.
Те трябва да ти бъдат издадени от наблюдаващия те лекар / в случая този в Шейново/, тонове не е задължително да правиш в МД, щом си си платила за Шейново, просто си ги събирай.
Сега по въпроса за приема - при изтекли води, силни контракции и т.н. приема е в Спешното, иначе си се регистрираш на раждане и си постъпваш ако имаш 4 дни след термин.
Прочети сайта на болницата, всичко си е написано.

# 1 184
  • Sofia, Bulgaria
Идвам да споделя вече опит Simple Smile
Приеха ме през спешното!  Написаха ми документите и ми направиха клизма. След това ме качиха на 3-ти етаж в родилна стая и ми записваха доста време тоновете, сложиха ми абокат и ме преведоха към операционната. Беше адски студено вътре - около 10 градуса... Цялата се тресях от треперене - сложиха ми някакви лекарства през абоката, катетър и упойка в гръбнака. След което ми стана топло и спрях да усещам всичко от гърдите надолу. Цялата процедура беше 10-15 мин ваденето и още толкова шиенето. След което ме прехвърлиха на болнично легло и ме заведоха в реанимация. Важно е да отбележа, че изрично се забранява ползването на телефони в реанимация и ви носят багажа след няколко часа, така че навреме уведомете близките си. 24ч ни държаха в реанимация и след това дойде рехабилитаторка да се раздвижим. На мен много ми се виеше свят и едвам сядах, но след няколко часа се оправих. След това вече ви водят на етажа който сте си избрали, въпреки че аз бях за 12-ти но просто няма места и ме оставиха в двойна вип стая на 8-ми. Това е засега от мен... за кърменето още не е време, най-вероятно утре(3-ти ден).

Общи условия

Активация на акаунт