Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 304
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
Еее,мерси,не че това е толкова важно,ама бих искала да си спестя малко болка с упойката,а като се видяхме с професора и други въпроси имах към него,далеч по-важни от упойката

# 1 531
 DeLLtaA и аз в Шейново изживях страшен ужас. Когато разбрах, че съм бременна си записах час в една частна клиника и аз като теб без опит незнаех, че е твърде рано да се види плод в плодния сак или пък сърдечна дейност, казаха ми че имам плоден сак и това е. След няколко дни късно вечера прокървях изплаших се , че правя аборт и с ММ тръгнахме веднага към спешното в Шейново. Преглеждат ме и ми казват ами плодния сак е изкривен и няма сърдечна дейност и имам някакво образование до плодния сак, което не могат да разберат какво е  и ми казаха "подготви се за най- лошото, ела сутринта ако кървенето продължи да те приемем за прекратяване на бременността". Прибирам се аз ужасена а прокървяването се засилва... на сутринта отново отивам в Шейново в спешния кабинет и попадам на д-р Китанова, която обучаваше млада лекарка и започна много грубо да ми говори , за какво съм си тръгнала снощи трябвало е да действаме, че тази бременност не се развива , няма пулс.... Аз на стола просто се разплаках, но имах вътрешно чувство , че те грешат. Тя започна да подготвя документите да ме приемат , но аз отказах хоспитализация и си тръгнах. Този ужас, това отношение не го заслужава нито една бременна жена , камоли неопитка като мен.
Е след като моята лекарка се върна от отпуска, веднага я посетих. Оказа се че от стоенето по 10 часа на работа права плодния сак се е отлепил. Веднага ме спря от работа , назначи утрогестан и нош-па и почивка. Е момичета вече съм средата на 9 ти месец . А професионалистите в Шейново нито видяха плод, нито сърдечна дейност, нито че отново така наречено образование заради което съм кървяла е отлепване на плодния сак и се налага почивка и лечение.
И дори в спешния кабинет ми взеха по 55 лв , макар да съм здравно осигурена и спешните кабинети не трябва да се заплащат, но се радвам ,че послушах върешното си усещане.
Лекарката която проследява бременността ми е специалист от Майчин дом , но не изражда само води ЖК. И по нейна препоръка, ще раждам именно там, дори без избор на екип. Вече бременността ми е нормална без усложнения за сега. Не ми е за парите просто смятам , че от 1 -2 срещи всеки лекар за мен би бил непознат  . Ако раждам с избор и лекаря които съм избрала е бил 12 часа на работа и аз го викна и за моето раждане, дали ще е по адекватен от екипа, който е сега на смяна. Всичко е Божа работа! Само се моля всичко да мине нормално и бебето ми знам, че ще е в добри ръце там, а това ми е на преден план. Аз няколко намусени лица мога да преглътна, ако срещтна, но с лека ръка някой да взима решение вместо мен както искаха в Шейново и то двама лекаря.

# 1 532
На 17 януари 2017 родих третото си дете в Майчин дом София, с избор на екип при доктор Божилов.
Над 40 годишна съм и имах притеснения как ще протече такова късно раждане.
Реших, че след като избера лекар ще му се доверя изцяло и няма да се меся в работата му със свои изисквания. След 15 минутен разговор с доктора разбрах, че мога да му се доверя.
Направи ми впечатление, че е честен човек, както и чешит с особено чувство за хумор, каквито често са добрите професионалисти.
Преди да си уговоря час четох различни отзиви за него в интернет - и добри, и лоши, затова реших да проверя лично.
Раждането беше нормално, с епидурална упойка, протече изключително леко и бързо благодарение на професионализма на доктора. По време на раждането получавах ясни инструкции от доктора и екипа какво да правя и се стараех да ги изпълня. Всичко мина за по-малко от час.
Въстанових се бързо. След 3 часа станах и се чувствах нормално.
Предишните ми раждания също бяха с избор на екип.
Съжалявам, че тогава не съм знаела, че може да е толкова лесно и с толкова малко болка.

# 1 533
Мъжете ни макар и силната половинка са слаби на тази тема или поне моя е такъв. Остава ни още малко и той е по - притеснен и от мен.
Момичета аз съм решила да раждам без избор на екип. Бях в голям дилема, дали ще се държат добре с мен, дали няма да ме оставят там да си лежа да си ме боли и никой да не ми обърне внимание, нооо започвам да изключвам от съзнанието си тези мисли. Тук следя редовно коментарите и виждам , че има много мами родили без избор на екип и са останали доволни. Надявам се и аз да имам едно безпроблемнно раждане и да споделя полужителен опит тук.   Hug

Аз съжалявам че си платих избор. Всички без избор бяха много доволни. Прекарах няколко дни в предродилна и виждах че отношението е добро към всички.Даже мен по-малко ме наглеждаха акушерките, защото съм била пациент на еди кой си лекар и се предполагаше че той по често трябва да ме наглежда

# 1 534
Здравейте,

след дълго чудене и маене, се ориентирах към раждане в Майчин дом при др. Нашар. Надявам се изборът ми да е правилен, че сигурно до като не мине всичко ще имам колебания и въпросителни.
Някой може ли да ми даде на ЛС нейният телефон, за да се свържа и запиша час, че времето напредна, влязох в 8месец, а докато се чудя....
Надявам се тя е достатъчно опитна, макар и млада, и ако се наложат някакви реакции и действия, всичко ще е наред.
За сега бебчо е седалищно,  има шанс да се обърне, въпреки че, аз май си предпочитах секцио, но вече и за това се колебая...ужас. Simple Smile
Надявам се като се видим с нея да се поуспокоя и ориентирам малко повече...
Благодаря ви  и успех на всички ни! bouquet

# 1 535
  • софия
Преди 1 месец позната роди при доктор Нашар. Тя беше без избор на екип, просто тя е била на смяна, много е доволна от нея, каза че е страшно мила и раждането е минало отлично  Hug

# 1 536
Преди 1 месец позната роди при доктор Нашар. Тя беше без избор на екип, просто тя е била на смяна, много е доволна от нея, каза че е страшно мила и раждането е минало отлично  Hug
Много ти благодаря, crispello,
дано е така и при нас  Praynig Hug bouquet

# 1 537
Момичета,искам да ви попитам следното - следя си бременността в частна клиника, но обмислям възможността за раждане в Майчин дом, въпросът ми е трябва ли да си избера екип, ако искам там, кога трябва най-рано да отида, може ли да ме насочите към някой лекар там, който би ми обърнал внимание при положение, че не се следя там? Знам, че там са професионалисти и разчитам, че ще реагират по най-адекватния начин при необходимост, въобще всяка информация ще ми е полезна.
Благодаря на всички и успех  bouquet

# 1 538
Момичета,искам да ви попитам следното - следя си бременността в частна клиника, но обмислям възможността за раждане в Майчин дом, въпросът ми е трябва ли да си избера екип, ако искам там, кога трябва най-рано да отида, може ли да ме насочите към някой лекар там, който би ми обърнал внимание при положение, че не се следя там? Знам, че там са професионалисти и разчитам, че ще реагират по най-адекватния начин при необходимост, въобще всяка информация ще ми е полезна.
Благодаря на всички и успех  bouquet

В никоя държавна болница не е задължително да избираш екип.

# 1 539
Здравейте!
Може ли да ми кажете дали изследват кариотипи на хромозомен анализ и каква цена е?
Звъня на различни телефони там и ме прехвърлят и в крайна сметка не мога да се свържа с генетичната лаборатория.
Ако някой знае моля да каже.
Благодаря ви!  Hug

# 1 540
  • offshore & overseas
Ето тук, ако можеш да се ориентираш. Ако не, дано се намери кой да помогне!

П.П. Намерих и това в друг форум, но е старичко. Според него изследването е безплатно.

Вероятно ще е най-добре да отидеш/те на място.

# 1 541
Благодаря  Hug

# 1 542
Здравейте,

след дълго чудене и маене, се ориентирах към раждане в Майчин дом при др. Нашар. Надявам се изборът ми да е правилен, че сигурно до като не мине всичко ще имам колебания и въпросителни.
Някой може ли да ми даде на ЛС нейният телефон, за да се свържа и запиша час, че времето напредна, влязох в 8месец, а докато се чудя....
Надявам се тя е достатъчно опитна, макар и млада, и ако се наложат някакви реакции и действия, всичко ще е наред.
За сега бебчо е седалищно,  има шанс да се обърне, въпреки че, аз май си предпочитах секцио, но вече и за това се колебая...ужас. Simple Smile
Надявам се като се видим с нея да се поуспокоя и ориентирам малко повече...
Благодаря ви  и успех на всички ни! bouquet

Момичета, никой ли няма телефона на др. Нашар? Много моля някой да ми помогне, тъй като от другото място, което се надявах да го взема  също не го откривам, и вече се тревожа, че ще закъснея със срещата си с нея, вече съм в 32г.с.+2. На стационарните не успявам и се оказах в безизходица...

# 1 543
Здравейте, предстои ми раждане в Майчин дом и се интересувам какви документи са ми необходими. Също така трябва ли да нося свидетелство за граждански брак?

# 1 544
Здравейте, предстои ми раждане в Майчин дом и се интересувам какви документи са ми необходими. Също така трябва ли да нося свидетелство за граждански брак?
Да трябва ти поне номера.
Освен това нови изследвания за хепатит, васерман и спин.
Направление от АГ за  раждане.
Обменна карта пак от АГ.
Лична здравна карта/ картон/ за болничния, заверен от ЛЛ

Общи условия

Активация на акаунт