Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 425
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Водните лилии на Моне...

Шарки, много симпатична бяла кухня, но диванът наистина е огромен! Добре че е модулен.
Доста бързо направихте всичко, браво!

# 466
Оооо, да! Трудно ми беше. Гледам го на половин екран, местя нагоре, надолу и освен синьо, друго не виждам.
Като видя зелена  кухня все за Блу се сещам.

# 467
Шарки, супер е станало! Бих наела с удоволствие това жилище.
Само newsm78 и на мен ми идва малко голям този диван за помещението.

Карамелена, ще се опитам тези дни да вникна в твоя чертеж и да поразсъждавам над него. За помощна постройка, направо си е задължително. Аз, че не живея постоянно в къщата и семейството ми не е никак многолюдно, се чудя кое къде да прибирам вече. За поддръжката на двора е необходим цял арсенал от техника.
А на Блу зеленото не е това зелено Peace

Знам, знам, че чакате снимките Laughing
Има снимки, и то много Crazy Но едва ли ще смогна тази вечер да ги сваля и ви ги покажа, а нали трябва да кажа и една, две думи (разбирайте двеста Laughing), та ще оставя тази работа за утре. Снимките са страхотни!

# 468
  • София
..
Sharky* хубаво е станало, много подходящо за наематели - ще могат да си добавят цвят и акценти по желание. Мароканските плочки са много свежи. Аз за пръв път ги видях в заведението, в което ни беше сбирката.

Мароканските плочки са много по-шарени, отколкото моята монохромна руса душа може да понесе. Цял месец свиквах с вертикалната колона, сега още месец докато спрат да ми се набиват в очи плочките зад плота...

# 469
  • София
Аз казах, че поне един модул от дивана е излишен Laughing и вероятно е бъде преместен в малката спалня (т.нар. кабинет, защото не знаем наемателите ще бъдат ли с дете или не, затова стаята е още празна). Диванът е такъв, защото моята идея за почивка вечер е да полегна на лежанка с изпънати крака (те ми отичат, особено лятото, вече 27 години, откак родих каката); като гледам как свекито и зълвата ползват диваните: те само седят с пуснати крака, а аз се излежавам...  Лошата част е, че аз купувам неща, които за мен са удобни, без изобщо да мога да предвидя какво ще е удобно на наемателите. Поради същата причина няма холна масичка: за мен това е уред за инквизиция, след всеки контакт с такава маса съм със двуседмични синки. Има и друго: аз по инерция, подсъзнателно, от гледането на децата, винаги се стремя да има много празно пространство в средата на стаята, а не всички хора правят така...

Стефчо и Джуджа, и на мен плочките в банята и коридора са ми "фаворит", испански гранитогрес 80х80  от Керанова е, не беше много скъп, мая около 50-60 на кв.м. (на фона на цените на материала, който поставихме в къщата, на мен направо ми евтинее). Удивително нецапащи са (аз вече три дена си играя на почистване след майсторите). Направихме първо банята и коридора, и ако не ме беше страх, че ще направя от кухнята баня, щях да сложа и зад плота. На мен тяхната "убита мароканска" шарка ми допада много повече от ярката сегашна.

# 470
От бабин дом най ми харесва банята, гледката и мароканските плочки. Спалнята е много изчистена, лесно човек може да си я направи негова с малко аксесоари. Диванът ми идва твърде тежък за помещението. Чудя се каква е настилката - плочки ли са или ламинат?

Карамелена много хубаво сте го замислили.

# 471
  • Майничка
Шарки, много е хубаво апартаментчето.

Съпружка, първо за Били си помислих и аз, но 28 см са ми много, ако е с отваряеми врати, още поне толкова ще отидат при отварянето. Иначе, ако сложа единичен корниз и обикновени платняни щори, който да се навиват нагоре, ще ме оправи, но толкова дълги щори ще дават много бъгове при навиването. Ще го помисля още.

# 472
  • София
Гранитогрес са.

НоваТема, това в спалнята не са японски щори, а са вратичките на гардероба. Щори няма изобщо, хем умуваме от 3 месеца какви да са: ММ предпочита римски щори, но на мен ми е проблем къде да се закачат: ако е като в стария апартамент, на тавана, пред нишата на прозореца, се губи много неизползваемо пространство зад тях. Ако се закачат на еркера над самия прозорец, пък се губи светла част от прозореца там,, където се нагъват щорите най-отгоре. Широките дървени щори ми харесват на мен, но идват много солена сума - към 2,5К, отделно много се прашат, ако не се почистват редовно newsm78 и те така, засега стои по голи прозорци.

# 473
  • На брега
.
НоваТема, това в спалнята не са японски щори, а са вратичките на гардероба.
О, огледало с отражение било това вляво Grinning! Аз се заблудих, че отзад има друго помещение, а това е някаква тънка стена. И аз съм от тези без холни масички и обичам да ми е празно в средата на стаята. Моя близка е с подобен диван. Точно за релакс и изтягане си е. Само едно наргиле му липсва Wink!

# 474
O Шарки, кухнята е супер - и плочките, и плота, всичко ми хареса. Диванът изглежда много удобен и който както иска може да го мести. На мен пък столовете  ми изглеждат малки, понеже спомена, че "бабата" е пълничка, но не мога да ги преценя по снимка. А пердета не искате ли?
Карамелче, права е Ема, това не е зеленото на Блу.
Ема, сигурна съм, че чакането ще си струва.

# 475
  • София
Тези столове са леки икеиски, не сме ги "целили" за бабата (макар че при всяко положение са по-масивни от Иймсовете вкъщи), по-скоро да не утежняват трапезарната част; когато те заживят там, вероятно ще им пренесем столовете от стария апартамент, те са масивни, кафяви, кожа и дърво. А масата е 140 на 80 - някой ме беше питал по-назад.

За пердетата е същия проблем както с римските щори -  къде да позиционирам релсите, под или пред еркера, в спалнята с френския прозорец, в другите две стаи е лесно...

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 21:31 от Sharky*

# 476
  • в света на неограничените измерения
Шарки, хареса ми и на мен "бабин дом".  Добре стана, че се отказа от острова.

Диванът е голям, но е на модули и може да се променя според мераците на обитаващия жилището.

Банята е просто в десятката. Много ми харесва. Никакви забележки.

С кухнята и плочките ти предлагам да свикваш по-бързо защото са страхотни. Те са акцента на помещението.
Малко картини и текстил и е готово. Но това ще решат наемателите. Представям си ги младо семейство. Всеки би искал да живее на ново и хубаво. Grinning

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 22:38 от vanvel

# 477
Шарки, това ли са плочките? Не знам дали ще дадем толкова пари, че ще правим много бани, но кой знае поне за едната, много ми харесаха. Междувременно харесах и един гранитогрес с графити, на които баткото ни много ще се радва (1-2-3 години, пък може и повече).
vanvel, ако е някой като Шарки наемателят никакъв текстил няма да види тоз хол  Joy. Иначе и аз ако го взема веднага ще тупна някое цветно килимче.

# 478
  • София
Шарки, това ли са плочките? Не знам дали ще дадем толкова пари, но кой знае, много ми харесаха. Междувременно харесах и един гранитогрес с графити, на които баткото ни много ще се радва (1-2-3 години, пък може и повече).
Не, не са това, на сайта им  ги виждам, в шоурума си ги харесах. Шоурумът им е на Г.М. Димитров срещу зоопарка. Аз пак да кажа, това не се цапа, много лесно се чисти, направо фантазия.

Един технически въпрос: газаджията, който свърза котела и газовият котлон, каза, че от горещината при готвенето щели да ми потъмнеят мароканските плочки зад готварския плот. Някой имал ли е подобен резултат досега? Питам, че аз никога съм нямала готварска печка с газови котлони.

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 21:41 от Sharky*

# 479
Шарки ,разкошен е домът .Много ,много мой стил .Цветът на пода, на кухнята , на дивана , на вратичките , на стените , банята, душа, гранитният под , плотовете , вратите и паравана ...всичко много ми харесва и бих го пренесла у дома . Много ми харесва светъл под ,а с тези сивкави нишки е уникално просторно и светло.

А диванът, ах диванът .Много обичам да се излягаме по него и точно такъв размер търся за в бъдеще .Иначе мъжът ми освен дивана за излягане иска и от онези хай тек кресла с място за напитка ,с три позиции за полягане, масажни движения и сгъваема подложка за под краката ,но уви един такъв е колкото един среден диван и ще почака .
http://www.leons.ca/product/item/furniture/living-room/recliners … r/1599173/1588025
Както казах няма да  има кой знае какъв бюджет за мебели и те ще почакат до есента/началото на зимата най-вероятно.  ooooh!

За щорите бих сложила едни тънки бели пердета и толкова или бели щори .Римските също са хубави ,но са по пипкави и искат дупчене и т.н. Иначе те разбирам за дървените щори .У нас навсякъде ,освен в едната спалня, са с такива и е някакъв ужас с прахуляка в момента .

Мисля да сложа и завеси или перде върху тях също, а в кухнята с онзи прозорец   където искам да го боядисвам бял, мисля само в средата да сложа римска щора ,а отстрани нищо ,защото искам само парван срещу съседа отпред ,а отстрани нищо и никой не може да вижда .
Ние си обичаме да си ходим у дома малко по така и възрастната двойка насреща може и да не й хареса гледката ,а и аз навсякъде искам тъмни щори, защото не обичам много светлината . Вампир  bowuu

Карамелена, звучи добре като проект за сервизните помещения и гаража ,но не си спомням да съм видяла скици на проекта ?!

За да видя албума само копирах ника и пейстнах .Благодаря ,че ни направи съпричастни с тази стилна красота   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт