Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Привет, имате ли някакви отзиви за сградата на Артекс на Йерусалим? А и като цяло отзиви за фирмата, чувала съм, че много ги хвалят, но ако някой лично може да разкаже...
Други надеждни строителни фирми?
Препоръки за юрист, с когото мога да се консултирам (дори не знам как се нарича този раздел на правото)? Crazy

# 361
  • In the shadows of my mind
Артекс се водят едни от най-добрите (ако не и най-добрите) стройтели в момента. Цените им са по-високи от средните на пазара, но се предполага, че качеството струва пари Simple Smile Лични впечатления от имотът им на Йерусалим нямам, но минавам от там редовно и виждам, че напредват доста стабилно. Проблемът според мен там е, че е адски натоварено, шумно и мръсно... поне от страната на булеварда. Също така сградата е между две други, дори, ако не се лъжа, че е залепена на калкан с тях, и ми изглежда адски затворено от всякъде, никакъв въздух, пространство, гледка... отзад си има сгради на втора линия, т.е. няма да има изглед към парка. Всеки си преценява какво търси и какво му харесва, разбира се  Peace

Аз да ви споделя, че нашата чуденка с апартамента в Младост 2 с многото чупки и малка втора спалня се разреши - собственичката внезапно реши, че ще му иска повече пари и вдигна цената на 85хил.  Laughing Пожелах успех в намирането на купувач и така... продължаваме напред  Grinning

# 362
Аз да ви споделя, че нашата чуденка с апартамента в Младост 2 с многото чупки и малка втора спалня се разреши - собственичката внезапно реши, че ще му иска повече пари и вдигна цената на 85хил.  Laughing Пожелах успех в намирането на купувач и така... продължаваме напред  Grinning
Хм, интересно, явно това е някаква нова мода. Абсолютно същото ни се случи с един имот, който гледахме пролетта. А и като следя обявите, забелязвам, че някои както си преседяват по 6 м-1 година и се появяват наново с 10 хил Е отгоре.  newsm78
Някакви нови икономически закони измислят продавачите. Чудна работа.

# 363
Същото ни се случи пролетта и на нас, собственичката качи цената от 60 на 70 хил. евро, гледам още си стои.

# 364
Здравейте,
Вярно ли е, че в нова кооперация, в началото ако отоплението и топлата вода са към топлофикация е много скъпо?
Идвали супер високи сметки от порядъка на 50-70лв за кубик топла вода ?
И вече след като се насели блока и заживеят поне 2/3 спадат тези сметки, че доста се наплаших :Д

Да. Казвам го от личен опит. Този сезон за нас беше точно така.

Здравей,
имаш предвид целият отоплителен сезон и не само отоплителния ли ?
много високи сметки ли идваха за топлофикация и колко беше населен блока . ?
Благодаря

# 365
  • София
И на нас ни се случи пред 2 месеца. Много неприятно преживяване. Предложихме да купим апартамент на обявената цена и ни се обадиха след 2 дни, че са решили да вдигнат цената със 7 хил. евро. Брокери им звъняли да ги убеждават, че могат да го продадат за повече  ooooh!.
Не стига, че прекаляват с тези 3-3.6% за в повечето случай пълна немарливщина, а супер много мътят главите на продавачите  #Cussing out.

750 евро на квадрат реална площ в Банишора ЕПК от 80-те как ви се струва като цена  newsm78?

# 366
  • София
Като че ли е леко завишена. По-нагоре писах за реална сделка за ЕПК на 800 евро м2 в Изгрев.

# 367
  • Sofia
Някой може ли да ме посъветва къде мога да поръчам професионална оценка на имот?

# 368
  • София
Някой може ли да ме посъветва къде мога да поръчам професионална оценка на имот?
Всички големи агенции имат и оценители, имена няма да цитирам.
Тук можеш да видиш всички лицензирани оценители - http://public.ciab-bg.com/index.php?action=registrar&setElsP … unt_type=personal

# 369
Здравейте, от доста време следя форума. Търся си двустайно жилище в Манастирски Ливади -Запад, за предпочитане готово жилище. Не живея в София и трудно мога да ходя на огледи , единствено родителите ми , които живеят в София и то в района могат да ходят на огледи. Моля да ми посочите агенции или брокери , които работят в този квартал и сте сигурни в тяхната коректност. Изобщо ако има някой опит с този квартал нека сподели.

# 370
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Вярно ли е, че в нова кооперация, в началото ако отоплението и топлата вода са към топлофикация е много скъпо?
Идвали супер високи сметки от порядъка на 50-70лв за кубик топла вода ?
И вече след като се насели блока и заживеят поне 2/3 спадат тези сметки, че доста се наплаших :Д

Да. Казвам го от личен опит. Този сезон за нас беше точно така.
Здравей,
имаш предвид целият отоплителен сезон и не само отоплителния ли ?
много високи сметки ли идваха за топлофикация и колко беше населен блока . ?
Благодаря

Само отоплителния сезон. Населени бяха само няколко апартамента. Първите месеци ни се хвана 30-40лв./куб.
Сега блокът е пълен (без 2 апартамента) и нещата се регулираха.

# 371
Мислите ли, че брокерите вършат някаква полезна работа? Защото моите впечатления са, макар и само от търсене на квартира, че само ти показват апартаменти, които не те интересуват, но пък те натискат да даваш повече пари. И накрая вземат безумни суми за 5мин работа.

# 372
Убедена съм,че добрият брокер е не само много полезен,а и необходим при имотните сделки.

# 373
  • София
Убедена съм,че добрият брокер е не само много полезен,а и необходим при имотните сделки.

Ако не се намери такъв, то задължително адвокат.

# 374
И какво по-точно прави?
Аз си мисля, че нужните проверки могат да се направят от юрист или нотариус, но поне няма да ме натискат за по-високи цени.

Общи условия

Активация на акаунт