Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 120
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 230
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте, наскоро разбрах, че съм бременна и знам че е рано още да мисля за раждането, но гледам да се информирам.
Ще ми се наложи да раждам секцио по мед. причини, но не искам да плащам за избор на екип, тъй като не виждам нищо което да е от полза след като си платил, те пак взимат пари от ЗК за това, че те оперират и лежиш при тях.
Въпроса ми е следния, ако не плащам съответния избор на екип трябва да си платя само за упойката 220лв. май беше и трябва ли да се плащат тези въпроси неонтологични грижи за доносено новородено, за недоносено и тн., че това не ми е понятно нещо?

Ако сте здравно осигурена не се плаща нищо за доносено дете. За недоносено също има период, който е безплатен за след това незная как ги таксуват. Упойката е 220лв., да. Ако си секцио по спешност - не зная как става номера. По-добре се консултирайте на място.

# 1 231
Ако имате направление за секцио по медицински причини, нищо не се плаща.

# 1 232
Секциото по спешност също не е платено.

# 1 233
Здравейте ще споделя за мойте преживявания от МД.Отидох на 8.10 на 4 ден след термина за запис на тонове и при прегледа се установи ,че имам 2 см разкритие и ме оставиха за наблюдение на 10 етаж там до 13 ми следяха сутрин и вечер тоновете на бебето.Акушерките бяха мили с изключение на една,има много стажанти ,но са много внимателни и загрижени .Щяха да ми предизвикват раждането на 13 със система,но дъщеря ми реши на 12 срещу 13 в 22 часа ,че ще излиза.Започнаха контракции през 3 Мин прегледаха ме и бях с 5 см разкритие след клизма в 12 ме свалиха на 3 етаж в родилна зала.Условията бяха прекрасни удобно  като лего за раждане ,чисто и нова техника.Родих нормално в 3 и 20 от 12 до 2 час лежах сама докато имах контакти  минаваха да ме виждат ,но това че съм сама  малко ме уплаши .Когато почнаха напаните се събраха екипа.След раждането 1 час ме шиха без упойка защото съм алергична към много групи антибиотици и не посмяха да ми сложат упойка.Два часа след раждането ме свалиха на 7 ЕТ  час след това трябваше да отида да си взема бебето за хранене,но имах сили колкото и да ме болеше като сядам и легам.За бебето се грижеха много добре преобличаха ги дори след всяко хранене ако са мръсни.За родилките не отделят много грижи сутрин има визитация и то само ако е делничен ден.Леглото е ужасно, мият с гадни препарати и то рядко стаята,храната е предимно постна и няма маса в стаята.Аз си знаех ,че условията са такива и не съм разочарована .Отидох там заради лекарите и родилната зала и добрите грижи за бебето.Нормално раждане те държат 5 дни ,секцио 7 дни.Ако някоя майка има въпроси съм на среща да отговарям Simple Smile

# 1 234
Макар, че бях много афектирана от мизерията и лошите грижи за родилките, дори на 12 етаж, бебетата ги гледат много добре и педиатрите там са отлични. Моята беба се роди с вакуум, два дни я следяха, повърна кръв на втория ден и веднага я сложиха на кислородна палатка, жълтеницата и мина бързо за нула време благодарение на фотолампа, която и правиха два пъти. Родилните зали са модерни и добре оборудвани. Докато чаках разкритие слушах как екипите приемат линейки от други болници със спешни случаи с бебета. Моето раждане беше много дълго, беба беше високо и не слизаше въпреки системата, даже почти бяхме опрели до секцио, но тоновете бяха добри и накрая с много напъни я измъкаха с вакуум. Мъж ми беше веднага уведомен и дойде да ме види веднага след раждането. Свалиха ме на 12 етаж, мизерия си е, за родилките не се полагат нужните грижи, а акушерките за родилки за зли соц лелки. Обаче бебето си ми беше в сигурни ръце и всичко ти се обяснява, показва и помага за него. Ние си бяхме заедно от самото начало и така бързо си свикнах с него.

# 1 235
Защо задържат по-дълго? Пътеките попринцип са 3 нощувки за нормално и 5 за секцио?

# 1 236
  • Sofia, Bulgaria
Няма да лъжа - на 7 етаж си е ужасно, на 12 не съм се качвала, но по щастлива случайност лежах на 8ет 5 нощувки. Много спокойно, уютно и чисто - единственото неудобство беше, че ходех на 7етаж да храня бебчо. За сведенията няма да се съглася с по-горе написаното. За нас не се знаеше до последно кога ще ни изпишат, но и в събота, и в неделя мина дежурната педиатърка да ги прегледа и по-йъсно я питах всичко, което ме интересуваше. В неделя взеха кръв на бебето и се оказа, че показателите му са в норма и ме питаха искам ли да си тръгвам. Нямах възможност да организирам близките си толкова бързо и питах дали ще е удобно да остана до понеделник - казаха че няма никакъв проблем. Всички акушерки бяха адски грижовни и мили с бебенцата.

# 1 237
Защо задържат по-дълго? Пътеките попринцип са 3 нощувки за нормално и 5 за секцио?
Незнам защо, но по мое проучване това е единствената болница, която държи толкова много. Източване на ЗК може би  Laughing

# 1 238
Здравейте, не живея в София, но ми предстои раждане секцио, което ще е доста усложнено. Реших, че мога да родя само в Майчин дом предвид обстоятелствата и сега ще проучвам при кого. Кой е добър за секцио с евентуални усложнения? Дали ще се наложи да платя друго, освен избор на екип, ако ме приемат по-рано в болницата?

Много ми е хаотично още, днес научих колко са зле нещата, но искам да събера инфо.

Сега прочетох, че лекарите от МД отказвали да поемат раждания, ако не са следили бременната Crazy Но моя случай сега разбирам, че е спешен и труден...

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 16:45 от Bianka_b

# 1 239
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте, не живея в София, но ми предстои раждане секцио, което ще е доста усложнено. Реших, че мога да родя само в Майчин дом предвид обстоятелствата и сега ще проучвам при кого. Кой е добър за секцио с евентуални усложнения? Дали ще се наложи да платя друго, освен избор на екип, ако ме приемат по-рано в болницата?

Много ми е хаотично още, днес научих колко са зле нещата, но искам да събера инфо.

Сега прочетох, че лекарите от МД отказвали да поемат раждания, ако не са следили бременната Crazy Но моя случай сега разбирам, че е спешен и труден...

Ако не ти представлява проблем, кажи горе-долу в какво се състои сложността на раждането при теб.

Това за съжаление или за щастие, е Единствената болница, в която ще има човек, компетентен по твоя случай - поне аз лично се надявам да е така. Не е много сигурно дали ще ти откаже някой конкретен лекар. Когато знаят, че няма друго място, където могат да ти помогнат, нямат особен избор. bouquet

# 1 240
А от кой месец трябва да започнеш да се следиш на ЖК в Майчин дом, че да може да родиш при тях секцио? Thinking

# 1 241
 cvEval, сега ще се опитам да обясня. Проблемът е, че раждането ще е четвърто секцио, аз съм на над 40 години и имам множество миоми. Две от тях са големи, много лошо разположени и задължително ще пречат на нормален разрез при секциото.  Освен миомите се вижда и нещо, което не се знае какво е  Crazy Или е добавъчен дял към плацентата, или някаква променена миома, но то също е  голямо. Всъщност лекарят, при когото мислех да раждам тук, ми обясни, че случая ми е изключително труден и най-вероятно ще се стигне до махане на матката при раждането. Затова предпочитам да ида в Майчин дом, където имат много опит, отколкото в частна клиника в друг град, както планирах отначало. Не ми е цел да си пазя матката толкова, колкото да съм сигурна за живота си. С бебето всичко е наред и засега няма опасности за него поне.  Peace

# 1 242
Може би Асен Николов ще е добър избор, нека и другите да кажат. Успех!

# 1 243
cvEval, сега ще се опитам да обясня. Проблемът е, че раждането ще е четвърто секцио, аз съм на над 40 години и имам множество миоми. Две от тях са големи, много лошо разположени и задължително ще пречат на нормален разрез при секциото.  Освен миомите се вижда и нещо, което не се знае какво е  Crazy Или е добавъчен дял към плацентата, или някаква променена миома, но то също е  голямо. Всъщност лекарят, при когото мислех да раждам тук, ми обясни, че случая ми е изключително труден и най-вероятно ще се стигне до махане на матката при раждането. Затова предпочитам да ида в Майчин дом, където имат много опит, отколкото в частна клиника в друг град, както планирах отначало. Не ми е цел да си пазя матката толкова, колкото да съм сигурна за живота си. С бебето всичко е наред и засега няма опасности за него поне.  Peace
А твоят лекар не те ли насочи към някой конкретен специалист?

Подкрепям мнението за проф. Николов - хубави неща пишат за него.

Аз нямам пряк опит с този лекар, но едно от момичетата, с които лежах на 5тият етаж роди преждевременно близнаците си, след инвитро, при него. Тя лежеше да ѝ вливат магнезии, против контракциите, а то на сутринта преди да я изпишат ѝ изтекоха водите... Crazy

Стискам ти палци и вярвам, че всичко ще е наред!
Успех!!! Hug

# 1 244
Мерси, момичета  Simple Smile

Тук ходя при двама лекари. При този, при който се следя, не мога да родя, защото в момента в клиниката, където си прави ражданията, може да прави раждане само на жени, забременели инвитро (някаква неуредица с договори, Здравна каса и т.н.). Той ме насочи към д-р Нецов, който май е в Света София. Вторият лекар тук е шеф на АГ отделение на голяма частна болница и се съгласи да ме поеме, но точно той казва, че такъв случай като моя не е имал и ще е голямо предизвикателство за него, много трудно и т.н. Вместо да ходя в Света София, предпочитам Майчин дом, все пак там и специалисти, и апаратура са най-добре, ако ще ида в София да родя. Мисълта, че съм в 8-ми месец и не знам при кой ще раждам ме побърква!

Аз до вчера не знаех за новопоявилите се усложнения и си мислех безгрижно да си родя тук, защото разкарването и престоя в София ще са ми трудни, но сега виждам, че няма да има как да стане...

Сигурно ли е, че мога да ида без записан час при д-р Николов или Дяволов просто в приемното им време? Понеже пътя ми е към 2 часа, а и не е препоръчително да пътувам, иска ми се да е сигурно, че ще ме приемат, има ли някъде телефон?

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 09:56 от Bianka_b

Общи условия

Активация на акаунт