Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 456
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Ванилия, чудна стая!
Завиждам много за срещата, жалко че една снимчица няма поне.

Ема се надявам да снима кухнята тези дни и да се отчете подобаващо.
Съпружка, доста работа те чака по двора. По оградата може да насадиш, жасмин, рози , бръшлян. Ако съседите не се сърдят и по бараката може от влачештите с малки листенца, те растат страшно бързо.

Барба, избра ли цвят?

# 406
  • На брега
Съпружке, върти ми се в главата, че гледах в каталог на Икеа основи за маси на прилични цени. Да не бъркам нещо... За плота можеш да си вземеш няколко дъски за дюшеме, една тубичка хубаво дърводелско лепило и шепа винтчета. Дъските са евтини, сглобката им е "на перце" и с дружни усилия ще се справите със Съпруж. Сега си правя една ниска такава (голямата съм я зарязала небоядисана Embarassed), като плота е подвижен - може да се прибира зимата.И преди беше с такъв подвижен плот и изкара не малко години, въпреки, че накрая вече не го прибирах.
Имам питаме свързано с моята голяма градинска маса. От къде да купя дъски от широколистна дървесина във Варна?
Титина, подкрепям идеята на Барба за основа за твоята маса. Предупреждавайте, че след седмица ще искате мнение за нещо Joy Joy! Точно преди 3-4 дни разглеждах нещата на известен американски дизайнер, който прави маси от такова дърво и по традиция не си свалих информация за него!
В тази връзка, мого е хубава идеята на Контеса да качва в албум нещата, които е харесала в даден момент! Аз тотално си разпилях идеите! Виждам нещо - знам, че съм срещала информация или вариант за изпълнението му, а не знам кога и къде съм го виждала и кой е автора Crazy.
Открих тапицер за Г-ца Димитрова, ако още не е намерила. Ако иска ще пиша на ЛС.
Стигнахме до градините... Заради ремонта съм в невъзможност да направя моята такава, каквато ми се иска, а ми 80% от засятите семената не поникнаха #Cussing out! И на това се радвам!

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 16:32 от NovaTema

# 407
Аз от години имам такъв албум- къщата мечта. Всъщност и двамата със съпруга ми имаме... И като дойде момента да строим, преправянето всеки отваря папката и...
Проблемът с отрязаните кръгове е че са много тежки. Сега първо ще съхнат.. После трябва да ги обработят и току виж минали 5 години. Защо не съм си в Бг, имам познати с дърводелски работилници и за нула време е спретна нещо, което ми напомни, че имам орехови трупи за мебели...
Или ще чакам баща ми да дойде след година и да ми завари крака по мои чертежи/снимки (преди месец трябваше да се преместят едни заварки - за 2 заварки ми взеха $100). А за работа по чертежи ще ми излезе златна масата.
Казах ли, че ви завиждам за срещата...тя ако може нещо на 16,17,18 август...там съм

# 408
  • вятърничава
Четиво за хладно - дъждовен уикенд http://www.viewsofia.com/article/28606/Dizain-za-vdahnovenie--20 … ekorirame-doma-si .Но бих го нарекла 20 филма, които трябва да гледаме  и заради декора.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 16:55 от bb6

# 409
Шарки помня, че имате същата вила. Даже беше казала как би искала да я промениш. Долу при гаража мислим да направим механа, тоалетна и спалня за гости. Как беше твоето виждане за преразпределение?
Блу, благодаря ти! Даже си сложила и фотьойл до камината Simple Smile Сега, така погледнато започва да ми харесва мъжовия вариант (пак заради фотьойла). За носещите стени, собственичката каза, че можело да се бута всичко. Къщата била с 12 носещи колони. Страхотна си! Това някаква програма ли е? Лесно ли се работи с нея?
Съпружка, давай докато кипиш! Оставиш ли го, свикваш и се примиряваш.

Аз пак да кажа, че моя съвет е да намериш архитект, който да те консултира. Той ще ти е полезен не само за носещите стени, а и за разпределението.
Програма е да, за мен е лесно Simple Smile

# 410
А бихте ли препоръчали някоя лесна програмка? Аз се зачудих дали да не си сваля Симс Simple Smile

# 411
Добро утро и от мен момичета,

от днес официално сме във ваканция за лятото с детето .Получих си последната заплата и от утре съм безработна . Започнах с лицензите за детската градина от дома и затова в албума имах толкова много детски интериори и такива на детски заведения. А и имаме детска стая и стая за игра за нашето дете да мисля .

Аз нали ви казах ,че харесвам много смесен стил и все ме влече към монохром и Скандинавия ,но и към френската провансалска рустик и модерна визия и става миш-маш. Хем искам цвят ,хем все към бяло ,сиво и черно се заглеждам .Дилеми .

Не видях никоя от снимките на Съпружка ,не ми отваря никое от приложенията и не видях двора . А ми се иска .Не мога да коментирам поради тази причина ,но и аз съм за отделянето от съседи с жасмин или бръшлян или направо ограда . Аз не харесвам да mе гледат когато съм си в градината си и все се ограждам с високи огради  ooooh!

Много завид за срещата ,точно така си ви представям когато ви чета .Забавни, около средата  на 30, успешни, кокетни и шик дизайнерки  Hug

Снощи до 12 се зачетох случайно в една тема за Япония на Самурайка и там имаше един линк за още една тема от 120 страници и като се  зачетох ..станало 12 часа .Предната вечер пак така до 2 и ставам в 7 и ми е едно уморено, но Самурайка имаш такъв талант за разказване ,че е престъпно да не издадеш сборник с разкази или направо роман за Япония и живота там .Много увлекателно разказваш.  Не мога да се наспя  и да затворя компа bouquet

Аз винаги съм харесвала тази страна и ми е заплюта със страните ,които трябва да посетя  задължително. До година ,две планираме посещение семейно за 10 дни .

Титина , тези рингове на малки масички ли ги гласиш ? Много лесно било ,каза мм когато му ги показах . То на него всичко му е лесно , но горкия има само две  ръце и недостатъчно време  .
Спи по 4-5 часа на денонощие и е на пангара в останалото време . Само да свърши с тези срокове до месец и няма да има такова бързане.

Аз все събирам снимки, идеи и дизайни и само му обяснявам кое как искам . Crazy
Цялата дървесина от отрязаното дърво у нас ,а ще има и още 2 тънки дървета ,които ще се режат, съм ги нагласила за масичка и столове за деца. Малките обли пънчета с премахната кора ще са столчетата и няколко по ниски трупчета събрани заедно ще са масичката .

ММ само клати глава и казва ,че само екстра работа му търся. Ми няма да ги изгорим в камината ,както той планира точно тези пънчета ,а така или иначе ще ми трябват маса с 8 столчета за децата в градината и тъкмо няма да се купуват готови. А дърво у нас колкото искаш от предишните собственици.
 Само да стане гаража и ще се впусна в моята част с обзавеждането ,боите ,завеси и дизайна.

И до съседната провинция Албърта сме намислили да ходим август за 3-4 дни до Икея и ще си накупя нещата за детската градина и за детската ,както и отворените шкафове за библиотеката оттам .Нямам търпение .

Дълго стана , така че лек ден и чакам снимки .После аз като започна  ще ви зария със снимков материал и сигурно ще ви додадя стабилно  Embarassed
Засега само проектии  мечти ви пускам ,а и добавям към албума снимки постоянно.

bouquet

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 19:56 от Анонимен

# 412
Радвам се, че ви харесва детската стая  Grinning Изглежда скоро няма да имам друг проект (освен една лятна баня в двора на баба, която мъжът ми се е заел да прави "джиджана като в списание", но нея ще мога да покажа след месец-два чак).

Съпружка, много ентусиазъм ще ти трябва, но според мен си заслужава.
Имахме преди време едно общо дворче, ето тук се вижда горе-долу на какво прилича (тук вече дори е почистено от бурени)
Скрит текст:

И ние самоинициативно се хванахме да го почистим, да оградим с мрежа покрай улицата (понеже нямахме право да слагаме зид, беше 1/2 и общинско, освен съседите, та общината ни разреши телена ограда, за да не излизат децата на улицата); циментирахме пътеката покрай сградата, мъжът ми насади чимшири, а тези храсти, които на снимката са толкова "опоскани" всъщност са отличен жив плет, изискват много малко подръжка, а пролетта цъфтят прекрасно и обилно, с едни малки бели цветчета на гроздове. Посадихме тревичка, купихме си една обикновена пластмасова пръскачка и изнамерихме някаква много евтина косачка. Не мога да кажа, че сме прекарвали много време там, освен понякога детето като е оставало да поиграе, докато изчакваме някого... Но! си заслужаваше усилията. Много по-приятно е когато влизаш и излизаш, много по-приятно е като погледнеш от балкона, и е много приятно, когато знаеш, че някой ще ти идва на гости и ще мине през двора все пак.
Започни едно по едно, без да влагаш много средства, и виж как ще се приеме от съседите. Ако не ти пречат - направи следващи неща. Успех!

# 413
  • София
Sharky*, а когато се прибираш с покупки, или слизаш от етажа не влизаш ли направо през нея ...

Ние във вилата влизаме от верандата, през хола, северната външна врата ни е даже зазидана.

# 414
# 415
  • На брега
Титина, последно тук срещах модели на масички от такова неоформено дърво. Няма кой знае какво разнообразие, но не откривам другите.
Съпружке, в градинската тема на Любознателна, а и от нея самата можеш да получиш ценни съвети за озеленяването и подходящите растения. Жалко, че не се мярка често, но и тя прави кухня и се грижи за прекрасната си градина.
Ванилия, много приятна детска стая и дворче.
Връщам се да потърся каква програма коментирате. Нещо съм пропуснала...

# 416
  • София
Карамелена, тъй като т.нар. механа до гаража на партерното равнище е най-голямото помещение (30+ кв.м.) - бих го направила всекидневна: и кухнята, и трапезарията и канапетата за въргаляне там. Ние на това равнище под кухнята си направихме и голяма баня/тоалетна, та от басейна се тичаше направо там, директно през голямото помещение. Накратко, на мен междинния етаж ми е най-тесен и неудобен, и ако сега правех вилата, бих го разпарчетила на 2 спални, 3те спални горе си остават, мястото за общи срещи най-долу и  Laughing те така.

Не съм фен на механите (асоциирам ги с дълго пиене и плюскане и някоя кръшна снахичка да тича насам-натам диван-чипраз), както спалните за гости не смятам, че трябва да са прекалено удобни (иначе гостът забравя, че е гост), затова ти се възхищавам на решението за този етаж. Прекаленото гостоприемство малко съм го надрасла, сега ценя тихия семеен уют.

# 417
karamelena ще черпя малката за "какичката" Grinning Аз харесах на Блу втория чертеж. Мисля, че си е добре да има врата към кухнята. Може и без стена между хола и антрето/стълбището, но ще е трудно за затопляне. И на Шарки идеята (последната, за най-долу да е дневния тракт) ми звучи добре.

съпружка аз ти предлагам нискобюджетни и лесноприбиращи се решения предвид сложността на това да се оправяш със съседи. Семпъл сенник който да се закача лесно за два/или четири/ дървени кола, продават се подходящи в градинските центрове. Подкрепям за жасмина и брашляна, ще ти ги снимам от моята градина като се върна, много лесни за поддръжка и добре крият телени огради. От тази грозната дървения виж дали можеш да ползваш нещо из градината - за пейка, съндъче за цветя, акцент...Не купувай красивио нови неща за да не вкарваш съседите в изкушение, достатъчно е да пребоядисаш някой стари столове.
1,2,[urlhttps://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-2V6iDUCpMQrlHSkePuvQJdPLosUO8s91XyCoR2_14oWt8Kzu]3[/url],4

Контеса ох  Embarassed като се наканите ще помагам  Peace

# 418
Разбирам те Шарки. Ние обаче доста често имаме гости. Различни хора за да ни е интересно и на мен това помещение ще ми е от полза. Гости засега обичам да посрещам и т.к. ни е малък апартамента, многото хора приемаме на вилата където сме сложили голяма и тежка маса за тази цел и даже съдомиялната ми е там, а в нас си нямам такъв уред. Приятелчетата са хора които уважавам и заради това, че се чувстват като у дома си. Обичам гостите ми да ровят по шкафовете и се самообслужват пък и обслужват останалите. Такива на които също им е кеф да помогнат в готвенето и отсервирането и почистването (най-важното). Последно в нас един роднина си празнува рождения ден, а преди това пък направихме сватбата на сестра му пак в нас. Такива луди работи  Laughing

# 419
Ако съседите не се сърдят и по бараката може от влачештите с малки листенца, те растат страшно бързо.
Кое е това влачещо с малки листенца, което е много бързо?
Аз съм си боднала ей това нещо - ficus repens, което обгръща всичките вили по лаго ди Комо (мога ли да остана по-назад?! Mr. Green), но то, като го гледам, е мнооого бавно. Направо се чудя дали го правя за себе си или за наследниците на сина ми. Rolling Eyes

По-назад някой беше писал за лъжежасмин, обаче снимката беше грешна. Лъжежасмин (Trachelospermum jasminoides) е това растение и няма да издържи на софийските зими. Аз в Италия го отглеждам успешно и знам за съфорумка от Варна, която успя да го закрепи и опази преди няколко години, но нямам актуално инфо дали е жив все още. Но те големите растения стават по-издържливи от младите, така че вярвам, че все още е жив във Варна. Peace

Иначе на показаната по-напред снимка беше Lonicera japonica и то вирее в София.
99% съм сигурна, че съм го виждала в моя квартал.

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 10:24 от Barbabeau

Общи условия

Активация на акаунт