Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 216
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София
Тази година месец май родих третото си дете там. Ако ви преведат в стаята до обяд или 14ч ви пускат на третата нощувка, ако е като мен в 15:30 ме изписаха след 4-тата нощувка. Simple Smile Дано разберете, че нещо тия дни съм скарана с правописа и правоговора Simple Smile

# 1 276
Аз родих сутринта, бях на седмия етаж не по-късно от 11. Искаха да ме пуснат на 4тата нощувка, но си тръгнах след третата. Всъщност ми казаха, че този ден са решили никого да не изписват, независимо кой ден поред е.

# 1 277
Значи Алина , си правят каквото искат. Не мога да повярвам , че един ден са решили и не изписват, а всеки случай е различен

# 1 278
Мен ми казаха неделя за изписване и като дойде ми казаха,че някакви изследвания не са ми готови и не ме пуснаха дори срещу подпис и си отидох понеделник .....

# 1 279
Раждах секцио в метвъртък и в във вторник ни изписха.

# 1 280
Октомври месец родих в МД и до колкото разбрах престоят по каса е увеличен - за секцио 7 дни, за нормално 5 дни. Аз родих във вторник секцио и във вторник ме изписаха. Може би щяха по-рано да ме изпишат, но бебето беше на антибиотик и чакахме един показател да спадне. Аз исках единична стая на 12 етаж, но нямаше свобона нито единична, нито двойна и след реанимация ме преведоха на 8 етаж, където е много приятно - това е ин витро отделението и е след основен ремонт. Там, обаче не дават бебетата и затова исках и държах да ме преместят на 12 етаж. Първият ден ме настаниха в двойна стая, а на следващия ден ме преместиха в единична. Със сигурност единичната е много по-добър вариант - леглото е удобно, телевизорът работи и основното, което мен ме интересуваше беше аз и бебето да имаме спокойствие.
Това, което мога да препоръчам да си вземете и не го пише в списъците е няколко пелени, на които да повивате бебето и лигавници. В последствие се наложи и ми донесоха биберон, който една много любезна дама от кухнята ми стерилизираше.
Има консултант по кърменето, който на мен ми беше много полезен - много мила жена. Благодарение на това, което ми показа нямах абсолютно никакви разкъсвания по зърната и започнах много лесно да кърмя. Със сигурност, акушерките на етажа могат да я извикат при желание за консултация. Имайте в предвид също, че помпата за кърма на 12 етаж в края на октомври не работеше. Не знам, дали е оправена или ще я оправят, защото не видях някаква осбено заинтересованост в акушерките да съдействат.

# 1 281
Октомври месец родих в МД и до колкото разбрах престоят по каса е увеличен - за секцио 7 дни, за нормално 5 дни. Аз родих във вторник секцио и във вторник ме изписаха. Може би щяха по-рано да ме изпишат, но бебето беше на антибиотик и чакахме един показател да спадне. Аз исках единична стая на 12 етаж, но нямаше свобона нито единична, нито двойна и след реанимация ме преведоха на 8 етаж, където е много приятно - това е ин витро отделението и е след основен ремонт. Там, обаче не дават бебетата и затова исках и държах да ме преместят на 12 етаж. Първият ден ме настаниха в двойна стая, а на следващия ден ме преместиха в единична. Със сигурност единичната е много по-добър вариант - леглото е удобно, телевизорът работи и основното, което мен ме интересуваше беше аз и бебето да имаме спокойствие.
Това, което мога да препоръчам да си вземете и не го пише в списъците е няколко пелени, на които да повивате бебето и лигавници. В последствие се наложи и ми донесоха биберон, който една много любезна дама от кухнята ми стерилизираше.
Има консултант по кърменето, който на мен ми беше много полезен - много мила жена. Благодарение на това, което ми показа нямах абсолютно никакви разкъсвания по зърната и започнах много лесно да кърмя. Със сигурност, акушерките на етажа могат да я извикат при желание за консултация. Имайте в предвид също, че помпата за кърма на 12 етаж в края на октомври не работеше. Не знам, дали е оправена или ще я оправят, защото не видях някаква осбено заинтересованост....
Първо - честито за бебенцето! Явно правилото е, че клиничната пътека е 5 и съответно 7 дни, като в някои случаи изписват и по-рано...а може ли да те питам има ли легла с механизъм в единичните стаи-  изправянето след секцио не е много приятно първите дни:-) и да няма не е фатално, и мен единственото, което ме интересува е да има добри грижи за бебето и да имаме спокойствие.

# 1 282
Има консултант по кърменето, който на мен ми беше много полезен - много мила жена. Благодарение на това, което ми показа нямах абсолютно никакви разкъсвания по зърната и започнах много лесно да кърмя. Със сигурност, акушерките на етажа могат да я извикат при желание за консултация. Имайте в предвид също, че помпата за кърма на 12 етаж в края на октомври не работеше. Не знам, дали е оправена или ще я оправят, защото не видях някаква осбено заинтересованост....
Първо - честито за бебенцето! Явно правилото е, че клиничната пътека е 5 и съответно 7 дни, като в някои случаи изписват и по-рано...а може ли да те питам има ли легла с механизъм в единичните стаи-  изправянето след секцио не е много приятно първите дни:-) и да няма не е фатално, и мен единственото, което ме интересува е да има добри грижи за бебето и да имаме спокойствие.

В двойните стаи на 12 етаж са едни съвсем обикновени и супер неудобни за след секцио легла. На мен ми беше много трудно ставането от тях - аз точно първият ден след операцията бях в такава стая. В единичната стая, в която ме преместиха леглото пак не е болнично, но е доста по-голямо и комфортно, също така е по-ниско и на мен това ми беше много удобно при изправяне. Разбрах, че има само една единична стая с болнично легло, което е много удобно за родилка след секцио. Това ми го каза едно момиче в реанимацията и тя си беше запазила тази стая предварително, защото беше с планово раждане и знаеше кога ще постъпи. Запазването е станало през лекаря й, който е избрала. Мисля, че беше 15 стая - не съм много сигурно, трябва да провериш. Относно грижите - на 12 етаж акушерките, които отговарят за родилките с мен бяха мноооого мили и отзивчиви, докато тези за бебетата 50% за страшни вълци като отношение, но откъм грижи за бебетата са ок

# 1 283
Само в единичните стаи леглата са повдигащи се.

# 1 284
Носете си помпа и едни еднократни пелени незнам така ли се водеха върху ,който лягаш и не си цапаш чаршафа,че там слемят чаршафите като си тръгнеш

# 1 285
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
При мен, за да не цапам чаршафа, бяха подложили някакъв парцал - от стар чаршаф де, ама пак е парцал, и някакъв найлон - чувал ли беше, не помня... Стоеше точно там, където се предполагаше да ми е задника...

# 1 286
Искам да попитам доста често чета да си нося помпи в болницата за стимулиране на производство на кърмата. Нека кажат мамите дават ли в майчин дом тяхна, която разбира се те стерилизират или не са достатъчно за всички родилки и може да се окаже, че точно сега искаш да изцедиш другата гърда, а няма налична за теб. Аз също мисля да взема своя, но гледам да намалявам багажа доколкото е възможно.

# 1 287
Вземете си помпи за стимулация или облекчение, ако има кой да ви стерилизира помпата, взимате си шише от стаята на акушерките или от кухнята (по-добре) и цедите и давате, но! Имайте предвид, че не дават по принцип кърма изцедена с помпа различна от меделата на етажа да се дава на бебето. Както не дават други дрешки да се обличат освен камизолките и ританките, които ви предоставят. На 12 етаж леглата са с медицински матраци, на 7-ми е по-"яко" за секцио, там са пружини. Така че не се оплаквайте от 12-тия.  Mr. Green

# 1 288
В леглата на 12 етаж в двойната стая не видях нищо медицинско. Напротив - изкарах кошмарна нощ+ставането е ужасно, защото са високи. В единичните стаи леглата не са болнични, с изключение само на една, както съм написала по-горе, за която желаещите са много и по-възможност трябва да се резервира предварително. В единичната стая, в която бях аз леглото беше с размер на спалня, значително по-удобно от това в двойната, ниско и удобно за ставане след секцио, НО не е в никакъв случай болнично.

Помпата им на Мадела не работеше и аз не можах да се изцедя. Иначе в стаята за кърмене имаше стерилизирани накрайници и шишета.

# 1 289
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Вземете си помпи за стимулация или облекчение, ако има кой да ви стерилизира помпата, взимате си шише от стаята на акушерките или от кухнята (по-добре) и цедите и давате, но! Имайте предвид, че не дават по принцип кърма изцедена с помпа различна от меделата на етажа да се дава на бебето. Както не дават други дрешки да се обличат освен камизолките и ританките, които ви предоставят. На 12 етаж леглата са с медицински матраци, на 7-ми е по-"яко" за секцио, там са пружини. Така че не се оплаквайте от 12-тия.  Mr. Green

Когато си ми я донесоха, малката при мен в стаята, никой не ми е казвал или пък да ме питат давам ли изцедена кърма на бебето. Моята помпа ми я стерилизираха в къщи веднъж на ден и си давах кърмата и коластрата на детето, без да се притеснявам. Дори не съм я прибирала в хладилника, но пък и аз цедях по цял ден и я хранех само - тя не искаше много много да яде, но съм ѝ давала и кърма примерно събрана от две цеденета... Между отделните цеденета я миех помпата само на мивката с врялата вода, която течеше от чешмата. Сушах я на прозореца на една салфетка - не съм имала проблем. Нито са ме питали за помпата нито нищо. Ходех само за стерилни шишета.
Докато аз лежах на 12ти ет. Меделата работеше, но често нямаше стерилни консумативи, така че все тая е обща взето, дали я има или не. Аз съветвам да си носите лична помпа. Пък как ще си я ползвате или дали ще давате на детето кърмата от нея - всеки сам за себе си да прецени!

Акуширките почти 100% ще откажат да я дадат. Още много имаме да учим като общество за кърменето....

На мен леглото в двойната стая ми беше идеално, но аз се възстанових и супер бързо. На третияд ден можех спокойно да си ходя и да правя всичко. Дори си теглих едно душчи бързо, заради превръзката на белега.

Общи условия

Активация на акаунт