Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 896
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Като се махнат от квадратурата поне 15 м2 за общи части,незная колко за стени,тераса,не остават много.

# 256
Как ви се струва това жилище?
Не е ли прекалено малко? Rolling Eyes

Скрит текст:
Точно колкото на майка ми като кв.Като приспаднеш общите площи,става миниатюрно.За сам човек бива.За инвестиция-също.Цената е отлична,но даже и Акт 14 няма  newsm78

# 257
Жалко е, че толкова лъжат агенциите, то и затова и толкова ги прескачат де.

Ами. Просто си има мошеници (и от двете страни Laughing). Хората са едни и същи, не са само коректни в едно отношение и некоректни в друго. Измамникът си е измамник, без значение дали днес е клиент, утре брокер, след 1 месец работодател и т.н.

В момента може и да са ниски, но никога няма да стигнем нивата на Австрия, Швейцария и т.н., където като коректен платец има и преференции и отстъпки. Изобщо не се надявайте! След 5 години ще са пак 8-9.
И аз теглих 2006 на 6,63 и в момента е 9,07. Дори имаше и момент с много по-висок процент. Но нито за миг не е понижаван въпреки обилно охранените банки! А това как с определя лихвения процент на банката оставате за друг разговор.

А защо търпите? Това са изключения. Повечето банки са с много по-нисък %. Дадох пример с моя, от 2004-та само 1 път е вдиган с 1%, и свалян поне 7 пъти. Били сме към ОББ и Райфазен.

Само се фукаш колко много са ви намалили лихвата и на каква далавера сте. Ами щом от 2004 до сега още не сте изплатили и продължавате да пълните гушите на банките, значи не, на никаква далавера не сте.
Въобще няма абсолютно никакъв начин теглилият кредит да бъде на далавера. Далаверата е винаги за банките, те от това печелят, от това живеят. Кредитополучателят е винаги прецакан!

Колкото и да са ви смъкнали лихвата, със сигурност реалните пари, които връщате на банката, са поне двойни на реално получените от кредита. И като се има предвид, че са теглени за панелка, а цените на панелките занапред имат само една посока - много надолу - то аз не бих се хвалил при такава ситуация колко много ми били намалили лихвата.

# 258

Дева, за инвестиция ли е или за да живеете в него? Защо цената е толкова ниска? Shocked

За мен, живот и здраве, след време.
Жилището е на ниво проект, не е започнато още. Crazy
Тази цена пише, че е ако се плати до акт 14.

Обаче ми се вижда супер малко?
Никакъв коридор няма, от входа, направо в стаята!
Няма един гардероб къде да се сложи.
Иначе е добра локация и ще е ново, но не съм убедена, че си побера багажа. Crazy Много тясно ще е.

# 259
Видях аз, че от месец ноември започват, но пак ми се вижда изключително ниска. Може би и защото си нямам идея как са цените на имотите в Пловдив, затова съм впечатлена Laughing

Ако е само за теб, можеш да го направиш както си искаш и ще се намери място за гардероб.
В нета е пълно  с идеи за малки апартаменти.

# 260
Ами за цената говорих с брокер, каза, че това е финалната цена, ако се плати до акт 14.

Аз имам друго малко жилище, което отдавам под наем, но е панел и ми се ще за себе си да имам НС.
Обаче като правя сравнение, помещенията са много по-малки.
Ще помисля. Peace

# 261
За мен е много малко, предвиденото място за трапезария, т.е. маса за хране, както е посочено на скицата седи като кръпка, малко е разстоянието.... Не са посочени точно размерите на стаите, видях само на банята, но ние имаме нещо подобно, в което живее синът ми /младеж/, така че имам някаква представа за разполагане на мебелите, използване на пространството и не е много лесно да се направи на 100 % функционално.

# 262
Хепи, 49 квадрата са си малко за нова тухла.
Цената пък е супер според мен, ако е за инвестиция мисля че е много добре, а за живеене не знам, ти може да си сама в момента но ако станете двама примерно, как ще се разминавате в теснотията...или ако след време продадеш панелката и вземеш нещо по широко... Не знам мисли.
Ако можеш да видиш завършени обекти на строителя, как му изглеждат  малките жилища, ще ти даде ориентир.

# 263
Само се фукаш колко много са ви намалили лихвата и на каква далавера сте. Ами щом от 2004 до сега още не сте изплатили и продължавате да пълните гушите на банките, значи не, на никаква далавера не сте.
Въобще няма абсолютно никакъв начин теглилият кредит да бъде на далавера. Далаверата е винаги за банките, те от това печелят, от това живеят. Кредитополучателят е винаги прецакан!

Колкото и да са ви смъкнали лихвата, със сигурност реалните пари, които връщате на банката, са поне двойни на реално получените от кредита. И като се има предвид, че са теглени за панелка, а цените на панелките занапред имат само една посока - много надолу - то аз не бих се хвалил при такава ситуация колко много ми били намалили лихвата.

Не се фукам. Споделям опита си, за да знаят хората, че не е нужно да седят в една банка, а да проверят условията във всички и да изберат по-изгодната оферта. Ние също рефинансирахме, защото старата ни банка не успя да предложи по-нисък %.
Тъжно е, че когато човек се опита да сподели опит и има желание да помогне се приема за хвалене. Не виждам какво лошо съм направила като съм казала на човека да погледне условията и в другите банки...
Скрит текст:
Не че съм длъжна да обяснявам, но не сме го изплатили, защото 2008-ма купихме още един и обединихме двата кредита. Сумата е почти 80000 евро. Вторият даваме под наем. Доплащаме към 220 евро за двата. Под наем бихме давали приблизително същата сума, с която сега плащаме 2 бр. имота. Може и да е било по-добре да ги дадем на хазаина, не знам, всеки си преценява  Simple Smile
Не е вярно това за панелите, нашият в момента е с 30 000 лв. над тази, на която сме го купили, но всеки има право на мнение  Peace

# 264
  • София
Здравейте.
Питане към купувачите - къде търсите обяви - освен в имот.бг   newsm78
Там обявите се изчерпаха, не излиза нищо ново, дето да става за оглед.
Вчера купих Софийски имоти - струваха ми се доста обемни, но реално оградих сумарно 5-6 обяви - в много от кварталите цените ми се сториха силно завишени - в сравнение със сайта.
Не бързаме, но като гледам трябва да търсим и алтернативни канали за обяви  Rolling Eyes.

# 265
Здравейте.
Питане към купувачите - къде търсите обяви - освен в имот.бг   newsm78
Там обявите се изчерпаха, не излиза нищо ново, дето да става за оглед.
Вчера купих Софийски имоти - струваха ми се доста обемни, но реално оградих сумарно 5-6 обяви - в много от кварталите цените ми се сториха силно завишени - в сравнение със сайта.
Не бързаме, но като гледам трябва да търсим и алтернативни канали за обяви  Rolling Eyes.
Аз търся в ало.бг главно.Вестници отдавна не купувам.Често минавам из квартала,където търсим,следя за обяви,строежи.Понякога въвеждам в търсачката ключова дума,примерно апартамент до еди-коя си по-известна сграда или място,и излизат интересни предложения от др.сайтове.
Вчерашният собственик ми звънна снощи,извини се и ме покани днес на оглед,брокерката му била свободна да дойде.Айде пак!
Ясно ми е,че всичко опира до крайна цена,може от сговорчив собственик с пет брокера да ми излезе по-изгодно да купя,отколкото директно от собственик,решен 25г. да продава гаража си за 25 000 ев..Дразня се,че ме изнудват да платя на брокер,който не само нищо не е свършил за мен,но и ще играе срещу мен в защита на клиента си.Айде малко уважение към купувачите,на нашите пари чакат.Оставям дуото в края на листа и зарязвам всичко.Време за море  Simple Smile!

# 266
  • гр. София
Здравейте момичета,

От 2, 3 месеца търсим тристаен в кв. Иван Вазов. Интересувам се има ли някъде информация за какви пари са сключвани сделки в квартала през последната година например.

# 267
  • София
Не спирам да се учудвам и за друго - лихвата била 5.3%, т.е. годишният процент на разходите примерно 6%. Ама човек взима в общия случай ипотечен кредит за 20-30 години - Какво значение има, че в момента са 5.3%? Някой смята ли, че след 5 години нищо чудно да са 8-9%? Да не говорим, че вече повечето лихви зависят от Софибор и Юрибор и много по-лесно от преди могат да започнат да се в движат нагоре...
5.3% фиксирана лихва. Което пак не съм сигурна дали не е набутвация, но пък дава известно ниво на сигурност.
Та познатият ми купи вчера 70 м2 чиста площ (без общи части) за 56 хиляди евро. За 56, но пък ЕПК. ЕПК, но до немското посолство.

А депозитите все още си държат нива 2-3 %. Нормална разлика е това.

# 268

Това къде, в някоя нова пирамида ли? Защото ако говориш за депозитите в търговските банки, изтървала си една нула и една запетайка отпред - лихвите са 0,2 -0,3%. Годишно.

# 269

Това къде, в някоя нова пирамида ли? Защото ако говориш за депозитите в търговските банки, изтървала си една нула и една запетайка отпред - лихвите са 0,2 -0,3%. Годишно.
Абсолютно подкрепям, лихвите по депозитите в момента са практически нулеви.

Общи условия

Активация на акаунт