Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 559
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
ana74 при тези монохромни мебели стените могат да са практически всякакъв цвят, зависи от личните ти предпочитания. Става и светъл (неаполитанско жълто) и по - наситен цвят (тюрказ, ментово зелено). Предложеното от  Sharky*  млечно сиво пък е универсално решение и дава простор за цветни акценти в декоративните елементи (пердета, възглавнички рамки за картини и т.н.)

Sharky*,  мисля че ще се присъединя към посетителките на изложбата. Предстоеше ни пътуване извън София, но отпадна така че сигурно ще дойда.

# 196
Благодаря за предложенията,млечно сиво да са стените и примерно ленти от хубав тапет челно бели рози от двете страни на дивана  newsm78

# 197
Да ,Титина знам ,че ще ни се вдигне данъка и застраховката .
Мерси , ще я погледна. В Рона ,Лоуис или другаде да търся? Каква марка е ?

Хомедепот ... Предлагат стоки с по-високо качество. Това беше най-скъпото от листата им, мисля, че имаше нарисувана печка

# 198
 ana74 , лично аз много рядко  харесвам тапети (Ема преди време демонстрира много добро изключение от правилото). Ако стените са в добро състояние  винаги бих предпочела латекс (в случай че ти омръзне цвета лесно може да се смени , докато след сваляне на тапети си трябва прешпакловане).

# 199
Ами цените са в много широки граници така че едва ли мога да отговоря дали са нормални...

Да така е, вече установих че има и пердета по 80+лв...Аз се учудих на 40-50лв...
Благодаря за препоръката, ще се разходя до там.
Препоръчаха ми и Екзарх Йосиф, като място с добри магазинчета. Най-лошото е че искам и кухненски пердета "половинки", за които на няколкото места където питах, ме гледаха "умно"  Crazy

# 200
Сега се сещам и за друг подобен магазин - "Косев и Ко" на "Поп Богомил" 31
http://www.kossev.bg/platove.html
Добре е да се отиде на място сайта им е доста "лаконичен". Когато имат промоция цените падат до 3 лв. / м за по -малките парчета плат.

# 201
ana74 , лично аз много рядко  харесвам тапети (Ема преди време демонстрира много добро изключение от правилото). Ако стените са в добро състояние  винаги бих предпочела латекс (в случай че ти омръзне цвета лесно може да се смени , докато след сваляне на тапети си трябва прешпакловане).

Стените са хубаво шпакловани и веднъж боядисвани с бял латекс.А щори или пердета  newsm78 Нещо не ми ражда идеи главата Embarassed.

# 202
Пак си е въпрос на предпочитания и приоритети. У дома съм се спряла на плисе щори за спалните и screen щори за дневната (платовете за изработката им са антистатични и събират по малко прах). Аз съм с алергия към домашен прах и това ми е важно. Според преобладаващите мнения тук, мисля че ще те насърчат за пердета. Предимството им е че  лесно и на по - ниска цена подлежат на смяна. Може да си имаш различни за различните сезони  Simple Smile.

# 203
Сега се сещам и за друг подобен магазин - "Косев и Ко" на "Поп Богомил" 31
http://www.kossev.bg/platove.html
Добре е да се отиде на място сайта им е доста "лаконичен". Когато имат промоция цените падат до 3 лв. / м за по -малките парчета плат.

Peace

Ще го посетя и него. Аз за момента он-лайн харесах само този магазин, където завесите наистина доста ми допадат, но не и цените им  Crazy
http://eridan-m.com/perdeta/overview.php?type=2

# 204
Благодаря за предложенията,млечно сиво да са стените и примерно ленти от хубав тапет челно бели рози от двете страни на дивана  newsm78

Знам, че фототапетите с цветя са на мода сега, но от сърце и душа те съветвам да не й се поддаваш (на модата). Първо - ще отмине, даже подочувам, че си е стегнала багажа и е с единия крак вънка. Второ - задължава те много зловещо - всичко ще трябва да съобразяваш с тези грамадни рози на стената - от пердета до позицията на дивана - гадост. Трето - ако искаш да се оттървеш от тях - ремонт, нищо друго не помага, не е като да напръскаш с раундъп и да изчезнат розите му с рози.
По-интелигентно решение е да си сложиш една етажерка за картини от ИКЕА (черна на млечносивите стени ще пасне муци). И да си наредиш различни нещица по нея. Ще можеш да махаш-слагаш, да разместваш, да променяш цветово и да сменяш цялостното излъчване на стаята.
пример
и още
и т.н.

Можеш да комбинираш с пердета и килимче, възглавнички и да внесеш цвят и да го сменяш лесно според моди и настроения.

За пердета - майка ми редовно обикаля по магазини втора употреба и се снабдява с разкошни покривки и пердета на смешни цени на килограм.

# 205
  • Майничка
Да, във вторите употреби наистина има доста попадения сред пердетата и кувертюрите. Аз често правя набези, не ползвам по предназначение, а за карнавални костюми, но понякога направо ми иде да сменя корнизите при вида на някое перденце.

# 206
Ана,слушай Самурайка! Всички такива цветни,градински, животински декорации толкова бързо омръзват и са страшно трудни за комбиниране с пердета,шалтета и прочие, да не говорим,че до кича са на една ръка разстояние!

Лили,апартаметът ти е страшно уютен! Много неща ми харесаха,но най- вече бюфетът под телевизора- разкош! Тази фирма Олимпия да не би случайно да е в Троян?

Много ме радвате с тази среща и много бих искала да присъствам, но за съжаление няма как.
Най- настоятелно моля за отчет по всички теми,които ще се обсъждат,както и снимков материал:)))) !

# 207
  • София
sharky, ще ни идват непредвидени гости и за съжаление няма да мога да дойда на изложбата, за което съжалявам!

# 208
Благодаря ви за мнението,навярно ще се съобразя с предложението ви.
samuraika много ми хареса особено първата снимка,при мен е точно така ,но ако има още подобни снимки ще разгледам с удоволствие.

# 209
  • София
Ваяна, то идването на изложбата не е задължение, нямаше мужда да се извиняваш  Simple Smile. Е за мен е, за да подкрепя "дЯтиту", но за вас е просто покана   bouquet. Като гледам какъв облак се е задал, ще е май "чадърено парти".

Общи условия

Активация на акаунт