Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 309
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Баронеса, има едни щори, като перфорирани са. Светлината се процежда , хем е сумрак вътре. От вънка никой не те вижда. Има ги и в текстилен вариант. Апартамента ми във Варна е с такива текстилни. Виждала съм и в Калгари, пак тескстилни. Тук сум с перфорирани алуминиеви.

Шарки, добре се е получил бабин дом, само дето диванът ти е овърсайс. Втората празна стая, май е предвидена пак за спалня, ако съдя по лампите на стената. Не беше ли по-добре без тези лампи newsm78. Кухнята ми харесва, но с тези мароканските плочки ми идва супер ярко (просто не е за моя вкус).
Аз също не харесвам пердета и щори. Докато вляза и дърпам и пердета и щори. А който ме е видял гола си е негов проблем, що ми гледа в прозорците Mr. Green
Масажен стол не ми се вписва в интериора, което не ми оречи да съм с такъв на работа....а имам и в колата.

# 496
Титина , покажи ми какво представляват ,че не мога да си ги представя  Praynig,но ще чакам разпродажбите ,ако ще и за коледните чак  Crossing Arms
За стола с пускащите се облегалки за краката и масажа е идеален за след тежък ден .

Точно ,защото ходим малко като скандинавците се притеснявам,а и си харесвам тъмница .  И мъжът ми все ме пита защо избирам все огромни прозорци а, после се чудя как да ги затворя с щори Embarassed Embarassed

# 497
Мога само на алумиевите.
Ето така са затворени, а така са отворени. На текстилните нямам снимка, но в каталозите в Бг ги бяха нарекли американски и бяха майка си и баща си. В Калгари съм ги виждала в един компнити сентър.

# 498
Титина , много са симпатични .Харесаха ми .Сега по-сложната задача е да ги изнамеря из нашата провинция .Мерси   bouquet

# 499
Добре мацвам една сива стена и мирясвам.
А какво стана със синия период?

# 500
Моите са от Хоумдепот....имаха някаква промоция и бяха на приемлива цена. А и ми трябваха много спешно, че заминавахме от страната, а прозорците са много и започват от земята.

# 501
За 2ри път споменаваш този магазин ,а аз нито веднъж не съм влизала даже в него все още. Мъжът ми ходи навсякъде ,но за строителни материали ,не за декор и интериор. Ще го посетя в най-скоро време ,мерси   bouquet

# 502
Иииих ама сте като тия в Трипадвайзъра, дето под обява за хотел на 500 метра от плажа без интернет слагат коментари "хубаво е, ама е далеч от плажа и няма интернет" Crossing Arms Ами каза си Шарки, че е голям дивана за помещението. Супер е, че е модулен и бъдещите наематели ще си го нагласят. Peace

Дорис твърдо НЬИЕ! на тухличките! Графитено мацни, или някой готин тапет, зарежи зидарията  Naughty А стола да не е нещо такова? Корбюзе? (Барба да ме поправи).

карамелена щом там ще е домът ви, наистина има нужда от повече дневно пространство. И от спалня за гости има нужда (подпийналите да се приютят). Аз бих направила най-долу гостна спалня и баня, а не механа (тъкмо да не е прекалено комфортно и да се заседят). До кухнята трябва ли ви баня? Само тоалетна не стига ли? И може би нещо като зимна градина до кухнята/дневната за повече простор и целогодишно ползване на външния кът за гости. Бих махнала стената към антрето и камината да остане като център. И един диван като на Шарки и само да има кой да носи маргаритите през равни интервали  Joy

Ема снимки, че и много, че и хубави...лигите ми потекоха!

съпружка от на Контеса линка с вратите има много хитри идеи за твоя двор. Не излезе ли нещо годно за реупотреба от онази купчина дървении? А даваше надежди...

# 503
  • На брега

Този стол не става, никаква работа няма да свърша, как не мога да си спомня оня стол! Един такъв кожен кафяв малко кресло малко шезлонг

На Съпружка пред камината се мъдри въпросният стол. Бързо да си признае! Naughty

...Сложи си едно такова кресло, за радост на мъжът ти пък и ти!
И аз мисля, че тухла не е подходяща за кабинет. По-скоро за трапезария, дневна...
Аз планирам такъв тухлен участък на стената вкъщи. Ще са бели и покрити с тънък филм, който да омекотява релефа им. Някой, някакви други идеи, освен предложението на Барба за тънко покритие от гипс-сатен? Трябва ли да поиздълбая малко мазилката между фугите според вас? Още съм "в тъмното" по изпълнението, а тази седмица трябва да започна пробите! Sad

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 07:39 от NovaTema

# 504
Дойде време и на кухнята.
А тя се е сгушила някъде там долу Simple Smile

Ако нещо безумно ме дразнеше в къщата, то това беше кухнята, в частност зиданата чугунена мивка, чието емайлирано покритие с времето се беше изтъркало и беше невъзможно да се поддържа. Мечтаех да я разкарам тая антика, а така също и ламперията, и подовата мозайка. И ето че времето им дойде. От старата кухня запазих дюшемето и хладилника. Е, вратата и прозорците също Laughing Горните шкафове, диванът и готварската печка отидоха в лятната кухня, останалото на боклука. Добавих нов стар шкаф (преправен от мен), нова стара (бабината) маса, нови стари (реставрирани преди две лета) столове. А всичко ново, без плочките и смесителя, е от Икеа. 
Така изглеждаше кухнята преди ремонта, вече сте я виждали тази снимка, отвратителната мивка, част от дивана и масата. Така изглеждаше по време на ремонта.
А това е крайният резултат, и нататък. Празнувахме рожден ден (не моят), освен края на ремонта Laughing, та затова имаше и торта, мое дело Simple Smile, и шампанско, и празнично настроение, и най-вече подредено и чисто Grinning

Мислех да бъда по-многословна, но трябва да изчезвам по задачки, затова засега толкова Simple Smile

# 505
  • София
Тези аплици по стените и аз много се чудех да ги слагам или не, накрая купих от Икеа едни много "сладки" кремави (пазаруването на всички осветителни тела от ИКЕА го "изпълних" във времето, докато ММ и големия ми син товареха и пренасяха плоскостите за кухнята), е, когато майстора ги огледа на другия ден, каза, че тези аплици мога да ги гася само през бушона, трябвало било да купя аплици с вградено копче за включване/изключване.  Embarassed Embarassed Embarassed newsm78 newsm78 newsm78 newsm78, и казвам на глас:"Така става, когато оставиш сама жена са да пазарува електрически уреди"...после цял ден ми беше криво. И по едно време ми светна, купените аплици могат да се монтират на т.нар. колиба в Родопите (там тече ремонт на родната къща на свекър ми, "обектът" е изцяло на ММ, мен ще ми я покажат когато е съвсем готова). А настоящите аплици са купувани от Мосю Бриколаж, бяха единствените с "лостче". Оставих да има и в двете спални, човек никога не знае какво ще им хрумне на наемателите да искат като легла.

Аз в кухнята имам по-сериозни изцепки, сменяхме шкафа над котлоните, оказа се, че аспираторът трябва да е поне на 65 см над газовите котлони. В крайна сметка от ИКЕА , без бой, ми монтираха нов шкаф, че и забогатях с 300 лв от разликите...Титина, крайният горен десен шкаф не се отваря напълно, не е с чупещо рамо (не знам в ИКЕА дали изобщо има такива), там вече нямах сили да се боря за моите идеи, оставих го както ми го изпроектираха.

Никой не ми отговори ще ми потъмнеят ли плочките зад котлоните от топлината.

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 08:40 от Sharky*

# 506
  • София
Ема, кухнята е страхотна. Вече знам как изглеждат най-любимите ми плочки (тези долу пред мивката).

Аз пак с практическите питания: по аналогия с парфюмите, на които им се сменя хим. състав от светлината, имам сколнност да крия всякакъв алкохол на тъмно (и да го забравям, но това е друга тема). Правилно ли правя?

# 507
Ема страхотно се е получило.
Шарки, при мен не са изгорели. Мисля, че няма как да стане, температурата на изпичане на плочите и на декорът е доста по-висока от тази, която се развива при готвене. Но съм виждала как обгаря (почиства се де) стомана на печката. Има печки където горелките са изместени доста назад. Печката обгаря, но не и стената зад нея.
Мисля, че лайф шелф на алкохола е 3 до 7 години (зависи от вида на алкохола). поне в хим промишленост за алкохолите е така.

# 508
  • София
Титина,   bouquet благодаря, отдъхнах си.

# 509
  • На брега
Харесва ми новата кухня на Ема. Различна е. Има силни и по-приглушени цветове, модерни геометрични линии и старинни, деликатни плетеници... Хубаво съчетание, добро оползотворяване на пространството и много добре подбрани и разположени мебели. Дават усещане за лекота и простор и не затрупват стените и седящите на масата. Картините (гоблен?) върху черно-бялата стена също са интересна провокация. Ема стил Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт