Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 856
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте, някой наясно ли е в imoti.net защо заглавията на някои обяви са черни, а други сиви ... има ли връзка с активността на обявата Rolling Eyes

# 376
Съвсем скоро наемахме апартамент за чужденец. Свързахме се с брокерка, която успя да вдигне обявената цена с 20 %, защото искахме фактура, успя да извади гаража от офертата, без промяна в наема и успя да увеличи депозита от двумесечен в тримесечен. Бяхме на тясно и се нуждаехме спешно и като й се обадих да й кажа, че след всичко това е редно да намали комисионната, тя ми каза"Не може, защото ние от собственика няма да вземем,така все едно сме работили за гарсониера".
Представяте ли си що за наглост, не наехме от тях естествено и повече няма и да се обръщам за съдействие към"Лукс имоти".

# 377
  • София
някои попадал ли е на оферта за продажба на безсрочно /вечно/ право на ползване на имот .... какво точно означава ... Rolling Eyes

# 378
Означава, че си купуваш ап. заедно с някоя баба/дядо, които имат право да ползват ап. докато са живи. Това е вещна тежест.  Peace

# 379
  • София
Благодаря! Hug

# 380
  • На земята, която е всъщност звезда.
Малко забавен оф по темата за ползването:
Скрит текст:
най- старата жена на света, която почина преди 8 години, беше надживяла всичките си роднини и продала апартамента си в центъра на Париж на своя адвокат с договор срещу месечни вноски. Тя е била на 90 години, а той на 50 и се е очаквало сделката да е доста изгодна. Е, след 30 год., когато той починал от старост, тя още била жива и всъщност адвокатското семейство платило близо 2 пъти стойността на жилището.

# 381
Такова нещо си струва само срещу гледане / и то пак не винаги/, ама да дадеш една торба пари дали накуп, дали на вноски и да имаш чужд човек в къщата си - не, мерси!  Stop

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 15:26 от съпружка

# 382
  • София
Обикновено преди покупко продажбата се прави отказ от правото на ползване. Това не е непреодолима пречка за сделка.

# 383
Е, ако има отказ, тогава няма какво да коментираме.

# 384
  • София
Мда  Thinking... Благодаря за коментарите, определено не е за всеки ... трябва да го проуча ... защото предложението не е лошо, но да се видят всички условия ...

# 385
Мда  Thinking... Благодаря за коментарите, определено не е за всеки ... трябва да го проуча ... защото предложението не е лошо, но да се видят всички условия ...
Доколкото знам, нека ме поправят другите, ако греша, вещното право на ползване се вписва в Агенция по вписвания - в удосторверението трябва да се види - същото се отнася и до отказа от това право. Каквото и да ви говорят, гледайте документите.

# 386
Доколкото знам, нека ме поправят другите, ако греша, вещното право на ползване се вписва в Агенция по вписвания - в удосторверението трябва да се види - същото се отнася и до отказа от това право. Каквото и да ви говорят, гледайте документите.

И аз така знам. Даже мисля, че отказът от вещно право може да се обжалва, както и дарението например.

# 387
Здравейте, продавам имот, с цел да купя друг, по-голям. Стигнахме до преговори за цена. Някакви идеи? Искахме среща за неделя, човекът иска за днес, сиреч бърза. Но пък иска намаление на цената с 3000Е, мисля да намаля с 1000, не повече, след като не може да изчака до неделя, сигурно има сериозен интерес, как мислите?

# 388
  • На земята, която е всъщност звезда.
E, зависи за какво бърза. Ако бърза утре да пътува, това не е индикация за голям интерес. Вие как разбрахте, че бързането е свързано именно с имота?

# 389
  • In the shadows of my mind
Зависи за какъв имот, каква цена и колко % се явяват тези 3000 евро, в някой случай може да са много, в други - малко. Всичко е въпрос на ситуация и договорка.
Иначе човекът колкото и да бърза, във владение ще влезе след още ХХХ време...

Общи условия

Активация на акаунт