Прием за детски ясли гp. Варна 2015

• 72 907
  • 914
  •   1
Отговори
# 765
Някой с впечатления от Чуден свят?

# 766
  • Варна
Някой с впечатления от Чуден свят?
аз днеска записах синът ми там. имам познати, на които децата са били там и добри отзиви за 2,3 и 4 група. за 1 гр. никой не познавам. ние почвам чак 1 октомври, даже то се пада събота, значи на 3 октомври

# 767
Здравейте,
имам питане .. Детето ми посещава детска ясла в момента, но ни предстои смяна на квартала и ще ни е много далеч яслата. Възможно ли е да се прехвърли в друга или трябва да следвам процедурата за прием отново? Ново заявление, класиране и т.н.   newsm78
Здравейте,ако има друго дете,което иска да дойде на вашето място в яслата,а Вашето да отидете на неговото (в близка за Вас ясла) може. Но все пак ако намерите желаещ,трябва да попитате и директорите дали са съгласни. Иначе тук има теми за размяна на деца в яслите или може да попитате в групите на Варнаненските майки във фейсбук. Успех!

# 768
Извинявам се, че не е по темата, изследванията при постъпване в ясла поемат ли се от ЗК? Благодаря!

# 769
  • Варна
Поемат се, днес взех направление от ЛЛ за изследванията за ДГ. Само Васермана на родителя се плаща.

# 770
Поемат се, днес взех направление от ЛЛ за изследванията за ДГ. Само Васермана на родителя се плаща.
Благодаря за бързия отговор! Hug

# 771
  • Варна
Няма изискване да се поемат. Ако лекарят от добра воля даде направление за изследвания е друго.

# 772
  • Варна
съгласна съм с  eli70o0. всичко зависи от лекаря

# 773
  • Варна
Става въпрос, че по принцип такъв тип изследвания се поемат от ЗК, понеже пък има и такива, които изобщо не се поемат от ЗК. Не казвам, че има изискване или че е задължително да ви даде направление ЛЛ, въпреки че не виждам смисъл или причина да ви откаже такова.  Peace

# 774
Няма изискване да се поемат и лекаря решава. На мен ми отказа направление и си платихме всичко. На мои близки друг лекар също им отказа, но знам, че има педиатри, които дават направление.

# 775
  • have faith and be patient ..
какви лекари имате , направо се чудя .. моя е само ЛЛ , не е педиатър и за каквото може ми дава направления .. а има един куп при него баби и дяди ежедневно с болежки и чуденки за какъв лекар да искат направление .. не знам , както и да е , по друг повод пиша - ако имате направен васерман последните 6 месеца - изследването важи .

# 776
  • Варна
Не бъркайте направления за специалист за каквито ходят бабите и дядовците с направления за изследвания. Нямат нищо общо. Всеки ЛЛ си преценява. Може би тези с по-малко деца дават или просто, които имат възможност. Не съм 100% сигурна направленията за изследвания имат ли лимит както за специалист.

# 777
Благодаря на всички, които откликнаха на въпроса ми! Попитах за моя близка. Явно си е до лекар, моята категорично отказа, когато каката щеше да тръгва на градина.
Нищо не намирам в сайта за градините за полудневните ясли. Безмислено е сега да подавам документи за ясла за малкото, а нищо не откривам за полудневната форма. Аз ли бъркам нещо или  наистина няма предвидена към момента такава?

# 778
Благодаря на всички, които откликнаха на въпроса ми! Попитах за моя близка. Явно си е до лекар, моята категорично отказа, когато каката щеше да тръгва на градина.
Нищо не намирам в сайта за градините за полудневните ясли. Безмислено е сега да подавам документи за ясла за малкото, а нищо не откривам за полудневната форма. Аз ли бъркам нещо или  наистина няма предвидена към момента такава?
Като влезете в сайта kg.varna.bg, отляво има меню с бутони за целодневен прием и отделно такъв за полудневна форма.

# 779
  • Варна
Здравейте! Simple Smile
Някой, приет в Русалка на последното класиране, може ли да каже каква дата са му дали за тръгване на детето на ясла? Ние ще участваме в следващото класиране и искам да се ориентирам...
Благодаря предварително! Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 17:20 от Габии

Общи условия

Активация на акаунт