Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 883
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Иван Вазов има много предимства!!! От една страна е малък стар квартал,с много добра инфраструктура, от друга страна е много близо-на пешеходно разстояние до Центъра,без да е в самия Център и като има пред блокови площадки и паркинги за живущите. За мен това най-доброто място в София - зелено и много удобно. Аз се интересувам от четиристайно жилище ,но не зная дали там има подобно предлагане!?

# 301
Сред недостатъците на фиксираната лихва са, че има такса в случай на предсрочно погасяване - един от начините да заобиколят изискванията за променения закон.
Това не е вярно, тъй като има нарочна алинея в закона, че е дължима такса при фиксирана лихва. За какво заобикаляне може да става дума в такъв случай? Не познавате законите, а се позовавате на тях, което е откровена глупост.
Една от целите на промените в закона все пак беше да се премахне таксата за предсрочно погасяване. И това е факт, но важи само в случай, че лихвата по кредита не е фиксирана Simple Smile и реших да обърна внимание на това, тъй като не го забелязвам да присъства е рекламите на кредити с фиксирана лихва Simple Smile
Ironic, съжалявам, че не успях да се изразя достатъчно интелигентно, за да бъда разбран Simple Smile но все пак какво ви учудва - форумите принципно са едно място, в което пишат полуграмотни идиоти, които си избиват комплексите Simple Smile

# 302
Иван Вазов има много предимства!!! От страна е малък стар квартал,с много добра инфраструктура, от друга страна е много близо-на пешеходна разстояние до Центъра,без да е в самия Център и като има пред блокови площадки и паркинги за живущите. За мен това най-доброто място в София - зелено и много удобно. Аз се интересувам от четиристайно жилище ,но не зная дали там има подобно предлагане!?

И защо да няма? В имот.бг излизат 31 обяви за четиристайни, колко са читави - не знам. Обаждате се и питате. В Ред Епъл се предлагат всякакви, има и четиристайни.

В тази сграда - също:

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d142771485311822 … k=1wc6ji&f1=1

# 303
  • Sofia
Колкото и да е странно ние предпочитаме старо строителство - от там идва и затруднението да намерим тази по-голяма квадратура. Имам и още някои предпочитания сградата да е на тихо място в близост до детска площадка.

# 304
То не е странно за старото строителство.
Ето, че и моя казус е такъв.
Хем искам НС, хем не ми харесва разпределението и малките помещения.

# 305
  • София
това е основен проблем при новото строителство ... като прибавиш, че плащаш една камара пари за общи части ... и му се губи кефа .... ходихме на оглед на един тристаен - НС по обява 93кв.м ... на огледа ни казаха че е 87кв.м по документи и ни дадоха чертеж ... ами просто измерване и сметки, се оказа, че реалната му квадратура е по - малка от сегашната ни двустайна панелка, която аз мислех за 68кв.м, а по документи реално е 62 ... Rolling Eyes ooooh! Crazy тоест обявено за над 90 реално е 60 ... какво повече да говорим Tired

# 306
Иван Вазов има много предимства!!! От страна е малък стар квартал,с много добра инфраструктура, от друга страна е много близо-на пешеходна разстояние до Центъра,без да е в самия Център и като има пред блокови площадки и паркинги за живущите. За мен това най-доброто място в София - зелено и много удобно. Аз се интересувам от четиристайно жилище ,но не зная дали там има подобно предлагане!?

И защо да няма? В имот.бг излизат 31 обяви за четиристайни, колко са читави - не знам. Обаждате се и питате. В Ред Епъл се предлагат всякакви, има и четиристайни.

В тази сграда - също:

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d142771485311822 … k=1wc6ji&f1=1
Кварталът наистина е хубав, но апартаментът от линка  е на безумна цена. За тези пари може да се купи нещо далеч по-добро, сред зеленина, не на последен етаж, да не говорим, че ако реши човек и едноетажна къщичка може да построи. Като гледам околните сгради нито гледката си струва нито площта си отговаря на обявените 200 квадрата, за да се хвърлят тия пари. Но...хора/луди/ всякакви. Ако си открил гърне с пари, защо не. Laughing

# 307
  • София
За тези пари спокойно може да се направи къща с три спални и дори малък басейн. От личен опит го казвам.
Но пък от друга страна някои хора предпочитат апартаменти. Макар, че този специално е с кофти дограма и общи части и грозна гледка  Rolling Eyes

# 308
Въпросът беше има ли предлагане в Иван Вазов на четиристайни Simple Smile и така зададен - има. Условия за вид строителство и цена нямаше.

За старото е разбираемо, но кварталът е сравнително нов, преди са били къщи и не вярвам да има много строени такива жилища преди 89, а ако има, да се продават. Такива по-скоро в центъра от преди 1944 е възможно.

# 309
  • На земята, която е всъщност звезда.
...

Стрелбище е Simple Smile И да, хубав е, близо е до пазара, но там преобладават панелните жилища и ЕПК, малко са тухлените. За някои това има значение.

Peace Идеята ми беше да се разгледат и тухлените жилища в Стрелбище, които са от страната на пазара.

Жилището на родителите на нашите приятели в Ив. Вазов е точно 4-стайно, голямо, с отделна кухня, стара тухла. Доста партийци там получиха такива жилища преди промените.

# 310
...

Стрелбище е Simple Smile И да, хубав е, близо е до пазара, но там преобладават панелните жилища и ЕПК, малко са тухлените. За някои това има значение.

Peace Идеята ми беше да се разгледат и тухлените жилища в Стрелбище, които са от страната на пазара.

Жилището на родителите на нашите приятели в Ив. Вазов е точно 4-стайно, голямо, с отделна кухня, стара тухла. Доста партийци там получиха такива жилища преди промените.

Ама продава ли се? Сигурно има, ама колко са и колко от тях се продават? Най-масови са дву и тристайните, а кварталът е малък. За НС е много по-вероятно да намерят, според мен. Но ако имат търпение и пари, мисля, че и старо тухлено все някога ще излезе на пазара.

Да де, за стрелбище, ама те са малко като фонд, повечето са панелни, и от там,  пак малко излизат на пазара. А и тухлените там си държат и те цена. Но пак с търпение и пари ще стане.

# 311
  • Sofia
Благодарение на съвета на Попеа разгледах за пореден път обявите и открих два съседни двустайни в иван Вазов - стара тухла - та утре съм на оглед. Кой знае какво ще излезе!? За сега се вижда само един явен недостатък - блока е на самия булевард Витоша Sad

Наистина в непосредствена близост с парка, но не ми харесва това че от входа излизаш на толкова оживена улица

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 01:34 от alegra

# 312
Благодарение на съвета на Попеа разгледах за пореден път обявите и открих два съседни двустайни в иван Вазов - стара тухла - та утре съм на оглед. Кой знае какво ще излезе!? За сега се вижда само един явен недостатък - блока е на самия булевард Витоша Sad

Наистина в непосредствена близост с парка, но не ми харесва това че от входа излизаш на толкова оживена улица

Ще се радвам да съм помогнала  Peace  Аз лично на самия булевард бих се замислила, трамваят шуми, движение много, зависи де, ако има поне две спални с друго изложение, може би става. Вижте ги.

Може ли линк към двете обяви? Интересно ми е къде е това - до парка на края на Витошка са 2 нови сгради от двете страни, а в съседство са няколко стари високи по на 12-14 етажа.

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 14:51 от Анонимен

# 313
За единия от новите блокове до входа на Южния парк знам, че е доста скъп и той е сравнително по-нов /но не чак толкова/, за другия не знам. Блоковете по "Бяла черква" са 12 етажни, тухла, старо строителство - 60-65 г. На етаж има по 4 апартамента - 2 тристайни /преходни/ и 2 едностайни. Трисстайните от едната страна имат следното изложение - кухня/трапезария - запад, стая и хол - юг, спалня - изток. От другата страна на блока са с по-лошо изложение - запад, север и изток. Тристайните са с площ около 96-100 кв.м. по нотариален акт, като холът е около 25 кв.м., спалнята - 14-15, стаята - 14, кухните са с малък бокс и малка трапезария. Имат баня и отделна тоалетна, големи коридори /в единия с възможност за голям вграден гардероб/.

# 314
  • Sofia
Нека брокерите тук да споделят дали реалните сделки са толкова много колкото се твърди. На няколко пъти ми се случва в уж напълно продадени сгради в които ми се показва само 1 останал апартамент да намирам обяви които брокери твърдят че са актуални за много непродадени жилища в същите сгради. С каква цел се прави това? Някой брокер си мисли че е преценил колко пари може би имам и затова ми предлага трудно продаваем апартамент или има нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт