Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 328
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 515
Мяуче, моето секцио беше с миомектомия, разделена на две плацента и доста гадничко и трудно, та ако ще с бод зад игла да бяха ме зашили или на оверлог да бяха ме минали, пак щях да съм супер щастлива  Grinning

# 1 516
  • offshore & overseas
Мяуче, моето секцио беше с миомектомия, разделена на две плацента и доста гадничко и трудно, та ако ще с бод зад игла да бяха ме зашили или на оверлог да бяха ме минали, пак щях да съм супер щастлива  Grinning
Да, знам, четох по-напред за случая. Аз имах предвид цезаровите без специфика, каквито бяха моите и двете. Въпреки че и двете бяха по спешност, по една или друга причина.

# 1 517
Обикновеното секцио си е песен (за мен!)  Simple Smile

# 1 518
  • offshore & overseas
Обикновеното секцио си е песен (за мен!)  Simple Smile
За мен също, но след като родих и един път нормално, мога да твърдя, че и дума не може да става за сравнение. След нормалното раждане може да се каже, че ако няма усложнения, човек е готов за подвизи веднага.

След второто секцио, реанимацията ми беше само 8 часа, но на сутринта едвам се надигнах - костваше ми неимоверни усилия на волята Laughing.

След цезарово ми трябва по принцип един цял ден, за да възстановя нормалните си движения, а не да ходя превита Одве (цял ден + реанимацията). След това вече всичко е ток и жици. Grinning

# 1 519
Здравейте, в много ранна бременност съм все още, надявам се всичко да мине леко и накрая да си имаме здраво бебенце, но вече започват да се въртят въпроси И за раждането в главата ми. Ориентирала съм се за следене на бременност към друга болница, но ако реша да раждам в МД това проблем ли ще е? И също така лекарите там как са настроени към желанията на майките да си вземат веднага детето за първи контакт кожа с кожа, да не прерязват съвсем веднага пъпната връх.. разбира се, ако всичко е наред (както се надявам да бъде!)?

# 1 520
  • софия
бебето ти го слагат на гърдите веднага за малко мисля, а за пъпната врър според мен няма да са съгласни  Thinking

# 1 521
Разбира се, че не е проблем, можеш да раждаш където си поискаш.
Не знам доколко обаче ще са съгласни на уговорки. Там е класическа школа, доколкото съм разбрала се прави всичко по учебник, както си е било, така ще е, не ми се вярва да са склонни да изпълняват всичко дето поиска родилката, за пъпната връв съм сигурна, че няма да стане. Но не причи да се пита. Simple Smile

# 1 522
  • offshore & overseas
И според мен няма да се съгласят за пъпната връв. Те си имат там някакъв аргумент, който ще ти изтъкнат. Може и да ти кажат да не четеш много из интернет и че те по-добре знаят какво как трябва да стане (един вид да реагират като ощипани девици).

Според мен като цяло такива искания можеш по-спокойно да предявяваш при избор на екип, и то трябва да си сигурна, че лекарите от екипа ще са достатъчно широкоскроени (като обсъдите нещата предварително). Защото в крайна сметка, какво им пречи да го направят туй с пъпната връв, особено ако ще получат допълнително пари за това?

Друг подобен препъни камък е отказът от ваксините. Едно време много се опъваха и на това, но сега вече май на много места се намират начини да стане.

# 1 523
Ами кои са по-широкоскроените лекари там тогава?  Laughing Ако ще се пробвам, поне да е при правилния човек  Mr. Green Пак казвам, надявам се всичко с мен и бебенцето да е наред през цялата бременност и на самото раждане, за да може изобщо да се говори за такива варианти и "волности" от моя страна, но ми се иска да е максимално близо до най-естествения вариант на раждане, а в същото време съм си страхливка и ще предпочета утвърдена болница и лекари, където разбиранията са леко закостеняли...

# 1 524
Цитат
според мен като цяло такива искания можеш по-спокойно да предявяваш при избор на екип, и то трябва да си сигурна, че лекарите от екипа ще са достатъчно широкоскроени (като обсъдите нещата предварително). Защото в крайна сметка, какво им пречи да го направят туй с пъпната връв, особено ако ще получат допълнително пари за това?

И аз така си мсиля, но допълнително не смятам да плащам. Изобора е 900 лв, толкоз.
Ще ме извинават, ама като си плащам имам право и да имам изисквания. Това е моето раждане, имам право да поставя условия. От друга страна не смятам и да настоявам много и да се правя на интересна-това са лекари, те знаят най-добре и трябва да им се доверя. Simple Smile
Ваксини не искам, не знам как стоят нещата с тях.
Кети, и аз заради това избрах МД. Дано да е правилния избор.  Praynig силно се надявам нещата да минат добре, аз се спрях на Сузи Нашар, видя ми се много приятна, внимателна и дружелюбна, има голям опит с естествено раждане и си мисля, че ще ме изслуша и разбере като дойде време да решаваме какво ще е. Simple Smile

# 1 525
  • offshore & overseas
Нямам представа дори дали в МД изобщо има такива лекари (толкова широкоскроени). Дано някой да се включи с мнение и да помогне!

Пожелавам ти мечтаното раждане!

За ваксините аз също не знам, защото си ги искам поставени на моите деца и не съм се интересувала.

# 1 526
Благодаря ти, Мяуче, и аз се надявам на още мнения  Simple Smile

# 1 527
Здравейте,момичета.Чета ви от доста време вече,но все не намирам време да пиша покрай децата.
Преди 2 години и 2 месеца родих първото си дете в "Майчин дом".И не съжалявам.Като една неопитна бременна за първи път нямах никаква идея къде да ходя и какво да правя.разбрах,че съм бременна два дни преди да ми закъснее цикъла и съответно веднага отидох на преглед,ама откъде да знам,че нищо няма да се види,понеже е много рано.Та имахме уговорка с ЖК за след 2 седмици.През това време обаче получих кръвоизлив и с мъжа ми отидохме в Шейново.Прегледаха ме,установиха бременност и ме пуснаха с думите,че няма място за притеснение.Бяха много мили,да отбележа.След 6 дни се върнах отново в Шейново с още по-силен кръвоизлив.Прегледаха ме и ми казаха,че аз не съм бременна,а ми имам хематом.Обясних,че преди 6 дни бях тук и ми потвърдиха бременността.Извикаха друг лекар и без дори да ме прегледа ми заяви-"Миличка,тази бременност няма да се развие".Представете си какъв шок изживях.След като ми ги наговори тия неща ме прегледа и чувам следните думи-"Аааа,да,ето го,тук е,има сърдечна дейност,всичко е наред,ще те приемем".Нямам думи.Лежах 3 дни и ме изписаха като ми казаха,че не знаят от какво съм прокървила.Повече не се върнах там.Отидох в "Майчин дом" и се срещнах с проф.Асен Николов.Казах,че искам да наблюдава бременността ми и да родя при него.От ониз ден до 2 декември аз нямах и един проблем с бременността си.Родих сина си при него.Екипът беше много добър.Всички бяха много мили.Държаха ми ръката през цялото време,дишаха с мен,мокриха ми устните с марля.Настаниха ме на 12 етаж (2014 година).Трябва да отбележа,че стаите в Шейново са по-добри от тези в Майчин дом.И така,всички бяха добре настроени,много мило казваха "майче това.майче онова.Донесоха ми бебчо,жеднага ми показаха как да го кърмя правилно,донесоха ми стол за кърмачки,за да ми е по-удобно.И акушерките за родилките и тези за бебетата бяха мили.
На 6-ти януари 2017 родих второто си дете пак в Майчин дом.Отново бях при проф.Никилив,но този път не успяхме да го зичакаме да върне от отпуск и се родихме без избор на екип.Останах изключително приятно изненадана.Всички бяха отново мили,не ме оставиха сама в стаята,когато започнах вече баш си да раждам се събраха толкова много лекари,че не знаех към кого да се обърна.Държаха ми ръката,мокриха ми устните с марля.Родих детето си много бързо,показаха ми го и го отведха за преглед,След 10 минути ми го донесоха и го гушнах.Всички в Майчин дом са професионалисти!Без съмнение.Отново бях на 12 етаж и отново всички бяха добри.Е,все пак и от наша страна е нужно добро отношение.Тези хора са под голям стрес.За тях има едно единствено важно нещо и то е да се изпишат здрави майка и бебе.Аз си говорих с всяка акушерка-от всички смени и на родилките и на бебетата.Ходих посред нощ до стаята на акушерките за бебетата,за да помоля за чиста дрешка за бебето.Веднага ми дадоха с усмивка.ако имам терто дете,пак ще отида в Майчин дом.

# 1 528
  • София
Мяуче,честит празник!Живо и здраво да е момченцето ти!Много да те радва.

DeLLtaA , и аз съм се ориентирала към професора за раждане.А знаеш ли какво е мнението му за епидуралната упойка при нормално раждане?

# 1 529
Мяуче,честит празник!Живо и здраво да е момченцето ти!Много да те радва.

DeLLtaA , и аз съм се ориентирала към професора за раждане.А знаеш ли какво е мнението му за епидуралната упойка при нормално раждане?

Няма никакъв проблем за упойката.Обикновено пита дали ще искаш и си вика анестезиолог.Аз първоначално не исках,ама после го умолявах и се обади да дойдат.Малко го разигравах с тая епидурална упойка,ама какво да направя.С второто раждане пак исках,ама ми казаха,че няма време за нея.Така си и беше.Аз след 20 минути бях родила вече.

Общи условия

Активация на акаунт