Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 474
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
............... една кухня може да е всякакъв цвят, стига той да е бял ...................
Абсолютно същото каза Боги като ни показваше кухнята си .

То това е един мой стар лаф, отпреди няколко години, преди да зачезна. Перефраза е на една култова реплика на Хенри Форд, който казва, че една кола може да е всякакъв цвят, стига този цвят да е черен. Помня, че Барба тъкмо си беше купила черна кола тогава  Mr. Green В тази тема перефразата за кухните важи с пълна сила. Арчо, четеш ли? Жълта кухня, жълт таван...? А жълта книжка не щеш ли? Еротични постери - и мисля, че говоря от името на всички дами 40+ в темата - задължително! Mr. Green

Ема моля те заведи ме някой път на антиквар  Praynig Вържи ми очите за да не виждам пътя, обещавам да не го посещавам повече и да не казвам къде се намира на никой в тази тема (особенно на Дорис).

Да бе, верно, къде е Визи? Едни кувертюри от стари дънки и един бюфет в бяло и розово помня...липсва, наистина.

# 586
  • На брега
.... http://www.alno.com/cera/index-en.html. Пише, че било ПДЧ с керамично покритие (http://www.erea.bg/kuhni-ALNOSTAR-CERA.html), много готино изглежда.
Stef4o, много хубаво, че се обърка и ги пусна! Интересно изглеждат, наистина!
Много ми е трудно да избирам цвят за гардероб. Един голям кютук на стената  си е това! Mr. Green
Вариант е да се боядисат вратичките със същата боя, като стената. Преди време пускаха тук такъв гардероб, декориран с картини. Тук сме коментирали и този мдф с покритие от каменен фурнир, ако държиш на бетон, сиво, каменно...

# 587
  • Варна
подобен ефект искам да постигна , но с повечко бяло Simple Smile
Арчо на мен ми харесва, уютно е, бих оставила като жълто само лампата и нещо по картината, достатъчно красив цвят е за да не се прекалява с него. Опитай да вкараш цвят основно в текстила - лесно поправимо е.

# 588
  • София
Аз не ви разбирам нещо за еротичнитя постер/тапет в спалнята, освен ако не си правите бъзик, а аз ранно-утрино да не съм се усетила...те младите мъже и без това си ходят horny през повечето време, вие искате и стимули да добавя...освен това, във времето, когато там има жена, тя пък ще се чувства сравнявана.

# 589
  • Варна
...
Ема моля те заведи ме някой път на антиквар  Praynig Вържи ми очите за да не виждам пътя, обещавам да не го посещавам повече и да не казвам къде се намира на никой в тази тема (особенно на Дорис).

...

Ще ви проследя  Grinning
Аз настина съм вехтошарка - реших, че не ми трябва кола и за да не е празен гаража, складирам разни съкровища -купувам импулсивно, когато ми остане малко време пореставрирам нещо или префасонирам и като нямам къде да го сложа току го подаря на някой. Имам чувството, че спасявам нещо. За съжаление не са много хората, които да оценят един добре направен стол или масичка или скрин оцелял 150 години. Но има и такива и тогава като видя светнали очи и любов и аз съм щастлива, че нещо старо, обикновено правено със старание и почит ще се намъдри до съвременните технологични неща правени на конвейер. Едно старо дърво малко шлайфано за да си възвърне блясъка или дори с боя ако вече е достатъчно компрометирано поражда у мен желание да прокарам ръка по него и да усетя живота минал през него.
Естествено знаете обичам и новото, харесвам и бетон и много други нововъведения, дори захаресвах и лачените мебели макар и със страхопочитание Ваяна е виновата, но една малка стара мебел ми уравновесява този техно свят, или един стар свещник, или стара лампа.

# 590
  • Варна
Аз не ви разбирам нещо за еротичнитя постер/тапет в спалнята, освен ако не си правите бъзик, а аз ранно-утрино да не съм се усетила...те младите мъже и без това си ходят horny през повечето време, вие искате и стимули да добавя...освен това, във времето, когато там има жена, тя пък ще се чувства сравнявана.

Хаха да! Винаги трябва да се мисли при обзавеждане, че ще живеят мъж и жена, в повечето случаи де  Joy
В семейно жилище като видя розова спална или бонбонена баня, винаги се питам, как ли се чуства един мъж? Освен като в дворците всеки да си има спалня и да си правят срещи другаде - в днешните жилища остава коридора май newsm78

Същото е и с ергенските бърлоги с джаги до леглото и постери на убавици.

# 591
Аз пък харесвам актови фотографии и с кеф бих си сложила в спалнята...че и навсякъде другаде.

# 592
  • София
За мен ценността на една картина е в настроението, което създава, а не какво изобразява, може би затова предпочитам абстракции...

# 593
  • Варна
Sharky* може да си водолей, но по ник си риба Simple Smile И аз харасвам абстракции, така си създавам собствена идея какво е и какво настроение има.

Много ми беше странно в училище анализ на автори - той искал да каже това или онова, бла бла. Важното е какво у мен като читател ми носи, добре, че учителката по литература беше страхотна и толерираше странности и извън рамките, иначе сигурно нямаше да изклася гимназията.

# 594
Изпий си и третото кафе! Sunglasses Ако оставя на моя мъж спалнята ни ще прилича на бардак - огледала на тавана, стъклена стена към банята, постери...

Дорис знам че си Плюшкин, но с най-добри чувства те споменах, нали не се обиди? Аз ако имах място за складиране, ти да видиш! Който ми дойде на гости обещавам да го водя на много антикварни и вехтошарни магазини.

# 595
  • София
В предния апартамент гардеробната в родителската спалня беше с плъзгащи огледални врати, и то защото аз поисках така, докато мислехме дизайна:  Embarassed Embarassed Embarassedнаиграла съм се вече...с двама големи сина вече съм наясно защо не винаги стават веднага от масата Rolling Eyes Embarassed

# 596
  • София
Не съм сигурна за Archo дали е зле, или добре, че попадна в нашата тема. Като чета - само се консултира с архитекти и нищо не прави. Пита тук, нахвърляме му противоречиви съвети и той се спотаява да мисли. Крайният резултат ще е любопитен  Grinning
Doris , съгласна съм да съм виновата в тази насока. Чудя се на тази страст да се шкури, префасонира, омаслява и т.н.  де що се намери по тавани и мазета. Всяко нещо е имало своето време, нека си остане в него. Една красива фруктиера, чиния, свещник - нещо  характерно, е достатъчно да покаже, че то / времето / не е забравено и е харесвано.
Сега ще питате защо пиша това, след като вчера хвалих къщата на Ема  Wink
Защото съм я приела като място, където тя прави всичко което знае, може, гледала е, сетила се е, намерила е, хрумнало й е, използва наличното - прави си тайната градина на място, което предразполага и му прилича. Макар че с избора на кухня излезе от досегашния дух на къщата  Grinning
Но пък добре си хортуваме тук, разнообразява дните ни.   bouquet

# 597
Stef4o не се притеснявайте за объркването с кухня и спалня - случва се на всеки след тежък работен ден Simple Smile

samuraika нищо ми няма Simple Smile просто съм обсебен от идеята за жълт таван - това е следствие от факта че работя с един перко (баща ми) по цял ден и се обсъждат в офиса всякакви глупости Simple Smile

Vayana правенето на нищо е свързано с това че от работа не ми остава да си погледна бъдещия дом . мойта работа е като приказката за обущаря дето ходил бос Simple Smile

еротичните постери някак отвътре не ми харесват и ще ги пропусна Simple Smile

# 598
Арчо, слушай so what?, трудно се сменя цвят на кухня. Защо не я направиш нея графитена, умирам за графитени, тъмно зелени и тъмно сини кухни.
За Арчо: http://www.alno.com/cera/index-en.html. Пише, че било ПДЧ с керамично покритие (http://www.erea.bg/kuhni-ALNOSTAR-CERA.html), много готино изглежда.

аз обаче говорех само за спалня Simple Smile за кухня думичка не съм обелил за цветове Simple Smile тя е една идея по ясна и към момента съм решил твърдо да е жълта Grinning Grinning да си отива с тавана Grinning

Кухнята, показана от Стефчо много ми харесва, пък съм яростен фен на белите кухни.
Арчо, помисли пак за жълтата кухня - дали няма да ти омръзна твърде много, да натоварва цветово или пък да доведеш скоро някоя булка, на която жълтата кухня да й бърка в здравето. Ако искаш жълто - сложи такива пердета, покривки, възглавници, дори канапе - ама кухня.
За спалнята - семпъл, евентуално вграден гардероб и легло с интересна рамка - Барба беше показвала такава, виждала съм и във Вивре, може с повече търсене и в продавалник да има съкровища. Направи си стените сиви, мебелите бяло или дърво - графити и фотоси ги намести след това - като започнеш да живееш ще ти идват идеи.

...освен това, във времето, когато там има жена, тя пък ще се чувства сравнявана.
Ако се чувствам сравнявана от жена на фототапет не трябва да си подавам носа навън, за отваряне на списание/ТВ/еротични филми да не говорим. Все пак всеки има база за сравнение и без еротичен фотос вкъщи.

Хаха да! Винаги трябва да се мисли при обзавеждане, че ще живеят мъж и жена, в повечето случаи де  Joy
В семейно жилище като видя розова спална или бонбонена баня, винаги се питам, как ли се чуства един мъж? Освен като в дворците всеки да си има спалня и да си правят срещи другаде - в днешните жилища остава коридора май newsm78

Същото е и с ергенските бърлоги с джаги до леглото и постери на убавици.

Освен ако Арчо няма някоя конкретна жена до себе си, която да му споделя какво харесва в интериора не знам как иначе ще направи семейно жилище - под семейно разбирам такова каквото се харесва на двойката, която го обитава. ММ в предишния ап. беше обзавел във венге, което на мен като любител на бяло много ме дразнеше, отделно имаше супер ниска холна маса - в която освен да се удариш и да си опънеш краката на нея за друго не ставаше, трапезарна маса нямаше, но бюро 4 кв. да и още куп такива работи.  Laughing

За антиквариата и аз се нареждам.

# 599
  • Варна
О изобщо не се засягам, намирам го за хоби и ме разтоварва, цял ден съм под напрежение в офиса и имам нужда хвана чука и шкурката да изпусна парата Simple Smile

Миналото е да не се забравя, а да се пренася през поколенията. Далеч съм от мисълта изцяло да живеем сред такива мебели, аз също не бих могла, но задължително е да имам един предмет малка маса, или скрин, или стол, така ми се уравновесяват нещата, свързвам нишката на миналото с настоящето, а понякога и бъдещето. Все трябва да има мост, както се предават някои пръстени през поколенията и те стават все по ценни с всяко предаване, какво от това, че булката може да е с екстравагантна нова рокля?

Забравих да допълня и за картините - странно е да изхвърлиш стара картина защото не се вписва в модерен интериор, приемам някои мебели за изкуство.

Но пък приемам всичко, всеки щом е решил да направи така нещата, означава че му харесва и е в хармония за него и семейството му, със сигурност трябва да е така, не може да наложа на някой да живее според моите критерии за хармоничност, това е въпрос на индивидуалност. Peace

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 10:07 от Doris

Общи условия

Активация на акаунт