Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 320
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Можете ли да дадете мнение за английските первази - кой е по-удачен вариант - от боядисан МДФ или от онзи пенест полимер, от който също се предлагат? Предимства и недостатъци? Също, има ли начин според вас да се монтират саморъчно? Това рязане по ъглите на 45 градуса как/къде може да се направи?

Мерси за всякакви препоръки.

# 661
И на мен ми хареса апартамента от линка на Ема, но това  Confused Особенно легена на стената с микрофона до него...
hahaha Това ми е като дизайнерско виждане на бъдещето от 1950г.
Благодаря на всички за поздравленията! Една приятелка ми пожела много любов в новата къща и малко се замисли как да продължи, но накрая смотолеви "... вие ще си решите дали да продължите с децата". Аз засега нямам търпение да започнем (това с ремонта, не с децата), пък да видим до кога ще ми е ентусиазма. Виждам се вече -  подове, тапети... тя Самурайка ме видя вчера с баданарката, но не успя да ме снима докато бях с чехличките, че ми беше труден баланса на стълбата. Иначе за пред Арчо и бъдещия проект с фотосесията, нека се направя на интересна

# 662
Можете ли да дадете мнение за английските первази - кой е по-удачен вариант - от боядисан МДФ или от онзи пенест полимер, от който също се предлагат? Предимства и недостатъци? Също, има ли начин според вас да се монтират саморъчно? Това рязане по ъглите на 45 градуса как/къде може да се направи?

Мерси за всякакви препоръки.

Здравей! Ние точно преминахме през същия избор. Според мен пенестият полимер е съвсем удачен избор, стига да е от най-твърдата разновидност. Там, където избирахме ние, един и същ производител (Russo Polistiroli) предлагаше линии с 3 вида плътност, като най-твърдите могат да се използват и за външна декорация на сгради. Ние се бяхме спряли на един перваз от такъв полистирол, но в крайна сметка, като отидохме да си купуваме паркета, в шоурума на паркетаджиите изпадна добра оферта за дървени первази и взехме тях. Още не сме ги монтирали, за да коментирам монтажа, но според мен тези от полистирол са малко по-благодатни за монтаж, понеже са по-еластични и могат да оберат някакви несъвършенства на стената. Лепят се със силикон. Дървените первази също ще ни ги лепят със силикон и казаха, че за луфта, който се получава между перваза и стената (1 или 2 мм, но малко луфт има), ще използват акрилен силикон, който може да се боядисва отгоре. newsm78 Ще докладвам какво ще излезе от цялата тази мацаница. Според мен дърво и мдф имат предимство, ако държиш на монтаж с клипс, иначе за английски боядисан перваз не виждам защо да не е от твърд полистирол.

П.П. Забравих да кажа, че за рязането под 45° ви е нужна ножовка и такава приставка. Такива комплекти се продават в Икеа (при корнизите за пердета), но и в повечето магазини за бриколаж.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 11:45 от Barbabeau

# 663
  • София
карамелена , щом с такова настроение си готова да започнеш ремонта, няма съмнение, че ще стане прекрасно!  Wink

# 664
  • Майничка
Боже, Карамелена, откъде ги изкопа тези карикатури! Joy
Скрит текст:
Погледнах видимата снимка, зачетох и цъкнах в нов прозорец линковете за под и тапети, като реших, че са картинки на мостри. Е, покривката и без това беше за пране... Много съм задобряла напоследък с рефлекса да пръскам кафе надалеч от новия лаптоп.

Ваканцията при мен започна, днес си оправям китките и разчиствам терасата, утре отивам на шопинг за материали, а в петък официално давам старт на погрома в двете спални.

# 665
  • Варна
Любознателна, аз точно с Бохемит ги обработвам. Лично внимание на всеки жител обръщам. Обливам го с душ с най-фина игла за мускулни интервенции.

П.С. Много хваля госпожицата от сайта на Бохемит, която ми се обади и ми разясни какво да правя. Беше изключително любезна.

Карамеленаhahaha

# 666
Малко помощ, моля  Simple SmileКато какъв определяте цвета на стената?
Скрит текст:

# 667
# 668
# 669
  • Варна
Марсала - цвят за 2015?

# 670
  • Варна
Не ми прилича на марсала. Тя е по-кафеникава, а това определено лилавее.

# 671
  • Варна
Май да наистина марсалат е по-кафеникава :
Скрит текст:

# 672
Благодаря, чудесни сте! Simple Smile Имаме насока, а след час към магазина за бои  Grinning (помогнахме на приятелка)  Peace

# 673
Здравей! Ние точно преминахме през същия избор. Според мен пенестият полимер е съвсем удачен избор, стига да е от най-твърдата разновидност. Там, където избирахме ние, един и същ производител (Russo Polistiroli) предлагаше линии с 3 вида плътност, като най-твърдите могат да се използват и за външна декорация на сгради. Ние се бяхме спряли на един перваз от такъв полистирол, но в крайна сметка, като отидохме да си купуваме паркета, в шоурума на паркетаджиите изпадна добра оферта за дървени первази и взехме тях. Още не сме ги монтирали, за да коментирам монтажа, но според мен тези от полистирол са малко по-благодатни за монтаж, понеже са по-еластични и могат да оберат някакви несъвършенства на стената. Лепят се със силикон. Дървените первази също ще ни ги лепят със силикон и казаха, че за луфта, който се получава между перваза и стената (1 или 2 мм, но малко луфт има), ще използват акрилен силикон, който може да се боядисва отгоре. newsm78 Ще докладвам какво ще излезе от цялата тази мацаница. Според мен дърво и мдф имат предимство, ако държиш на монтаж с клипс, иначе за английски боядисан перваз не виждам защо да не е от твърд полистирол.

П.П. Забравих да кажа, че за рязането под 45° ви е нужна ножовка и такава приставка. Такива комплекти се продават в Икеа (при корнизите за пердета), но и в повечето магазини за бриколаж.

Благодаря ти! Тази приставка е много интересна. Макар че на това приключение с направи-си-сам поставянето, не знам къде ще му излезе края. Все пак, да се ориентирам какви са опциите, защото професионалният монтаж бил доста скъп (по-назад в темата четох).

# 674
Впрочем, Barbabeau, тези полистиролените, за които споменаваш, в бг магазин ли си ги виждала?

Общи условия

Активация на акаунт